|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
f_ola, dziękuję
ale zaciekawiłaś mnie tymi plackami z kurczaka. Poczytam coś na ten temat. Nie słyszałam o takich. Na jutro obiad mam (pulpeciki drobiowe), ale może pojutrze upiekę sobie kawałek kurczaka i zrobię dietetyczny sos tzatziki- zamiast jogurtu greckiego dam naturalny ![]() Kocham zapiekankę ziemniaczaną po zbójnicku
|
#452 |
|
amor vincit omnia
|
ja z kurczaka to uwielbiam pełnoziarniste penne z brokułami, suszonymi pomidorami i odrobiną migdałów
|
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
Mi filet z kurczaka też wychodzi już uszami. :C Dlatego często szykuję leczo z kurczakiem, albo gulasz drobiowy. Ostatnio mam manię mielenia filetów - pokochałam risotto z mięsem drobiowym i warzywami, nadziewaną paprykę albo cukinię. Dzisiaj upichcę chicken strogonoff paprykowo-pomidorowy.
... a pozostałym domownikom fasolę po bretońsku. Ych, takie codzienne przyrządzanie cynamonowych naleśników z serowym nadzieniem, gyrosu albo rabarbaru pod kruszonką, wyrabia żelazną silną wolę. EDIT: I śniadanie: Istna rozpusta, najbardziej obfite śniadanie, jakie zjadłam do tej pory... Dwie bułeczki grahamki (obie miały w sumie ~60g) pokroiłam: jedną na dwie części, drugą na trzy. Te dwie natarłam czosnkiem i wcisnęłam w opiekacz. Wyszły cudne, chrupiące i aromatyczne. Nałożyłam na nie pomidorki pokrojone w bardzo drobną kosteczkę, posypałam świeżą siekaną bazylią. Taka moja bruschetta. Trzy pozostałe części zjadłam z szynką z indyka i papryką. Do tego zielona herbata. II śniadanie: 3/4 szklanki mleka 2% z trzema łyżkami płatków żytnich, cały grejpfrut obiad: wcześniej wspomniany chicken strogonoff (na łyżeczce oliwy rumienię pokrojoną pierś kurczaka [180g], całą posiekaną cebulę; następnie dorzucam pomidory oraz paprykę krojone w kostkę, zalewam szklanką bulionu i duszę z godzinkę co jakiś czas podlewając; pod koniec gotowania dorzucam łyżeczkę przecieru pomidorowego i przyprawy) podwieczorek: tarta marchewka z jabłkiem kolacja: 100g serka homogenizowanego z papryką, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem Całość ma: niemal 1100 kalorii, ~87g białka, 126g węglowodanów i 25,5g tłuszczu. Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-09-10 o 08:53 |
|
|
|
#454 |
|
Raczkowanie
|
Witaaaaaaaaaaaaaam Drogie Panie!
![]() Co tam u was w ten piękny sobotni poranek słychać? Ja właśnie będę jeść owsiankę i się na siebie wkurzać bo miałam dziś iść na organizacyjne zajęcia z rysunku... ale zadzwonię tylko w poniedziałek i dowiem się co i jak. Nie ma to jak zaspać... ehh... Z racji tego, że mamy dziś sobotę... to wskoczyłam na wagę zamiast 115 kg ujrzałam 113,6 kg z resztą nie ważne... jest spadek Co zjem dziś to jeszcze nie wiem bo jakoś się nad tym nie zastanawiałam... chyba wszystko będzie na bieżąco komponowane, ale wczorajszy obiad będę musiała niedługo powtórzyć. Jadłam wątróbkę z cebulką w sosie jogurtowo-musztardowym. Filozofii wielkiej nie ma: na patelnię wrzucamy wątróbkę którą zalewamy wodą, czekamy kilka minut i dodajemy cebulkę pokrojoną w "piórka", całość jeszcze przez kilka minut razem "smażymy". Gdy cebulka zrobi się już miękka posypujemy wszystko carry, papryką słodką i ostrą, pieprzem i zostawiamy na kilka minut. Na samym końcu dodajemy kilka łyżek jogurtu naturalnego zmieszanego z musztarda sarepską (sos robię w proporcji 2:1), jeszcze przez chwilę to mieszamy i gotowe ![]() Miłego dnia!
Edytowane przez Wredna_ Czas edycji: 2011-09-10 o 10:20 |
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej Dziewczynki.
Ja się melduję po zejściu z wagi 82 kg Kawke wypiłam ale jeszcze brak pomysłu na śniadanie... Miłego dzionka Kochaniutkie |
|
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Panie
Melduję się z wagą 80,6kg! Nareszcie spadło! Do pierwszego celu pozostało mi 0,6kg![]() ![]() Skaczę z radości Tak się cieszę, ze po tych 4 dniach przestoju zgubiłam aż 0,7kg! Martwiłam się, że coś jest nie tak. Na szczęście to był normalny przestój i poszło w dół.
|
#458 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś nie lubię mojej wagi
![]() Gratuluję spadków
|
|
|
|
#459 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Od samego początku obserwuję Wasz wątek, ale że moja dieta jest bardzo burzliwa, to piszę dopiero teraz Ogólnie założeniem moim nie jest dieta,a chęć zdrowego odżywiania (chyba samo słowo "dieta" działa na mnie zniechęcająco ). Mierzę 171 cm, a waga dzisiaj rano pokazała 95 kg. (przy czym tydzień, dwa temu podała jakieś 98, ale to są różne wagi, więc w ten spadek średnio wierzę ). Wychodzę z założenia, ze rzeczywiście tyle czasu straciłam na diety tudzież myśleniem o tym jak zeszczupleć, ze teraz mi to zbytnio nie robi ile czasu zajmie mi dojście do jaiejś zdrowej wagi. Celem jest 60 kg, ale na razie chce zobaczyć ósemeczkę z przodu . Na śniadanko codziennie jest owsianka, ale dzisiaj miałam grahamkowe szaleństwo z twarogiem, sałatą i pomidorem, do tego zielona herbatka. Miłego dnia
|
|
#460 |
|
Rozeznanie
|
Witam !
Moja aktualna waga to 82,4 od zeszłego ważenia spadło tylko 1,89 ale i tak się cieszę bo w całości to prawie 4kg z braku czasu wczoraj nie dodałam swoich posiłkÓw więc nadrabiam zaległości : śniadanko kawa z mlekiem 0,5% 2 małe kromeczki bułki z jajecznicą z pół jajka ze szczypiorkiem 2śniadanko 225g kefiru z muesli, cynamon,jabłko 2 garstki malin obiadek mała bulionówka pomidorowej z mięskiem i makaronem kawa z mlekiem 0,5% podwieczorekowsianka nes vita kolacja 3 kromki ciemnego chleba poligonowego (w tym 2 z wędlinką , 1 z serkiem almette śmietankowym) sałatą i pomidorem dzisiejszy : śniadankokawa z mlekiem i 0,5 banana 2sniadanko 225g kefiru z muesli obiadek 1x pierś z kurczaka gotowana z warzywami podwieczorek 2 małe placuszki ziemniaczane , jabłko kolacyjka 2 kromki ciemnego chlebka z jajkiem na twardo i ciupciusiem majoneziku :x OBYŁO SIĘ BEZ MAJONEZU NA KOLACJĘ zrobiłam jogurt z czosnkiem i przyprawami jupiiimiłego dnia dziewczyny !!! pięęęęknaaaaa pogoda dziś
Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2011-09-10 o 19:22 |
|
|
|
#461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć, Passkud! Współżłopko zielonej herbaty. Potrafię jej wypić 4 kubki dziennie. A, i jeszcze jedno! Nie mogę tego przemilczeć. Ogólnie rzecz biorąc w umysłach ludzkich utarł się taki językowy babol nazywania dietą "działań polegających na zmianie nawyków żywieniowych zmierzających do utraty wagi". Otóż nie. To co nazywamy dietą jest tak naprawdę ZDROWĄ DIETĄ tudzież DIETĄ ODCHUDZAJĄCĄ. Wcześniej byliśmy na dietach niezdrowych, niezbilansowanych, nie-wszystkocodobredlaciałaid uszy. Każdy styl żywienia to dieta. |
|
|
|
|
#462 |
|
Przyczajenie
|
Nie mogę tego przemilczeć. Ogólnie rzecz biorąc w umysłach ludzkich utarł się taki językowy babol nazywania dietą "działań polegających na zmianie nawyków żywieniowych zmierzających do utraty wagi". Otóż nie. To co nazywamy dietą jest tak naprawdę ZDROWĄ DIETĄ tudzież DIETĄ ODCHUDZAJĄCĄ. Wcześniej byliśmy na dietach niezdrowych, niezbilansowanych, nie-wszystkocodobredlaciałaid uszy. Każdy styl żywienia to dieta.[/QUOTE]
Znam definicję słowa "dieta". To wszystko wina mojego mógowia Jak myślę, że jestem na diecie (ten babol w mojej głowie tkwi ) to moj biedny organizm od razu chce sie buntować. .Co do zielonej herbatki- jestem uzależniona, nie ma nic lepszego w czasie nauki
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
wiem wiem dzisiaj kiepsko <wstyd> a masz może jakiś rewelacyjny przepisik na dobrą owsiankę ? bo wiem że ta "przeklęta" nesvita nie zdrowa ale mi taaaak smakuje ;D
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj na wadze 104,5kg
Starałam się dziś jeść dobrze i więcej....same oceńcie czy mi się udało... śniadanie; 3x wasa z pomidorem ogórkiem i sałatą 1x jogurt naturalny II śniadanie; 2x jabłko 1xnektarynka Obiad; kurczak gotowany (2kawałki piersi) warzywa gotowane (marchew, brokuły, kalafior) Podwieczorek; 2x jajka sadzone 3xogórek konserwowy Kolacja; 1x serek wiejski ze szczypiorkiem i papryką 2x wasa Kolacja jeszcze przede mną ![]() Mam problemy z zalogowaniem... wychodzi mi jakiś "invalid...........". Zdarzało się to wam??? |
|
|
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych+2 łychy otrębów+łycha zarodników pszennych zalewam połową szklanki mleka (opcjonalnie można dodać jakąś łyżke kakao czy mrożone owoce)i gotuje na małym ogniu mieszając( cholerstwo lubi wykipić lub sie przyjarać) do czasu aż zgęstnieje i zrobi mi się papka. Jem z masą owoców, pestkami, serkiem wiejskim lub twarogiem. Do słodzenia miód lub syrop z agawy. Smacznego Cytat:
Myśl co jesz, komponuj posiłki, są nudne, jednostajne, niezbyt przemyślane i mało smaczne! Złamiesz diete jak będziesz tak jednostajnie i nudno jadła
|
|
#467 |
|
amor vincit omnia
|
wystarczy ze dodasz ulubione owoce, można też bakalie... jest tyle dodatków, które sprawiają ze z pozoru nudne danie staje się rewelacyjne. banan+maliny. jabłko+cynamon. orzechy...
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Pobudkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !
|
#469 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
|
#471 |
|
amor vincit omnia
|
wstałam o 9 z ogromną ochota na kakao... i właśnie piję drugie
![]()
|
|
|
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was.
jestem na wizaz od stycznia jak Wam idzie jakie diety stosujecie??
|
#473 |
|
amor vincit omnia
|
Pandzia pamiętam Cię z innych wątków
![]() |
|
|
|
#474 |
|
Wtajemniczenie
|
aj tam poległam jak narazie probuje powstac mam nadzieje,ze nastapi to dzis i jutro
waga 88kg a bylo 79 to jest porazka nie wazne ze zrzucilam 50kg zapuszczam sie
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Pandziu a Ty czasami na Dukanie nie byłaś że Ci tyle kg wróciło?
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
dukan dukan, ale przerwany i nie doprowadzony do konca wiec nie zrzucam na niego
|
#477 |
|
amor vincit omnia
|
mimo, ze 'przerywany' itd to jednak to w dużej mierze może być jego sprawka
wystarczy sam fakt ograniczania (nawet częściowego) pewnych produktów+ duża ilość białka...
|
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
to jaka dieta jest najlepsza
oprocz MZ :P bo ja musze miec wytyczne :P
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Na MŻWR też są wytyczne kochana.
To najlepsza dieta pod słońcem. Jak widzisz te ścisłe wytyczne sprawiły że nie uczysz się sposobu odżywiania i po diecie nadal nie wiesz jak zdrowo jeść. Dołącz tutaj do dziewczyn- wszystkie Ci pomożemy nauczyć się odzywiania )
|
#480 |
|
amor vincit omnia
|
dukan to złe przyzwyczajenie, zwłaszcza ejdzenie białka w dużych ilościach... można sobie tylko biedy narobić. a zdrowie mamy jedno.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

ale zaciekawiłaś mnie tymi plackami z kurczaka. Poczytam coś na ten temat. Nie słyszałam o takich. Na jutro obiad mam (pulpeciki drobiowe), ale może pojutrze upiekę sobie kawałek kurczaka i zrobię dietetyczny sos tzatziki- zamiast jogurtu greckiego dam naturalny 

waga 88kg a bylo 79