|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Voila...!
faktycznie z wrocka nie masz nic bezpośrednio do Paryża. musiałabys miec przesiadke w Warszawie, co jest bez sensu i w cholere drogie. moja propozycja to Wizzair Warszawa- Paryż Beauvais 1 lipca, odlot: 18.05, cena: 269 zł Beauvais- Warszawa 26 sierpnia, odlot: 20.55, cena: 125 razem: 420 PLN (całkowity koszt) Plusem Wizzair'a jest to, że maja 20 kg bagazu (!!!) Minusem- Beauvais to zadupie, ale...pocieszam, ze bezposdrenio spod lotniska jedzie autobus do centrum (koszt ok 13 euro) lub hosci moga Cie odebrac inna opcja: Norwegian Warszawa- Paryż Orly 30 czerwca, 07.15, cena: 350 zł Paryż Orly- Warszawa 27 sierpnia, 10.15,cena: 239 zł razem: 589 PLN ceny podałam all inclusive. jak widac, mozna taniej ![]() o norwegianie nic niestety nie wiem.... Edit: zaznaczam, że to sa ceny na dzien dzisiejszy- wiadomo, tanie linie lotnicze lubią je zmieniac z dnia na dzien, wiec jesli pasuje Ci ktoras z tych opcji radzę się pospieszyc, wiem ze wizzair mozesz kupic bilet juz teraz i przelew im zorbic przez internet a Norwegian- jak wspomniałam, zielona jestem...wiec nie bede Ci kaszany robic i w błąd wprowadzac
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-05-23 o 20:58 |
|
|
|
#2282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja moglam brac udzial w weselu, ale nie musialam. Ale nie zdecydowalam sie, bo po I nie mialam eleganckich ciuchow ( szczegolnie butow! ), a po drugie, to chcialam pozwiedzac, bo tutaj ich wesele to chyba bardziej bankiet i wolalam zwiedzac zamiast siedziec i saczyc drinki. A male sa z nimi na weselu, ale jakos niedlugo je dowioza i ja je przygotuje do snu.
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
ok dzieki wiec wklejam pokoj i moja ksiezniczke
|
|
|
|
#2284 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() jak Ty to zrobilas !! dziekuje ![]() jestes cudowna, a ja przy okazji ograniczona lekko![]() moge prosic jeszcze link do Wizzaira? i powiedz mi kochana roux, czy gdy teraz zarezerwuję bilet, to ile mam czasu na przelanie im pieniążków? i co następnie z biletem? ktos mi go przyniesie, mam wydrukowac, czy jak??
|
|
#2285 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() ja juz w Niemczech u swojej rodzinki dlugo nic nie pisalam ale brak czasu. Bardzo ciesze sie ze tu jestem bardzo wspaniala rodzinke mam wiec wszystko w porzadku u mnie napisze pozniej wiecej
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
piekne tatuaze!
i pokoj fajowyy!!! Cytat:
![]() na przelanie pieinażków masz chyba...kurcze...pojecia nie mam...zaraz poszukam na wizzair. Bilet powinnas dostac na maila- taka jego elektroniczną wersję- najwaznieszy jest tam KOD mozesz go nawet przepisac na karteczke i podac przy odprawie, ale radze jednak wydrukowac caly bilecik.. ![]() www.wizzair.com ![]() Aerith zacznij od tego- mozesz wybrac forme zakupu, moze lepiej przez telefon i jak bedziesz miec pytania to po prostu spytasz miłej pani http://book.wizzair.com/useful_information/how_to_book/ achaaa juz chyba setny raz edytuje, ale... jesli chcesz placic kartą to tak, kupuj przez internet, ale jesli nie masz karty lub Twoja karta nie obsługije mozliwosci placenia przez neta, to najlepiej zrobic przelew- wtedy opcja na telefon!!! ![]() Tango świetnie, że sie odezwałas i ze u Ciebie dobrze!! Kinia... Twoja wiadomosc, takze mnie cieszy...!noo i proszę jak wszystko ładnie sie układa...
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-05-23 o 21:20 |
|
|
|
|
#2287 |
|
Organizatorka
|
roux wpisalam jakies dane na tym wizzzairu i wyszlo mi nawet 398 zl.
masakra po porstu, ale sie ciesze!! bo to kompletnie duza roznica, niz placic prawie 8 stow!!
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
Widze, ze juz szalejecie
Chyba zlapalas z mala dobry kontakt, co widac na pierwszy rzut oka Pokoik niczego sobie - jasny, przestronny, schludny Cisze sie, ze wszstko idzie jak po masle
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę, ze pomogłam
|
|
#2290 |
|
Organizatorka
|
roux pewnie, ze pomgolas i to bardzo!!
jeszcze tylko poszukam do kiedy te pieniazki trzeba wplacac )aaa i w ogole to sie wkurzylam i napisalam do mojej rodzinki, bo juz nie odpisuja mi od kilku dni, a ja sie tak troche martwie, w koncu musze wykupic ten bilet ![]() spytalam, czy wszystko w porzadku, poniewaz sie martwie, no i napisalam o tym polaczeniu, ze powrot jak cos najtanszy mam 26 a nie 27, wiec czy bylby to jakis problem... zobaczymy, kiedy odpisza ![]() adka rewelacyjny masz ten pokoj nie to, co nasze pomieszczenia na sprzet narciarski edit - dziewczyny oplaca sie wykupywac, ktoras z tych opcji: 1. miejsce z dodatkowa przestrzenia na nogi 2. pierwszenstwo na pokladzie I jeszcze takie pytanie odnosnie nadbagazu - co to wlasciwie jest?
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-05-23 o 21:53 |
|
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nadbagaż, to są kg bagażu jakie wykraczają poza dozwoloną ilość. Tzn jak możesz wziąć 20kg bagażu, a masz 23, to masz 3 kg nadbagażu.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 |
|
Organizatorka
|
aaa
dziekuje bardzo:P ja troszke ciemna jestem w tych sprawach kupie bilet jak mi hostka odpisze nie bede sie stresowac !!dziekuje kochane za pomoc ![]() ide ogladac z tz-em anioly i demony ![]() bede pozniej
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
No dobra, bo ja tak Was namawiam do dodawania fotek a sama nic jeszcze nie wrzucilam
![]() Salonik, sypialnia, przedpokoj, lazieneczka
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Dzisiaj dołączyłam po raz drugi, bo byłam zalogowana jako Malwa14 czy tam 15, ale nie mogłam niczego wysyłac, więc w końcu założyłam drugie konto i od razu potwierdziłam. Rok temu chciałam znaleźc prace, szukałam, miałam nawet kilka ofert, ktore okazały się zmyłą. Miałam wtedy wprawdzie 16 lat, więc nie mogłam liczyc na nic wielkiego, ale tak naprawdę pracę w takim wieku można znaleźc prawie tylko po znajomości, której ja nie mam. W tym roku juz prawie czerwiec i ja ciągle nic nie mam ![]() W zeszłym roku czytałam ogłoszenia za granicą, ale wtedy byłam taka "niedojrzała', więc przez myśl mi to nie przeszło. Ale teraz to zupełnie co innego. Może nie jestem idealna i nigdy nie będę, ale bardzo bym chciała wyjechac za granicę i doświadzcenie mi się jakieś przyda. Od kilku lat marzę, aby pojechac do Londynu i teraz tak czytając o tym 'au pair' w prawdzie doszłam tylko do 14 str., ale doczytam do jutra, chciałabym wybrac się jako opiekunka do jakiejś angielskiej rodziny. Wiem, że powinnam najpierw przeczytac wszystko i dopiero poźniej zadawac pytania, ale nie wytrzymałabym. Mam 17lat i trochę poźno na szukanie rodzin i nie wiem czy warto tak poźno szukac? Szkołę kończę 19 czerwca i chciałabym wyjechac na całe wakacje, do konca sierpnia? Języka prawie nie znam, ale myślę,że potrafiłabym się wcześniej czy później dogadac, szybko się uczę.Dla Londynu bym się języka nauczyła. Jedynym problemem jest to, że moi rodzice na pewno mnie nie puszczą ![]() Ale, gdybym znalazła coś pewnego i poznali rodzinę przez skype, może by zmienili zdanie. Prosiłąbym Was bardzo o pomoc ![]() Nie wiem czy za poźno szukam, może za młoda jestem, gdzie szukac, od czego zacząc? |
|
|
|
#2296 |
|
Organizatorka
|
dziewczyny hostka mi odpisala
bo w czwartek i piatek byly swieta we Francji i spotykali sie z rodzinka i nie ma nci przeciwko temu, zebym 26 wracala do domku (takze roux polaczenie, ktore mi wynalazlas jest po prostu bajeczne !! ).Przeslala mi dwie fotki, ktore zrobili w weekend, jesli chcecie moge wam zalaczyc dzieciaczki
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brr a ja dzuis mialam pobudke o 7 bo mala plakala i plakala a tu cieenikie sciany |
|
|
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
Aerith,czytałam wczoraj w gazecie,że wizzair zmienia teraz regulamin i bagaż zamiast 20 kg może mieć 15.Także radzę porządnie przestudiować regulamin,żebyś się nie nacięła na lotnisku...
|
#2300 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki 3majcie kciuki, dzisiaj wyjeżdzam.. jak tylko będe mogła zdam relacje
![]() pozdrawiaaaam *
przychodzi taki czas w życiu, kiedy niczego nie można być pewnym. To, co się wiedziało wcześniej, wydaje się błędne lub niezrozumiałe. To wszystko wali się, całe moje jestestwo, bycie, kruszy się, rozpada i nie można pozbierać kawałków" http://www.lastfm.pl/user/mooonis90 |
|
|
|
#2301 |
|
Raczkowanie
|
To czekamy na wiadomości
![]() Właśnie szukałam czegoś o moich hostach i uwaga...mój host jest reżyserem!Wyreżyserował kilka filmów dokumentalnych,nawet znalazłam z nim wywiad To chyba tłumaczy dlaczego robią sobie dwumiesięczne wakacje i mają kasę,żeby jeździć po całej Francji.
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjecia załącz koniecznie!!! Cytat:
Elfik noo warunki masz genialne! pozwalają Ci, abys tam sobie przyprowadzała kogo i kiedy chcesz? w sensie- masz warunki na to, aby Twoi znajomi Ciebie odwiedzili z Polski i zostali na kilka dni, albo zrobic z kolezankami stamtad jakas calo- nocna "impreze" czy tam ogladanie filmów... malvine Witaj! Mysle, ze pomimo młodego wieku znajdziesz cos. Nie martw sie, jeszcze nie jest za pozno, a na okres wakacyjny wiele rodzin teraz szuka dziewczyny. Widze, problemem beda rodzice- wystarczy z nimi odpowiednio porozmawiac, ostatecznie poznac przyszla rodzinke z rodzicami i powinni zaufac. aa i język, nie upraszczajmy tez, bez znajomosci języka, gdy nie ma drugiego do wyboru ( np jedziesz do niemiec, ale mowisz tylko po angielsku i z rodzina mozesz dogadac sie po ang) nie za bardzosobie poradzisz. Nie wiem na jakim poziomie jest Twoj angielski, ale jednak wiecej niz podstawy trzeba miec, zeby zrozumiec dziecko i wytłumaczyc mu cos podajac sensowne argumenty (wiadomo, dorosly bedzie mowil o Ciebie wolno i wyraznie, tlumaczył, az zrozumiesz, dziecko moze nie byc takie wspaniałomyslne i moze wrecz zarty sobie z Ciebie na tym pkcie robic). Wyjsciem jest takze polsko- angielska rodzina, ktorych tez jest troche. Wazne, abys sie zastanowiła, czy sobie i jak z językiem poradzisz. noo i powodzenia w szukaniu!!! zaloguj sie na ktorejs ze stronek i do dzieła ! ![]() moonis trzymamy kciuki!!! i czekamy na relacje! zuczang ha, to wszystko wyjasnia )Ale przyznaj, zapowiadaja Ci sie superowe wakacje!! Tylko nie zapomnij aparatu wziacc!!!
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-05-24 o 09:56 |
||
|
|
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście,że mi się zapowiadają wakacje życia,jestem tego w pełni świadoma
Aparat naturalnie biorę,założę sobie picase i tam będę wklejać,bo myślę,że zdjęć będzie sporo,oj sporo.Zaczynam się tylko zastanawiać,że tak naprawdę ten wyjazd jest ucieczką,od problemów,których nazbieralo się ostatnio sporo.To smutne,że chcę ucieć od problemów i uczuć.Ale może własnie dzieki temu będę na wszystko potrafiła spojrzeć z dystansem.... No i paradoksalnie,boję się tęsknoty.Jestem przyzwyczajona,że mam zawsze obok siebie ludzi,na których mogę liczyć,którzy mnie pocieszą,dodadzą otuchy.A tam?Będę zdana tylko i wyłącznie na siebie.Jestem osobą,która podchodzi bardzo emocjonalnie do wszystkiego i trudno mi to chyba będzie znieść. No i zaczęłam smęcić,jak zwykle Wybaczcie
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o ucieczke od problemów, emocji- wiadomo...ucieczka sama wsobie nie jest rozwiązaniem, ale nikt nie mowi ze na zawsze uciekasz. ja bym to nazwała taką separacją od problemów. Nie wiem, co Ciebie trapi, ale jestes zmeczona tym wszystkim, taki wyjazd, połączony ze zwiedzaniem, poznawaniem ludzi, pracą i zabawą wiele Ci da. Myślę, że z tych wszystkich zalet najwazniejsze jest spojżenie na świat. Uwierz, zmieni sie ono. Jestem wrecz przekonana, że bedziesz miec wiecej siły i odwagi i bedziesz pewniejsza siebie po powrocie. Tęsknota- nie ukrywajmy, beda noce, ze bedziesz pkalac w poduszke, a moze nawet zaczniesz liczyc dni do konca, ale to tez Tobie, kazdej z nas jest potrzebne. Dzieki temu docenia się przyjaźn, rodzinę, tych ktorych masz na codzien blosko siebie, ktorzy ZAWSZE są. wymądrzam sie:P sama przez to przechodziłam- pierwszy wyjazd był ze wzgledu na jednego francuza i ..dlatego ze chciałam popracowac, poznac kulture, zobaczyc cos- tak jak Wy. i na jednym mialo sie skonczyc. niestety w ciagu roku akademickiego jak juz wrociłam nawarstwiło sie troche problemów i ostatnią rzecza jaką chciaam było zostani w domu na okres wakacyjny, a że miałam taką mozliwosc- to znowu pojechałam do rodzinki. Teraz wlasciwie to samo- uciekam na chwile od tego co mnie tu trzyma, trapi i nie daje spac. Oczywiscie, w tym roku głownym powodem był TZ- to dla niego wlasciwie tam jade, ale ...gdyby nie on, mysle, ze w obecnej sytuacji tez bym pewnie pojechała. Wiem, ze nabiore sił, nowych pomysłow..odwagi..i bedzie dobrze )
|
|
#2305 | |||
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak w ogole te 15 kg to jest duzo?? bo nie potrafie sobie tego wyobrazic tak ilosciowo![]() i jedna osoba moze miec tylko jeden bagaz rejestrowany? a co z laptopem? on sie zalicza do podrecznego? Cytat:
![]() i oto zdjecia Armand i Garance
|
|
#2306 | |
|
Zadomowienie
|
Aerith, dzieciaki śliczne..
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Spokojnie, ja też mam 17 lat, szukałam niecały miesiąc, ale chyba w końcu znalazłam. I to tam, gdzie mi się marzyło. I o ile uda mi się uporać ze wszystkimi moimi problemami, wynegocjować z rodzicami pozwolenie na wyjazd (też jeszcze z nimi nie gadałam i wiem że będzie to dla nich duży problem), a z hostami wyższe wynagrodzenie, to za 27 dni będę już w gorącej Barcelonie.Ale język jednak znać musisz. Ja znam angielski na dość wysokim poziomie, a hiszpański tak żeby się prostymi słowami, w prostych sprawach dogadać, ale i tak miałam problem ze znalezieniem kogoś. Ale wierzę, że dasz radę, tak jak wszystkie z nas tutaj obecnych..
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem,że ten wyjazd mnie zmieni i bardzo tego potrzebuję.Ale pozostaje we mnie ta obawa przed nieznanym,przed samotnością itp.Mam nadzieję,że będzie dobrze.Musi być dobrze!
![]() A co do bagażu,15 kg to moim zdaniem bardzo mało.Ja na każde wakacje,a dotychczas nie wyjeżdżałam na dlużej niz 2 tygodnie,ledwo pakowałam się w 20 kg i zawsze na lotnisku miałam tak 19-22.Dobrze,że oni na te 1,2 kg przymykają oko.Ale spakować się na dwa miesiące w 15 kg będzie trudno.Średniej wielkości walizka,wypakowana,ale nie do przesady,waży koło 20 kg,przynajmniej z mojego doświadczenia tak wynika.Dlatego najlepiej zobacz,jaka jest opłata za nadbagaż i oblicz,ile by to wyszło przy bagażu 20 kg.
|
#2308 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
+10kg 138 zl. Wlasnie kupuje bilet na tej stronie i tak sie zastanawiam, ktory wziac. Dziewczyny, jesli mozna miec tylko jeden podreczny, czyli laptopa, to nie moge miec zadnej torebki?? edit- w sumie, to czegos nie rozumiem, gdy jestem juz przy wyborze ilosci bagazow i nadbagazow na wizzairu, to w momencie, gdy wybiore nadbagaz 0-5kg/23 zl, to na dole w podsumowaniu jest napisane: CALKOWITA CENA ZA NADBAGAZ : 46 zl.
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-05-24 o 13:04 |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hości mi nie odpisują.. Sprawdzałam po ile stoją bilety i za tanio to nie jest...![]() I ponawiam moje pytanie. Jak zapytają ile chcę, to ile zawołać? |
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam problem: Jak podać swój numer komorkowy dla Niemki, żeby mogła się dodzwonić? Podałam jej +48 555 555 555. (sieć heyah),ale ona mi pisze w mailu, że odzywa jej sie coś po polsku, czego ona nie rozumie i nie może się dodzwonić. Jak powinien w takim razie wygladać zapis tego telefonu?
Edit: chyba już wiem o co chodzi. Byłam w kościele i miałam wyłączony tel. Teraz chyba nie powinno być problemów. Sprawdzałam w necie jak podać taki numer, więc chyba wszystko powinno być z nim ok. Trzymajcie kciuki, bo to znaczy, że dzis do mnie zadzwonią
Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2009-05-24 o 15:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

Jedna z moich upatrzonych rodzin mieszka też pod samą granicą, ale niemiecko - holenderską.

bo nie potrafie sobie tego wyobrazic tak ilosciowo