|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy które najbardziej się Wam NIE podobają
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję Ci za wylansowanie tej cudnej ultra kulturalnej pani.
Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2015-03-10 o 23:01 |
|
|
|
|
|
#1413 | |
|
Biegnąca z wilkami
|
Cytat:
Jeżeli jakiś zapach jest dla nas nieznośny, odrzuca nas od niego, powoduje mdłości to jest kilka opcji: 1. Jesteśmy w ciąży (i dajmy sobie spokój z tym zapachem na jakiś czas) 2. Mamy niewytrenowany, niedoświadczony nos (potrenujmy go zatem, poszerzmy gamę doznań olfaktorycznych, dajmy "drugą szansę" trudnemu zapachowi - nawet Samsarę, Shalimara czy Angela można oswoić, tylko trzeba chcieć )3. Mamy nieprzyjemne lub traumatyczne wspomnienia związane z danym zapachem (wtedy nic na siłę) I pamiętajmy o kulturze wypowiedzi, nawet kiedy jesteśmy anonimowo-internetowi Czarny humor - czemu nie, tylko z klasą
|
|
|
#1414 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1415 |
|
lise-kotta
|
Perfumy które najbardziej się Wam NIE podobają
Nie zgodzę się z tym, że każdy zapach da się oswoić i nie uważam, ze powinno się na sile próbować.
Próbować? Tak, jak najbardziej. Na siłę? Po co, jest tyle pięknych perfum do poznania! Natomiast, mam taką teorię, że przy mocno newralgicznych zapachach działa nasza podświadomość i nie jesteśmy w stanie dookreślić czemu dany zapach nam tak przeszkadza i racjonalnie tego wyjaśnić. Czasem buntuje się nasze ciało, jak moje przy testach Delirii. Uważam, ze jak coś sprawiło, że w kilka minut dostałam kosmicznych mdłości i ciężkiej migreny to idzie w odstawkę. Gwoli ścisłości, do Delirii robiłam kilka podejść w rożnym czasie, próba zapachu na skórze sprawiła, że dostałam niestety torsji. Taki to jest skomplikowany i piękny świat olfaktorycznych doznań
Edytowane przez liselotta Czas edycji: 2015-03-10 o 22:50 |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Biegnąca z wilkami
|
Cytat:
Napisałam coś innego - że jeśli się chce (czyli Twój wybór) to można (przynajmniej spróbować). Jeśli nie chcesz - nie próbuj. To o czym Ty piszesz Liselotto (ten fragment, który pogrubiłam) może być czwartym podpunktem w "mojej" teorii. Takie olfaktoryczne "archiwum x". Niespodziewany napad mdłości -nie wszystko da się wyjaśnić... I właściwie to są dwie różne kwestie - zapachy, które nas odrzucają oraz sposób, w jaki o nich piszemy. Mnie nie podobają się np. Serge Noire czy Tubereuse Criminelle, ale nie napiszę o nich, że to śmierdziele, tylko, że są trudne, dla mnie nie noszalne.
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem można się oswoić z zapachem lub po prostu w danym momencie naszego życia coś co pachniało kiedyś w moim przypadku kamfora nie do przyjęcia która szybko biegłam zmyć do toalety żeby juz nie czuć tego śmierdziucha teraz dla mnie jest jednym z ukochanych zapachów. I o dziwo nie czuje juz kamfory a słodycz i mogę nawet zasypiać cała nimi spryskana
a mowa o Angel edpA nie trawię dolce gabbana light Blue choć je dostałam leżą i się kurzą dla mnie pachną jak cytrusowy odświeżacz do kibelka
Edytowane przez Leili Czas edycji: 2015-03-11 o 00:42 |
|
|
|
|
#1418 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
O to to! Uważam, że Deliria jest wyjątkowym zapachem, nieporównywalnym z niczym innym i piszę też o nim w ten sposób w moich recenzjach. Natomiast, przy całej jego oryginalności, nie ukrywam w swoich opiniach głoszonych "po świecie" że dla mnie to jest delirium tremens
|
|
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest różnica między tym, że zapachu szczerze nie znosimy a autentycznymi mdłościami. Jakiś czas temu testowałam Allure edp - z nadgarstka bardzo mi się podobały, szukałam już flaszki w necie. Kiedy wypsikałam się globalnie, z upływem dnia okazało się, że jest mi coraz bardziej niedobrze, zaczyna boleć głowa - niestety, nie dla mnie allure
|
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
mnie nie dosc ze nie rozbawilo to mocno zniesmaczylo. ... tu już nie chodzi o to czy dany zapach się komuś podoba czy nie i czy ktos kogos urazi ale wydaje mi się że skoro piszemy publicznie to powinniśmy trzymać pewien poziom wypowiedzi (mnie rażą "rzygi" i inne użyte epitety na forum... nie na forum zresztą też)
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez noahperle Czas edycji: 2015-03-12 o 12:48 |
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
Pur Blanca - duszący smrodek mydło połączone z zapachem potu
Perceive - też wyczuwam zapach potu Eden Cacharel - odruch wymiotny , dla mnie coś okropnego Złota Lacoste - zapach który wwierca się w mój mózg , poddusza, głowa mnie od nich boli Beyonce Heat Rush - cukier z pomarańczą, aż zęby bolą |
|
|
|
|
#1423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle ciężko mi uwierzyć, że ktoś naprawdę tak może odbierać jakieś perfumy - rozumiem, że się mogą nie podobać, ale niektórzy już wydziwiają Pamiętam, jak o Chloe EDP przeczytałam, że komuś pachnie kebabem - no bez przesady |
|
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy które najbardziej się Wam NIE podbają
Cytat:
![]() Dodam, że poprzedni post był z 2006 roku
Edytowane przez golgie Czas edycji: 2015-03-15 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#1426 |
|
spin doctor
|
Niestety do grona anty-ulubieńców musze zaliczyć niewinne z pozoru...Chance eau Fraiche. Kiedyś gdy były nowością kupiłam w ciemno, ale były dla nie za bardzo "kolońskie" i poleciały. Ostatnio na wiosnę zachciało mi się swieżaka i znowu bez testowania kupiłam.
Po pierwszym dniu noszenia byłam nimi strasznie umęczona, wwiercały mi się w nos, drażniły, ale pomyślałam, ze przecież uwielbiam Chance klasyczne, tendre to i te polubię. Niestety, po 3 dniach noszenia dostałam mdłości i było mi niedobrze od samego patrzenia na flakon... -nienawidzę tego zapachu i tak szybko jak zakupiłam tak szybko poleciały w inne ręce i mam nadzieję, ze tam sprawią się lepiej
|
|
#1427 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie od kliku lat traumą jest Be delicious DKNY- gdy czuję je w pobliżu autentycznie zaczyna mnie mdlić, muszę oddychać przez usta żeby nie czuć trgo smrodu
dior poison klasyczne - toż to dopiero smrodek z piekła rodem drażni mnie cartier pantera-bleh
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Do klasycznego Womanity i zielonego jabłka DKNY od dziś dorzucam Si Armaniego.
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Gucci Envy. Chciałam dać im ostatnią szansę i użyłam globalnie do miasta, ale niewdzięcznik doprowadził mnie do mdłości w środku komunikacji miejskiej. Śmierdziałam mokrym, podgnitym badylem. Nigdy więcej.
|
|
#1430 |
|
Konto usunięte
|
Light Blue D&G
Syntetyczna, oblepiona cukrem cytryna, mdła i ulepowata (gdzie ta świeżość? mój nos zwariował?). Dostałam ostatnio próbkę i stwierdziłam, że jednak spróbuję po latach nielubienia. Rękę szorowałam długo i namiętnie. Często czuję go w centrach handlowych, urzędach i szpitalach (choć już mniej niż 8-10 lat temu). Na innych jednak nie irytuje aż tak jak na własnej skórze. Od innych tylko się odsuwam, sobie chciałam odgryźć rękę. Tak czy siak zapach dla mnie niestrawny i duszący, a może po prostu źle mi się kojarzy.
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się nie podobają te wszystkie perfumy COTY (Byonce, Avril itd.) są za słodkie.
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Gabriela Sabatini Miss Gabriela - paskudztwo , chemiczny, słodki ulepek, wyczuwam jeżynę , bardzo dojrzałą i jakby sfermentowaną
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jestem pewne, co to było, ale jak byk pasuje do tego watku. Wczoraj w sklepie zostałam zaatakowana przez jakiegoś mocarnego, słodkiego ulepa z wyraźną nutą anyżu i spożywczej lukrecji. Chyba bym zeszła, gdybym musiała przebywac w zamkniętym pomieszczeniu przez dłużej niż minute z kobietą, która tego użyła
|
|
|
#1434 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
|
#1437 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
|
#1438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Alien, również wersja klasyczna ale szczególnie nie trawię Absolue.
Nawet nie to, że nie lubię jaśminu, jest wiele jaśminowców, które mi odpowiadają. Na pewno nie to, że słodkie, jest wiele słodszych, które uwielbiam. Przytłacza mnie w nich ta... jednoznaczność. Utopiony w waniliowym syropie do kawy kwiat jaśminu i tyle przez pierwszą godzinę. Mało jest perfum, które przyprawiają mnie o ból głowy ale temu ulubieńcowi rzesz się udało. ---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ---------- Mała Czarna "pachnie" na mnie jak środek dezynfekujący do Toi Toia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Dziękuję Ci za wylansowanie tej cudnej ultra kulturalnej pani.
)

Pamiętam, jak o Chloe EDP przeczytałam, że komuś pachnie kebabem - no bez przesady