Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-06, 14:32   #4141
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!

Cytat:
Napisane przez rekann
dziekuje bardzo , tak naprawde to przerwy juz nie powinnam robić bo z lenistwa to juz zrobiłam 6 przerw no i tak sobie pomyslałam ze to taka magiczna liczba nie do przekroczenia skoro szósteczk to szesc dni przerwy max a Tobie to gratulacje za taki zapał w ćwiczeniach...ja tez kochałam skoki przez skrzynie na uczelni no i tak sie ciesze ze nie mowisz "fikołek" tylko "przewrót"
Ja też obiecałam sobie, że nie zrobię już przerwy - zobaczymy co z tego wyjdzie Jeszcze 10 dni - "tylko"
Mam do Ciebie pytanie - takie całkiem off topickowe, ale wierzę, że będziesz znała odpowiedź Co zrobić by po przewrotach wykonanych ciągiem (przód, tył, przód) "nie paść" na ziemię? Kierować się zasadą: trening czyni mistrza? Czy jednak można w jakiś sposób zapanowac nad zawrotami głowy?

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 22:29   #4142
ewa25
Zadomowienie

GG do ewa25

Dzisiaj 8 dzień,Już mam dość,ale się nie poddaję.Za ciepło jest,aby robić a6w
ewa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 22:49   #4143
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez ewa25
Dzisiaj 8 dzień,Już mam dość,ale się nie poddaję.Za ciepło jest,aby robić a6w
Jest ciepło z tym się zgadzam Ale nie za ciepło na A6W Bo na A6W zawsze jest dobra pora
Stary 2006-07-06, 22:56   #4144
ewa25
Zadomowienie

GG do ewa25

Cytat:
Napisane przez mysza_87
Jest ciepło z tym się zgadzam Ale nie za ciepło na A6W Bo na A6W zawsze jest dobra pora
Zgadzam się,ale jak ćwiczę to się rozpływam (mieszkam na 4 pietrze i jest strasznie gorąco)
Stary 2006-07-07, 07:48   #4145
rekann
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suzana
Ja też obiecałam sobie, że nie zrobię już przerwy - zobaczymy co z tego wyjdzie Jeszcze 10 dni - "tylko"
Mam do Ciebie pytanie - takie całkiem off topickowe, ale wierzę, że będziesz znała odpowiedź Co zrobić by po przewrotach wykonanych ciągiem (przód, tył, przód) "nie paść" na ziemię? Kierować się zasadą: trening czyni mistrza? Czy jednak można w jakiś sposób zapanowac nad zawrotami głowy?
Szczerze mówiąc ja nigdy nie miałam z tym problemów,ale wiem na pewno ,że czasem powodem zawrotów głowy jest to że wzrokiem pragniemy śledzić ruch i dązyć za nim-czyli najprościej mówiąc przewracamy oczami bez potrzeby.Staraj się skupić nad całością ćwiczenia zanim je wykonasz i prześledzić jego kinematykę ruchu a potem w trakcie danego przewrotu (który jak sie domyslam musić robić do pozycji stojącej)staraj się nie przymykac oczu tylko skupić je na jednym punkcie w wyobraźni.Im bardzije będziesz robić serięprzewrotów po linii bez odchyleń tym lepiej dla błędnikapozdrawiam
Stary 2006-07-07, 07:58   #4146
rekann
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87
tak jest

ale jednego to Wam nie polecam...nie polecam robić przedostatniego dnia tzn kiedy juz jest 24 powtórzeń do zrobienia, kiedy ktoś opowiada kawały,...a wczoaja tak właśnie miałam...umierałam ze śmiechu i z bólu brzucha....smiech powodował że traciłam energie na wykonanie jakiegokolwiek skłonu ale skoro to były moje ostatki to nie mogłam sie poddać i dzilelnie piłowałam sikając prawie ze śmiechu

swoją drogą az muszę Wam zarzucić jeden który mnie powalił
Na uczelni student wpada po wpis do indeksu od doktora, którego nazwisko brzmiało KOTAS,jednak był jeden mały problem....ten student za cholere nie mógł sobie przypomniec nazwiska doktora.Wchodząć do dzikanatu zrzuca beztrosko:"przepraszam czy jest może niejaki doktor CHOJ?
Stary 2006-07-07, 08:33   #4147
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez rekann
Szczerze mówiąc ja nigdy nie miałam z tym problemów,ale wiem na pewno ,że czasem powodem zawrotów głowy jest to że wzrokiem pragniemy śledzić ruch i dązyć za nim-czyli najprościej mówiąc przewracamy oczami bez potrzeby.Staraj się skupić nad całością ćwiczenia zanim je wykonasz i prześledzić jego kinematykę ruchu a potem w trakcie danego przewrotu (który jak sie domyslam musić robić do pozycji stojącej)staraj się nie przymykac oczu tylko skupić je na jednym punkcie w wyobraźni.Im bardzije będziesz robić serięprzewrotów po linii bez odchyleń tym lepiej dla błędnikapozdrawiam
Rekann dziękuję serdecznie Staram się robić tak jak mówisz, właściwie to zaczynałam właśnie od wizualizacji ruchu. Może na sali jest po prostu za duszno. Popróbuję w przyszłym tygodniu, może będzie lepiej.

Dziś nie wykonam a6w. Nie wykonam jakiegokolwiek treningu. Nigdy w życiu nie bolały mnie tak żebra, zastanawiałam się nawet czy nie są złamane. Nie wiem, dlaczego tak się stało.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2006-07-07, 09:15   #4148
rekann
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suzana
Dziś nie wykonam a6w. Nie wykonam jakiegokolwiek treningu. Nigdy w życiu nie bolały mnie tak żebra, zastanawiałam się nawet czy nie są złamane. Nie wiem, dlaczego tak się stało.
A może Ciebie nie bolą żebra,ale mięśnie pod żebrami-to jest bardzo złudne i często mylone przez osoby ćwiczące...co gorsza bół mięśni aktywuje sie podczas spoczynku, a juz podczas ćwiczeń cały ten kwas mlekowy sie rozprasza i dlatego wydaje się nam że to nie z powodu mięśni ale z powou żeberek...przykro mi bardzo, bo kiedy nie widze jakie i z jaką częstotliwością wykonywałas ćwiczenia to nie umiem Ci nic doradzić
Czasem radą jest wstrzymanie wysiłku ,a czasem wręcz przeciwnie-spowodowanie odkwaszenia mięśni poprzez dalsze ćwiczenia,ale wyczuj sobie paluszkami dokładnie badając swoje ciało czy to czasem nie jest kwestia mięśni w obrębie żeber
Stary 2006-07-07, 09:24   #4149
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Rekann, może i mi poradzisz Robiłam w środę trening Tamilee Webb - Ja chcę mieć takie pośladki. No i wytrzymałam tylko 8 minut bo już mnie wtedy nogi bardzo bolały. Wczoraj było strasznie!! Nie mogłam się wogóle dotknąć w uda, po schodach na 2 piętro wchodziłam ponad 5 minut Ale za to wieczorkiem wybrałam się na rowerową przejażdżkę i wogóle wtedy nic mnie nei bolało. A dzis znowu uda i do tego doszły mięśnie które są z tyłu nogi dochodzące do pośladków Chciałąbym żeby mi to zniknęło do jutra wieczorem, bo mam ciekawie zapowiadającą się noc Co mam zrobić? Bo tu cwiczenia chyba za bardzo nie pomogą
Stary 2006-07-07, 09:44   #4150
rekann
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87
Rekann, może i mi poradzisz Robiłam w środę trening Tamilee Webb - Ja chcę mieć takie pośladki. No i wytrzymałam tylko 8 minut bo już mnie wtedy nogi bardzo bolały. Wczoraj było strasznie!! Nie mogłam się wogóle dotknąć w uda, po schodach na 2 piętro wchodziłam ponad 5 minut Ale za to wieczorkiem wybrałam się na rowerową przejażdżkę i wogóle wtedy nic mnie nei bolało. A dzis znowu uda i do tego doszły mięśnie które są z tyłu nogi dochodzące do pośladków Chciałąbym żeby mi to zniknęło do jutra wieczorem, bo mam ciekawie zapowiadającą się noc Co mam zrobić? Bo tu cwiczenia chyba za bardzo nie pomogą
Więc tak:te mięśnie które "dochodzą z tyłu nogi do posladków" to mięśnie które na codzień absolutnie nie są aż tak używane jak np mięsień czworogłowy który masz z przodu uda i dla którego własnie jazda na rowerze pomimo bólu i zakwaszenia to pikuś .Twój organizm poporstu dostał dawkę ćwiczeń na przód ud z których bólem umiał sobie sam poradzić,ale też ćwiczeń na tył ud, a mianowicie ćwiczeń w których kończyna dolna jest zginana do tyłu w stawie biodrowym (to te cwiczenia w których napinamy właśnie pośladki i mięsień dwugłowy uda)Jeśli bół będzie nie do zniesienia to nasmaruj się maścią i zawiń nóżki w bandaż elastyczny na jakis czas,ale generalnie polecam przełamanie progów zakwaszenia i delikatne rozruszanie mięśni,ale to sama będziesz mysza czuć-naprawde to sie czuje Ja wychodzę z załozenia ze lepiej skrócić trening w danym dniu aby nie doprowadzić to przetrenowania,ale nie robić przerw z powodu zakwaszenia mięśni,bo późniejszy ból jest wtedy jeszcze większy.pozdrawiam i owocnego wieczorku zycze
Stary 2006-07-07, 15:14   #4151
Candiiia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katie-lee
bezelkaa na boczki 100 % sprawdzone przeze mnie i nie tylko ćwiczenie Ewki na boczki! działa i to szybciutko!
Nie mam teraz linka i muszę spadać, ale jak wpiszesz w wyszukiwarkę boczki to będzie wątek i tam jest.
Polecam
I powodzenia
A mozesz mi znalezc? Ja szukałam ale nie znalazłam :/

Skończyłam 9 dzień dzisiaj. Ale cięzko, wstaje mokra . A jak zaczynam 3 serie to nie mam siły podnieść nóg już.
Candiiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-07, 15:52   #4152
kaaasik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Candiiia
A mozesz mi znalezc? Ja szukałam ale nie znalazłam :/

Skończyłam 9 dzień dzisiaj. Ale cięzko, wstaje mokra . A jak zaczynam 3 serie to nie mam siły podnieść nóg już.
A mogę ja Ci podać tą stronkę ????

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=69579

Miłych ćwiczen
kaaasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-07, 18:24   #4153
anniaa

oh wczoraj zaliczyłam 4 dzien a 5 to jeszcze przede mna ja zawsze cwicze przed kompaniem sie )

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-07, 22:01   #4154
ewa25
Zadomowienie

GG do ewa25

9 dzień zaliczony ,zmykam pod prysznic
Stary 2006-07-07, 22:03   #4155
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez ewa25
9 dzień zaliczony ,zmykam pod prysznic
Gratuluję
Stary 2006-07-07, 22:23   #4156
ewa25
Zadomowienie

GG do ewa25

Cytat:
Napisane przez mysza_87
Gratuluję
Dzięki
Stary 2006-07-08, 01:25   #4157
Candiiia
Rozeznanie

Kaaaasik dziękuje zaraz zabieram się do lektury.
Stary 2006-07-08, 04:21   #4158
Candiiia
Rozeznanie

Z braku laku ( czyli bezsenności i że o tej porze na necie nie ma co robić ) właśnie skończyłam 10 dzień. od jutra po 10 powtórzeń... grhf
Stary 2006-07-08, 08:20   #4159
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Candiiia
Z braku laku ( czyli bezsenności i że o tej porze na necie nie ma co robić ) właśnie skończyłam 10 dzień. od jutra po 10 powtórzeń... grhf
Jesteś niesamowita
Stary 2006-07-08, 12:33   #4160
kama-j
Rozeznanie

Ja już 34 dzień dziś mam, nie mam już sił, ale już tyle zrobiłam, że szkoda byłoby przerwać. Trzymajcie kciuki!!!
kama-j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 12:45   #4161
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez kama-j
Ja już 34 dzień dziś mam, nie mam już sił, ale już tyle zrobiłam, że szkoda byłoby przerwać. Trzymajcie kciuki!!!
Trzymam kciuki Na pewno wytrwasz do końca
Stary 2006-07-08, 13:22   #4162
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

34 dzień mam za sobą. To był chyba najgorszy trening z dotychczasowych. Zresztą ostatnie są bardzo przykre –prawe żebra bolą pod wpływem jakiegokolwiek dotyku czy ruchu. I do tego przy 2giej serii robi mi się bardzo słabo - muszę dużo pić i tym samym przerywać. Chciałabym dotrwać do końca, ale nie mogę skupiać wszelkiej energii i uwagi na brzuchu. Jeszcze tylko 8 dni.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2006-07-08, 13:25   #4163
ewa25
Zadomowienie

GG do ewa25

Dziś maiał być mój 10 dzień,ale dostałam okres trochę brzuch mnie boli,więc dzisiaj robie przerwę.Jutro bedę napewno ćwiczyć .
Stary 2006-07-08, 13:26   #4164
ewa25
Zadomowienie

GG do ewa25

Cytat:
Napisane przez suzana
34 dzień mam za sobą. To był chyba najgorszy trening z dotychczasowych. Zresztą ostatnie są bardzo przykre –prawe żebra bolą pod wpływem jakiegokolwiek dotyku czy ruchu. I do tego przy 2giej serii robi mi się bardzo słabo - muszę dużo pić i tym samym przerywać. Chciałabym dotrwać do końca, ale nie mogę skupiać wszelkiej energii i uwagi na brzuchu. Jeszcze tylko 8 dni.
Suzana napewno wytrwasz do końca
Stary 2006-07-08, 13:31   #4165
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez ewa25
Suzana napewno wytrwasz do końca
Ewuś nie wiem czy wytrwam do końca. Nie wiem jakim kosztem mam wytrwać. Nie wiem czy warto (nie mam na myśli wyglądu brzucha). Zobaczymy jutro.

A wiesz, że dzieki ćwiczeniom podczas okresu mięśnie mogą się rozluźnić i brzuszek przestaje wówczas boleć

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2006-07-08, 13:41   #4166
i_n_e_s
Zadomowienie

Dziewcznyny trzymam kciuki, żeby Wam się udało , bo teraz naprawdę jest ciężko w takie upały ćwiczyć.
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 13:45   #4167
kama-j
Rozeznanie

Suzana wytrwasz!! Ja tez mam ciężko! Jak kończe jestem cała mokra i mi słabo,a le po 2 serii już leci z górki! Trzeba być dobrej myśli! Jeszcze tylko kilka dni! Buziaki!
kama-j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 14:07   #4168
ewa25
Zadomowienie

GG do ewa25

Cytat:
Napisane przez suzana
Ewuś nie wiem czy wytrwam do końca. Nie wiem jakim kosztem mam wytrwać. Nie wiem czy warto (nie mam na myśli wyglądu brzucha). Zobaczymy jutro.

A wiesz, że dzieki ćwiczeniom podczas okresu mięśnie mogą się rozluźnić i brzuszek przestaje wówczas boleć
Nic na siłę,jeśli nie masz ochoty to po prostu nie ćwicz.
Dobrze wiedzieć,ale dzisiaj juz sobie odpuszczę
Stary 2006-07-08, 15:33   #4169
Candiiia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87
Jesteś niesamowita
zawstydzasz mnie

Suzannko - nic ponad siłe. Jeżeli już nie możesz to trzeba sobie darować
Kama-j , wierze w Ciebie tez bym chciała byc juz na 34 dniu. Bo praktycznie zaraz bym skończyła a tak jestem dopiero na 1/4 (prawie). ahh
Stary 2006-07-08, 17:51   #4170
anniaa

siemka a ja wczoraj nie mialam sił bo mnie tak nogi bolały 3 godz jeździłam szybko na rowerze ale stwierdziłam ze szkoda i zrobiłam wczoraj 5 dzien ) dzisiaj 6 jeszcze nie zaliczony ale to przed kompiela

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości