|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Perfumy które najbardziej się Wam NIE podobają
Guerlain Insolence - dla mnie to samo mydło, ohydne mydlo...
Guerlain L'Instant - wg mnie pachnie jak tania guma balonowa Zrazilam sie przez te zapachy do Guerlain'a
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś dostałam od perfumowej koleżanki darmochę w postaci Energizing Fragrance Shiseido.Ojej jak się cieszyłam bo tyle pochlebnych opini.Psikam i ooooo...Mydełko Dave.I to było ostatnie co pamiętam.Zapach zmienił się o 180 stopni i jak mnie nie walnie obuchem w łeb!Nawet nie dochodziłam co to było tylko czym prędzej się ich pozbyłam.
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Przyczajenie
|
Dla mnie najgorsze perfumy jakie kiedykolwiek miałam to Splendor Elizabeth Arden,nigdy nie kupiłabym też Burbery w takiej pękatej buteleczce dla mnie pachną jak syrop na kaszel,Ultraviolet pachnie jak gencjana,no i Kobako i Chanel 5
|
|
|
|
|
#1354 |
|
jestę wieszczę
|
Chyba niezbyt do mnie trafiają zapachy Elizabeth Arden. "sunflowers" wywołało u mnie migrenę i mdłości, "5th avenue" pachniało starszą babką-pudernicą, a te o zapachu zielonej herbaty znikły ze mnie po 15 minutach.
Nie mam też po drodze z "Chloe" i "Amor Amor". Szampon do włosów. W dodatku jakiś tani. Bleee...
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Konto usunięte
|
O Splendorze całkowicie zapomniałam. Również ich nie znoszę.
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Azzaro decibel czarne męskie ) lubię kadzidlane zapachy ale ten jest okropny,pachnie jak kadzidło w kościele,trochę jakby znicze na cmentarzu i sama nie wiem czym jeszcze ale nie mogę znieść tego zapachu,a trwały skurczybyk niesamowicie,kiedyś przez przypadek popsikałam sie próbką (miałam swoją próbkę tez czarną i odruchowo złapałam nie ten co trzeba)
zapach strasznie długo sie utrzymywał
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
|
#1357 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() Skusilas mnie na testy - licze na to, ze beda w Sephorze albo Douglasie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez liv87 Czas edycji: 2015-02-09 o 08:57 Powód: ortografia :) |
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w Douglasie chyba ich nie ma
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() Też tak sobie pomyślałam, że jak mi się nie spodobają, to oddam tacie
|
|
|
|
|
|
#1362 |
|
lise-kotta
|
Sahara Noir sprawiła, że wywrócił mi się żołądek na drugą stronę
![]() od LVEB dostaję uczucia ściskania w dołku i bolą mnie zęby od razu. |
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, wszystko jest kwestią gustu. Ja na przykład uwielbiam wymieniane tu: Opium, Insolence, Shalimara, Coco
![]() Za to jedyne perfumy, po których robi mi się niedobrze (a było kilka prób) to Słonik. No nie dam mu rady po prostu Nie lubię też Angela i Black Orchid. Zresztą dla mnie to ta sama grupa zapachowa co Słonik.Aaa no i drażnią mnie takie zapachy jak J'adore, Amarige itp., bo kojarzą mi się z bazarowymi badziewiami. |
|
|
|
|
#1366 |
|
Konto usunięte
|
Dodałbym, że - pomijając zapachy, których po prostu nie lubię - wiele zależy też od "nosiciela". Przed paru laty poznałem pewną pseudowyrafinowaną osobę, która używa lubianego kiedyś przeze mnie zapachu, jest jednak tak antypatyczna, pretensjonalna i obcesowa, że zapach ów przyprawia mnie teraz o dreszcz obrzydzenia. Wiem rzecz jasna, że nie odkrywam tutaj Ameryki, ale to chyba ciekawy aspekt zasadniczego wątku.
![]() Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2015-02-11 o 23:34 |
|
|
|
|
#1367 |
|
Konto usunięte
|
Do Angela dojdzie jeszcze Alien
![]() :rzygi :
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1369 |
|
El Cumpleaños Secreto
|
Ostatnio dobił mnie Eau de Joy Jean Patou na znajomej, a to przez dwa śmierdziele, których szczerze nienawidzę, aldehydy i kuwetę (cywet).
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
Zielone jabłko DNKY
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Guerlain Lover
|
Mi sie ten zapach nie podoba jak ukazuja sie nuty ogorkowe... bleee...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1372 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale lubie je, nie kojarza mi sie nawet z odswiezaczem za to kojarza z babka od angielskiego w liceum i dlatego ich nie nosze, bo jakos tak je juz z nia powiazalam i ciagle mi sie ona wtedy przypomina
|
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem uczulona na nie okropnie
|
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
Najokropniejsze śmierdziuchy:
YSL Baby doll Lancome LVEB DKNY be delicious +1 dorzucę jeszcze D&G The One- fuj. ostatnio mnie odrzuciło gdy wąchałam Shalimar edp, ale pewnie dam radę go ugłaskać ![]() Słoń jest tak przepiękny na mnie, chociaż wiem że na innych może się źle układać. Dlaczego ja się go pozbyłam?
|
|
#1376 |
|
Konto usunięte
|
Dior Addict
Moim zdaniem ten śmierdziel nie ma pachnieć tylko zwracać na siebie uwagę bo nie ma w tym zapachu nic ładnego. Któregoś dnia jedna z moich nauczycielek miała go na sobie i poznałam ten smród od razu ![]() Słoń też mi się nie podoba, ale dużo zależy od nosiciela Na jednych jest do zniesienia a na innych cuchnie. Co nie zmienia faktu że ten zapach kojarzy mi się tylko z potężnymi paniami 50+ w okularach i krótkich włosach ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1378 |
|
Konto usunięte
|
Znakomita większość perfum Bulgari. Odbieram je jako przykre dla nosa jednowymiarowe chemikalia.
Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2015-02-28 o 21:56 |
|
|
|
|
#1379 |
|
Konto usunięte
|
Angel - nienawidzę, nienawidzę, nienawidzę
Autentycznie robi mi się niedobrze, gdy czuję te "perfumy". Dla mnie Angel śmierdzi rozkładającym się trupim ciałem posypanym wanilią. Kiedyś latem w moim ogrodzie umarł jeż. Nie od razu to odkryłam, więc wiem, co mówię... Mam taką licealną traumę. W moim liceum po dwóch przeciwległych stronach budynku były schody. Niestety były dość wąskie i zawsze się korkowały, gdy kończyła się przerwa i trzeba było przejść z parteru wyżej. Za każdym jednym razem w tym potoku ludzi znalazła się jakaś dziewczyna gdzieś wyżej niż ja, "ogoniasto" wyperfumowana Angelem. Wierzcie mi, to było straszne ![]() + Wszystkie Bruno Banani, jakie wąchałam również śmierdziały niemiłosiernie (chociaż Angelowi pod tym względem nie dorastają do pięt). Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2015-03-03 o 15:34 |
|
|
|
|
#1380 |
|
lise-kotta
|
najgwałtowniejszą negatywną reakcję (do tej pory) wywołała we mnie Deliria.
jest mi smutno z tego powodu, ale niestety, coś w nich jest takiego, że mnie wprost szarpie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

Najwyżej bratankowi sperezentuję

Nie lubię też Angela i Black Orchid. Zresztą dla mnie to ta sama grupa zapachowa co Słonik.

nie rozumiem zachwytów