![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: przekrwione oczy
Mi popekały naczynka podczas zapalenia spojówek. I już tak mi zostało!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
teraz wszystko do tej pory pobije to:
http://www.domzdrowia.pl/img/24/56024b.jpg Postać: KAPSUŁKI Opis: Naturapia Wzrok dzięki zastosowaniu unikalnego zestawu składników odżywczych korzystnie wpływa na narząd wzroku. Wskazaniem do stosowania preparatu jest m.in. słabnący wzrok, gorsze widzenie, zaburzenia widzenia o zmierzchu, przemęczenie oczu. Jest on przeznaczony dla osób pracujących przy komputerze, w trudnych warunkach oświetleniowych, nocą oraz narażonych na pogorszenie wzroku związane z wiekiem. Zawarte w preparacie składniki posiadają znaczące działanie przeciwutleniające, a także przeciwdziałają niekorzystnemu wpływowi wolnych rodników na sieć naczyń krwionośnych narządu wzroku. Producent: US PHARMACIA Opakowanie: 30 KAPS. dostałem w promocji w jednej aptece za ..3 złote ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
pytanie czy te krople starazolin mozna zakraplać na soczzewki ??
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Ostatnio tez mnie to zastanawiało. wyczytałam, że przed zakropleniem trzeba zdjąć szkiełka, bo składnik konserwujący krople - chlorek benzalkoniowy uszkadza soczewki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Witam.
Przy soczewkach kontaktowych omijałabym krople ze srodkami konserwującymi szerokim łukiem. Osiadają one na soczewce i na powierzchni oka, podrażniając oczy i uszkadzając soczewki (najgorszy pod tym względem jest wspomniany chlorek benzalkoniowy). Radzę pytać o takie bez środków konserw., farmaceuta zawsze może spojrzeć na skład i sprawdzić czy są one zawarte. Przykładowe krople bez środków kons. to Hyabak, Hylo-Comod (kosztują ok. 20zł, ale można je używać przez 3 miesiące po pierwszym użyciu) i krople w tzw. minimsach czyli minibuteleczkach do zużycia w ciągu 24h po otwarciu np. Homeoptic, Biolan. Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A czy zamiast kropli brałyscie jakies tabletki własnie na przekrwione,zmeczone oczy ?
Nie lubie kropli i zdecydowanie wolałabym przyjmowac takie suplementy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Podnoszę wątek, bo od pewnego czasu mam z tym poważne problemy. Byłam już kilka razy u okulistki i generalnie z kilkunastu leków, sprawdził sie tylko jeden: maść VitaPos - łagodzi oczy, gdy są strasznie przekrwione, ale nie załatwia sprawy :-(
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Przekrwione oczy to kiedyś była moja zmora, myślałam że nic się z tym nie da zrobić, ale udało się znaleźć rozwiązanie. Koleżanka poleciła mi hialeye i wtedy wygląd moich oczu od razu się poprawił, z czasem zaczerwienienie zaczęło się zmniejszać, aż w końcu zniknęło całkiem. Teraz pojawia się tylko od czasu do czasu a wtedy od razu sięgam po hialeye.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
BAN stały
|
dobre krople do oczu też likwidują zaczerwienienie, warto sobie poczytać składy, bo można spotkać w kroplach wyciągi z roślin które dzialają przeciwzapalnie, ja odkąd zaczełam regularnie używać kropli to dawno nie mialam problemów z zadnymi zapaleniami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a używała któraś Hyabak? Do tej pory stosowałam Lacrimal i był spoko, Hyabak jest droższy ;/ ale koleżanka poleciła, że ponoć lepszy od Lacrimala, ale na opinii jednej osoby nie chcę bazować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
ja tak mam jak długo robię coś przed komputerem więc zawsze pod ręka mam jakies krople nawilżające i wtedy jest lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.