Ugg Boots - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 13:26   #1531
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Dot.: Ugg Boots

Cytat:
Napisane przez lewa102 Pokaż wiadomość
Dzieki i tak wlasnie zrobie. Mam paragon. wysle tez jutro zdjecie po drugim myciu. Dam wam znać jak juz cos sie wyjasni.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Wstawiam zdjecia po drugim myciu.

http://img542.imageshack.us/img542/8284/dsc02045a.jpg

http://img37.imageshack.us/img37/1605/dsc02046b.jpg

http://img859.imageshack.us/img859/9381/dsc02047p.jpg
W mojej ocenie są to odbarwienia od soli i innych środków sypanych na chodniki. W połączeniu ze śniegiem tworzą mieszankę, która potrafi zniszczyć każdy but. Nawet ten zabezpieczony.

Myciem tego nie usuniesz, co najwyżej odbarwisz but. Odbarwienie już jest widoczne na zdjęciach.

Tych butów z zasady nie powinno się moczyć. Można delikatnie czyścić z użyciem środka i wody, ale trzeba mieć świadomość, że może to powodować zmiany w wyglądzie butów.

Ja swoje noszę tylko w suche dni, impregnuję i czyszczę w razie potrzeby szczoteczką ( chociaż zdarzyło się to może 2-3 razy w wybranych miejscach ), a użytkuję je już kolejny sezon.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-25, 13:44   #1532
lewa102
Raczkowanie

a Czy ktoras z was reklamowala buty?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
W mojej ocenie są to odbarwienia od soli i innych środków sypanych na chodniki. W połączeniu ze śniegiem tworzą mieszankę, która potrafi zniszczyć każdy but. Nawet ten zabezpieczony.

Myciem tego nie usuniesz, co najwyżej odbarwisz but. Odbarwienie już jest widoczne na zdjęciach.

Tych butów z zasady nie powinno się moczyć. Można delikatnie czyścić z użyciem środka i wody, ale trzeba mieć świadomość, że może to powodować zmiany w wyglądzie butów.

Ja swoje noszę tylko w suche dni, impregnuję i czyszczę w razie potrzeby szczoteczką ( chociaż zdarzyło się to może 2-3 razy w wybranych miejscach ), a użytkuję je już kolejny sezon.
Tyle ze to bylo moje pierwsze wyjscie w taka pogode! a 4 wogole. Jesli to od soli to dlaczego zadna z dziewczyn wczesniej tego nie miala? To jesli tak sie robi z butami zaimpregnowanymi po przejsciu sie po chlapie i to nie duzej to czy wszyskto jest w pozadku? w takim razie one nie sa warte nawet 10 zł bo lepiej to zosiy moje wczesniejsze buty podroby za 100 zł, w ktorych przechozilam caly sezon. A tu? 900 zł za 4 razy włozone buty!
lewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-28, 18:44   #1533
molokai
Raczkowanie

Jak dla mnie to nie są to buty tylko jak jest sucho, bo jeśli odpowiednio je przygotujesz przed sezonem tj. zaimpregnujesz to nie powinno być problemów. Swoje noszę non-stop od dwóch lat i co prawda trochę je zużyłam, ale to jest but nie kalosz z metalu. Ja miałam podobne zacieki tylko mniejsze, ale przed myciem, a po wyczyszczeniu zeszły. Nie pamiętam czy woda przy płukaniu nie miała trochę rdzawego koloru (też mam chestnut). Może miała. Jak już mówiłam moje buty nie wyglądają jak nówki, ale użytkuje je intensywnie czy to śnieg czy chlapa.

Czy na pewno miałaś zaimpregnowane buty przed założeniem? Ja swoje czyściłam pierwszy raz po sezonie, więc miały prawo być zjechane itd. Ale po czterech razach.. Po czterech razach to ja śladu użytkowania nie miałam..

molokai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 00:23   #1534
lewa102
Raczkowanie

tak zaimpregnowalam je. Czyscilam je dlatego ze po chlapie byly do polowy mokre i jak wrocilam do domu nie czekalam az do konca wysichna tylko je umylam na swiezo zeby nie zostala sol itd. I tak wlasnie teraz wygladaja. Faktycznie po drugim myciu wygladaja troche lepiej, ale wciaz tragicznie:/
Stary 2012-01-30, 08:28   #1535
monia30
Raczkowanie

Cytat:
tak zaimpregnowalam je. Czyscilam je dlatego ze po chlapie byly do polowy mokre i jak wrocilam do domu nie czekalam az do konca wysichna tylko je umylam na swiezo zeby nie zostala sol itd. I tak wlasnie teraz wygladaja. Faktycznie po drugim myciu wygladaja troche lepiej, ale wciaz tragicznie:/
No właśnie ja zawsze czekam aż dobrze wyschną...potem dopiero czyszczę i jest ok zawsze...
monia30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 11:30   #1536
lewa102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monia30 Pokaż wiadomość
No właśnie ja zawsze czekam aż dobrze wyschną...potem dopiero czyszczę i jest ok zawsze...
Czyli myslicie ze to moze byc od tego?? to mam szanse to jakos usunac? czy juz buty zniszczone?
Stary 2012-01-30, 11:35   #1537
majade
Zakorzenienie

Cytat:
Mylam je w zimnej wodzie. Myslicie ze to moze byc sol? to nawet jesli to nie da sie tego usunac? a czy od soli nie powinny byc biale slady?
ulice sa sypane również chlorkiem wapnia i na to mi wygląda w tym przypadku

majade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 17:03   #1538
winyl
Zakorzenienie

Dziewczyny, może byście stworzyły w pierwszym poście taką listę sklepów, w których można kupić oryginalne UGGi z wysyłką do polski oraz listę sklepów, które na pewno sprzedają podróby? Staram się śledzić wątek, ale nie nadążam, widzę, że ciągle się pojawiają te pytania, co zresztą jest zrozumiałe ...
Ja np. marzę o UGG mini, ale nie mam pojęcia gdzie mogę je kupić . Jeśli ktoś mógłby pomóc to byłabym bardzo wdzięczna!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 17:29   #1539
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
a Czy ktoras z was reklamowala buty?
Tyle ze to bylo moje pierwsze wyjscie w taka pogode! a 4 wogole. Jesli to od soli to dlaczego zadna z dziewczyn wczesniej tego nie miala? To jesli tak sie robi z butami zaimpregnowanymi po przejsciu sie po chlapie i to nie duzej to czy wszyskto jest w pozadku? w takim razie one nie sa warte nawet 10 zł bo lepiej to zosiy moje wczesniejsze buty podroby za 100 zł, w ktorych przechozilam caly sezon. A tu? 900 zł za 4 razy włozone buty!
Widzisz wystarczyło jedno wyjście, żeby został ślad na butach.
Te buty kosztują owszem, ale to nie czyni ich niezniszczalnymi.

Ja swoje impregnuję, ale nie chodzę w nich kiedy jest mokro. Niestety tak delikatna skóra pomimo impregnowania wymaga szczególnej troski. Zamoczenie jej powoduje nieodwracalny ślad.

Cytat:
Buty jak piszesz były do połowy mokre, zatem sól i inne chemikalia sypane na chodniki, ulice mogły z łatwością wniknąć w skórę. Kolejne moczenie butów spowodowało jedynie efekt wypłowienia.

Nie chcę Cię martwić, ale soli nie usuniesz. Powstałe zacieki zostaną, co najwyżej uporczywym myciem możesz odbarwić skórę. Możesz spróbować złożyć reklamację, ale obawiam się, że zostanie ona odrzucona tytułem nieprawidłowego użytkowania.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może byście stworzyły w pierwszym poście taką listę sklepów, w których można kupić oryginalne UGGi z wysyłką do polski oraz listę sklepów, które na pewno sprzedają podróby? Staram się śledzić wątek, ale nie nadążam, widzę, że ciągle się pojawiają te pytania, co zresztą jest zrozumiałe ...
Ja np. marzę o UGG mini, ale nie mam pojęcia gdzie mogę je kupić . Jeśli ktoś mógłby pomóc to byłabym bardzo wdzięczna!
Możesz samodzielnie pokusić się o przygotowanie takiej listy jeżeli dysponujesz chęcią i wolnym czasem.

Wszyscy oficjalni dystrybutorzy Ugg znajdują się na ich stronie, zarówno sklepy stacjonarne jak i internetowe.
Stary 2012-01-31, 20:02   #1540
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz wystarczyło jedno wyjście, żeby został ślad na butach.
Te buty kosztują owszem, ale to nie czyni ich niezniszczalnymi.

Ja swoje impregnuję, ale nie chodzę w nich kiedy jest mokro. Niestety tak delikatna skóra pomimo impregnowania wymaga szczególnej troski. Zamoczenie jej powoduje nieodwracalny ślad.

Buty jak piszesz były do połowy mokre, zatem sól i inne chemikalia sypane na chodniki, ulice mogły z łatwością wniknąć w skórę. Kolejne moczenie butów spowodowało jedynie efekt wypłowienia.

Nie chcę Cię martwić, ale soli nie usuniesz. Powstałe zacieki zostaną, co najwyżej uporczywym myciem możesz odbarwić skórę. Możesz spróbować złożyć reklamację, ale obawiam się, że zostanie ona odrzucona tytułem nieprawidłowego użytkowania.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Możesz samodzielnie pokusić się o przygotowanie takiej listy jeżeli dysponujesz chęcią i wolnym czasem.

Wszyscy oficjalni dystrybutorzy Ugg znajdują się na ich stronie, zarówno sklepy stacjonarne jak i internetowe.
Chęcią owszem, wolnym czasem mniej, ale przede wszystkim wiedzą niebardzo, więc jeśli ktoś by chciał pomóc, to chętnie się za to wezmę .
No tak, oficjalni dystrybutorzy znajdują się na stronie, ale tylko ci z usa/australii, czy to oznacza, że poza tymi sklepami nie ma możliwości zakupu oryginalnych butów? Nie wydaje mi się, bo np. Hego's sprzedaje oryginalne UGGi, a na stronie uwzględnieni nie są, podejrzewam więc, że jakikolwiek polski sklep, który je sprzedaje (jest taki?) też nie jest uwzględniony, bo po co sobie mają głowę zawracać jakąś Polską ...

XOXO

Edytowane przez winyl
Czas edycji: 2012-01-31 o 20:06
Stary 2012-01-31, 22:25   #1541
lewa102
Raczkowanie

Hej dziewczyny, Udalo sie przyjeli moja reklamacje ) wysla mi nowe buty )) a stare zostawiam sobie i to jeszcze poprosilam o rozmiar wieksze !!! Niewierze. Jednak pozadna firma
Stary 2012-01-31, 23:02   #1542
winyl
Zakorzenienie

Wow nieźle! A gdzie zamawiałaś? I czy zamawiałaś do Polski?

XOXO
Stary 2012-01-31, 23:52   #1543
lewa102
Raczkowanie

Cytat:
Wow nieźle! A gdzie zamawiałaś? I czy zamawiałaś do Polski?
Buty kupowalam w Londynie w sklepie UGG Ale sie ciesze
Stary 2012-02-01, 01:07   #1544
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Buty kupowalam w Londynie w sklepie UGG Ale sie ciesze
A już miałam nadzieję, że też sobię zamówię .
Nie dziwię się, że się cieszysz! Naprawdę dobrze traktują klientów w takim wypadku!

XOXO
Stary 2012-02-01, 15:02   #1545
katarzynkaka
Przyczajenie

hej,
jestem tu nowa ale caly watek przeczytalam....
mam pytanie odnosnie butow
http://allegro.pl/raty-ugg-botki-cwi...066307942.html

metka w srodku jest ale jakas inna bo dwustronna (ktos juz o takich pisal) z jednej strony jest numeracja a z drugiej sklad... w lewym bucie jest hologram ale jakis chyba inny bo jak ruszam to jest sloneczko a pozniej trzy razy UGG.

Z tylu napis tez jakos troche mnie dziwi bo jakby sie scieral...

to faki tych butow znalezione na innych stronach
http://www.aukoalaugg.com/ugg-3042-j...ack-p-454.html

z tego co kojarze ten sklep przewinal sie jako sprzedajacy podrobki....

i ten chyba tez...

http://www.ugg1873boots.com/2011-bla...ine-p-224.html
katarzynkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 18:52   #1546
katarzynkaka
Przyczajenie

witam,
dodalam komentarz i do tej pory sie nie pojawil
nie wiem czy cos zle napisalam czy tak pozno od napisania sie pojawiaja ;/
Stary 2012-02-01, 19:51   #1547
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkaka Pokaż wiadomość
witam,
dodalam komentarz i do tej pory sie nie pojawil
nie wiem czy cos zle napisalam czy tak pozno od napisania sie pojawiaja ;/
Nowym użytkownikom się pojawiają z opóźnieniem .

A ja mam pytanie - http://www.butysklep.com/ tutaj to są podróbki, tak?

XOXO
Stary 2012-02-01, 22:03   #1548
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Oczywscie. Nie ma szans, aby buty w Polsce byly tansze niz w USA.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 13:53   #1549
katarzynkaka
Przyczajenie

i jak,podpowie mi ktoras z Was na temat tych butow jimmy choo?
Stary 2012-02-02, 14:08   #1550
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Chęcią owszem, wolnym czasem mniej, ale przede wszystkim wiedzą niebardzo, więc jeśli ktoś by chciał pomóc, to chętnie się za to wezmę .
No tak, oficjalni dystrybutorzy znajdują się na stronie, ale tylko ci z usa/australii, czy to oznacza, że poza tymi sklepami nie ma możliwości zakupu oryginalnych butów? Nie wydaje mi się, bo np. Hego's sprzedaje oryginalne UGGi, a na stronie uwzględnieni nie są, podejrzewam więc, że jakikolwiek polski sklep, który je sprzedaje (jest taki?) też nie jest uwzględniony, bo po co sobie mają głowę zawracać jakąś Polską ...
Ja nie kupowałam swoich butów w Polsce, więc nie nie interesowałam się lokalnymi sklepami. Wiele osób z wątku kupuje swoje buty online i są zadowolne. Ja również

Cytat:
Hej dziewczyny, Udalo sie przyjeli moja reklamacje ) wysla mi nowe buty )) a stare zostawiam sobie i to jeszcze poprosilam o rozmiar wieksze !!! Niewierze. Jednak pozadna firma
To super. Mam nadzieję, że z nową parą nie będziesz miała takich przygód. A i dbaj o nie - unikaj wody

Cytat:
Napisane przez katarzynkaka Pokaż wiadomość
i jak,podpowie mi ktoras z Was na temat tych butow jimmy choo?
To jest wątek dotyczący butów Ugg.
Stary 2012-02-02, 14:43   #1551
hoppschwiiz
Przyczajenie

Cytat:

Ale katarzynce pewnie chodzi o Uggi Jimmy Choo, tak?
jeśli to te, do których zamiesciłaś linka na Allegro, to NIGDY Jimmy Choo Uggs nie będą kosztować 620 zł
hoppschwiiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 15:15   #1552
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Nie skojarzyłam

Odnosząc się do pytania niestety nie pomogę, bo nie znam oryginalnej ceny tych butów.
Stary 2012-02-02, 16:18   #1553
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie kupowałam swoich butów w Polsce, więc nie nie interesowałam się lokalnymi sklepami. Wiele osób z wątku kupuje swoje buty online i są zadowolne. Ja również

To super. Mam nadzieję, że z nową parą nie będziesz miała takich przygód. A i dbaj o nie - unikaj wody

Też bym nie miała nic przeciwko kupieniu na zagranicznej stronie, jeśli byłaby opcja wysyłki do Polski, ale jeszcze nie znalazłam odpowiadającej mi strony (tzn. przede wszystkim, żeby był model MINI, który mi odpowiada no i żeby przesyłka nie kosztowała tyle co same buty ). Także jak masz coś do polecenia to chętnie skorzystam .

XOXO
Stary 2012-02-02, 20:45   #1554
molokai
Raczkowanie

Cytat:
To świetnie!!, bo faktycznie byłaby wtopa zostać z tak wyglądającymi butami Ehh, a mi pozostaje zbierać na kolejne skoro już jedne tak zryłam

molokai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 21:27   #1555
izabellini
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym nie miała nic przeciwko kupieniu na zagranicznej stronie, jeśli byłaby opcja wysyłki do Polski, ale jeszcze nie znalazłam odpowiadającej mi strony (tzn. przede wszystkim, żeby był model MINI, który mi odpowiada no i żeby przesyłka nie kosztowała tyle co same buty ). Także jak masz coś do polecenia to chętnie skorzystam .
poszukaj na asos.com
swoje 2 pary właśnie tam kupiłam
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 09:06   #1556
lewa102
Raczkowanie

Dzis przyszly moje buty )) sa super a wysylka ze stanow szla tylko 5 dni!!!
Stary 2012-02-07, 15:48   #1557
lewa102
Raczkowanie

Dziewczyny zbyt wczesna byla moja radosc. Musialam zaplacic 23% podatku i co od lacznej kowty wyszlo az 310 z. Ugg wyslalo mi buty jakas expresowa przesylka ktora kosztowala 230 dolaro!! a ja od lacznej ceny butow i wysylki musialam zaplacic vat. Dobrze ze mi chociaz cla nie policzyli!
Stary 2012-02-07, 16:01   #1558
izabellini
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zbyt wczesna byla moja radosc. Musialam zaplacic 23% podatku i co od lacznej kowty wyszlo az 310 z. Ugg wyslalo mi buty jakas expresowa przesylka ktora kosztowala 230 dolaro!! a ja od lacznej ceny butow i wysylki musialam zaplacic vat. Dobrze ze mi chociaz cla nie policzyli!
a dlaczego przesyłka szła z USA skoro buty kupowałaś w Londynie?
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 17:52   #1559
lewa102
Raczkowanie

bo napisalam do nich do glownej siedziby do usa i z tamtad mi wyslali buty
Stary 2012-06-14, 21:50   #1560
pa_ta_taj
Przyczajenie

czy oryginalne?

czy te buty mają szanse być oryginalne?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (10,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (8,9 KB, 7 załadowań)
pa_ta_taj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości