|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
Ulotko z tego co zrozumialam to po prostu nie wracasz do pozycji wyjściowej, tak? Jesli się nie mylę, że tracisz sporą część treningu bowiem cały czas masz spięte mięśnie. Próbuj powoli rozprostowywac nogi, albo przeczekaj troszke, może minie. No i dla Ciebie byłoby obowiązkowe rozciągnie się przed treningiem (ja również się rozciągałam) by nózki nie bolały. Po, oczywiście tez.
Coluś niestety nie będę robić a6w teraz. Opracowałam sobie nieco inny trening, który mam zamiar wykonywać. Do a6w powróce jednak gdy się znacznie ochlodzi
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
Nati- szkoda..no, ale trudno
a moglabys moze opisac swoj trening?chcesz dzieki niemu zredukowac tluszczyk? Powodzenia i trzymam za slowo, ze znowu zaczniesz a6w |
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Coluś zaraz Ci rozpisze na pw
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
Nati - czy ja też mogę?
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz prześle
|
|
#4416 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam, dziekuje
![]() A tak wogóle, to dzisaij zaliczylam 10 dzien
|
|
|
|
#4417 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie zauwazylyscie ze przy 6 weidera:
1)efekt jest widoczny po cwiczeniach super a na nastepny dzien rano jakby znika ![]() 2) mam wrazenie ze cwicze tylko te miesnie nad pepkiem , tylko je 'czuje ' i tylko one bola ![]() czy ktoras z was zaobserwowala cos takiego ? wydaje mi sie ze lepiej moj brzuszek wygladal przy brzuszkach z rekami za uszami a nogi zgiete w kolanach, i tak 50 dziennie aha, a cwicze 6stke juz tydzien |
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast co do rozgrzewki, zastanawiam się czy godzinny spacer bardzo szybkim krokiem (takim na granicy zasapania) wystarczy w ramach rozgrzewki? czy jeszcze powinnam wykonywać jakieś ćwiczenia przed rozpoczęciem A6W? Co prawda i tak robię minimum 3 ćwiczenia zawsze, przed dowolną gimnastyką, bo niestety ale jak się da złapać jakąś kontuzję, to na pewno ją złapię, takie już moje krzywe szczęście ale może to za mało? Te ćwiczonka to leżenie tyłem i pionowe nożyce, później leżenie na boku i wymachy boczne, a później skłony na siedząco i przerzucanie nóg przez głowę. A co do tego bólu w udzie... to stara sprawa, ciągnie się za mną już prawie pół roku.. Nie wiem co to jest ale myślę, że ma związek z moimi problemami ortopedycznymi (lordoza, krótsza noga, przesunięty na bok środek ciężkości ciała, takie sprawy). Generalnie sobie mogę za to jednak podziękować, bo mogłam zauważyć wcześniej, że jak za długo siedzę na niskim to później coś mi "wchodzi" w pachwinę (takie wrażenie zeskakiwania ścięgna ze ścięgna) i chwilę kuluję zanim to rozchodzę. Miałam takie objawy przez parę miesięcy ale dopiero po ostatniej kontuzji po A6W z krzyżem w zimie, zaczęłam przykładać się do ćwiczeń, i ten ból przy okazji w udzie też udało mi się zminimalizować ale jak raz prostowałam tę nogę na siłę najpierw w domu, a kiedy indziej na rowerze, to kulałam przez parę dni po tym. Więc teraz mam stracha. |
|
|
|
|
#4420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam identycznie. Nawet co jakiś czas muszę przerywać ćwiczenia, żeby otwartą ręką rozmasować brzuch u góry bo pali. Pewnie tak jak sugeruje Suzana, robimy coś źle, tylko nei wiem co...
|
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie tego palenia- właśnie wtedy mięśnie mocno pracują, swego czasu też tak miałam A jeśłi chodzi o efekt- zawsze po treningu wszystko wygląda idealnie, a później już mniej atrakcyjnie
|
|
#4422 |
|
Rozeznanie
|
Ulotko, moze chodzi o to ze nogi uginamy nie zawsze pod katem 90%, najlepiej by bylo miec takie duze lustro,
bo zauwazylam ze chyba przyciagam kolana za blisko glowy, druga sprawa to te przerwy miedzy seriami - u mnie bylo z 30 sec, do tego przerwy miedzy powtorzeniami jakos sekunde( nie lubie szybko cwiczyc bo wydaje mi sie ze robie wtedy cwiczenia 'niedbale' ) zrobilam probna serie tak 'na szybko' i wydaje mi sie ze miesnie lepiej pracuja
|
|
|
|
#4423 |
|
Raczkowanie
|
hej Fitnesski!
wracam do was! juz nie mam odwrotu, bo dzis wykonany 2 dzien kiedys dotrwalam do 33 dni i zaluje,ze przerwalam, ale i tak zarlam jak szalona, wiec teraz wiem, co i jak
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam zatem kciuki za nowe dziewczyny i stałe bywalczyni tego topiku.Pozdrawiam ciepło
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
ja juz jestem na 9 dniu
wow myslalam ze nie wytrzymam
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4428 |
|
Przyczajenie
|
Nati02 a podnosisz głowę i resztę wysoko czy minimalnie ?
|
|
#4429 |
|
Raczkowanie
|
Nati - Lady Macabre chyba odkryła w czym rzecz - faktycznie, jak się nie widzi siebie z boku, może się zdawać, że nogi są wzniesione pod kątem prostym ale nieprawda
Teraz to spróbowałam robić inaczej i faktycznie jakby lepiej A z udem znowu przeszło, nie wiem na jak długo ale cieszę sie bardzo Lady - mam lustro w takim miejscu, że ćwiczenia przy nim odpadają Ale spróbowałam unosić nogi trochę niżej niż zwykle i to chyba działa
|
|
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj już u mnie 9 dzień nie wiem jak to wytrzymam... nie zakładałam że zrobie cały trening chcialam mniej wiecej polowe ale to i z tym będzie ciężko...
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odpowiadajac bezpośrednio na Twoje pytanie- to podnoszę tak, że prawie dotykam łokciami kolana ![]() Tylko pamiętaj: lędźwie muszą być na podłożu!
|
|
#4432 |
|
Przyczajenie
|
Witam!!
Rano zaliczyłam 30 dzień hehe - jejQ jak to szybko mija, dosłownie w mgnieniu oka, same nawet nie zauważycie jak to zleci. Bywało różnie w szczególności, kiedy aw6 ćwiczyłam w upały - wstawałam cała mokrusieńka. Jeśli chodzi o efekty...hmm...co naprawde da się odczuć to łatwość wykonywania poszczególnych ćwiczeń, to co na początku sprawiało trudność teraz idzie bez problemów. Mięśnie zaraz po powtórzeniach są całkiem elegancko zarysowane, ale zgadzam się, że bardziej widoczne są górne partie. Zostało mi jeszcze 12 dni, ale tak się przyzwyczaiłam się do wykonywania aw6, że pewnie sobie przedłuże trening. Jest trudno, ale naprawde warto spróbować, raz jest lepszy dzień raz gorszy. Pozdrawiam i powodzenia, ale najbardziej życze wytrwałości
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Za zaczynam a6w już drugi raz. Dziś mam za soba już 2 dzień i przyznaję, że jest ciężko bo dawno nic nie ćwiczyłam! Mam nadzieję, że wytrwam. Najbardziej mi zależy na spaleniu tłuszczyku. Kupiłam sobie dziś nowe spodnie i mam nadzieję, że niedługo będę mogła je włożyć wraz z krótką bluzką i nie będę sie wstydzić swojego brzucha!
Nati czy mogłabyś mi napisać na pw ten Twój trening który chcesz teraz wykonywać? |
|
|
|
#4434 |
|
Przyczajenie
|
Nati jeśli mogę Twój trening dostać na pw to tez bardzo proszę
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja dziś znowu zaczynam a6w kiedys robilam ale jakos nie wytrzymalam dlugo ale teraz musze juz ja ukonczyc musze dac rade
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
za mną już 10 dzień szczerze powiem że trudniejsze były początki... teraz już mi to tak dużego trudu nie sprawia choć cały czas boli mnie jezcze szyja...:/
ciekawa jestem ile wytrzymam:d. pozdrawiam i trzymam za Was kciuki
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnei jestem po wykonaniu 3 dnia i muszę powiedzieć, że jest ciężko. MIałam bardzo duży kryzys przy 2 serii ale na szczęście 3 już jakoś łatwiej poszła.
|
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj jest mój 11 dzień czyli zwiększam ilość powtórzeń z 8 na 10... Zobaczymy jak to będzie
BuZiAcZkI
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
Miałam w sobotę kryzys przy trzecim dniu po 16 powtórzeń. A wczoraj bez wiekszych problemów pierwszy raz 18. Aż sie boję, co będzie dalej...
|
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś robiłam 5 dzień i muszę powiedzieć, że teraz mi idzie lepiej niż za pierwszym razem. Łatwiej jest i mam lepszy czas (zapisuję sobie
)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

a moglabys moze opisac swoj trening?chcesz dzieki niemu zredukowac tluszczyk? Powodzenia i trzymam za slowo, ze znowu zaczniesz a6w

bo zauwazylam ze chyba przyciagam kolana za blisko glowy, druga sprawa to te przerwy miedzy seriami - u mnie bylo z 30 sec, do tego przerwy miedzy powtorzeniami jakos sekunde( nie lubie szybko cwiczyc bo wydaje mi sie ze robie wtedy cwiczenia 'niedbale'