XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 21:33   #451
Bottega
Zakorzenienie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

f_ola, dziękuję Brokuł i cebuli nie jadam :P To samo pieczarki. Wybrane stworzenie ze mnie ale zaciekawiłaś mnie tymi plackami z kurczaka. Poczytam coś na ten temat. Nie słyszałam o takich. Na jutro obiad mam (pulpeciki drobiowe), ale może pojutrze upiekę sobie kawałek kurczaka i zrobię dietetyczny sos tzatziki- zamiast jogurtu greckiego dam naturalny
Kocham zapiekankę ziemniaczaną po zbójnicku ale ziemniaki w takich ilościach to złooo i muszę żywić się wspomnieniami

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:35   #452
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja z kurczaka to uwielbiam pełnoziarniste penne z brokułami, suszonymi pomidorami i odrobiną migdałów to mój zdecydowany makaronowy numer. uwielbiam to połączenie smaków.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 07:52   #453
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Mi filet z kurczaka też wychodzi już uszami. :C Dlatego często szykuję leczo z kurczakiem, albo gulasz drobiowy. Ostatnio mam manię mielenia filetów - pokochałam risotto z mięsem drobiowym i warzywami, nadziewaną paprykę albo cukinię. Dzisiaj upichcę chicken strogonoff paprykowo-pomidorowy.

... a pozostałym domownikom fasolę po bretońsku. Ych, takie codzienne przyrządzanie cynamonowych naleśników z serowym nadzieniem, gyrosu albo rabarbaru pod kruszonką, wyrabia żelazną silną wolę.

EDIT:
I śniadanie: Istna rozpusta, najbardziej obfite śniadanie, jakie zjadłam do tej pory... Dwie bułeczki grahamki (obie miały w sumie ~60g) pokroiłam: jedną na dwie części, drugą na trzy. Te dwie natarłam czosnkiem i wcisnęłam w opiekacz. Wyszły cudne, chrupiące i aromatyczne. Nałożyłam na nie pomidorki pokrojone w bardzo drobną kosteczkę, posypałam świeżą siekaną bazylią. Taka moja bruschetta. Trzy pozostałe części zjadłam z szynką z indyka i papryką. Do tego zielona herbata.
II śniadanie: 3/4 szklanki mleka 2% z trzema łyżkami płatków żytnich, cały grejpfrut
obiad: wcześniej wspomniany chicken strogonoff (na łyżeczce oliwy rumienię pokrojoną pierś kurczaka [180g], całą posiekaną cebulę; następnie dorzucam pomidory oraz paprykę krojone w kostkę, zalewam szklanką bulionu i duszę z godzinkę co jakiś czas podlewając; pod koniec gotowania dorzucam łyżeczkę przecieru pomidorowego i przyprawy)
podwieczorek: tarta marchewka z jabłkiem
kolacja: 100g serka homogenizowanego z papryką, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem

Całość ma: niemal 1100 kalorii, ~87g białka, 126g węglowodanów i 25,5g tłuszczu.

Edytowane przez czwarta_plaga_egipska
Czas edycji: 2011-09-10 o 08:53
czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 10:16   #454
Wredna_
Raczkowanie

Witaaaaaaaaaaaaaam Drogie Panie!

Co tam u was w ten piękny sobotni poranek słychać? Ja właśnie będę jeść owsiankę i się na siebie wkurzać bo miałam dziś iść na organizacyjne zajęcia z rysunku... ale zadzwonię tylko w poniedziałek i dowiem się co i jak. Nie ma to jak zaspać... ehh...

Z racji tego, że mamy dziś sobotę... to wskoczyłam na wagę zamiast 115 kg ujrzałam 113,6 kg Szczerze mówiąc to nie nastawiałam się na jakikolwiek spadek bo miałam wrażenie, że w tym tygodniu jakoś więcej zjadłam tzn. nadal zdrowo itp ale wydawało mi się, że było tego więcej z resztą nie ważne... jest spadek

Co zjem dziś to jeszcze nie wiem bo jakoś się nad tym nie zastanawiałam... chyba wszystko będzie na bieżąco komponowane, ale wczorajszy obiad będę musiała niedługo powtórzyć.
Jadłam wątróbkę z cebulką w sosie jogurtowo-musztardowym. Filozofii wielkiej nie ma: na patelnię wrzucamy wątróbkę którą zalewamy wodą, czekamy kilka minut i dodajemy cebulkę pokrojoną w "piórka", całość jeszcze przez kilka minut razem "smażymy". Gdy cebulka zrobi się już miękka posypujemy wszystko carry, papryką słodką i ostrą, pieprzem i zostawiamy na kilka minut. Na samym końcu dodajemy kilka łyżek jogurtu naturalnego zmieszanego z musztarda sarepską (sos robię w proporcji 2:1), jeszcze przez chwilę to mieszamy i gotowe

Miłego dnia!

Edytowane przez Wredna_
Czas edycji: 2011-09-10 o 10:20
Wredna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 10:17   #455
marzena22
Raczkowanie

GG do marzena22

Hej hej Dziewczynki.
Ja się melduję po zejściu z wagi 82 kg 2,5 kg mniej.
Kawke wypiłam ale jeszcze brak pomysłu na śniadanie...
Miłego dzionka Kochaniutkie
marzena22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 10:18   #456
Wredna_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
I śniadanie: Istna rozpusta, najbardziej obfite śniadanie, jakie zjadłam do tej pory... Dwie bułeczki grahamki (obie miały w sumie ~60g) pokroiłam: jedną na dwie części, drugą na trzy. Te dwie natarłam czosnkiem i wcisnęłam w opiekacz. Wyszły cudne, chrupiące i aromatyczne. Nałożyłam na nie pomidorki pokrojone w bardzo drobną kosteczkę, posypałam świeżą siekaną bazylią. Taka moja bruschetta. Trzy pozostałe części zjadłam z szynką z indyka i papryką. Do tego zielona herbata.
muszę spróbować!
Wredna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 11:12   #457
Bottega
Zakorzenienie

Drogie Panie Melduję się z wagą 80,6kg! Nareszcie spadło! Do pierwszego celu pozostało mi 0,6kg Łącznie zgubiłam już 7,9kg!
Skaczę z radości Tak się cieszę, ze po tych 4 dniach przestoju zgubiłam aż 0,7kg! Martwiłam się, że coś jest nie tak. Na szczęście to był normalny przestój i poszło w dół.

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:12   #458
201608310918
Konto usunięte

Ja dziś nie lubię mojej wagi Liczyłam na większy spadek niż 0,2 kg, tym bardziej, że w tym tygodniu bardziej się pilnowałam i więcej ćwiczyłam. Ale co zrobić. Przynajmniej nie jest więcej, niż było
Gratuluję spadków
201608310918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:35   #459
passskud
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny
Od samego początku obserwuję Wasz wątek, ale że moja dieta jest bardzo burzliwa, to piszę dopiero teraz
Ogólnie założeniem moim nie jest dieta,a chęć zdrowego odżywiania (chyba samo słowo "dieta" działa na mnie zniechęcająco ).
Mierzę 171 cm, a waga dzisiaj rano pokazała 95 kg. (przy czym tydzień, dwa temu podała jakieś 98, ale to są różne wagi, więc w ten spadek średnio wierzę ).
Wychodzę z założenia, ze rzeczywiście tyle czasu straciłam na diety tudzież myśleniem o tym jak zeszczupleć, ze teraz mi to zbytnio nie robi ile czasu zajmie mi dojście do jaiejś zdrowej wagi. Celem jest 60 kg, ale na razie chce zobaczyć ósemeczkę z przodu .
Na śniadanko codziennie jest owsianka, ale dzisiaj miałam grahamkowe szaleństwo z twarogiem, sałatą i pomidorem, do tego zielona herbatka.
Miłego dnia
Stary 2011-09-10, 12:53   #460
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Witam !
Moja aktualna waga to 82,4 od zeszłego ważenia spadło tylko 1,89 ale i tak się cieszę bo w całości to prawie 4kg
z braku czasu wczoraj nie dodałam swoich posiłkÓw więc nadrabiam zaległości :
śniadanko kawa z mlekiem 0,5%
2 małe kromeczki bułki z jajecznicą z pół jajka ze szczypiorkiem
2śniadanko 225g kefiru z muesli, cynamon,jabłko
2 garstki malin
obiadek mała bulionówka pomidorowej z mięskiem i makaronem
kawa z mlekiem 0,5%
podwieczorekowsianka nes vita
kolacja 3 kromki ciemnego chleba poligonowego (w tym 2 z wędlinką , 1 z serkiem almette śmietankowym) sałatą i pomidorem

dzisiejszy :
śniadankokawa z mlekiem i 0,5 banana
2sniadanko 225g kefiru z muesli
obiadek 1x pierś z kurczaka gotowana z warzywami
podwieczorek 2 małe placuszki ziemniaczane , jabłko
kolacyjka 2 kromki ciemnego chlebka z jajkiem na twardo i ciupciusiem majoneziku :x

OBYŁO SIĘ BEZ MAJONEZU NA KOLACJĘ zrobiłam jogurt z czosnkiem i przyprawami jupiii

miłego dnia dziewczyny !!! pięęęęknaaaaa pogoda dziś

Edytowane przez wybOrOowa
Czas edycji: 2011-09-10 o 19:22
wybOrOowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:59   #461
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Propedeutyka Pokaż wiadomość
Ja dziś nie lubię mojej wagi Liczyłam na większy spadek niż 0,2 kg, tym bardziej, że w tym tygodniu bardziej się pilnowałam i więcej ćwiczyłam. Ale co zrobić. Przynajmniej nie jest więcej, niż było
Gratuluję spadków
U mnie wynik podobny, 0,3kg w tydzień. Trochę jestem rozgoryczona, bo organizm wcześniej przyzwyczaił mnie do cotygodniowych spadków o 2,5-3kg. Ale to nic. Nie przejmuję się, powtarzam sobie, że w miesiąc wyrobiłam dwumiesięczny limit i jakoś trzeba przetrwać czas spowolnionego spadku. Dodatkowo trochę winy zrzucę na karb okresu, który wczoraj mi się zaczął... Byle w przyszłą sobotę wynik był lepszy.

Cześć, Passkud! Współżłopko zielonej herbaty. Potrafię jej wypić 4 kubki dziennie.

A, i jeszcze jedno!

Cytat:
Napisane przez Passkud Pokaż wiadomość
Ogólnie założeniem moim nie jest dieta,a chęć zdrowego odżywiania (chyba samo słowo "dieta" działa na mnie zniechęcająco
Nie mogę tego przemilczeć. Ogólnie rzecz biorąc w umysłach ludzkich utarł się taki językowy babol nazywania dietą "działań polegających na zmianie nawyków żywieniowych zmierzających do utraty wagi". Otóż nie. To co nazywamy dietą jest tak naprawdę ZDROWĄ DIETĄ tudzież DIETĄ ODCHUDZAJĄCĄ. Wcześniej byliśmy na dietach niezdrowych, niezbilansowanych, nie-wszystkocodobredlaciałaid uszy. Każdy styl żywienia to dieta.
czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 13:20   #462
passskud
Przyczajenie

Nie mogę tego przemilczeć. Ogólnie rzecz biorąc w umysłach ludzkich utarł się taki językowy babol nazywania dietą "działań polegających na zmianie nawyków żywieniowych zmierzających do utraty wagi". Otóż nie. To co nazywamy dietą jest tak naprawdę ZDROWĄ DIETĄ tudzież DIETĄ ODCHUDZAJĄCĄ. Wcześniej byliśmy na dietach niezdrowych, niezbilansowanych, nie-wszystkocodobredlaciałaid uszy. Każdy styl żywienia to dieta.[/QUOTE]
Znam definicję słowa "dieta". To wszystko wina mojego mógowia Jak myślę, że jestem na diecie (ten babol w mojej głowie tkwi ) to moj biedny organizm od razu chce sie buntować. Za to jak stwierdzam, że zdrowo się odżywiam to od razu jakoś mi i łatwiej, i przyjemniej .
Co do zielonej herbatki- jestem uzależniona, nie ma nic lepszego w czasie nauki
Stary 2011-09-10, 15:51   #463
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
Witam !
Moja aktualna waga to 82,4 od zeszłego ważenia spadło tylko 1,89 ale i tak się cieszę bo w całości to prawie 4kg
z braku czasu wczoraj nie dodałam swoich posiłkÓw więc nadrabiam zaległości :
śniadanko kawa z mlekiem 0,5%
2 małe kromeczki bułki z jajecznicą z pół jajka ze szczypiorkiem
2śniadanko 225g kefiru z muesli, cynamon,jabłko
2 garstki malin
obiadek mała bulionówka pomidorowej z mięskiem i makaronem
kawa z mlekiem 0,5%
podwieczorekowsianka nes vita owsiankę lepiej sama przygotuj a nie chemie z torebki i dodaj jakieś białko!
kolacja 3 kromki ciemnego chleba poligonowego (w tym 2 z wędlinką , 1 z serkiem almette śmietankowym) sałatą i pomidorem

dzisiejszy :
śniadankokawa z mlekiem i 0,5 banana A co to za kiepskie śniadanie?
2sniadanko 225g kefiru z muesli
obiadek 1x pierś z kurczaka gotowana z warzywami dodaj jakieś węgle do tegoo!

resztę dopiszę wieczorkiem
miłego dnia dziewczyny !!! pięęęęknaaaaa pogoda dziś
A co to ma być moja drogaaa? Postaraj się przemyśleć lepiej posiłki
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:10   #464
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
A co to ma być moja drogaaa? Postaraj się przemyśleć lepiej posiłki
wiem wiem dzisiaj kiepsko <wstyd> a masz może jakiś rewelacyjny przepisik na dobrą owsiankę ? bo wiem że ta "przeklęta" nesvita nie zdrowa ale mi taaaak smakuje ;D
Stary 2011-09-10, 18:59   #465
gamilla
Raczkowanie

U mnie dzisiaj na wadze 104,5kg

Starałam się dziś jeść dobrze i więcej....same oceńcie czy mi się udało...

śniadanie; 3x wasa z pomidorem ogórkiem i sałatą
1x jogurt naturalny

II śniadanie; 2x jabłko
1xnektarynka

Obiad; kurczak gotowany (2kawałki piersi)
warzywa gotowane (marchew, brokuły, kalafior)

Podwieczorek; 2x jajka sadzone
3xogórek konserwowy

Kolacja; 1x serek wiejski ze szczypiorkiem i papryką
2x wasa

Kolacja jeszcze przede mną

Mam problemy z zalogowaniem... wychodzi mi jakiś "invalid...........". Zdarzało się to wam???
gamilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 21:59   #466
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
wiem wiem dzisiaj kiepsko <wstyd> a masz może jakiś rewelacyjny przepisik na dobrą owsiankę ? bo wiem że ta "przeklęta" nesvita nie zdrowa ale mi taaaak smakuje ;D
Odkąd spróbowałam zwykłej owsianki takiej nie tykam. To narawdę długo nie trwa a owsianka pycha wychodzi. Ja korzystam z płatków błyskawicznych. Te górskie czy zwykłe są zdrowsze ale szlag mnie trafia gdy mam je robić- nie wychodzą mi
3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych+2 łychy otrębów+łycha zarodników pszennych zalewam połową szklanki mleka (opcjonalnie można dodać jakąś łyżke kakao czy mrożone owoce)i gotuje na małym ogniu mieszając( cholerstwo lubi wykipić lub sie przyjarać) do czasu aż zgęstnieje i zrobi mi się papka. Jem z masą owoców, pestkami, serkiem wiejskim lub twarogiem. Do słodzenia miód lub syrop z agawy. Smacznego
Cytat:
Napisane przez gamilla Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj na wadze 104,5kg

Starałam się dziś jeść dobrze i więcej....same oceńcie czy mi się udało...

śniadanie; 3x wasa z pomidorem ogórkiem i sałatą
1x jogurt naturalny
Brak białka! Zastąp jogurt serkiem homo lub twarogiem. Dodaj jakieś orzechy,cynamon,czy owoc z I śniadania. Do kanapek wędlina albo twaróg
II śniadanie; 2x jabłko
1xnektarynka
Tutaj coś konkretniejszego by trzeba było.Małą kanapkę plus jeden owoc, Twarożek z owocami itd

Obiad; kurczak gotowany (2kawałki piersi)
warzywa gotowane (marchew, brokuły, kalafior)
Węgle jakieś: kasza,ryż pełnoziarnisty, ziemniak jeden czy dwa, ciut makaronu pełnoziarnistego może sos do kurczaka i warzywek?

Podwieczorek; 2x jajka sadzone
3xogórek konserwowy
koniecznie sałatkę jakąś a nie same konserwowe! mało przemyślane na odwal się musze coś zjeść

Kolacja; 1x serek wiejski ze szczypiorkiem i papryką
2x wasa

Kolacja jeszcze przede mną

Mam problemy z zalogowaniem... wychodzi mi jakiś "invalid...........". Zdarzało się to wam???
Nie udało się.Mniej tej wasy. W jednym posiłku zastąp ją pieczywem pełnoziarnistym
Myśl co jesz, komponuj posiłki, są nudne, jednostajne, niezbyt przemyślane i mało smaczne!
Złamiesz diete jak będziesz tak jednostajnie i nudno jadła
Stary 2011-09-10, 22:05   #467
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
wystarczy ze dodasz ulubione owoce, można też bakalie... jest tyle dodatków, które sprawiają ze z pozoru nudne danie staje się rewelacyjne. banan+maliny. jabłko+cynamon. orzechy...
Stary 2011-09-11, 10:46   #468
f_ola
Zakorzenienie

Pobudkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !
Stary 2011-09-11, 10:56   #469
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Pobudkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !
ja nie śpię
Stary 2011-09-11, 11:07   #470
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
ja nie śpię
chociaż jedna porządna!
Stary 2011-09-11, 11:10   #471
Eldo_rado
amor vincit omnia

wstałam o 9 z ogromną ochota na kakao... i właśnie piję drugie
Stary 2011-09-11, 12:36   #472
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Witam Was. jestem na wizaz od stycznia jak Wam idzie jakie diety stosujecie??

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 12:40   #473
Eldo_rado
amor vincit omnia

Pandzia pamiętam Cię z innych wątków co u Ciebie słychać? jak dieta?
Stary 2011-09-11, 12:48   #474
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

aj tam poległam jak narazie probuje powstac mam nadzieje,ze nastapi to dzis i jutro waga 88kg a bylo 79 to jest porazka nie wazne ze zrzucilam 50kg zapuszczam sie

Stary 2011-09-11, 13:09   #475
f_ola
Zakorzenienie

Pandziu a Ty czasami na Dukanie nie byłaś że Ci tyle kg wróciło?
Stary 2011-09-11, 13:14   #476
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

dukan dukan, ale przerwany i nie doprowadzony do konca wiec nie zrzucam na niego

Stary 2011-09-11, 13:17   #477
Eldo_rado
amor vincit omnia

mimo, ze 'przerywany' itd to jednak to w dużej mierze może być jego sprawka wystarczy sam fakt ograniczania (nawet częściowego) pewnych produktów+ duża ilość białka...
Stary 2011-09-11, 13:26   #478
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

to jaka dieta jest najlepsza oprocz MZ :P bo ja musze miec wytyczne :P

Stary 2011-09-11, 14:01   #479
f_ola
Zakorzenienie

Na MŻWR też są wytyczne kochana.
To najlepsza dieta pod słońcem.
Jak widzisz te ścisłe wytyczne sprawiły że nie uczysz się sposobu odżywiania i po diecie nadal nie wiesz jak zdrowo jeść. Dołącz tutaj do dziewczyn- wszystkie Ci pomożemy nauczyć się odzywiania)
Stary 2011-09-11, 14:04   #480
Eldo_rado
amor vincit omnia

dukan to złe przyzwyczajenie, zwłaszcza ejdzenie białka w dużych ilościach... można sobie tylko biedy narobić. a zdrowie mamy jedno.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości