|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
| Pokaż wyniki sondy: Co dzieje się z Twoimi dziełami po ich wykonaniu | |||
| zostawiam je u siebie i trzymam na pamiątkę |
|
50 | 26,46% |
| sprzedaję(robię je na zamówienie)lub wystawiam w galerii |
|
123 | 65,08% |
| daje znajomym i rodzinie w prezencie na różne okazje |
|
63 | 33,33% |
inna wersja
|
|
32 | 16,93% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 189. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny - sprzedajecie gdzieś swoje kolczyki?
Niektórym się udaje ale patrząc na to co sprzedają nie mam pojęcia jakim cudem
. Tak się zastanawiałam nad Wylęgarnią...Ale te ich ceny są delikatnie móiąc niezachęcające...Dochodze do wniosku że chyba jednak na jedno wyjdzie - czy sprzedam taniej na Allegro czy drożej w Wylęgarni dzięląc się połową zarobionej kasy z właścicielami .
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: działalność gospodarcza
Cytat:
ja Ci bardzo dziękuję za propozycję, ale ja teraz kaski niet, żeby zapłacić grafikowi Kaskę pakuję w inny projekt i niestety galerię MUSZĘ zrobić po kosztach, a nawet za darmo No, chyba że chcesz sobie portfolio rozszerzyć ![]() Ale i tak dziękuję.
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W każdym razie - Guga, dzięki za linka, super, bardzo się cieszę ![]() Caly wczorajszy wieczor siedzialam przy kompie i probowalam cos z tym zrobić, ale niestyty - wymięklam na samym początku. Chcę po prostu inną domenę od tej tam proponowanej no i niestety - moje zdolności są dużo za małe, żeby cokolwiek z tym zrobić. A tak bardzo chcialam
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Na wizazu nie mozna nic sprzedawac
Rozumiem, ze jak Fua ofeuje zrobieie szablonu to dobrowolnie
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie nie dostalam do wylegarni. Wyslalam prace i nawet sie nie odezwali. Probowlaam tez na allegro, ale naprawde nie wiem jak tam sprzedawac zeby sie oplailo. Loteria jest czy ktos kupi czy nie. Kolczyki wystawaine od 1 zl, albo po 20 sztuk 'hand-made - jedyne niepowtazalne' (!), wypromowane na poczatku kategorii po 10zl. Nie mam kapitalu zeby tak zaryzykowac na allegro, a dotychczasowe aukcje wystawione normalnie konczyly sie z liczba 20 odwiedzin :/
|
|
#276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dostać się do którejś galerii teraz graniczy z cudem, żeby założyć swoją własną trzeba mieć naprawdę dobry pomysł i niemały kapitał... To naprawdę nie jest takie łatwe sprzedawać swoją biżuterię w sieci, galerie mają mnóstwo zgłoszeń i współpracę proponują nielicznym. Trochę pokory ![]() |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kiedys sito bylo mniejsze, nie? |
|
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Paranoja... o jakim kapitale mowisz? Cena domeny i własne umiejętności plus pomysł....nic wiecej...
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#281 |
|
Konto usunięte
|
Fua, zupełnie źle mnie zrozumiałaś.
Właśnie nie chodzi mi o dziewczyny z pasją. Jest grono takich dziewczyn, które zasypiają i budzą się z myslą o koralikach, które ciągle zastanawiają się jak połaczyć jedno z drugim, jakie koraliki dobrać do siebie, co jeszcze nowego wymyslić... Chodziło mi o dziewczyny, które zobaczą biżuterię hand-made na allegro, na forum lub w galerii i myslą, żę skoro to taki łatwy zarobek, to one też kupią sobie drucik, koraliki zmajstrują cokolwiek i na pewno dostając się do galerii będą zarabiały krocie. Tak się akurat składa, że nie trzeba ryzykować dużych pieniędzy, by zacząć robić biżuterię, wystarczy nawet 100zł, dlatego wszystkim się wydaje, że to takie łatwe, proste i przyjemne, a i zarobić coś można ![]() Dla mnie to są dziewczyny, które od początku do końca postrzegają biżuterię przez pryzmat zarobku, a nie pasji, i właśnie to mnie denerwuje. Nie wiem, czy teraz rozumiesz, co miałam na myśli, a zależy mi na tym, bo nie chcę mnożyć jakichś chorych sytuacji powstałych z niedomówień. |
|
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Jestem stara i nie postepowa ale zrozumialam
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie tego nie rozumiem do końca, niby tak trudno się dostać do tych galerii (sama jeszcze nie odważyłam się spróbować), a gdy tak oglądam sobie wystwioną tam bizuterię to...hmmm...niektóre naprawdę żadna rewelacja, proste wzory, zwykłe koraliki, żadną orginlnością się nie odznaczają...więc zastanawiam się od czego to tak naprawdę zależy, by tam zaistnieć...
|
|
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, jak już jest o galeriach...
Parę tygodni temu wysłałam zgłoszenie do Wylegarni, a co mi tam nic przecież za to nie płacę, a nóż się uda... No i tak czekam na jakąś odezwę już tyle czasu i nic! Ja rozumiem że może im się nie podobać, wystarczy krótka wiadomość, nie podetnę sobie żył z tego powodu, ale chciałabym wiedzieć czy mam czekać dalej czy zostałam już dawno odrzucona. Chcę wiedzieć!!! Która z was próbowała się tam dostać? I jak to wyglądało w waszym przypadku?
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Kiedys szukałam prostego programu do robienia stron i znalazłam Nvu. Właściwie mąz znalazł
Program banalny i po polsku, więc może obsługiwać nawet ktoś, kto kompletnie nie ma o tym pojęcia Nie wiem, czy da się w tym programie zrobic sklep, ale na pewno jest dużo możliwości do tworzenia stron. Podpytam męża, jeśli chcecie wiedzieć coś więcej. Stronkę sobie zrobiłam, położyłam na republice.pl i sama modyfikuję, bo mąż by mnie chyba znielubił gdybym mu 5 razy dziennie marudziła o zmiany Działa, a reklam wcale nie ma znów tak dużo.Pozdrawiam |
|
|
|
|
#286 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Moje kolczyki chcą w wylęgarnii. A ja nie mam czasu ani za bardzo weny na tworzenie kolekcji:/ Muszą poczekać. Ja czekałam na odpowiedź kilka tygodnii, to oni poczekają na kolekcję
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio dodałam paczke i czekałam 3 dni
Niestety jej nie zaakceptowali:/ Ale moze to i dobrze TEraz i tak będę cały czas poza domem, więc nie będę miała za bardzo czasu na robienie kolekcji i wysyłanie kolczyków
|
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
No cóż... I tak nie robiłam sobie wielkich nadziei
|
|
#291 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli Cię jednak i mimo wszystko uraziłam, to przepraszam. |
|
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Nie no wiesz..nie wiem jak Ty byś się poczuła gdyby pod Twoim postem ktoś napisał coś takiego jak Ty pod moim. W pierwszej chwili mozna odnieść wrażenie, że jego treść dotyczy mnie...no ale co tam..mysle, ze nie warto drazyc dalej tego tematu, bo nic nie wnosi to do tego topiku
.
|
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
A ja dwa razy wysyłałam swoje prace do Wylęgarni. Pierwszym razem [zupelnie nie związane z biżuterią] - nawet nie odpowiedzieli. Drugi raz wysłałam jakiś miesiąc temu - i doczekałam się odpowiedzi nawet! Po 2 tygodniach odpisali że cieszą się że poznali moje prace, ale są za mało ogrinalne........ No cóż, do trzech razy sztuka
|
|
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co? odczepcie się!
![]() ![]() (Zu_za zrobię dla ciebie jakieś logo czy szablon odezwij sie do mnie na gg zrobie to NIEODPŁATNIE)
|
|
#297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :ma d:
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez kiedyś wysyłałam zgłoszenie do Wylęgarni, powrzucałam fotki róznej biżu, a na koniec dałam breloczki i broszki pajączki, wahałam się czy je wrzucić ale w końcu wysłałam , dostałam odpowiedz po tygodniu, że podobają im się właśnie te pająki, i żebym zapoznała się z regulaminem, jak zaczełam czytać o panelu administracyjnym itp to wymiekłam, tam sa pokręcone te zasady jak dla mnie (to napewno służy bezpieczeństwu) ale jakoś tak wyszło i zrezygnowałam. Czyli wychodzi na to że nie mam w sobie ani krzty pokory
boska Wylęgarnia mnie chciała a ja zrezygnowałam
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Fua oddychaj, oddychaj
Wątpię żebyś dowiedziała się ile kosztuje reklama na Wizażu, wysyłałam maile pytałam , prosiłam, nic CISZA nie chcą mojej kasy to nie, trudno. joanna_k dzięki za interwencję "na górze" ale nadal mają mnie gdzieś, teraz to już rezygnuję ileż mozna czekać. Sorki , że nie na temat ,ale nie bede zakładała nowego wątku bo nie warto, buziole
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba , że jak już się raz dostaniesz to póżniej wrzucasz co chcesz
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

. Tak się zastanawiałam nad Wylęgarnią...Ale te ich ceny są delikatnie móiąc niezachęcające...Dochodze do wniosku że chyba jednak na jedno wyjdzie - czy sprzedam taniej na Allegro czy drożej w Wylęgarni dzięląc się połową zarobionej kasy z właścicielami
.

Rozumiem, ze jak Fua ofeuje zrobieie szablonu to dobrowolnie