|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
Paulinko dziekuje
![]() Ja dzis zrobilam dzien 19. Z zrobilam z rana, jakas godzinke po sniadaniu. Juz wiem, ze to nie dla mnie pora. Musze jednak robic po obiedze Moriam ja to juz w ogole jestem zboczona na punkcie wizazu
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? A jeśli podczas tych innych ćwiczeń też się angażują mięśnie brzucha??
|
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Czy robiąc to ćwiczenie: "3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są splecione za karkiem, a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami." ja mam łokciami chwytać kolano? Bo mi się wydaje, że ja wtedy odrywam tez część lędźwiową kręgosłupa, a nie wolno... Nie można tego kolana przyciagać do łokcia
?
|
|
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
jak przeniesiesz kolano do lokcia, to zaktywujesz skosy, a nie oto tu chodzi
![]() ciagniesz lokcie-oba do kolana, uwazaj jedak by cie ciagnac za szyje i nie nadwyrezac kregoslupa szyjnego, po prostu musisz troszke wyzej wejs barkami ![]() ja mam tez pytanka natury technicznej, bo jakos te opisy cwiczen za skomplikowane jakies dla mnie ![]() jak podnosicie oba kolana w goe-w 2 i 4 cwiczeniu, to na podloge opuszczacie nogi ugiete czy wyprostowane, a jak wyprostowane, to zostawiacie nad podloga czy rozluzniacie i na podlodze9of course ledzwie zostaja na podlodze )-no bo tak naprawde kazda taz tych wersji rozni sie poziomem trudnosci,ba! nawet angazuje inne miesnie!to samo w ciwczeniu 1 i 3-prosta noga nad podloga czy na podloze musze sie przyznac, ze dla siebie wybralam wersje najtrudniejsza, bo wydaje mi sie najsluzniejsza i najefektowniejsza, ale ciekawa jestem jak wy cwiczycie? |
|
|
|
#2196 |
|
Konto usunięte
|
no właśnie - tak jak mówisz, mozna wybrac wersje dla siebie! na początku mozna robić jak łatwiej, potem jak najtrudniej... wiele osób te wszystkie ćwiczenia wykonuje różnie, a efekty sa
trzeba znaleźć swój swposób co do ćwiczenia 3. - ja robiłam tak, że oba łokcie do kolana jednego, potem drugiego, tak jak w ćw. 1 i 2, tylko rece za głową. |
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w stronę łokcia... Wydaje mi się, że nie dam rady przyciągnąć łokcia, jak udo z kolanem bedzie tworzyć idealny kąt prosty ![]() Ehh, może powinnam się bardziej wysilić
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Rozeznanie
|
Ally83-pocwiczysz pocwiczysz i da rade
![]() najwazniejsze zeby szlo w dobrym kierunku! kieruj lokcie w strone kolana, jak nie dotkniesz-nizc nie szkodzi-w koncu sie uda.Wazne zeby wychodzic jak najwyzej-ale-jeszcze raz-barkami nie ciagnij za glowe, bo tylko sobie krzywde zrobisz. sorki ze ja wam tu caly czas madrkuje :"ledzwie" "glowa", ale wiem ze sa to najczestrze bledy i zeby wycwiczyc prawidlowe spiecia brzucha potrzeba czasui..dobrych instrukcji
|
|
|
|
#2199 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Tak jak w tym rysunku z sfd, łokciem dotknąć tego kolana (czego akurat na rysunku nie widać ), które tworzy taki ładny kąt prosty
|
|
|
|
|
#2202 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i ja dotykam Cytat:
|
||
|
|
|
#2203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nikt nie powiedzial , ze w biodrze tez musi byc kat prosty, tzn.kolano nie musi zatrzymac sie nad miednica
|
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Konto usunięte
|
ale po co?.... przecież nie o to chodzi w ćwiczeniu, żeby dotknąc, tylko napinać mięśnie i ciągnąć wg mnie...
|
|
|
|
#2206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2207 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niedoczytalam i sie madrze Cytat:
![]() jeszcze jedna probna seria 90 w biodrze i kolanie-do zrobienia, ale moim zdaniem zbedne forsowanie kregoslupa, lepiej spinac nizej i porzadnie napinac miesnie (wciskac ledzwie w podloge )
|
||
|
|
|
#2208 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczytałam dziś trochę o ćwiczeniach na forum i stwierdzam, że jestem fitnessowym osłem!!! Sama nie wiem za co się teraz zabrać, natłok informacji mnie przytłoczył
Zastanawiałam się nad callanetic(czy jak to się piszę) ale musiałabym zrezygnować z a6w... :/ Plusem jest to, że w callanetic są ćwiczenia na wszystkie partie ciała, a mi się to przyda. Ehh nie wiem sama co robić. A może ktoś to ćwiczył i może porównać z a6w??
|
#2209 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj przezylam 7 dzien, ale ledwo ledwo ;-)
Najgorsze sa dla mnie 5 i 6 cwiczenie. I a propos 6 cwiczenia mam pytanie - jak robicie by nie odrywac odcinka ledzwiowego? Pozdrawiam
|
|
|
|
#2210 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się! 5 ćwiczenie jest beznadziejne :/ A powiedzcie mi w ćwicznie 6 po każdym powtórzeniu kładziecie nogi na podłoge i potem spowrotem unosicie czy trzymacie cały czas w górze?
|
#2211 |
|
żona
|
Ja za callanetics chyba raczej nigdy sie nie zabiore, bo jak mysle o tych wszystkich powtorzeniach i az 100 sekund jedno wykonywac
|
|
|
|
#2212 |
|
Konto usunięte
|
Moriam, właśnie o to chodzi! dbać o lędźwie i spięcia!
![]() Cytryna, kładłam i unosiłam
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
ufff dziś mój 12 dzień
a teraz mykam robić i dobranoc bo juz pewnie nie bedzie mnie dzis
|
#2214 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś 1 dzien 6w
i mam pytanko co do tego czy jezeli w 1 cwiczeniu mam robic na przemian czyli po 6 na jedna noge prawda? czyli wychodzi 12 w sumie ? i czy jezeli je robie tak (samo jak pozostałe cw ) to jak np. w pierwszym podciągne noge razem z barkami to potem mam znowu sie położyc na podłodze i tak cały czas czy mam trzymac cały czas te barki w górze a tylko zmieniac nogi? i to tez kładąc je na ziemie czy trzymajac nad podłogą ? to samo sie tyczy pozostałych cwiczen . Mam nadzieje ze w miarę jasno napisałm o co chodzi byłabym wdzięczna za odpowiedź ![]() ![]()
|
#2215 |
|
Raczkowanie
|
o przepraszam chyba pare postów wstecz juz ktos odpowiadał na to pytanko
wybaczcie <głupek> czyli opuszczas kompletnie na podłoge? wtedy no bedzie tak jakby lekka przerwa tak? a jescze odnosnie tych powtórzen w 1 ćw w sumie tez to tyczy sie 3 i 5 po 6 na jedna noge czy po 3 na kazda i w sumie 6 ?
|
#2216 |
|
Konto usunięte
|
ćw. 1. do jednej nogi+do drugiej nogi=jedno powtórzenie
co do poprzedniego pytania, w pierwszym ćwiczeniu nie kładłam się całkowicie na podłoge i nie rozluźniałam, mięśnie cały czas były napięte
|
|
|
|
#2217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Palliciu to nie jest takie straszne jak sie wzdaje. Sama robilam chyba tydzien, tylko zabralklo mi czasu a teraz robie a6w. No wlasnie wiec ide pomeczyc brzuch, a pozniej lulu bo jutro do pracy wracam
![]() A tak na marginecie. Jak skoncze szostke, to moze zaczne robic np co drugi dzien callanetics hehe. dobranoc
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj zrobilam 21 dzien czyli jestem w polowie
(dopiero ) Nie widze zadnych efektow a dla potwierdzenia jutro lub pojutrze wkleje zdjecia brzuchola przed i po 22 (lub 23) dniach 6w i moze wy zauwazycie jakas zmiane
|
|
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
o przepraszam chyba pare postów wstecz juz ktos odpowiadał na to pytanko
wybaczcie <głupek> czyli opuszczas kompletnie na podłoge? wtedy no bedzie tak jakby lekka przerwa tak? a jescze odnosnie tych powtórzen w 1 ćw w sumie tez to tyczy sie 3 i 5 po 6 na jedna noge czy po 3 na kazda i w sumie 6 ?
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

teraz sądze że dam rade 
? A jeśli podczas tych innych ćwiczeń też się angażują mięśnie brzucha??
trzeba znaleźć swój swposób