|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jaka uczelnia,kierunek...???
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"wiedza o teatrze" aczkolwiek tytuł bardzo mylący bo się tam zajmujemy i historią sztuki i antropologią kulturową,mediami,histror iami,teoriami literatury,rezyserią,plas tyką ruchu,jezykoznawstwem teatru tam moze z 40% jest tylko ta nazwa myląca i raczej nie ukazuje bogactwa kierunku
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z 500zl zaplacisz (biorac pod uwage ze za skladanie papierow na jeden kierunek placi sie ok 70-80zl)Ja skladam papiery na Uniwersytet Gdanski na Ochorne Srodowiska oraz na Politechnike Gdanska rowniez na Ochrone Srodowiska.Polibuda to tak w sumie zapasowo, wymarzylam sobie UG |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kilka z Was wspomniało o dziennikarstwie...Jestem dopiero w 2 klasie liceum, ale od dawna moim marzeniem jest bycie dziennikarzem. Otóż kilka dni temu mieliśmy w szkole spotkanie z dziannikarzem tvn-u 24, nie pamiętam nazwiska ale jest wydawcą jednego z programów informacyjnych a przy okazji absolwentem mojej szkoly
Jeszcze bardziej zachęcił mnie do tego zawodu. Ale zaklinał nas, żeby nikt z nas planujących karierę dziennikarską za nic nie szedł na ten kierunek! Powiedział że techniki dziennikarskiej która nauczana jest na studiach dziennikarskich nauczymy sie w pracy w miesiąc. POza tym pracodawcy niechetnie patrzą na absolwentów dziennikarstwa gdyz tak wlasciwie nie mają oni żadnej wiedzy praktycznej, nie mają żadnej dziedziny która byłaby ich pasją i w której byliby ekspertami... Także wg tego pana, najważniejsza w tym zawodzie jest wlasnie pasja dziennikarska, nie żadne studia dziennikarskie. Najlepiej skonczyc kierunek ktory nas interesuje, a potem jesli jest sie dobrym starać się o pracę w zawodzie dziennikarza.
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agata Adamek jest po dziennikarstwie na UW i pracuje w tvn-24 Trzeba być dobrym, mieć dryg i umieć się przebić
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
a moim marzeniem jest dostac sie na Politechnike Opolska na Informatyke, wiem ze na informatyke jest duzo chetnych wiec moze byc ciezko...
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Skladam tylko na PAP- Pomorska Akademia Pedagogiczna
na filologie angielska, moze byc ciezko, bo podobno jest 7 osob na jedno miejsce, ale z drugiej strony, wiem ze na inne kierunki jest jeszcze wiecej osob, wiec to mnie jedynie pociesza
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta, np na AP w Krakowie i na UJ jest jakieś 20os/miejsce na filologię ang i ja tam się pcham właśnie... Ale moj priorytetowy to filmoznawstwo na UJ. Ostatnio też myślę, czy na socjologię nie spróbować. A asekuracyjnie to kulturoznawstwo albo filologia ang. na US.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaraz pewnie zostane zaatakowana, ale kolezanka opowiadala mi, ze wlasciwie w ogole nie czuje, ze studiuje...uczy sie malo i zalicza, choc jest kilka przedmiotow do ktorych musi sie glebiej przylozyc.
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
A mi natomiast marzy się albo psychologia albo kosmetologia z tym że rodzina odradza mi psychologię "bo za dużo psychologów będzie w Polsce". Oba kierunkami interesuję się tak samo i mozna powiedziec, ze z obu jestem dobra
Co wg was jest bardziej przyszłościowe i ciekawe bo ja jakos nie moge tego ocenic (chyba dlatego ze obie dziedziny mnie kręcą ) |
|
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i w zasadzie nie interesuje mnie az tak bardzo. Ale na Twoim miejscy wybralabym wlasnie psychologie.
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(na który idę)Ale niestety, tak jest chyba tylko na Wrocławskim, mam kolegę na Warszawskim i zapomniał jak się nazywa, tyle ma pracy
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo z drugiej strony- kiedyś trzeba było tak naprawdę uczyć się zupełnie innych rzeczy- na studia- i na mature. Poza tym 2 razy ten stres. I o to właśnie chodzi, żeby jaknajlepiej wyszło na maturze
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolega jest też bardzo zdolny, ale niezależnie od tego, dużo czasu pochłania mu studiowanie, bo wciąż jest w ruchu, dostaje zadania, musi latać po mieście, szukać informacji, pisać prace. Więc niezależnie od uzdolnień, zajmuje mu to dużo czasu
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Eskarino Czas edycji: 2010-12-16 o 18:09 |
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepiej wiec wyjechac i studiowac za granica !
Jednej rzeczy wam brakuje-wszystkim bez wyjątku: odwagi. Nie mówię o jakimś popisyaniu się czymś przed kimś.Chodzi mi o odwagę przeżycia siebie aż do końca.Wszytko jedno gdzie: dożywtnie więzienie, klaztor, ferma wśród bushu czy wyokie stanwsko w jakimś ohydnym wielkim mieście Bogini Sportu ![]() |
|
|
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednej rzeczy wam brakuje-wszystkim bez wyjątku: odwagi. Nie mówię o jakimś popisyaniu się czymś przed kimś.Chodzi mi o odwagę przeżycia siebie aż do końca.Wszytko jedno gdzie: dożywtnie więzienie, klaztor, ferma wśród bushu czy wyokie stanwsko w jakimś ohydnym wielkim mieście Bogini Sportu ![]() |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak naprawde liczy sie MGR przed nazwiskiem, a czego to juz mniej wazne.Studia w dzisiejszych czasach sa koniecznoscia. I jakos mi sie nie chce wierzyc, ze pracodawcy niechetnie patrza na absolwentow dziennikarstwa, gdy chca zatrudnic dziennikarza.Lepiej zatrudnic absolwenta chemii? Smieszne poza tym piszesz, ze najlepiej skonczyc kierunek ktory nas interesuje, a pozniej starac sie o prace dziennikarza. Tylko ja sie tu i teraz pytam CO interesuje tak naprawde osobe, ktora pasjonuje sie dziennikarstwem?Bo ja myslalam, ze dziennikarstwo... |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
To ucz się ucz Dziewczyno
Masz jeszcze rok
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj a mi sie marzy medycyna... jeszcze mam 3 lata w sumie
Tylko zalamuje mnie ta fizyka. Dziewczyny gdzie w Polsce najtrudniej dostac sie na medycyne?? Ja slyszalam, ze niby najlepszy jest UAM w Poznaniu... ??
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Czy najlepszy to nie wiem, ale na pewno popularny, bo nie jest wymagana matura z fizyki. Tzn. tak było na pewno w tamtym roku, nie jestem pewna jak jest teraz.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

aczkolwiek tytuł bardzo mylący bo się tam zajmujemy i historią sztuki i antropologią kulturową,mediami,histror iami,teoriami literatury,rezyserią,plas tyką ruchu,jezykoznawstwem
teatru tam moze z 40% jest
(biorac pod uwage ze za skladanie papierow na jeden kierunek placi sie ok 70-80zl)

klik
Co wg was jest bardziej przyszłościowe i ciekawe bo ja jakos nie moge tego ocenic (chyba dlatego ze obie dziedziny mnie kręcą 

tak naprawde liczy sie MGR przed nazwiskiem, a czego to juz mniej wazne.Studia w dzisiejszych czasach sa koniecznoscia. I jakos mi sie nie chce wierzyc, ze pracodawcy niechetnie patrza na absolwentow dziennikarstwa, gdy chca zatrudnic dziennikarza.Lepiej zatrudnic absolwenta chemii? Smieszne