|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Ja się boję,że przytyje w domu. Zgrałam już filmiki z fitnessem na pena i wpakowałam go do walizki.
Boje się że jak przytyje w święta jedząc normalnie z ograniczeniami i mogę emocjonalnie się załamać i wpieprzać albo się załamać i wymiotować -.-Albo rzucić zdrowe odżywianie albo coś głupiego zrobić, bo mnie poniesie. Mam dość stojącej wagi Wiem,że nie powinnam tak reagować, ale już mam dość. Potrzebuje efektów!
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-12-18 o 21:11 |
|
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Ja slodyczy nie jem juz od 27 listopada wiec w swieta sobie na troche pozwole.Za to mieska nie bede smazyc tylko zapekluje z winie i musztardzie z przyprawami a pozniej upieke w rekawie w piekarniku
|
|
#3963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podczytuję Wasz wątek i wiem, że pięknie Ci szło więc szkoda by było Twoich efektów. Powiem Ci, że nie tylko Ty masz taki zastój, ja nie wiadomo dlaczego mam +4kg na wadze :/ I przyczyną tego nie jest @ ani nic z tych rzeczy... Pilnowałam diety, więc sądzę, że to woda. Myślę, że u Ciebie jest podobnie <przytul> ![]() Głowa do góry i walcz dalej
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
![]() Spowiadaj się z wagi i chono tu do Nas Jeśli masz taki zastój- zrób badania TSH- tarczyca może nawalać ![]() U mnie to tym spowodowane i wolno idzie. Bardzo wolno. Dzięki za wsparcie.
|
|
#3965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Efekty, efekty... krakuski odstaw! ![]() Wiecie, u mnie też będą barszcz, uszka, pierogi z kapustą i grzybami, jakieś śledzie i tak daleeej, ale wiecie.. ja tak naprawdę za tym nie przepadam. ![]() U mnie dzisiaj ciąg dalszy: 18:00) 2 orzechy włoskie, naleśnik z: 1 jajka, 1/2 łyżki budyniu, 60g serka homo, mniam By the way... z czego robi się normalne naleśniki?21:00) sałatka warzywna (kapucha pekińska, 2 ogóry kiszone, pomidor, szczypior, 2 łyżki kukurydzy), 2 łyżki buraków. Jeszcze na póóóźniej ok. 200kcal i kawka z mlekiem. A zjem sobie twaróg lub wieśniaka zapewne. Może nawet rozwalę to na dwa posiłeczki, booo jeszcze praktycznie nic nie zrobiłam/na nic się nie nauczyłam.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-12-18 o 21:31 |
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie chyba przez te ☠☠☠..krakuski mam chandreee. Lady nie znasz mnie jeszcze dobrze. Trzymam się od lipca nawet nieźle, ale wcześniej...kiedy byłam w liceum...dużo się działo i dużo głupich rzeczy robiłam ![]() Stwierdziłam,że 1500kalorii może być raz kiedyś.Tyle będzie z wieśniakusem i wywarem ![]() A ja w sumie umiem już na koło wszystko i zostaje mi powtóreczka i nauka już do sesji ![]() Lady ruszamy się z naukąąąą. Niedługo święta to odpoczniesz
|
|
#3967 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak jest śnieg itd to może trochę, bo wszedzie na osiedlu jednak pełno świecidełek. Teraz to guzik a nie zima. Do kosciola nie chodze, wiec wymiar duchowy tez odpada. I jeszcze sprzatać trzeba Cytat:
Za to sernikiem się zapcham ![]() Cytat:
Zrób sobie codziennie szybki spacer - doskonały do spalania kalorii ![]() Nawet jeśli jakiś 1kg pójdzie do góry, wszystko nadrobimy po świętach. Będzie dobre postanowienie na nowy rok ;* Moja waga od 3tyg też stoi. Tzn ja wiem, że to moja wina bo o ile w tyg się trzymam tak w łikend imprezuje. Ale jeszcze tylko sylwester i koniec z jakimkolwiek alkoholem
|
|
#3968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Ty sobie w ogóle liczysz kalorie? To ile masz taki dzienny limit? Tak czy siak nie ogarniam jeszcze. I mam ochotę jeeeeść, zjadłam przed chwilą 65g twarogu, 50ml mleka, miało być 65g a było chyba prawie 100g wieśniaka lekkiego i na dodatek wszamałam troszkę płatków owsianych, bo tak fajnie chrupały - piekłam nasączone w mleku 'ciastka' na jutro rano Nie ma co, za dwie godziny dokończę tego wieśniaka i i tak i siak przekroczę. ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Tyszka, śnieg ubóóóstwiam! I do świąt też dużo magii dodaje, co racja to racja. No sernika może też mały kawałeczek skosztuję.
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Napchałam się pomidorem i tuńczykiem
Ostatnio przestałam liczyć kalorie i starałam się jeść zdrowo. Bo miałam odjazd - pół dnia chodziłam wkur.... że coś zjadłam i nie zważyłam i nie wiedziałam ile kalorii. (więc to dopiero świrowanie) Same widzicie. Nagrzesze, przekrocze mój plan idealny i się wpieniam lub świruje. Mój perfekcjonizm mnie dobija. Wróce do liczenia na chyba. Bo to że jestem od dwóch dni taka głodna to chyba efekt za małej ilości jedzenia wcześniej.Teraz sprawdzam w sieci coś czego kaloryczności nie znam lub waże porcje by nie przesadzić z węglowodanami. Zaczynam liczenieLady kochana to tylko trochę więcej Tyszka wiem że nic się nie stanie, ja wiem. Wiem, ale czasami mi z tego powodu źle jak dzisiaj.Nowy rok nowe wyzwania, prawda? Ja w sylwestra pić będę. Taki jest plan.
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-12-19 o 00:09 |
|
|
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
No taa, to nie ciastka, ale ciastek itd nawet w dzień nie jem, więc na to akurat na pewno nie pokusiłabym się tym bardziej w nocy; dlatego zła jestem na siebie nawet o wiejskie
Jakim cudem ja jechałam na tysiącu i przeżywałam jakoś nocki pełne nauki? :OA takich rzeczy, których nie umiem policzyć, po prostu nie jem - więc też trochę świruję. Zapcham się herbatami, idę sobie trzy walnąć.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-12-19 o 00:17 |
|
|
|
#3971 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Ja się poddaję na czas świąteczny. Postaram się nie jeść zbyt dużo, ale na pewno nie odmówię sobie niczego.
|
|
#3972 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pewnie już mówiłam, ale sernik to moja miłość. Ten mamowy jest po prostu aaa Postanowiłam, żeby mnie nie kusiło zbytnio (bo potrafię na prawdę pożreć go w ilościach chorych wręcz) policze dokładnie ile ma kalorii. Jak sobie uzmysłowię, że musiałabym biegać bez przerwy 24h aby go spalić, to pewnie mnie to powstrzyma ![]() Cytat:
Dziś 83.7kg. Tyle samo co 16 dni temu. Tylko, że @ się zbliża, to może choć z 83 jest :P Cytat:
Cytat:
W takim razie smacznego ![]() Chyba mam dziś dzień PMSowych refleksji ![]() Jak tak myślę o moim odchudzaniu, to chyba największy sukces to zmiana podejścia do jedzenia. Kiedyś jadłam bo było smaczne, bo mi się nudziło, bo siostra robi tosty i pachnie w domu, bo to, bo tamto. Teraz jak nie mam pory posiłku to nie mam czegoś takiego, że bym coś zjadła. (Nie licząc czasami przed @). Nawet jak w domu przecudne zapachy się roznoszą. Inni wcinają a mnie to nie rusza wcale. Czy to ciastka, czy jakieś smaczne (niezdrowe :P) obiady. Jak np. kiedyś mnie ciągło do coli, soków tak teraz zupełnie. A w domu Cola zawsze jest. nawet jak w sobotę lekkiego kaca leczyłam (jak już mi się wcześniej zdarzało, zapijałam colą właśnie) to wolałam sok z grejpfruta wycisnąć. Zdecydowanie trzeba mi było takiej zmiany
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Tyszko ja mam ale ja mam skłonności do odjazdów. I tak dzięki Wam się trzymam
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry
Ja postanowilam dzis okleic puszki zeby byly na pierniczki.Troche ciezko mi idzie bo musze mierzyc tasma krawiecka gdyz nie mam linijki ale jedna jest juz gotowa.Nielatwo rowno ten papier przykleic cholerka![]() tyszka_ moj sernik np(1kg sera,8jaj,2 szkl cukru pudru,250g margaryny,100g rodzynek,100g skorki pomaranczowej )ma 6000kcal.Ale wychodzi go duza blacha-24 kawalki po 250kcal.
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-12-19 o 11:21 |
|
|
|
#3975 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W święta na szczęście nadal masz go przy sobie (:P) więc doskonale dasz sobie radę! ![]() Cytat:
Tobie jednak dobrze idzie, powodzenia ![]() Czeka mnie dziś sprzątanie. Zaraz zbieram tyłek na jakiś szoping, bo nie mam nic na 2gie śniadanko. Potem ogarniam swój pokój. A jest to nie lada wyzwanie, bo należę do ludzi lubiących swój mały chaos wokoło
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Normalnie dajta mi papier, taśme, wstażeczki, klej i jakieś ozdóbki a będę jak małe dziecko- macie mnie z głowy na pół dnia ![]() Ja mam bajzellos w pokoju.Posprzątam przed wyjazdem bo do jutra pewnie narozwalam moich rzeczy Ja idę zaraz na zajęcia od 13 do 19
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wchodziłam na forum od pt. Babcia nadal nie miała operacji...ciągle ja przekładają mówiąc, że mają pilniejszego pacjenta, a w rzeczywistości na oddziale mają mało osób. Mama podejrzewa, że w łapę chcą... Babcia jest w strasznym stanie. Dostaje bardzo silne środki, takie, po których przeważnie normalny człowiek po 1 tabletce ma halucynacje, a ona dostaje je 3 razy dziennie, a i tak średnio pomagają na ból. Operację trzeba zrobić jak najszyvciej, im dłużej będziemy czekać, tym mniejsza szansa na to, że się uda. Paranoja, co to dzieje się w tym szpitalu
W sob jadłam mało, od 7 w biegu, na stancji byłam dopiero przed północą. W ndz nie miałam siły jeść, zjadłam tylko I śniadanie i pół obiadu, a później poprawiałam sobie humor snickersem... Ale kalorycznie chyba wyszło ok, bo dziś rano waga była niższa niż w sob. Mam nowa wagę, dobrze działa. Dziś za to zaspałam i jak tylko sie obudziłam, to wręcz wyleciałam z łóżka i poleciałam do lekarza nie zdążywszy nawet łyknąc tabletki na niedoczynność. Poszłam tam, bo od 3 dni mam coś z szyją, tzn. najpierw miałam takiego guza jakby tuż pod żuchwą, bolał bardzo, ale nic poza tym, później pojawiła się jeszcze gorączka (mam do tej pory), wczoraj rano obudziłam się z ogromnym bólem połowy szyi po jednej stronie + od tamtej pory nie mogę przekręcać głowy w jedną stronę ani brać jej w dół, a obrzęk się powiększył i teraz jest wielkości 4 palców. Dostałam leki + na miejscu wyszło,że znowu mi serce szaleje. Ciśnienie i puls bardzo wysokie miałam, zrobili mi EKG i dostałam receptę na leki na serce + całkowity zakaz wykonywania ćwiczeń (dopóki nie będzie lepiej). Do kardiologa usiłuję się zapisać. A i wracając od lekarza przez tarczycę miałam napad głodu, zjadłam bułkę z czekoladą (taką z piekarni) + rządek czekolady gorzkiej. Mam cały czas beznadziejny humor. Tamto traktuje jako śniadanie + obetnę sobie coś jeszcze z późniejszych posiłków. Na dziś jeszcze: II ŚNIADANIE • Rzodkiewka - 30g • Słonecznik, nasiona - 10g • 150g mandarynek • Ogórek 100g OBIAD • Kasza jęczmienna, pęczak - 30g (OBETNĘ) • Dorsz, świeży, filety bez skóry - 200g • Oliwa z wytłoczyn z oliwek - 5g - płaska łyżeczka (OBETNĘ) • Olej sojowy - 5g - płaska łyżeczka (OBETNĘ) • Pomidor - 100g + sałata PODWIECZOREK • Marchew - 200g • 100g twarogu • Słonecznik, nasiona - 10g KOLACJA • Ogórek 100g • Chleb żytni pełnoziarnisty - 25g - cienka kromka • Szynka z piersi kurczaka 25g • Sałata • Pomidor - 100g Myślę, że o obcięciu chyba jakoś nadrobię bułkę + czekoladę. Szczerze mówiąc to nie mam ochoty na jedzenie, a rzuciłam się na bułkę przez tarczycę... Dorsza mam upieczonego już, więc i tak nie miałabym co zrobić z tym olejem i oliwą. Spróbuję podliczyć mniej więcej kcal i zobaczyć jak to wyjdzie. Według tej dietetyczki mam jeść ok. 1050kcal. Z tego względu, że nie wiedzieć czemu przy 1200 tyję. + byłam u niej, nie mam siły opisywać dokładnie, ale wyszło na to, że jej mąż nie przekazał jej wszystkiego, a ona nie mogła jego rozczytać (w mojej karcie). Teraz uwzględniła wszystko to, co chciałam + eliminujemy jogurt nat., skoro powoduje u mnie wzdęcia, dodaje to, co chciałam. Aha i mleka nie mam w diecie dlatego, że według nowej piramidy żywienia dorosły człowiek nie potrzebuje go. Białko można dostarczać w inny sposób, a mleko powoduje tycie. Potrzebują go dzieci, ponieważ muszą rosnąć, my już nie musimy. + przy ważeniu wyszło, że nie wiedzieć czemu mam w sobie bardzo dużo wody, nawet więcej niż 2 tyg. temu i zdecydowanie więcej niż normalny człowiek, nawet kobieta podczas @ (a ja nie jestem ani przed ani w trakcie). Mam zrobić badanie krwi na poziom elektrolitów, bo być może mam za mało któregoś pierwiastka.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-12-19 o 13:04 |
|
|
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Bottega bardzo bardzo Ci wspolczuje sytuacji z Babcia
A powiedz,wyniki badan moczu masz w normie?Nie masz opuchnietych okolic oczu?Zeby to nie bylo cos od nerek
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
whisky, ja mam kłopot z nerkami - wodonercze prawostronne, w wieku 8 miesięcy operacja, mieli mi wycinać prawą nerkę, ale w końcu została, jednak słabo pracuje. Obie nerki są za małe. W maju wyszło też, że pojawiła się torbiel na nerce, ale wówczas była niewielka, więc "do obserwacji". Badanie moczu miałam jakieś 1,5 miesiąca temu - miałam zapalenie układu moczowego na tyle poważne, że antybiotyk dostałam. Przez wiele lat byłam leczona przez nefrologa, teraz niestety od dłuższego czasu nie mam opieki specjalisty (tylko wyrywkowo "wpadam" w nagłym przypadku do znajomego mamy), bo wszędzie straszne kolejki.
Okolic ozu raczej nie mam spuchniętych, generalnie od jakiegoś tygodnia źle sypiam i ciągle chodzę z worami pod oczami (w sob miałam takie, jak chyba nigdy). Ogólnie czuję się do dupy psychicznie i fizycznie ![]() Edit: ile kcal może mieć taka bułka (ma 100g): http://tyrolska.infowm.pl/templates/..._czekolada.jpg ona jest oblana czekoladą tylko z zewnątrz (po bokach), w środku ma jej niewiele, dopiero że tak powiem na samym dnie jest z 5-6cm kawałek.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-12-19 o 15:19 |
|
|
|
#3980 | ||
|
Rozeznanie
|
Giiiirls, możecie być ze mnie dumne - kupiłam w końcu oliwę z oliwek.
I teraz z tłuszczy posiadam już: oliwę, siemię lniane (ale muszę wymyśleć, do czego je używać, bo jako "kisiel" mi nie odpowiaada), orzechy włoskie, słonecznik łuskany. Raz nie zawsze, zawsze nie wciąż itd itp, a syrop taki ma dosłownie 4 kalorie na 100ml i ma dosłooownie zero wszystkiego - W, B i T. Bez kitu. Samiutka chemia. Wiem, że to źleeee no, ale czasami sobie bym dolała do czegoś albo zrobiła polewę no. ![]() Powiedzcie mi jeszcze - używała któraś kiedyś silikonowych foremek do pieczenia? Bo chciałam kupić taką "blachę" silikonową zawierającą 6 miejsc na wypełnienia do babeczek, ale nie wiem czy to naprawdę działa, że nawet natłuszczać nie trzeba? ![]() A jadłospis u mnie dzisiaj cienki. Tzn. nic wartościowego. Mianowicie do tej pory wszamałam: 3 łyżki płatków owsianych, 250ml mleka, 1 kiwi; 2 mandarynki, 2 bułeczki otrębowe (skład dwóch: 1 jajko,1 białko, 4 łyżki otrębów orkiszowych, proszek do pieczenia, 1/2 łyżki słonecznika, trochę jog nat) z ogórkiem, pomidorem i kapustą pekińską; 1 bułka wiejska z lidla, 2 LuGo kakaowe. Jaka lipa Na później zrobię może kotlety sojowe i chciałam wypróbować sernik http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=75&t=7103 już na święta, ale taki obrót kaloriami, że zostało mi trochę ponad 400, więc chyba zrobię mini-mini wersję z 1 jajka i 100g serka. ![]() Cytat:
Tylko pozazdrościć takiej zmiany podejścia! Ja też inaczej do tego podchodzę, a szczególnie do kupnych słodyczy, do których naprawdę mnie nie ciągnie. A jak kupię to mi wcale aż tak nie smakują. Dla mnie to jest sukces Ale mam czasami jazdy, że chciałabym jeeeść i jeść - > co nie znaczy, że niezdrowe rzeczy; absolutnie to nie to, po prostu chcę szamać. ![]() Whisky Jakie ślicznee! Cytat:
![]() I lubię robić własnoręęcznie prezenty. ![]() ![]() Bottega Jeeezu, teraz takie czasy, jak dasz w łapę to wszyyystko, a tak to czekaj sobie... Dobrze, że w końcu ta dietetyczka się poprawiła z jadłospisem. Kurczę, ale że mleka się raczej nie powinno pić, skoro się od niego tyje? Może dlatego mi jakoś zwalnia czy coś, bo teraz zaczęłam dość sporo mleka pić - do kilku kaw dziennie. Ale ja luubię mlekooo. ![]() Nie mam bladego pojęcia, ile taka buła może mieć, ale nie głów się tak nad tym, ta bułeczka i tylko rządek czekolady to nie jakaś wielka zbrodnia! Jak obetniesz co sobie zaplanowałaś, to wszystko cacy będzie. I życzę zdrówka Tobie! I dla babci
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-12-19 o 17:48 |
||
|
|
|
#3981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bottego trzymaj się i dbaj o siebie u mnie dzisiaj żarciowa porażka. do tego odkryłam pleśń w lodówce i chyba wszystko pójdzie do śmieci. chyba potrzebuję mocniejszych okularów, że nie zauważyłam tego wcześniej chyba zrobię na jutro plan posiłków po prostu.
|
|
#3982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dodaje właśnie płatki owsiane,przenne,ryżowe, słonecznik, dynie, orzechy migdały i to siemie ( duuuzo siemienia) na to 2-3 łychy miody, 2 łyżki oliwy i heja do piekarnika. A później wkrajam kilka śliwej suszonych, moreli, rodzynek, żurawiny..... pycha! bo te sklepowe to dla mnie sam cukier.a po świętach mam zamiar sama piec chleb. Jak byłam w domciu piekłam i przez 8 miesięcy nie jadłam innego, i teraz chce do tego wrócić. Bo był zdrowszy, wychodził mega tanio i trzymał sie przez tydzień ! ( a jak zostawało to kriołam na kromki, podpiekałam w piekarniku i robiłam bruschette chce juy do doooomu ! |
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-12-19 o 18:49 |
|
|
|
|
#3984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiecuję poprawę...
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Bottego! Może po weekendzie było zawalone. I zrobią na dniach! Na oddziale może i niedużo ludzi ale sale operacyjne to sale. A personel? Trudno jest o takowy i o czas i miejsce. Bądź dobrej myśli
happenstance i ja i ja! Trzeba napisać koło i zawijam się pociągiem do przyjaciółki i do domciu ![]() Lady i tu tkwi błąd i stad wynika brak okresu. Ciągle tylko patrzysz na tłuszcze. A sam tłuszcz nie był winą Twojej wagi. Wiesz przecież Przestań używać produktów bezwartościowych, przestań sugerować się tylko kalorycznością i spójrz w końcu na wartości. Foremki sylikonowe, bo nie trzeba tłuszczu? Trzeba dodać trochę tłuszczu do ciasta by nie przywierało. Sylikony pięknie odchodzą gdy dodasz tłuszczu do ciastek. To jak z placuszkami na śniadanie czy naleśnikami. Trzeba dodać odrobinę tłuszczu by miały ten smak. Przestań panicznie bać się tłuszczy i traktować je jako zło. To chemiczne rzeczy traktuj jako zło. Potrzebujesz tłuszczy. Twój organizm się broni przed wydatkiem jakim jest okres. Dużo schudłaś i organizm jest w szoku. Przestaw myślenie.To poważna sprawa. Nie ma miejsca na półwartościowe rozwiązania. Nie trać kalorii na coś takiego a pojedz swoich tłuszczy. Siemie dodawaj do kanapek, do sałatki, do owsianek, do kaszy jaglanej, do musli itd ![]() btw. Znalazłam osobę któej bym nie opiórkała za niewłaściwe odchudzanie- mojego profesora - bo by mnie oblał ![]() Mary Anne nieźle z tą lodówką ![]() Ja dzisiaj grzecznie jem a jutro znikam na dwa dni Wracam do moich nawyków i planowania Jedynie jutro pozwolę sobie na słodką kawę. A pojutrze na naleśnika z pszennej mąki. A tak to będę grzeczna
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-12-19 o 20:06 |
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
f_ola, oby... Pozbierałam się trochę do kupy jak TŻ przyszedł. Rozłożyłam plan na jutro (według diety od babki, ale z małymi moimi modyfikacjami). Ogólnie ta dieta zapowiada się ciekawsza, np. mam co jakiś czas ananasa, nawet barszcz jest
Na blogu jest już mój jutrzejszy jadłospis, więc jak ktoś chce podpatrzeć, to zapraszam ![]() Dziś wyszło łącznie 1100kcal, oczywiście białka trochę za mało, tłuszczu za dużo, węgle w normie, ale to wszystko przez czekoladę. Mówi się trudno i tak cieszę się, że udało mi się zmieścić w 1100kcal.
|
#3988 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko że mam 10x mniej składników do wyboru coby tam wsadzić Co to brushette? A skąd masz przepis na chleb? I trzeba mieć jakieś specjalne formy czy coś do takiego chleba?Bottegaaa Zjadłszy całą czekoladę zmieściłaś się w 1100kcal, podziw :O! Cytat:
Ale że siemię do kanapek? Takie nienapęcznione, ot takie zwykłe? Oj tam, oj tam, ale troszkę takiego syropuuu nie zaszkodzi! ![]() O mamo, jakie to dziwne, że nie potrafię sobie wyobrazić słodkiej kawy. ![]() A, przypomniało mi się, co do tłuszczy to jeszcze maaam wiórki kokosowe!
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zaszkodzi. Ale lepiej dodać kalorii i zjeść coś wartościowego i słodkiego, cooo?
wiórki kokosowe- tłuszcze nasycone więc nie za zdrowe - ostrożnie z nimi Można suche. Albo do tych twoich wypieków dodawaj
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
Ok ok, ja się nie znam, w takim razie wiórkom mówimy raczej-nie.
![]() No też tak właśnie myślałam, żeby do tych bułek i w ogóle. ![]() Ale czy na przykład do bułek na słodko, jakichś kakaowo-słodzikowych np, to takie siemię pasuje? W sumie happenstance mówiła, że robi musli z tego, więc chyba taa Tylko żeby nie wyszło, że teraz za dużo tych tłuszczy żreć będę.Jak myślicie, przy 1200kcal ile takich tłuszczy powinnam jeść? Codziennie? Ile oliwy lub siemienia, lub słonecznika, lub orzechów włoskich na dzień? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Kurczę, przyzwyczaiłam się do mojej taniej kawy rozpuszczalnej, teraz mam inną rozpuszczalną już droższą i mniej mi smakuje, ma jakąś większą gorycz w sobie. A przecież na początku trąbiłam zwykłe nierozpuszczalne, też tak chyba smakowały.No nic, przywykłam do tej taniej rozpuszczalnej, można rzec delikatniejszej, to i dobrze w sumie, bo zaoszczędzę.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-12-19 o 21:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

Boje się że jak przytyje w święta jedząc normalnie z ograniczeniami i mogę emocjonalnie się załamać i wpieprzać albo się załamać i wymiotować -.-
Wiem,że nie powinnam tak reagować, ale już mam dość. Potrzebuje efektów!

bedzie:62kg/173cm

Podczytuję Wasz wątek i wiem, że pięknie Ci szło więc szkoda by było Twoich efektów. 

I mam ochotę jeeeeść, zjadłam przed chwilą 65g twarogu, 50ml mleka, miało być 65g a było chyba prawie 100g wieśniaka lekkiego i na dodatek wszamałam troszkę płatków owsianych, bo tak fajnie chrupały - piekłam nasączone w mleku 'ciastka' na jutro rano 

Ja też inaczej do tego podchodzę, a szczególnie do kupnych słodyczy, do których naprawdę mnie nie ciągnie. A jak kupię to mi wcale aż tak nie smakują. Dla mnie to jest sukces
chyba zrobię na jutro plan posiłków po prostu.