Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-20, 11:52   #4711
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!

a ja mam do was takie pytanie: czy dajecie rade w cw 2 i 4 unosić równocześnie tułów i zgiete nogi i opuszczać?? Bo ja nie bardzo

ja po a6w robie 170 rowerków (na każdą nogę, czyli w sumie 340) i pare ćwiczeń na uda i na pupę

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 13:33   #4712
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
ja też namówiłam mojego męża do A6W, no i ćwiczył cały 1 dzień - stwierdził że te ćwiczenia sa zbyt ciezkie i męczące on woli zwykłe brzuszki, więc zostałam sama. Rzeczywiście lekkie nie są ale co to dla faceta, cienias i tyle
Ja jestem już na 17 dniu i to moje drugie podejscie, które zamierzam zrobić od początku do konca
no to wiesz, że to nie jest taka prosta sprawa z tymi facetami, mój "mięśniak" możliwe, że też wymięknie, ech życie. Ja w każdym razie wymięknąć nie zamierzam. Trzymam za Ciebie kciuki i za siebie też
Stary 2006-09-20, 14:09   #4713
smileofangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
a ja mam do was takie pytanie: czy dajecie rade w cw 2 i 4 unosić równocześnie tułów i zgiete nogi i opuszczać?? Bo ja nie bardzo

ja po a6w robie 170 rowerków (na każdą nogę, czyli w sumie 340) i pare ćwiczeń na uda i na pupę
to zalezy jak rozwiniete masz dolna czesc miesnia prostego moze byc tak ze totalus flaku i prawie nie bedziesz mogla cwiczyc ale nie poddawaj sie ja przed rozpoczeciem treningow brzucha w zwisie robilam 3 'brzuszki' z ugietymi nogami teraz robie 15 z prostymi i na silowni Panowie patrza z podziwem lekkim
Stary 2006-09-20, 15:00   #4714
monikax
Raczkowanie

Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się nad rozpoczęciem A6W, bo każdy tak zachwala... Ale obawiam się, że na mój brzusio to tećwiczonka nic nie dadzą, bo posiada on sporo tłuszczyku

Kiedyś zrobiłam sobie pierwszy dzień - tak żeby zobaczyć czy naprawdę są takie trudne - i powiem wam, że nie zrobiły na mnie piorunującego wrażenia - wcale nie zmęczyłam się jakoś bardzo i nie miałam problemów z ich zrobieniem - ale ja wogóle wolę ćwiczonka w których nóżki się podnosi, łatwiej mi jest je robić, bo gdy trzeba podnosić górną część ciała zaraz boli mnie kark.

Ostatnio robię "Slim in 6" i chciałabym właśnie dorzucić więcej na brzuszek, bo tam jest dość mało, niestety nie wiem czy będę w stanie robić regularnie A6W, bo mam małe dziecko
monikax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 15:04   #4715
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikax Pokaż wiadomość
Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się nad rozpoczęciem A6W, bo każdy tak zachwala... Ale obawiam się, że na mój brzusio to tećwiczonka nic nie dadzą, bo posiada on sporo tłuszczyku

Kiedyś zrobiłam sobie pierwszy dzień - tak żeby zobaczyć czy naprawdę są takie trudne - i powiem wam, że nie zrobiły na mnie piorunującego wrażenia - wcale nie zmęczyłam się jakoś bardzo i nie miałam problemów z ich zrobieniem - ale ja wogóle wolę ćwiczonka w których nóżki się podnosi, łatwiej mi jest je robić, bo gdy trzeba podnosić górną część ciała zaraz boli mnie kark.

Ostatnio robię "Slim in 6" i chciałabym właśnie dorzucić więcej na brzuszek, bo tam jest dość mało, niestety nie wiem czy będę w stanie robić regularnie A6W, bo mam małe dziecko
zrobić jedną serie 6 powtórzeń tych ćwiczeń to zaden wyczyn - zwróć uwage, że liczba serii roznie do 3 a powtórzeń do 24 a to juz nie tak altwo zrobic

Instagram

Stary 2006-09-20, 15:55   #4716
lady karen
Zadomowienie

Dziewczyny, ratujcie! Dzisiaj będę miała 7 dzień, wszystko w porządku aczkolwiek wczoraj myślałam, że umrę Problem polega na tym, że wyjeżdżam z klasą na 4 dni, dokładnie za 11 dni. Nie będę miała możliwości ćwiczenia tam... Jedziemy w poniedziałek rano, wracamy w czwartek wieczorem, więc od biedy dałoby się to zrobić tak, żeby były 2 dni przerwy... Poćwiczyłabym w poniedziałek przed wyjazdem i w czwartek po powrocie, czyli tylko wtorek i środa bez ćwiczeń. Myślicie, że będę mogła po prostu zacząć od miejsca, w którym skończyłam?

Pozdrawiam
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 19:59   #4717
yassue
Raczkowanie

Lady Karen, ja sprobowalabym jednak jakos znalesc czas wieczorkiem w pokoju.. no ale jesli faktycznie nie dasz rady to ja zaczelabym np 2 dni wczesniej, tak zeby miec pewnosc ze miesnie znow poczuly kopa
yassue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 09:38   #4718
lili19811
Raczkowanie

Lady Karen w postawowej zasadzie a6w jest mowa tylko o 1 dniu przerwy, ale jeżeli faktycznie nie znajdziesz czasu i zrobisz sobie dwa dni to kolejne dni ćw mogą przynosić ci większe trudności i będziesz musiała troszeczke więcej sie przyłożyć-tak mi się wydaje. Wiesz, powiem szczerze że jestem sama ciekawa czy te dwa dni zrobią aż traką dużą różnice, ale nie zniechęcaj się trzymamy za ciebie kciuki i jak tylko znajdziesz czas to pomyśl o efekcie jaki może cię czekać za te 42 dni całuski
lili19811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 09:59   #4719
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martul Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim szóstkomaniaczkom ja wlaśnie zrobiłam ćwiczonka na dzień 6!może to moje wrażenie lub pobożne życzenie ale przeglądając się w lustrze zauważyłam jakiś zarys mięśni co mnie podbudowałói zmotywowało!!!

madziunia80 powodzenia i witamy!!!
kurcze, ten 6 dzień jest chyba magiczny, bo ja tez widze zarys mięśni ...

od jutra wskakuje na 8 powtórzeń (a dzisiaj przy 5 cwiczeniu w 2 serii tak sie rozpedzilam ze zrobiłam 9 powtórzeń )

Instagram

Stary 2006-09-21, 10:11   #4720
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Napisane przez Hosenka*
a powiedz mi, jakie efekty przyniosły Ci te ćwiczenia?? Jestes zadowlona ze swoejgo brzuszka?? Jakie różnice widzisz - moze jakies fotki masz przed i po ??
zdjęć raczej nie zamieszczę, bo jak wcześniej już gdzieś w tym wątku pisałam to nie należy on do najszczuplejszych ale poprawę naprawdę widać...chodzi głównie oczywiście o "wyjście mięśni na zawnątrz" bo jakiegoś spalenia tłuszczu nie zauważyłam
u mnie pojawiła się pozioma kreska prowadząca przez brzuch i środek brzuch się że tak powiem uwypuklił, jeżeli wiesz o co chodzi...
pozdrawiam i życzę wytrwałości
ja miałam dzisiaj 39 dzień
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 10:21   #4721
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja zrobilam wlasnie dzien 9 i wiecie co? jak wam sie udaje robic te ostatnie dni???????? ja te 8 powtorzen to juz pod koniec ledwoooo.

a sluchajcie w cwiczeniu 1,3 i 5 robi sie w sumie przy 8 powtorzeniach 16 nie? bo jedna noga 8 i druga 8. jedna i druga noga to pelne cwiczenie dopiero. dobrze rozumiem?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 10:25   #4722
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja zrobilam wlasnie dzien 9 i wiecie co? jak wam sie udaje robic te ostatnie dni???????? ja te 8 powtorzen to juz pod koniec ledwoooo.

a sluchajcie w cwiczeniu 1,3 i 5 robi sie w sumie przy 8 powtorzeniach 16 nie? bo jedna noga 8 i druga 8. jedna i druga noga to pelne cwiczenie dopiero. dobrze rozumiem?
tak, oczywiście ze tak.

nie iwem skąd komuś do głowy może przyjść ze 6 powtórzeń to po 3 na jedną noge - czytałam takie wypowiedzi na jakimś forum gdzie te ćwiczenia były prezentowane... a co jakby było 5 powtórzeń a nie 6?? 3 na jedna noge a 2 na druga??

Instagram

Stary 2006-09-21, 10:35   #4723
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
tak, oczywiście ze tak.

nie iwem skąd komuś do głowy może przyjść ze 6 powtórzeń to po 3 na jedną noge - czytałam takie wypowiedzi na jakimś forum gdzie te ćwiczenia były prezentowane... a co jakby było 5 powtórzeń a nie 6?? 3 na jedna noge a 2 na druga??
po 2,5 hahaha
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 10:38   #4724
Czerwona_Sukienka
Zadomowienie

Echh... czaje sie na te ćwiczenia od dawna .
Dziś spróbuje zacząć chociaz mam zapalenie gardła i nic mi sie nie chce .
Mam nadzieje że sie zmobilizuje.
Czerwona_Sukienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 10:39   #4725
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
chodzi głównie oczywiście o "wyjście mięśni na zawnątrz" bo jakiegoś spalenia tłuszczu nie zauważyłam
więc w takim razie jakie cwiczenia spalają tłuszczyk?? zawsze mis ie wydawało, że wlasnie brzuszki

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
po 2,5 hahaha

Instagram

Stary 2006-09-21, 14:45   #4726
Fragolka
Rozeznanie

Witam Ja jestem dopiero na 2 dniu (juz zaliczonym )a ciesze sie jak glupia :P W koncu mam wrazenie ze cos z soba robie.Nawet zrobilam juz fotki, aby za 40 dni moc porownac i ewnetualnie byc zadowolona z efektow
A co moge zrobic na wewnetrzna strone ud????
Fragolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 15:16   #4727
raniaa
Raczkowanie

Ja niestety znow jestem na drugim dniu, bo 2 dni nie moglam cwiczyc i musialam znow od poczatku. Teraz to juz nie popuszcze i robie cale 42 dni bez przerwy!
raniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 16:41   #4728
gruchcia
Raczkowanie

hej wszystkim!!! nie bylo mnie troche -format dysku(- ale nie zapomnialam o brzuszkach....dzis bedzie moj 10 dzien ....efekty??? hm...miesni nie widze natomiast tez mam wrazenie ze mam wiekszy brzuch a i przytylam na wadze choc nie wiem czy to akurat od tego ...jeju naczytalam sie ze brzuch rosnie i juz nie wiem co robic...bo ja chuda jestem i w sumie przed ta magiczna 6 mialam mniejszy brzuszek heh...

a mam takie pytania juz je zadawalam w sumie ale ... czy jecie cos jak juz zrobicie serie i o ktorej godz cwiczycie???
gruchcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 17:25   #4729
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Napisane przez Hosenka*
więc w takim razie jakie cwiczenia spalają tłuszczyk?? zawsze mi sie wydawało, że wlasnie brzuszki
też tak myślalał aż trafiłam na jeden artykuł gdzie bez ogródek było napisane, że tłuszczyk można spalić tylko dzięki aeorobom, a brzuszki kształtują mięśnie, można mieć super umięśniony brzuszek tylko tego może nie widać pod warstwą tłuszczyku dlatego wydaje mi się że a6w nie ma za zadania spalać tkanki tłuszczowej a jednyni zrobić "kratkę"

Cytat:
Napisane przez gruchcia
a mam takie pytania juz je zadawalam w sumie ale ... czy jecie cos jak juz zrobicie serie i o ktorej godz cwiczycie???
ja ćwiczę zawsze rano koło godziny 9 więc zawsze przed śniadankiem
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 18:13   #4730
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

ja dziś zaliczyłam 6-sty dzień ... narazie efektów nie widzę ;(
Stary 2006-09-21, 19:38   #4731
hibiskus
Raczkowanie

GG do hibiskus

jestem po 8 dniu ufffff.... nie ma lekko

ale... mam brzuch jakby bardziej płaski. sama nie wiem. może sama się pocieszam :|
hibiskus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 19:48   #4732
lady karen
Zadomowienie

Dzięki za rady, dziewczyny
Zobaczę jak to tam będzie wyglądało, a jeśli nie będzie się dało ćwiczyć, to najwyżej po powrocie faktycznie 'cofnę się' o jakieś 2 dni.

gruchcia, ja ćwiczę bardzo wieczorkiem (21-23), zazwyczaj nic nie jem póxniej, chociaż zdarza się, ale rzadko. Wiem, że niektórzy uważają, że to za późno, ale to jedyna pora, o której mogę ćwiczyć regularnie, a jeśli miałabym ćwiczyć o różnych porach dnia, nie ćwiczyłabym w ogóle

Buziaczki
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 20:05   #4733
celka2000
Zakorzenienie

A ja dzis 10 dzien. Kurde jest coraz gorzej i trudniej. Od jutra kolejne dwa powtorzenia dodatkowe. Efektow nie widac i powoli trace motywacje...
i coraz dluzej mi to zajmuje ( nie bede w stanie sie juz pewnie z 14 powtorzeniami zmiescic w 25min).
Generalnie meka i meczarnia
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 21:06   #4734
eifersucht
Zadomowienie

Ja po miesiącu ćwiczeń z Tamilee widzę znacznie większe efekty, niż po całej A6W. Moźe dlatego, że ćwiczenia Tamilee działają na wszystkie partie brzucha, a nie tylko na górne jak A6W.

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 22:27   #4735
lemonka
Zakorzenienie

hm.. zaczelam 18stego..
dzis mam dzien 4.. jak narazie daje rade i to calkiem niezle..
wciagnelam nawet w te cwiczenia kilka kolezanek zeby nie byc samotna..:P

jednakze mam pytanie.. jakie cwiczenia polecacie na talie i delikatny tluszczyk na brzuszku dodatkowo?

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 00:01   #4736
błekitek
Przyczajenie

no to ja podchodze 2 raz od poczatku w przeciagu tygodnia, za peirwszym razem na drugi dzien przyszedl ciezki czas i postanowilam odłozyc cwiczenia na po.. a wiec dzisiaj zaczelam na nowo 1 dzien z głowy, ale łatwo to chyba nie bedzie ehh... strasznie spadła mi sprawnosc no i to bedzie moja mobilizacja do cwiczen, aby sie troche wzmocnic miesniowo od brzucha zaczynajac
pytanko czy was tez boli szyja po cwiczeniach? nie kark tylko z przodu?? czuje tak jakbym podciagała sie szyja a nie miesniami brzucha
błekitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 05:53   #4737
yassue
Raczkowanie

Błekitek, mnie bardzo bolala szyja z przedu przez kilka pierwszych dni. a teraz juz jakos o tym zapomnialam
yassue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 08:05   #4738
monikax
Raczkowanie

Właśnie mija miesiąc jak zaczęłam cokolwiek robić ze swoim sadełkiem i jestem naprawdę zaskoczona efektami (dzisiaj mierzyłam się pierwszy raz od kiedy zaczęłam).
Mój brzusio stracił:
na wys. pępka 3cm
3cm pod pępkiem 4cm
3cm nad pępkiem aż 7 cm
Nie mogę poprostu w to uwierzyć. Wydaje mi się, że te centymetry są troszkę oszukane, bo dzisiaj mierzyłam się rano na czczo, a zanim zaczęłam ćwiczyć to chyba wieczorkiem (dobrze nie pamiętam) - i to pewnie dlatego tyle mniej wyszło. Ale tak czy inaczej i tak się cieszę

A co do A6W to już naprawdę nie wiem co robić - zaczęłam ćwiczyć (dzisiaj 3 dzień), ale nie wiem czy jest sens, przez ten tłuszczyk... Dziewczyny a czy mogłybyście wrzucić swoje fotki przed i po (tak żeby koło siebie były) - najlepiej te, które miały tłuszczyk jak zaczynały Wiem, że są tu już takie zdjęcia ale naprawdę trudno przejżeć 158 stron Albo może przynajmniej podajcie stronki na, których te zdjęcia są...
monikax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 09:32   #4739
lili19811
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie dzisiaj mój 23 dzień tzn że zaczynam 3 serie po 16 powtórzeń. Narazie idzie mi dobrze zawsze pierwsza seria jest dla mnie ciężka(i musze wykonywać ją z małymi przerwami) może dlatego że mięśnie są nie rozgrzane ale pozostałe są łatwe i moge praktycznie robić je bez rzadnych przerw. Ale ostatnio zauważyłam że bolą mnie plecy i zastanawiam się czy to nie przez to, że nie robie żadnej rozgrzewki. Wczoraj czytałam na forum facetów a6w, że zawsze powinno się robić rozgrzewke chociaż 5 min przed ćw. Bez rozgrzewki kręgosłup jest za bardzo obciążony i może spowodować to jakieś kontuzje. Jeżeli chodzi o kontuzje nie zabardzo chce mi sie w to wierzyć ale... myśle że rozgrzewka przed a6w to dobra rzecz . Jeżeli chodzi o szyje to na początku bolała mnie szyja, ale teraz już nie boli myśle, że było to powodem słabych mięsni. Pozdrowionka dla wszystkich wytrwałych i tych mniej
lili19811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 09:57   #4740
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
więc w takim razie jakie cwiczenia spalają tłuszczyk?? zawsze mis ie wydawało, że wlasnie brzuszki

tak jak ktoś Ci napisał - aerobowe. Ale nie martw się u mnie przy a6w spadły 2-3 cm w obwodzie. Moim zdaniem te ćwiczenia nie tylko wyrabiają mięśnie, ale i przepalają.
Ale mimo wszystko warto też robić coś jeszcze poza ćwiczeniem brzucha

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości