|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Szczypce sprzedaje także ElizaAkcesoria, ale potwierdzam słowa Wizażanek, lepiej kupić w którymś markecie budowlanym lub z narzędziami. Co do CJ to wystarczy popatrzeć na negatywy i neutrale. Ja u nich nie zamawiam, choć wiem, że mają tam to, co akurat by mi pasowało. Po moich doświadczeniach z pasartem wolę już nie ryzykować i mieć sprawdzonych sprzedawców.
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga, uwaga, wczoraj dostałam zamówienie z antykwariatu, w ... tadam... strunowych woreczkach
![]() (to nic, że wyglądały jak psu z gardła wyjęte )a nie wiem czy chwaliłam ekoraliki, towar dobrej jakości, dobrze spakowany, szybka wysyłka i perl-l ma ciekawe elementy metalowe. |
|
|
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
No i po problemie. Dzwoniłam do taty i okazuje się, ż on ma i bociany i tnące szczypce
Więc już mam parę złotych więcej na koraliki
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż chyba zrobię zamówienie
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja muszę bardzo, bardzo pochwalić Mawr10 - już jakiś czas temu kupowałam u nich bicony w kilku kolorach - błyskawiczna wysyłka, a po zgłoszeniu braku 1 paczki biconów, telefon po 5 min. od wysłania maila i natychmiastowa wysyłka braków! Potrafią zadbać o klienta
|
|
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
A ja muszę pochwalić antykwariat
potrzebowałam półfabrykaty na "wczoraj" (czyli na dzisiejsze warsztaty z dziećmi), i ekspresowo wszystko zostało załatwione. Zamówiłam w piątek tuz przed zamknięciem, dziś rano odebrałam osobiście. 90% rzeczy w ładnych strunowych woreczkach . Obsługa rewelacyjna .
|
|
#1897 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
czy korzystalyscie z oferty GEM STONES? Ja juz drugi raz - i ostatni... bardzo mnie rozczarowal. po 6 tygodniach od wplaty nie wyslal paczki, choc zapewnial po zakupie , ze to zrobil. Posypala sie ode mnie wiazka mailow (prosba wyslania potwierdzenia nadania), zadnej odpowiedzi. Dopiero po telefonie oznajmil, ze rzeczywiscie nic nie wysylal i moge cos wybrac na 10zl wiecej. Ciagle ma ten towar, klamal, nie odpisywal na maile, choc na poczatku mowil, ze "poczta pewnie zgubila". Wyglądał za zaufanego sprzedawce, ale ja ostrzegam... Doskonale pamietal, ze nie wywiazal sie z zakupu wobec mnie... Teraz czekam na paczke, zobacze, czy ją w ogole dostane... |
|
|
|
|
#1898 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam zamówienie u eltay, mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo do tej pory byłam zawsze zadowolona.
Mam do Was pytanie. Kto na allegro ma ładne minerały w dobrej cenie? |
|
|
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
antykwariatedupl?
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Raczkowanie
|
dalis_pl ma sympatyczne minerały na sznury
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie nie polecam zohra_pl - ich produkty absolutnie nie są warte nerwów, które traci się przy transakcji.
Zamówiłam ekspozytor, który 'poleconym priorytetem' szedł 1,5 tygodnia - po czym, gdy go rozpakowałam, okazało się, że jest aksamitny, a nie, jak chciałam, pokryty skórką ekologiczną. Państwo odpisali, że pomyłka wynika z tego, że wysyłką zajmowała się nowa osoba, przeprosili i poprosili o odesłanie im ekspozytora celem wymiany na właściwy - oczywiście obiecali zwrócić koszty wysyłki, które miałam z tego powodu ponieść. Ponad 2 tygodnie czekałam na właściwy ekspozytor (kij z tym, że gdy go zamawiałam zależało mi na czasie...). W końcu dotarł, teraz kolejne 2 tygodnie czekam na obiecany zwrot kosztów wysyłki (ekspozytor kosztował 29,9zł, wysyłka 11zł). Państwo na maile przypominające o tym, że nadal czekam nie odpowiadają (a wcześniej jakoś nie mieli z tym problemu). W końcu się wkurzyłam i napisałam, że czekam na pieniądze do piątku, a jak ich nie będzie zgłaszam sprawę do allegro. Krótko mówiąc, transakcje z nimi to kompletna kpina
|
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
Kolejny raz mogę polecić eltay. Wprawdzie nastąpiła malutka pomyłka, ale została natychmiast naprawiona. Poza tym dodają sporo fajnych gratisów dopasowanych do zamówienia. Było to moje trzecie zamówienie w tym sklepie i na pewno nie ostatnie.
|
|
|
|
|
#1903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami tak troche bym chciala, by Aktykwariatowi zawiesili konto na allegro - za notoryczne dodawanie nowosci, zwlaszcza jak sie juz oplaci zamowienie
Jedyny plus by byl dla mojego portfela, ale koniec koncow niech nie zawieszaja ![]() Ale tak na serio to widze u nich bardzo duzo zmian na plus ![]() Czy ktos jeszcze ma taki problem z Anty?
|
|
#1905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Godzinami mogę oglądać ich strony, wybierać, dodawać do zakładek, zapisywać na karteczkach, co z czym połączyć i co jeszcze do tego wszystkie zamówić... Dość dużo kasy już tam zostawiłam. Szkoda, że nie mieszkam w ich okolicy, bo te 13 czy 15 zł za przesyłkę średnio 2 razy w miesiącu mogłabym przeznaczyć na półfabrykaty I może lepiej, żeby nie zawiesili, bo to nam będzie dostarczał świeżynek? Pasart chyba raczej nie
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
Polecam malachit - wszytko zgodnie z zamówieniem i szybko przesłane
|
|
#1907 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie dostałam swoje zamówienia - od Antykwariatu i BostarKoralików. Oba idealne, oba zapakowane w woreczki strunowe, no za***iaszczo wręcz - prawdę mówiąc spodziewałam się, że przy zamówieniach ponad 100złotowych wywiną mi jakieś drobiazgi, nie wiem, koraliki nie w tym kolorze, czy cokolwiek, a tu proszę
Zdecydowanie polecam i przypuszczam, że będę dalej robić u nich zakupy. |
|
|
|
|
#1908 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny,
Ja we wtorek skusilam sie na zakupy u costumeJewellery. Moim zdaniem maja fajne ceny srebra i Swarovskiego - niestety troche maly wybor, no ale zobaczymy. Co mi sie u nich nie podoba to to ze na wyslanie przesylki trzeba czekac do 6 dni. No ale cos za cos. Jak dojdzie napisze czy wszystko ok. __________________ Mój blog http://craft-studio.blogspot.com |
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
6 dni to standardowy txt w liscie jaki dostajesz po zakupie
Zazwyczaj wysylaja w ciagu max 2 dni, przynajmniej ja chyba nigdy nie mialam pozniej
|
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za radę. Jest trochę tej mojej drobnicy. Napewno wszystko dokładnie policze i dam Wam znać. To moje pierwsze zamówienie u nich wiec trzymajcie kciuki
![]() ____________ Mój blog http://craft-studio.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne zakupy u thiliacordata2 - jestem bardzo zadowolona, śliczne kamyki, błyskawicznie przesłane, starannie zapakowane. No i malutki gratis
Nieliczne są z jakimś ubytkiem czy błędem ale za te cenę i tak się opłaca. a barwione jadeity wyglądają jak landrynki
|
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
A ja się troszkę zawiodłam na Antykwariacie... Część koralików perfidnie obita, nie pierwszy już raz.
Mimo wszystko i tak będę tam zamawiać, bo niektórych rzeczy nie znajdę nigdzie indziej. ![]() Eltay jak zawsze pełna klasa.
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
reklamowałaś?
|
|
#1915 |
|
Przyczajenie
|
hej! czy kupował ktoś już od rybku? bo ceny maja kuszące, oferta dosyć dosyć ( tylko nie ma kamyków - szkoda), ale nie wiem jak to srebro bedzie wygladać, kupowlam w gem-stones i bylo wszystko w porzadku ale dla mnie za drogo
|
|
|
|
|
#1916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1917 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też często kupuję u Rybku i jeszcze nigdy nie było wpadki, zawsze wszystko się zgadza i jest bdb jakościowo.
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Przyczajenie
|
dzieki za odpowiedz, po zakupach opowiem jak wszystko przebieglo, swietne to miejsce szkoda ze nie wiedzialam o nim wczesniej
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
u kogo najlepiej zamówić srebrny drut 0,4-999 i 0,8 -930?
najlepsza jakość i cena? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

Ale nie ma niestety bocianów... chyba pozostaje mi naprawdę CJ...

)

Mimo wszystko i tak będę tam zamawiać, bo niektórych rzeczy nie znajdę nigdzie indziej.