|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Jestem naiwna, wierzę w uczciwość... Nawet nie przyszło by mi do głowy, żeby kręcić i wyłudzać, coś za co nie zapłaciłam, to kwestia "kręgosłupa moralnego".Mam swiadomość, że uczciwość nie jest naszą tj. polaków najmocniejszą stroną! No cóż smutna prawda o nas samych i od siebie należy zacząć..
Edytowane przez Clara 11 Czas edycji: 2009-01-11 o 23:42 |
|
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Clara 11 tak się czasem zdarza. Kiedy sprzedawałam książki na Allegro też miałam bardzo niesympatyczną sytuację - wystawiłam książkę ze zdjęciem całej 8-tomowej serii. W tytule akcji podałam "Człowiek średniowiecza - I tom" i oczywiście w opisie "NA TEJ AUKCJI LICYTUJESZ TYLKO I TOM" - i co się okazało - koleś zalicytował i chciał, abym mu wysłała całą seię (1 książka ok. 70zł
, bo unikat). Sprawę rozstrzygało Allegro i przyznało mi rację. Kolega strasznie długo i niezbyt poprawnie się do mnie wyrażał w mailach - ja strarałam się zachować spokój, ale niedużo brakowało Oczywiście dostałam "ślicznego, bardzo wyszczekanego negatywa" - od studenta lub doktoranta historii (tak wywnioskowałam z maili).Apropo - dostałam odp z Galeriatkanin (PasArt) prosili o numer konta, bo prześlą kasę za uszkodzony kamień i brakujące koraliki. Zachowali się fair play - przy następnym zamówieniu, napiszę aby zabezpieczali kamienie
|
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
Historia histoii "człowieka średniowiecza" pokazuje jak ludzie myślą, tak jak im wygodnie i oczywiscie na swoją korzyść. Ja kupując zabawki w sklepie wyłącznie z zabawkami dla dzieci, spotkałam sie z negatywnym komentarzem dla sprzedawcy, faceta, który kupił jakąś lampę czy kierownicę do samochodu, a to była zabawka, więc miał wielkie pretensje, że samochodu nie może naprawić, ha, ha!
Co do Twojego zamówienia i puzzli z kamieni, to Galeriatkanin, w sytuacji, gdzie ma dużo negatywów , musi sprawy załatwiać szybko i pozytywnie, bo traci... |
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Odbiegając delikatnei od tematu. Ponieważ ludzie kupujący czasami mają zupełnie inne wyobrażenia o przedmiocie który kupują ja staram się w swoich opisać dokładnie napisać co i jak - dlugość z/bez bigli szerokość, czy coś jest płaskie czy wypukłe, czasami kolory, kształty itp
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
swarovski_sklep zaczyna mnie lekko denerwować. Zamówienie zrobione 29.12.2008 i opłacone w tym samym dniu, a do tej pory nie ma przesyłki. Czekam na odpowiedź na maila, w którym pytałam czy to już wyszło.
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie powala to, gdy ktoś pisze, że chciałby się wymienić, albo kupic coś, ale o tym przedmiocie nie ma bladego pojęcia. Widzi tytuł aukcji i podporządkowuje to swoim wymaganiom, nie sprawdzi nawet w internecie informacji o danym przedmiocie, a potem jest wielkie rozczarowanie i pretensje...
Wracając do tematu, przesyłka od borys78 dotarła dziś. Podsumowując: pieniądze przelane 31. grudnia Dziś mamy 12. stycznia, paczka została nadana 8.01 (no cóż, zależało m ina wcześniej) paczka na ponad 95zł, przesyłka gratis otrzymałam również gratis, co prawda marny, ale zawsze coś ![]() kostki szklane koloru miodowego mają jakby pozdzierane szkiełko, ale tak ogólnie ok |
|
|
|
|
#1267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie mam ten sam problem, tyle tylko, że zakupy zrobione przed świetami, a przesyłki ani widu ani słychu...A i kontakt też żaden. |
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj u borysa, a raczej w jego sklepie, zamowilam, mam nadzieje, ze nie bede musiala tak dlugo czekac :/
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
I nie ma zadnych przedmiotow - nie wrozy za ciekawie :/
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam odpowiedź na maila, że wysłane i pytanie czy chcę nr przesyłki. Nadal czekam, wyluzowałam się, to tylko 4 dychy były.
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
Galeriatkanin (PasArt) przelało mi już pieniądze na konto - były wczoraj. Ale ekspres
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Paczuszka od swarovski_sklep dotarła...
|
|
#1273 |
|
Rozeznanie
|
Po raz pierwszy zaszalałam w antykwariat edu. i musze przyznać,że kamienie mają śliczne no i co najważniejsze tanio!
nie chce im się czy co?![]() mój wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=297356 Edytowane przez Javarem Czas edycji: 2009-01-15 o 16:30 |
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu dotarła do mnie paczuszka od PasArt-u
troszke to trwało ale przynajmniej wszystko jest i całe
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
A ja gorąco polecam sprzedawcę eltay. Bardzo przystępne ceny. Robiłam zamówienie za ok 50zł - szkło cracle, szkło zwykłe i szkło weneckie. Wyniknęła niemiła sprawa na poczcie polskiej, ale sprzedawca spisał sie na medal - zadzwoniłam, Pani wszystko sama załatwiła, dzwoniła na moja poczte i wszystko ładnie sie udało. Zamówienie i pieniążki wpłaciłam tego samego dnia, dwa dni potem paczka została wysłana. Wysyłka ekspresowa. A jakie sliczne gratisy! Kupowałam u nich pierwszy raz i chyba będę stałą klientką, bo nigdy nie dostałam tak wielu gratisów zamawiając za 50zł. W gratisach dostałam 10 malrńkich fioletowych szklanych kwiatuszków, dwie zawieszki (ok1,5cm) niebieskie szklane opalizujące w kształcie serduszka, 2 kuleczki ze szkła weneckiego niebieskie ok 0,8cm i dwa owale niebieskie ze szkła weneckiego ok. 1,5cm. I wszystko podobierane kolorystycznie do mojego zamówienia.
Polecam, jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam sobie bardzo pochwalić sklep Szafir
![]() Zamawiałam po raz drugi i wszystko ekspresem W poniedziałek Pan dzwonił potwierdzić zamówienie i poprosił o wysłanie dowodu wpłaty ( przelew internetowy) - wtedy zamówienie byłoby zrealizowane tego samego dnia. Więc wysłałam, ale jakoś nie liczyłam,żeby udało im się paczkę nadać do 15. Wtorek miła niespodzianka - z samego rana listonosz przyniósł mi paczuszkę Wszystko tak jak powinno być
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Reklama jest płatna na wizażu. To oczywiscie do karolayny.
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
I tutaj pochwalę Creativshop i fasetke, bo to ich dwa konta. Przesyłka bardzo szybka, kamienie naprawdę ładne. Na widok niektórych nadal się ślinię wręcz
Nawet gratisy dostałam, co na allegro nie jest jednak takie częste
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
moje ostatnie zakupy u CJ kupione w piątek 10 stycznia we wtorek juz u mnie
kolejna antukwariat... podobnie kupione i tak jak od Cj we wtorek u mnie no i polecam beabitdesign_com w niedziele kupiłam swarki w pon opłaciłam a we wtorek juz były a to spora odległość miedzy bydgoszcza a nimi. jedna zasada jeżeli zależy wam na szybkiej przesyłce to zaraz po zapłaceniu wysyłajcie meilem skan przekazu na poczcie lub print screen przelewu przez net. niestety tylko nasza kochana Zuwiolka tego nie uznaje ale taką ma księgową lecz od niej przesyłki tez przychodzą ekspresowo i za to bardzo dziękuję. |
|
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy już chwaliłam
Eltay zamówienie szybciutko wysłali (pomimo świąt), zamówienie za chyba 36-37 zł i mnóstwo gratisów 2 duże zawieszki koła, 2 średnie koła, przekładki i coś jeszcze. Polecam
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po raz kolejny kupowałam srebro od BORYS34 i po raz kolejny jestem zadowolona. Po pierwsze nawet nie czekali na mail ode mnie, tylko po jakimś czasie wysłali mi maila z podsumowaniem i ceną do zapłacenia. Ja zapomniałam, że powinnam im maila wysłać po zakupach
Poza tym, ponieważ zrobiłam zakupy powyżej 100zł, przesyłkę opłacili oni. No i mały gratisik w paczce i szybko dostarczona przesyłka.Jedyne co mnie zdziwiło, to zapach papierosów po otwarciu koperty, bo poprzednim razem nic nie śmierdziało.
Moja biżuteria aktualnie: + wire wrapping itp. + "nowa era" Stare dzieje: + debiut + gliniaki Edytowane przez ggagatka Czas edycji: 2009-01-20 o 20:47 |
|
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
Ja również muszę pochwalić Eltay. Zakupy za sporą sumkę co prawda, ale pierwszy raz w życiu dostałam tyle gratisów. Zamawiałam głównie koraliki szklane, akrylowe oraz szkło weneckie. Dostałam kilka paczek prześlicznych koralików oraz do każdej paczuszki zakupionych koralików o 2 więcej niż zakupiłam - jeśli na aukcji było 12 sztuk - dostałam 14, jeśl 8 to otrzymałam 10 itp.
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
orientujecie sie, czy mozna laczyc zamowienia u nutsy z zamowieniami z korallo?
Napisalam do nich maila z pytaniem, ale moze tutaj szybciej uzyskam odpowiedz |
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zamawiałam u Eltaya i jestem bardzo zadowolona
![]() Wszystko poszło szybko i sprawnie i bardzo dobrej jakości produkty są
|
|
#1286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1287 |
|
Raczkowanie
|
Wybacz, ale się nie zgodzę że to cecha Polakow! Polacy są uczciwi, to inne kraje nas łupiły...
|
|
#1288 |
|
Wtajemniczenie
|
Robiłam pierwsze, nieduże zamówienie u Royal Ston - zakupy łączone z Kocim Okiem - wszystko dobrej jakości, jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny
dzieki wam wiem już gdzie zamówic moje 1sze zamowienie wasze opinie są bardzo pomocne (sorrki za mały offtop)
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Joanna d'Moder
|
dostałam zamówienie od Antykwariatedu.pl. Przelew dotarł w poniedziałek,a paczka we wtorek była już u mnie
.Na pierwszy rzut oka wszystko ok,tylko pudełka mają w środku zabrudzoną gąbkę,ale mam nadzieję,że da się to jakoś zetrzeć.To moje pierwsze zamówienie u nich,myślę że nie ostatnie.Ps. sprawdzajcie dokładnie przed zakupem wielkość pierścieni (z onyksu,agatu),są naprawdę wielkie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

, bo unikat). Sprawę rozstrzygało Allegro i przyznało mi rację. Kolega strasznie długo i niezbyt poprawnie się do mnie wyrażał w mailach - ja strarałam się zachować spokój, ale niedużo brakowało
Oczywiście dostałam "ślicznego, bardzo wyszczekanego negatywa" - od studenta lub doktoranta historii (tak wywnioskowałam z maili).

Wszystko tak jak powinno być
Nawet gratisy dostałam, co na allegro nie jest jednak takie częste
2 duże zawieszki koła, 2 średnie koła, przekładki i coś jeszcze. Polecam