|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
| Pokaż wyniki sondy: Co dzieje się z Twoimi dziełami po ich wykonaniu | |||
| zostawiam je u siebie i trzymam na pamiątkę |
|
50 | 26,46% |
| sprzedaję(robię je na zamówienie)lub wystawiam w galerii |
|
123 | 65,08% |
| daje znajomym i rodzinie w prezencie na różne okazje |
|
63 | 33,33% |
inna wersja
|
|
32 | 16,93% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 189. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny - sprzedajecie gdzieś swoje kolczyki?
Dla mnie optymalna cena to 20-25 zł
W zalezności od tego ile kosztowały materiały. Z kobietami jest tak, że jak myślą, ze coś jest drogie, to jest lepsze
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
JA sprzedaję wśród znajomych, rodziny, rodziny znajomych
Ogólnie to cene ustalam w zależnosci od zużytego materialu. I tak za pare kolczykówto od 10 do 20zl. W domu krzyczą że mało biore ale po prostu jakos tak nie umiem wiecej.A pozatym jak kumpelki uslyszaly 20zl to sie zdziwily co tak duzo. Czy to duzo za porzadną reczną robote?(ale sobie komplementy sypie ) Oczywiscie jak jakis zestawz wisiorkiem jest to cena idzie w gore A przy duzych zamowieniach daje zniżki Własnie wczoraj mi wpadło do kieszeni 150zl od jednej dziewczyny![]() Żałuje że nie mam cyfrówki bo bym tu pokazała swoje prace...czasami jak coś zrobie to ażżal sie rozstac ![]() Pozdrowionka dla biżuteryjek
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe i tak robie postepy (oczywiscie sie nie chwalac ) rowniez staram sie dopbierac ceny do wydanych materialow bo co to za frajda jakwydam na kolczyki 30 zl a sprzedam za 20?to nie dla mnie. wole wiedziec ze mi sie chociaz za towar zwroci
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio ja tak do tego podchodze i narazie sie kreci-jakos-ale sie kreci hehe wiec uszy do gory
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się wycwaniłam
Kupiłam naklejki na ceny:0 I teraz naklejam na torebeczce z kolczykami cenę i klientka sama wie, czy ją stać czy nie Do kolczyków dodaję taką karteczkę z wypisanymi materiałami z których zostały zrobione. Przy większych zamówieniach czy zakupach zawsze jest rabat A co do cen... mam koleżankę, która ma sporo pieniędzy, bardzo lubi drogie ciuchy, kosmetyki. Spodobały jej się kolczyki, które kosztowały 25 zł. Z ręcznie malowanymi koralami, minerałami i kryształkami, oczywiscie ze srebra. Spore były, dużo materiałów na nie poszło. Dziewczyna stwierdziła, ze są za drogie, ze wogóle wszystko mam drogie, i że ona kupi jak jej spuszczę z ceny. Moja odpowiedź była taka, żeby poszła do kiosku i kupiła sobie kolczyki FJ za 5 zł. Nie muszę walczyć o każdą klientkę, bo one same do mnie przychodzą. Jedna mniej czy wiecej nie robi różnicy. Potem miałam jeszcze kilka razy jazdy z nią. A to chciała kolczyki, mówiła jak mają wyglądać, zrobiłam jej takie, a ona że jej sie nie podobają:/ Albo komentowanie zakupów innych dziewczyn, ze brzydkie, ze rabat dałam za mały... |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sprzedaje kolczyki generalnie po 10zl - nie robie ich w calosci ze srebra, tylko bigle, wiec ceny nie podniose, a poza tym mi tak troche glupio ![]() wczesniej jak wszystko mialam posrebrzane, bigle tez, to sprzedawalam jeszcze taniej, a w sumie i tak wychodzilam na plus ostatnio jestem troche do tylu, bo oddalam 20 par kolczykow i troche bransoletek do sklepu i czekam az sie sprzedadza, ale jakos fajniej tak samemu rozprowadzac, bo pieniadze mam odrazu ![]() a co do tego gdzie sprzedaje to wlasnie w ww sklepie - tam cena jest generalnie okolo 15zl, a dla mnie i tak 10; wsrod znajomych, w szkole, u mamy w pracy, u kolezanki na uczelni, dzis nawet wujek stwierdzil zebym mu zrobila troche to u siebie w pracy bedzie sprzedawac i jeszcze mam zrobic troche tego dla dziewczyny ktora jest konsultantka avonu i zaoferowala pomoc tylko w internecie jeszcze nic nie probowalam sprzedac, jakos sie boje ale narazie i tak nie czuje potrzeby
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie stralam hehei od tamtego momentu powiedzialam jej ze niestety ale nie jestem w stanie zobic takich kolczykow jakie ona chce i ze chyba to bedzie konec naszej wspolpracy chyba ze nie bedzie taka wybredna to wie gdzie mieszkam i jaki mam numet kom i o dziwo czasami sie odzywa hehe
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sobie chyba takie zakupie ![]() tylko mozesz mi powiedziec jak one fachowo sie nazywaja bo ja jak zaczne mowic, tlumaczyc ekspedience to zawsze wywalaja na mnie oczy i nie wiedza o co mi chodzi
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to opisałam jako właśnie naklejki na ceny
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
aha myslalam ze to ma jakas sprecyzowana nazwe
hehe zatem jutro ide szukac naklejek do cen znaczy sie na ceny
|
|
|
|
|
#102 |
|
Wtajemniczenie
|
mozna samemu tez takie zrobic, starczy tasma 2 stronna i zwykla kardka. Mozna tez cene napisac na tej karteczce gdzie sie materialy wypisuje i przyczepic jakims snyreczkiem czy wstazeczka do kolczykow.
Ja sprzedaje glownie znajomym, triche na allegro, raz do sklepu udalo mi sie sprzedac breloczki, ale jakiejs rewelacji nie ma. |
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
I mi się udało sprzedać już kilka par
Zwraca mi się za materiały i nawet trochę więcej Na allegro poszły dwie pary ale z tam ciężko idzie...
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tam wpisuję i z czego są zrobione, i cenę, i naklejam na woreczek
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zasada jest taka, ze jak sami nie potrafimy to placimy komus. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
ooo swietny pomysl a ja glupolek na to nie wpadlam
i zaraz pedze do papierniczego po papier samoprzylepny i bede miala na ceny
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz
Co bys zrobiła bez Wizażu i bez nas??
|
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Ja moje pierwsze prace oddalam do sklepu (w komis), nigdy tam nie bylam, bo jakos mi nie po drodze, ale dostalam cynk, ze marzy sobie dodali 100%, wiec nie wydaje mi sie zeby ktos to kupil
Najbardziej sobie chwale tzw sprzedaz bezposrednia, sprzedaje znajomym, czasem ktoras kumpela przyprowadzi kolejna i tak sie jakos kreci Raczej mi nic w szufladzie nie zalega![]() A jak Wam kreca, moje drogie, nosem na ceny, to radze odeslac do kiosku po Poradnik Domowy z dodatkiem - unikatowym kompletem , albo do sklepu ze srebrem, wole nie sprzedac wcale, niz ulegac kaprysnym klientkom z wezem w kieszeni Tak to juz jest, ze niektorzy nie szanuja naszej pracy i mysla, ze jak cos jest recznie zrobione, to zapewne kosztuje grosza - do wora z nimi - nie dajcie sie !!!
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Ja mialam kiedys klientke uzalezniona od rad swojej siostry, zrobilam jej jedna pare - specjalnie na zamowienie - taka ochydnie rozowa, ale jej sie podobala, wziela do domu zeby sie poradzic i oczywiscie siostra jej odradzila. Po jakims miesiacu zrobila to samo (zamowila, wziela, zwrocila). Od tamtej pory nie mam z nia kontaktu, a po raz kolejny jak bedzie mnie o cos prosic to albo podejmuje decyzje bez siostry, albo niech kupuje gdzie indziej
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
haha
Dokładnie... Najgorsze są takie baby. Ja miałam na szczęście tlko jeden taki przypadek No i mojej mamy koleżanki z pracy- mama zabrała pudełko z kolczykami ze sobą, to baby stwierdziły, ze są za stare na takie rzeczy. Dziwne, bo klientki mam w najróżniejszym wieku. I wszystkim się biżu podoba. Ale może to takie dziwne, nauczycielskie poglady
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz bylam kupilam a teraz wycinam rowne prostokaciki , narazie mi to kiepskawo idzie bo jakies niewymiarowe sie robia jak wycinam chyba pojde po linijke i pobawie sie w dziecko z przedszkola a wiec do dziela jeszcze raz dzieki
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
.Zobaczę jak to będzie.
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
joanna_k ooo dziekuje
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak pozatym to kiedys w papierniczym widzialam juz takie pociete, tzn gotowe, ze na kartce a4 byly juz takie gotowe prostokaciki ktore starczylo odkleic. |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta oryginalność... Hmm...
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Kiedyś sama sprzedawałam kolczyki i jakoś trochę inaczej to wyglądało ...Teraz wytwórstwo "hand made " nie jest przywilejem artystycznie uzdolnionych , za to bierze się każdy z różnym skutkiem co widać niestety. Gdzie sprzedawać? Boje się odpowiedzi:-/
|
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moglabys podac linka do tej aukci z motylkami?? strasznie jestem ciekawa co w nich takiego bylo ze za tyle poszly.
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Było w tym wątku zdaje się o tym jakie narzuty dają sklepy. Byłam wczoraj w centrum handlowym Arkadia w Wa-wie z moją biżu, bardzo się podobała, a przy okazji wyciągnęłam od jednej z kierowniczek sklepu ile dają narzuty. Mam nadzieję, że nie spadniecie z krzeseł!!! Na przykładzie: ja daje im coś za 1000 zł, a oni to sprzedają za 2500. Nieźle co? A ktoś tu był oburzony, że sklep dał 40% narzutu. Jednak zdecydowanie lepiej dotrzeć bezpośrednio do klienta. Właśnie pracuję nad branzoletką z turmalinów za 230 zł. Mam nadzieję, że moja klientka poleci mnie znajomym.
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedyś widziałam taką aukcję u pani theopanu, czy doszła ona do skutku czy też nie nie mam pojęcia.... a wyglądało to jak coś takiego.....http://www.deviantart.com/view/19301124/sobie tylko życzę mocnych nerwów....bo nie widzę narazie szans na cokolwiek by gdzies sprzedać swoje prace
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

W zalezności od tego ile kosztowały materiały. Z kobietami jest tak, że jak myślą, ze coś jest drogie, to jest lepsze

wakacje

.
a wyglądało to jak coś takiego.....