|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
a ja mam do was takie pytanie: czy dajecie rade w cw 2 i 4 unosić równocześnie tułów i zgiete nogi i opuszczać?? Bo ja nie bardzo
![]() ja po a6w robie 170 rowerków (na każdą nogę, czyli w sumie 340) i pare ćwiczeń na uda i na pupę
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4714 |
|
Raczkowanie
|
Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się nad rozpoczęciem A6W, bo każdy tak zachwala... Ale obawiam się, że na mój brzusio to tećwiczonka nic nie dadzą, bo posiada on sporo tłuszczyku
Kiedyś zrobiłam sobie pierwszy dzień - tak żeby zobaczyć czy naprawdę są takie trudne - i powiem wam, że nie zrobiły na mnie piorunującego wrażenia - wcale nie zmęczyłam się jakoś bardzo i nie miałam problemów z ich zrobieniem - ale ja wogóle wolę ćwiczonka w których nóżki się podnosi, łatwiej mi jest je robić, bo gdy trzeba podnosić górną część ciała zaraz boli mnie kark. Ostatnio robię "Slim in 6" i chciałabym właśnie dorzucić więcej na brzuszek, bo tam jest dość mało, niestety nie wiem czy będę w stanie robić regularnie A6W, bo mam małe dziecko
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ratujcie! Dzisiaj będę miała 7 dzień, wszystko w porządku aczkolwiek wczoraj myślałam, że umrę
Problem polega na tym, że wyjeżdżam z klasą na 4 dni, dokładnie za 11 dni. Nie będę miała możliwości ćwiczenia tam... Jedziemy w poniedziałek rano, wracamy w czwartek wieczorem, więc od biedy dałoby się to zrobić tak, żeby były 2 dni przerwy... Poćwiczyłabym w poniedziałek przed wyjazdem i w czwartek po powrocie, czyli tylko wtorek i środa bez ćwiczeń. Myślicie, że będę mogła po prostu zacząć od miejsca, w którym skończyłam?Pozdrawiam
|
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Lady Karen, ja sprobowalabym jednak jakos znalesc czas wieczorkiem w pokoju.. no ale jesli faktycznie nie dasz rady to ja zaczelabym np 2 dni wczesniej, tak zeby miec pewnosc ze miesnie znow poczuly kopa
|
|
|
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
Lady Karen w postawowej zasadzie a6w jest mowa tylko o 1 dniu przerwy, ale jeżeli faktycznie nie znajdziesz czasu i zrobisz sobie dwa dni to kolejne dni ćw mogą przynosić ci większe trudności i będziesz musiała troszeczke więcej sie przyłożyć-tak mi się wydaje. Wiesz, powiem szczerze że jestem sama ciekawa czy te dwa dni zrobią aż traką dużą różnice, ale nie zniechęcaj się trzymamy za ciebie kciuki
całuski |
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od jutra wskakuje na 8 powtórzeń (a dzisiaj przy 5 cwiczeniu w 2 serii tak sie rozpedzilam ze zrobiłam 9 powtórzeń )
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poprawę naprawdę widać...chodzi głównie oczywiście o "wyjście mięśni na zawnątrz" bo jakiegoś spalenia tłuszczu nie zauważyłam![]() u mnie pojawiła się pozioma kreska prowadząca przez brzuch i środek brzuch się że tak powiem uwypuklił, jeżeli wiesz o co chodzi... pozdrawiam i życzę wytrwałości ![]() ja miałam dzisiaj 39 dzień
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja zrobilam wlasnie dzien 9 i wiecie co? jak wam sie udaje robic te ostatnie dni???????? ja te 8 powtorzen to juz pod koniec ledwoooo.
a sluchajcie w cwiczeniu 1,3 i 5 robi sie w sumie przy 8 powtorzeniach 16 nie? bo jedna noga 8 i druga 8. jedna i druga noga to pelne cwiczenie dopiero. dobrze rozumiem?
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie iwem skąd komuś do głowy może przyjść ze 6 powtórzeń to po 3 na jedną noge - czytałam takie wypowiedzi na jakimś forum gdzie te ćwiczenia były prezentowane... a co jakby było 5 powtórzeń a nie 6?? 3 na jedna noge a 2 na druga??
|
|
#4723 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
hahaha
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Echh... czaje sie na te ćwiczenia od dawna
.Dziś spróbuje zacząć chociaz mam zapalenie gardła i nic mi sie nie chce .Mam nadzieje że sie zmobilizuje. |
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ja jestem dopiero na 2 dniu (juz zaliczonym )a ciesze sie jak glupia :P W koncu mam wrazenie ze cos z soba robie.Nawet zrobilam juz fotki, aby za 40 dni moc porownac i ewnetualnie byc zadowolona z efektow ![]() A co moge zrobic na wewnetrzna strone ud???? |
|
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety
znow jestem na drugim dniu, bo 2 dni nie moglam cwiczyc i musialam znow od poczatku. Teraz to juz nie popuszcze i robie cale 42 dni bez przerwy!
|
|
|
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
hej wszystkim!!!
nie bylo mnie troche -format dysku (- ale nie zapomnialam o brzuszkach....dzis bedzie moj 10 dzien ....efekty??? hm...miesni nie widze natomiast tez mam wrazenie ze mam wiekszy brzuch a i przytylam na wadze choc nie wiem czy to akurat od tego ...jeju naczytalam sie ze brzuch rosnie i juz nie wiem co robic...bo ja chuda jestem i w sumie przed ta magiczna 6 mialam mniejszy brzuszek heh... a mam takie pytania juz je zadawalam w sumie ale ... czy jecie cos jak juz zrobicie serie i o ktorej godz cwiczycie???
|
|
|
|
#4729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego wydaje mi się że a6w nie ma za zadania spalać tkanki tłuszczowej a jednyni zrobić "kratkę"Cytat:
|
||
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś zaliczyłam 6-sty dzień
|
#4731 |
|
Raczkowanie
|
jestem po 8 dniu ufffff.... nie ma lekko
![]() ale... mam brzuch jakby bardziej płaski. sama nie wiem. może sama się pocieszam :| |
|
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za rady, dziewczyny
![]() Zobaczę jak to tam będzie wyglądało, a jeśli nie będzie się dało ćwiczyć, to najwyżej po powrocie faktycznie 'cofnę się' o jakieś 2 dni. ![]() gruchcia, ja ćwiczę bardzo wieczorkiem (21-23), zazwyczaj nic nie jem póxniej, chociaż zdarza się, ale rzadko. Wiem, że niektórzy uważają, że to za późno, ale to jedyna pora, o której mogę ćwiczyć regularnie, a jeśli miałabym ćwiczyć o różnych porach dnia, nie ćwiczyłabym w ogóle ![]() Buziaczki
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis 10 dzien. Kurde jest coraz gorzej i trudniej. Od jutra kolejne dwa powtorzenia dodatkowe. Efektow nie widac i powoli trace motywacje...
i coraz dluzej mi to zajmuje ( nie bede w stanie sie juz pewnie z 14 powtorzeniami zmiescic w 25min). Generalnie meka i meczarnia
|
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Ja po miesiącu ćwiczeń z Tamilee widzę znacznie większe efekty, niż po całej A6W. Moźe dlatego, że ćwiczenia Tamilee działają na wszystkie partie brzucha, a nie tylko na górne jak A6W.
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
hm.. zaczelam 18stego..
dzis mam dzien 4.. jak narazie daje rade i to calkiem niezle.. ![]() wciagnelam nawet w te cwiczenia kilka kolezanek zeby nie byc samotna..:P jednakze mam pytanie.. jakie cwiczenia polecacie na talie i delikatny tluszczyk na brzuszku dodatkowo?
|
#4736 |
|
Przyczajenie
|
no to ja podchodze 2 raz od poczatku w przeciagu tygodnia, za peirwszym razem na drugi dzien przyszedl ciezki czas i postanowilam odłozyc cwiczenia na po.. a wiec dzisiaj zaczelam na nowo 1 dzien z głowy, ale łatwo to chyba nie bedzie ehh... strasznie spadła mi sprawnosc no i to bedzie moja mobilizacja do cwiczen, aby sie troche wzmocnic miesniowo od brzucha zaczynajac
![]() pytanko czy was tez boli szyja po cwiczeniach? nie kark tylko z przodu?? czuje tak jakbym podciagała sie szyja a nie miesniami brzucha
|
|
|
|
#4737 |
|
Raczkowanie
|
Błekitek, mnie bardzo bolala szyja z przedu przez kilka pierwszych dni. a teraz juz jakos o tym zapomnialam
|
|
|
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mija miesiąc jak zaczęłam cokolwiek robić ze swoim sadełkiem i jestem naprawdę zaskoczona efektami (dzisiaj mierzyłam się pierwszy raz od kiedy zaczęłam).
Mój brzusio stracił: na wys. pępka 3cm 3cm pod pępkiem 4cm 3cm nad pępkiem aż 7 cm Nie mogę poprostu w to uwierzyć. Wydaje mi się, że te centymetry są troszkę oszukane, bo dzisiaj mierzyłam się rano na czczo, a zanim zaczęłam ćwiczyć to chyba wieczorkiem (dobrze nie pamiętam) - i to pewnie dlatego tyle mniej wyszło. Ale tak czy inaczej i tak się cieszę A co do A6W to już naprawdę nie wiem co robić - zaczęłam ćwiczyć (dzisiaj 3 dzień), ale nie wiem czy jest sens, przez ten tłuszczyk... Dziewczyny a czy mogłybyście wrzucić swoje fotki przed i po (tak żeby koło siebie były) - najlepiej te, które miały tłuszczyk jak zaczynały Wiem, że są tu już takie zdjęcia ale naprawdę trudno przejżeć 158 stron Albo może przynajmniej podajcie stronki na, których te zdjęcia są...
|
|
|
|
#4739 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie
dzisiaj mój 23 dzień tzn że zaczynam 3 serie po 16 powtórzeń. Narazie idzie mi dobrze zawsze pierwsza seria jest dla mnie ciężka(i musze wykonywać ją z małymi przerwami) może dlatego że mięśnie są nie rozgrzane ale pozostałe są łatwe i moge praktycznie robić je bez rzadnych przerw. Ale ostatnio zauważyłam że bolą mnie plecy i zastanawiam się czy to nie przez to, że nie robie żadnej rozgrzewki. Wczoraj czytałam na forum facetów a6w, że zawsze powinno się robić rozgrzewke chociaż 5 min przed ćw. Bez rozgrzewki kręgosłup jest za bardzo obciążony i może spowodować to jakieś kontuzje. Jeżeli chodzi o kontuzje nie zabardzo chce mi sie w to wierzyć ale... myśle że rozgrzewka przed a6w to dobra rzecz
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mimo wszystko warto też robić coś jeszcze poza ćwiczeniem brzucha
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

)

.