|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Bardzo się ciesze że spotkanie się udało.
Zdjęcia super,czekam na podpisy,Dla Ciebie J dobrze że Norton trzymał Twoją kierownice.Bo drogi były złe. |
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
chyba się nie zakładaliście o to czy ja wejde na czat
![]() nie nie spałam wtedy i teraz tego żałuje ide odpisywać na e-maile i zamykam kartoteke na jaki czas tego nie wie nikt ![]() mam nadzieję że na 270 sie jednak nie skończy ![]() miłego tygodnia przedswiatecznego życzę
|
#2583 |
|
Przyczajenie
|
witam Kochani z poniedziałku
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam obiecane na spotkaniu zdjęcia dzieci 7-letnich zadoptowanych przez Kanę w Sosnowcu, która w tym roku obchodziła 7-lecie swojej działalnosci.
Na razie tylko tyle ale szykuje się sporo niespodzianek związanych z tą instytucją
|
#2585 |
|
Raczkowanie
|
Obejrzałam jeszcze raz zdjęcia, aje już podpisane,milo zobaczyć jak wyglądacie.Chociasz myślałam że Dziejus to młody chłopiec.a okazało się że to pan z wąsami.
|
|
|
|
#2586 |
|
Raczkowanie
|
Przystojny Pan z wąsami.Zresztą wszyscy jesteście piękni ciałem i duchem.Macie cudowne serca.
Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
#2587 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
już i do klasy się dodałam
Edytowane przez Paolitta Czas edycji: 2007-12-18 o 14:50 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2588 |
|
Przyczajenie
|
Tak Wam wszystkim zazdroszczę, że macie już swoje dzieciaczki...
|
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Raczkowanie
|
jejkus male murzynki w przyszlosci planuje naprawde zaadoptowac murzynka jeszcze nie wiem czy chlopca czy dziewczynke ostatnio zastanawiam sie nad blizniakami.. narazie wysle paczke mam pelno ciuchow w domu ktorych nie nosze mysle ze tam bardziej sie przydadza.. ahh ale mi sie cieplo na serduchu zrobilo jakos
|
#2591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
naprawde? ile mniej wiecej wynosza koszty przesylki?
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
20 kg - 187 zł
witaj ![]() słuchajcie ![]() tylko sie nie śmiejcie bo robie eksperyment pokroiłam surowy ziemniak na krajalnicy w cienkie plasterki i suszę na kaloryferze ![]() zobaczymy co z tego wyjdzie siostra mówiła że siostry zambijki bardzo lubia ziemniaki ale to luksusowy towar :/ a takie suszone to leciutkie będą nie? i nie szkodzi jak się pokruszą tylko czy po ugotowaniu to będzie jadalne? i mięciutkie? czy twarde, niedobre, niejadalne oto jest pytanie
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
o jaa to drogo.. hmm.. to moze ja od razu bym zaadoptowala przeciez to to juz jest prawie roczne utrzymanie maluszka... kurcze a mam tyle nie potrzebnych ciuchow w domu no nic bedzie trzeba isc do pracy nie bede miala problemu na co wydac te pieniadze;d
mysle ze najpierw wysusz te izemniaki i sproboj je ugotowac w domu i je sprobowac no rzeczywiscie jakbym chciala jeszcze do tej paczki wrzucic ziemniaki to dosyc by tego wyszlo a Ty masz juz swojego zaadoptowanego murzynka? jak ma na imie? ![]() aa jeszcze jedno czy osoby niepelnoletnie tez moga adoptowac mam 17 latek..
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się ze spotkanie się udalo.
Pozdrawiam wszystkich uczestnikow,ja też mialam byc ale niestety moje zdrowko nie pozwoliło. ![]() Nastepne spotkanie zrobmy w cieplejszej porze ,tak by nie bylo problemu katarowo-przeziębieniowego,/szczególnie wazne dla matek/ |
|
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
ale purre juz ugotowane to sie zepsuje a nie ugotowane to jak ziemniaki sok puszcza to tez bedzie ciezkie.. tak mysle te talarki to dobry pomysl tylko najpierw trzeba by bylo przetestowa w domu czy po wysuszeniu sa jadalne
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj anna bel -
Oczywiście można pomagać wszystkim dzieciom, wysyłać paczki, niekoniecznie 20kg możesz wysyłać mniejsze w kopertach bąbelkowych i wtedy jest dużo taniej. Można wysłać nawet kopertę priorytetem za 5zł i wrzucić do środku kilkanaście saszetek vibovitu. Dla dzieci to bardzo dużo ![]() A jeśli masz tak dużo niepotrzebnych ubrań, spróbuj może sprzedać je na Allegro. Wtedy dochód możesz przekazać na rzecz dzieci z Mpanshy lub wykorzystać w jakiś inny sposób ![]() P.S Na pierwszej stronie tego wątku znajdziesz listę adopcyjnych rodziców i ich dzieci
|
#2599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O matko ile ludzi a na czat nikt nie ma ochoty? |
|
|
|
|
#2600 |
|
Raczkowanie
|
aaa chyba ze takie ale w sumie to nie to samo coprawdziwe ziemniaki a mysle ze na takich im najbardziej zalezy no ja wlasnie wyszlam z czata;d
|
#2601 | ||
|
Raczkowanie
|
Zdrówka życzymy.
Właśnie dziś widziałem Cię cały dzień zalogowaną na forum i pomyślałem, że to pewno z powodu choroby. Musowo, Dla ciebie J też będzie łatwiej dojechać bo chyba wszędzie przyjedzie Cytat:
A jakby wysłać paczki frytek. A propos czy tam by kartofle urosły. Bo frytki zrobić na słońcu to bez problemu. Pytam bo się ja ich nie robię, frytki tylko zjadam Cytat:
Osoby nieletnie też pewno mogą, ale lepiej jak rodzice o tym wiedzą. zresztą moria44 dała dużo odpowiedzi. Ja też, zresztą ile razy to już był podobno koniec. No a teraz o spotkaniu w Chorzowie. Też byłem. To ten starszy z brodą. Filmu tym razem chyba nie będzie bo było ciemno, a ja nieroztropnie nie wziąłem dodatkowego światła. Spotkanie stanowczo za krótkie. Zanim się zaczęło to już był koniec. Podróż też szybko minęła, nawet w autobusie lepiej niż w samochodzie bo można spokojnie porozmawiać, chyba, że nas ktoś podsłuchiwał. Ale to też nie szkodzi, bo może się ten ktoś do nas przyłączy. Tylko Dla ciebie J jechała sama to jej chyba było smutno - na pewno w drodze powrotnej. Dziękujemy - wiadomo komu - za podwiezienie i odwiezienie do Katowic. Siostra Franciszka taka sama jak ją pamiętam ze spotkania w Jastrzębiu sprzed trzech lat. Widać i słychać, że żyje Zambią, opowiada jakby tydzień temu z tamtąd wróciła. Tylko mundurek miała inny. Spotkanie jak wśród starych znajomych. Prawie jak "u ciotki na urodzinach". Dziwne, ale jakby wszyscy się znali. Były osoby "z zewnątrz" i pewno głupio się czuli wśród nas. Dobrze, że siostra ich "zabawiała". Mimo, że były osoby, które wróciły z Zambii np. Basia (jak minął lot?), to nie było czasu by z nimi porozmawiać. Wracając w samochodzie uznaliśmy, że następne spotkanie musi być dłuższe. Ja proponuję góry - jako już były przewodnik beskidzki - np. Zawoja, Wisła Głębce, Jaworzynka, Chatka Studencka na Pietraszonce - tu znam ludzi i mogę popytać o wolne terminy, i jest w miarę tanio lub darmo. Ponieważ Anastazja przyjedzie z małym dzidziusiem, to ustalając miejsce trzeba to wziąć pod uwagę. Kartoteka zrobiona przez Dla ciebie J robi wrażenie. Nie masz co robić czy co, ale przecież masz jeszcze swoje dziewczynki. Ale chyba też tak samo uporządkowane jak mama, skoro pozwalają Ci na wyjazdy. Widać, że odpowiednia osoba się tym zajęła. Gdyby to padło na mnie to by nie było tak porządnie i jakie zaległości - nie do nadrobienia. To tyle na razie. Trochę dłuższe sprawozdanie, bo wszyscy tak jakoś krótko. No chyba, że na czacie się rozgadali. PS. Chyba NR się przewraca przy komputerze, bo tyle razy to powtarzał, ale zamiast pisać post pod postem można użyć "edytuj" i dopisać się do siebie (Właśnie to zrobiłem.). Ilość postów ograniczona. Wątek się niedługo kończy i znów trzeba będzie zaczynać nowy. Aha i miałem to napisać na początku, że cieszę się, że Was poznałem i wybrałem to spotkanie nad - też ważną - imprezę u nas. Moja żona żałuje, że nie była ze mną, ale musieliśmy się podzielić.
filmy ze spotkania z siostrą Józefą, Tychy, Chorzów, ogniska i inne Zambie ; artykuł w DZ Kelvin Mwanza, początki misji Edytowane przez ahamar Czas edycji: 2007-12-18 o 00:06 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#2602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba wierzyć, że dzięki takim projektom jak nasza Arka Noego zmieni się choć trochę Trzymam kciuki![]() Cytat:
Dobrze, że Siostra ma możliwość kupić nawet grysik!! Pamiętam początki, jak MAMA mówiła, że Siostra żebrze prawie o mleko i wszystkie pieniądze przeliczała zawsze na mleko dla niemowląt. Dobrze, że to już za namiCytat:
Od razu i humor się poprawie i wogóle Ja już chyba z 5 razy przeglądałam te zdjęcia![]() Cytat:
Gosiakk pozdrowienia od mojego męża On strasznie przeżywa że Ty jedziesz tam do Zambii Poważnie!! Cały czas ię dopytuje kiedy, czy już załatwiłaś bilety, szczepienia itp. Co drugi dzień: "Jak ta Twoja koleżanka co leci do Afryki" Obłęd normalnie![]() Pozdrowiam z pracy
|
||||
|
|
|
#2603 |
|
Raczkowanie
|
rzeczywiscie statystyki przerazaja i to tylko choroby pomysklec ze male slodkie dzieci mieszkaja w takich warunkach.. miejmy nadzieje choc troche pomozemy.. aa rozmawialam z kolezanka ma w domu 3 duze worki zabawek przydadza sie do nowego projektu
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
anna bel tak ja tez mam swojego murzynka
![]() jako jedyna opiekuje się dzieckiem niepełnosprawnym i chorym na padaczkę - jestem dumna ze siostra powierzyła mi takie odpowiedzialne zadanie i zaufała razem z jego rodzina że ich nie zostawię ... nigdy nie zostawie a juz na pewno nie zapomnę ![]() na początku watku mozesz klikajac na imiona obejrzeć zdjęcia naszych dzieci albo tutaj www.mama.fotosik.plkartoteka wczoraj została zamknięta - i na pewno to nie Ty pisałaś do mnie e-mail bo juz 1 niepełnoletnie pytała mnie w niedzielę i została do kartoteki dopisana ... ziemniaczki sie ususzyły szybciutko, są lekkie a teraz je mocze, później ugotuje i zdam relacje ... aahamar frytki suszyc na słońcu ???? no rzeczywiście niewiele wiesz o gotowaniu ![]() ziemniaki tam nie chca rosnąć gdyby rosły to po co niby mieli by je suszyc, ja suszę żeby moze wysyłać z Polski do Zambiisurowych suszonych czy nie suszonych nie radzę jeść nawet z ketchupem ![]() ach ci faceci ![]() edit: ale ze mnie ofiara, zapomniałam o e-mailu i jeszcze jedno, nikto sie nie pochwalił ze jedliśmy orzeszki ziemne i masau prosto z Zambii - jedna z adoptowanych dziewczynek, przesłała swojej Mamie do Polski i s.Franciszce, która sie z nami podzieliła ![]() Szczesc Boze! kochana Pani Agnieszko,nie pisalam nic wczoraj ale szukalam wiadomosci o spotkaniu,dowiedzialam sie z forum ze bylo dobre ale krotkie....ale kto byl?Czy z kalendarzami cos wyszlo?Czy byla Basia? Co z Fundacja? Czekam na obszerniejsze relacje.Poogladalam zdjecia *Nortona* bylo ich tylko 10! Wczoraj przywiezli nam mlodego mezczyzne pogryzionego przez krokodyla w SOBOTE! Brakowalo tylko maski p/gazowej,chmury much!Cale popoludnie przy oczyszczaniu ran.Po modlitwach juz nie mialam sily by cos skrobnac. Za to dzisiaj ,Nowy Dzien-bede sie produkowac! Otoz Pani Agnieszko,prosze popytac gdzies czy jest mozliwe kupic gdzies taka maszyne lub maszynke do robienia PEANUT BUTTER tj.tego masla z orzeszkow ziemnych. Bardzo wazne dla nas. Zdjecie Abrahama i inne zdjecia porobione tylko nie mamy teraz czasu aby je przelozyc na komputer i wyslac-to nastapi na pewno po swietach.Ciagle czekam na pojawienie sie nr.173. Wczoraj prezenty swiateczne odebraly dzieci z wioski Chapita i Kamitowo-baaaaaaardzo sie ucieszyli.Dzrzwi w wybudowanych domkach a jest ich 5 pomalowane zostaly na niebiesko-to ulubiony kolor wiekszosci dzieci tutaj-tez zrobione zdjecia kazdego z nich. Przyszlo b.duuuuzo kopert bombelkowych-DZIEKI-dzisiaj bede wypisywac od kogo i Wam napisze.Pani Banda jak zwykle przekaze te koperty dzieciom,spisuja razem zawartosc +zdjecie.Listow z podziekowaniami jest juz stosik-bede je dolaczac do rozliczen. Dzisiaj chlopcy pakuja nastepne prezenty-wydawanie bedzie w czwartek ,piatek i w sobote.W poniedzialek pojedziemy do odleglych wiosek zeby ich nie trudzic przyjsciem. Pozdrawiam goraco! S.Jozefa.
|
#2606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Seona!Ale się uśmiałam Za pozdrowienia bardzo dziękuję i również pozdrawiam...i już mówię jak sprawa wygląda:bilety: moja znajoma trzyma rękę na pulsie i patrzy czy coś nie trafi....poczekam jeszcze trochę, jak nic taniego, fajnego nie będzie, to kupię takie normalne. Ale....ostatnio wpadłam na inny, fajny pomysł, tylko może niech skomentuje to ktoś kto był w Zambii Pomyślałam sobie, że samolotem to można dolecieć do np. RPA i zamiast przesiadka do kolejnego samolotu...to do pociągu...Trochę dłużej potrwa podróż...ale jakie to musi być przeżycie...widzieć te wszystkie krajobrazy Śmiałam się pisząc Elince, że można się poczuć jak Meryl Streep w "Pożegnaniu z Afryką" ![]() BTW. Elinka...odezwij się, bo ja nie wiem na czym stoimy....bo jeśli wy zrezygnujecie, to może ktoś inny będzie chciał pojechać... |
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym na pewno by sie ładnie wszystko ususzyło![]() Co do masła orzechowego to trzebaby może poprosić osoby z USa np. Czarownicęgosię lub Erietkę ![]() Ja znalazłam taki przepis na masło orzechowe i w ostateczności można by kupić jakiś taki porządny mocny młynek do zmielenia orzeszków
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Rozeznanie
|
Młynków nie polecam,nie wytrzymuja napięcia
,(wiem z doświadczeniadużo lepszy byłby melekser,ale grubiej miele. Choć podobno i taka wersja występuje w sprzedaży- wersja smooth oraz crunchy - po naszemu gładka lub chrupka. Ja wolę gładką,ale ciekawe co nasza siostra wymyśliła,bo jeśli to miałaby być masowa produkcja -hala produkcyjna to chyba zameleksowałaby się....,chyba że kilka melekserków,one nie drogie i nie ciężkie. No ale cóż poczekamy na odzew ze Stanów.... |
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
eksperyment "suszenie ziemniaczków i wysyłanie do Zambii" nie powiódł się
co prawda po namoczeniu i ugotowaniu jest ich tak samo dużo jak przed suszeniem i szybko siegotuja ale smak ![]() nadal smakuja jak surowe i były sine podczas gotowania a woda ciemna ![]() chyba trzebaby je jakoś przed ususzeniem sprparować moze blanszowanie ???jest na sali jakiś żywieniowiec, bioolog ![]() szkoda a mogło być tak pięknie ![]() gosia czytałaś o krokodylach
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Bratowa zamówiła sobie parę lat temu z Telezkaupów Mango
taki multumikser Ma już go z 5 lat i w życiu nie widziałam, żeby coś tak mieliło Żaden badziew, poważnie Mieli wszystko - orzechy, lód do drinków, no normalnie wszystko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

Ciekawosc przegrala? Dziwne

Tu masz linka

Trzeba wierzyć, że dzięki takim projektom jak nasza Arka Noego zmieni się choć trochę