XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 15:46   #4801
abraxas2871
Wtajemniczenie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

ja dziś mam dzien pomarańczowy Na śniadanie pomarańcza z połową szklanki mleka, potem 2 kanapki z chleba pasterskiego (czy tam żytniego - nie pamiętam jak się nazywa, ale jest ciemny) z szynką, rzodkiewkami i 2 ogórkami konserwowymi oraz miseczka mojego hitu (pomarańcza, banan i jogurt danone waniliowo-brzoskwiniowy - po prostu ubóstwiam połączenie wanilii i cytrusów. Wiem, że lepiej z naturalnym jogurtem, ale cóż - ta sałatka zaspokaja moją ochotę na lody pomarańczowe manhatana. A jest przecież o wiele zdrowsza

A teraz do roboty - jutro kolokwium z progrmau statystycznego. Trudne, ale MUSZĘ to jakoś ogarnąć. Póki co wszystkie cząstkowe kolosy zaliczone, więc może ten też się uda. Trzymajcie kciuki.

No i witam wszystkie nowe dziewczyny - kwiatuszek2 3 - masz praktycznie takie wymiary jak ja(chociaż ja się muszę zważyć, bo kurczę jak to ostatnio robiłam jakieś 2 miesiące temu to było 89 - mniemam, że jest teraz już przynajmniej 1-2 kg mniej
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:47   #4802
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez myszka_zabrze Pokaż wiadomość
Eldo_rado a Ty w jaki sposób się odchudzasz ? Masz piękny spadek Może także w Twoim sposobie znajdę coś dla siebie
po prostu jem mniej i lepiej (ograniczma: tłuste, słodkie, gazowane itd) + jakieś ćwiczenia staram się, jeśli mogę, zastępować dojazdy pieszymi wędrówkami + nie podjadam, nie jem na noc ciężkich rzeczy
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:29   #4803
natsjien
Raczkowanie

mam w tym roku 18 lat, 165cm wzrostu i 70kg. pomożecie? jem już mniej, teraz co dalej?
natsjien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 17:48   #4804
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez natsjien Pokaż wiadomość
mam w tym roku 18 lat, 165cm wzrostu i 70kg. pomożecie? jem już mniej, teraz co dalej?
to napisz jeszcze co jesz ? co ile ? napisz swój przykładowy jadłospis
Stary 2012-01-19, 18:18   #4805
natsjien
Raczkowanie

zgłaszam się! mój wzrost to 166cm a waga 70kg chcę schudnąc chociaz to 10kg. pomożecie? już mniej jem, nie jem białego chleba, ziemniaków, makaronu, słodyczy itp, jem chrupki chleb Graham, powinnam go jeść czy nie, bo różnie słyszałam? piję kawę zbożową codziennie rano przed posiłkiem, jem jogurt naturalny z płatkami.. jabłka..
ćwiczę 30min codziennie ( bieg,brzuszki) to jak co mi jeszcze polecicie?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

słyszał ktoś o Trec Clenburexin II ??
mam zamiar kupić 150tabletek od koleżanki za 50zł, opłaca się,
tylko nie wiem czy nie będzie skutków ubocznych i czy mogę to używać w młodym wieku i wg.. mogłybyście mi pomóc?
Stary 2012-01-19, 18:21   #4806
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
zgłaszam się! mój wzrost to 166cm a waga 70kg chcę schudnąc chociaz to 10kg. pomożecie? już mniej jem, nie jem białego chleba, ziemniaków, makaronu, słodyczy itp, jem chrupki chleb Graham, powinnam go jeść czy nie, bo różnie słyszałam? piję kawę zbożową codziennie rano przed posiłkiem, jem jogurt naturalny z płatkami.. jabłka..
ćwiczę 30min codziennie ( bieg,brzuszki) to jak co mi jeszcze polecicie?
rany, dziewczyno ogarnij się! Chodzisz po wątkach, nie przeczytasz ani jednej strony wstecz i oczekujesz złotej rady + podania nazwy specyfiku, który schudnie za Ciebie...

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 18:50   #4807
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Melduje,że dzisiaj znowu padam.
Cały dzień latałam, prowadziłam walkę podjazdową z panią z dziekanatu,bolą mnie mięśnie kicham i zakuwam czyli nihil novi.

Z jedzeniem kiepsko. Mało rzeczy mi smakuje. Dziś:

Pół jabłka, 2kromki razowca z almette, pomidorem i pestkami dyni
satino czekoladowe, trzy ciastkapetitki lu go,jabłko
dwie garście karmy dla studenta(mieszanki studenckiej z dodatkiem żurawiny)
teraz kapuśniak pochłaniam z wkrojoną wędlinką
w planie: ziemniak gotowany w mundurku z serkiem wiejskim o

Witam nowąąą!
Co do pilnowania porządku przekazuje pałę wyborowej*muzyczka* niech się zajmie porządkiem, bo ja czasu ni mam, ale jak się sesja skończyyyyy
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 19:10   #4808
natsjien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
rany, dziewczyno ogarnij się! Chodzisz po wątkach, nie przeczytasz ani jednej strony wstecz i oczekujesz złotej rady + podania nazwy specyfiku, który schudnie za Ciebie...
bo szukam pomocy, to pilne nie ma schudnąc za mnie! przeciez pisze, że zaczęłam stosowac diete, tylko chcę żeby poszło szybciej.
Stary 2012-01-19, 19:27   #4809
happenstance
Raczkowanie

Cytat:
bo szukam pomocy, to pilne nie ma schudnąc za mnie! przeciez pisze, że zaczęłam stosowac diete, tylko chcę żeby poszło szybciej.
nie powinnam sie tu wypowiadać jako ekspert, nazwę się ,, poradzaczem''

Bottega ma racje, tutaj z dziewczynami jemy ZDROWO. nie chodzi o to żeby szybko schudnąć, ale w zdrowy sposób i skutecznie, bez efektu jojo .
to co napisałaś w swoim jadłospisie, o ile można to tak nazwać jest śmieszne. jedzenia za mało.

jesli miałabyś ochotę przepatrzeć kilka stron do tyłu, znajdziesz przykładowe jadłospisy. rozdzielone na śniadanie, 2 śniadanie, obiad kolacje itp

ja nie mam pojęcia jak ułożyć odpowiednio zbilansowany jadłospis, a no i pewnie gdyby mi się udało, tłukłabym go prze tydzień, ale żywcem sciągam wcześniej napisane propozycje. zaglądam na blogi itp... to jest kwestia poszukania

a forum traktuje troche jako ,,konfesjonał'' do spowiedz z grzeszków jedzeniowych , motywację no i komu mam narzekać że spadło mi tyle/wzrosło tyle itp ?
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 20:55   #4810
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happenstance Pokaż wiadomość
a i mam pytanko: robiła któraś z was serek topiony z twarogu kiedyś? bo ja próbowałam i już 2 raz nie wyszło :/
Ja robiłam "serek", ale bez większej roboty, bo mi się nie chciało i wyglądało to tak, że w miseczkę wrzuciłam twaróg, przyprawy i sodę, a potem wsadziłam do mikrofali. Rozwarstwia się woda, ale to rozmieszałam i w ogóle, tyle że po chwili nieźle twardnieje, ale tak to się mocno ciągnęło i czułam się w konsystencji prawie jakbym ser żółty roztopiony jadła.
Przymierzam się jednak od kilku dni do tego: http://dukan-na-co-dzien.blog.onet.p...,ID424791616,n .

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny macie imponujące rezultaty ;-) ja dopiero zaczynam /mam 85 kg i 170 cm mój cel to 70 kg albo i mniej ..............ale to takie trudne...........może pomożecie???????
Witaj! A tam gadasz, to wcale nie takie trudne, naprawdę

~
U mnie dzisiaj trochę lipnie, nieskładnie, średnio smacznie, bo cały dzień poza domem, na co nie do końca przygotowana byłam i jadłam cokolwiek, co podchodziło według mnie pod miano zdrowego. I w efekcie o dziwo wyszło dosyć spoko, bo mam teraz około: 970kcal, B:40, W:127, T:25, więc szykuje się przede mną konkret białkowa kolacja + jeszcze jakieś warzywka. Ale jestem tak napchana, że wiele w siebie nie wcisnę.

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2012-01-19 o 21:06
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:27   #4811
natsjien
Raczkowanie

przepraszam, nie jesteś jeszcze do końca obcykana. mogę wypisac cały mój jadłospis, tylko że ja nie jem regularnie, bo wstaję o różnych godzinach chodze do szkoły i tam też jem różnie.. a czy to bardzo ważne żeby jeść regularnie?
śniadanie: kawa zbożowa, dwie kromki chleba chrupkiego, z serkiem(ze szczypiorkiem) i plasterkiem pomidora+plasterkiem ogórka świeżego.
II sniadanie w szkole: jabłko
w szkole zazwyczaj koleżanki ciągle cos wcinają, i nie mogę wytrzymac więc zjem jeszcze bułkę z ogórkiem i serem
Obiad: jogurt naturalny z płatkami, kawałek chleba chrupkiego z serkiem
Podwieczorek: Jabłko, lub znowu chrupki chleb..
po 18 max 19 nic nie jem.

nie mam problemów z braku słodyczy, czy ogólnie z braku jedzenia...(chociaż wcześniej wcinałam ile wlezie )
doradzcie co mogłabym jeszcze jeść, jak zmienić jadłospis?

Edytowane przez natsjien
Czas edycji: 2012-01-19 o 21:30
Stary 2012-01-19, 21:42   #4812
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
przepraszam, nie jesteś jeszcze do końca obcykana. mogę wypisac cały mój jadłospis, tylko że ja nie jem regularnie, bo wstaję o różnych godzinach chodze do szkoły i tam też jem różnie.. a czy to bardzo ważne żeby jeść regularnie?
śniadanie: kawa zbożowa, dwie kromki chleba chrupkiego, z serkiem(ze szczypiorkiem) i plasterkiem pomidora+plasterkiem ogórka świeżego.
w szkole zazwyczaj koleżanki ciągle cos wcinają, i nie mogę wytrzymac więc zjem jeszcze bułkę z ogórkiem i serem

nie mam problemów z braku słodyczy, czy ogólnie z braku jedzenia...(chociaż wcześniej wcinałam ile wlezie )
A na mnie krzyczałyście, że mam beznadziejne obiady Generalnie - obiad to NIE MOŻE być jogurt z płatkami. To nie obiad. Poza tym - tu jest 1000 kcal? Bo szczerze to nie wygląda. Ja niestety nie pomogę za bardzo, bo sama głównie czerpię z blogów dziewczyn (i przez tydzień jem potem jedną potrawę - mi tam się nie nudzi .

Oraz - nie chodzi o to, żeby nie jeść po 19. Chodzi o to, żeby nie najadać się na ok. 3 h przed spaniem. Jak kładziesz się o 2 to nie ma sensu siedzieć głodnym od 19 (no, chyba że kładziesz się o 22, to wtedy ok)
Stary 2012-01-19, 21:43   #4813
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:

Nie jestem specem, ale... co mi się rzuca od razu w oczy - MAŁO! Zdecydowanie!!! Jak tutaj jedna z Wizażanek mówiła "żeby schudnąć, trzeba jeść" . I dobrze, że jesz w szkole; to że chcesz schudnąć nie znaczy, że masz chodzić głodna, absolutnie. Ja też nie jadam regularnie godzinowo typu: Jem o 8, 11, 13 itd, tylko jem śniadanie, gdy wstanę, a potem jadam co 2,5-3h. Po drugie - gdzie są WARZYWA?! Po trzecie - ile można z mitem o niejedzeniu po 18-19... O której chodzisz spać? O 21-22? Jeśli tak, to w porządku, ale jeśli planujesz iść spać później, to odłóż kolację na około 3 godziny przed snem! A nie żadna osiemnasta... Kolacja najlepiej białkowa (np. twaróg, serek wiejski). Co Ty z tym chrupkim chlebem? Najesz się takim? Lepiej zjeść kromkę normalnego, razowego chleba. Jak najbardziej można takowe wcinać, nawet na redukcji masy ciała, tak samo jak: makaron pełnoziarnisty, ryż brązowy, kasze. Zamiast płatków (bo jak się domyślam śniadaniowe?) polecam płatki owsiane albo otręby.
A więcej to Ci nawrzucają laseczki niebawem.

Czas edycji: 2012-01-19 o 21:45
Stary 2012-01-19, 21:51   #4814
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

http://mrlewy.wrzuta.pl/audio/0M95hG...e_ze_moge_zdac

Wierzęęęęęęę,że mogęęęęęę zdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaać!
Stary 2012-01-19, 21:53   #4815
natsjien
Raczkowanie

dziękuję dziewczyny no nawet nie wiedzialam że jem tak mało, jakoś nie zwracam na to uwagi, bo nie czuje takiego głodu jak wcześniej.. a spać chodze o 23,od tej 19 nie czuje głodu ćwiczę też, brzuszki, jakies biegi w miejscu.. no poprawię się co do warzyw.. i powiem wam szczerze, chyba ratuje mnie trochę komputer, bo wtedy nie myslę o jedzeniu a czas tu szybko leci .. a jakies mięso mogę jeść czy nic kompletnie?

Edytowane przez natsjien
Czas edycji: 2012-01-19 o 21:57
Stary 2012-01-19, 21:56   #4816
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję dziewczyny no nawet nie wiedzialam że jem tak mało, jakoś nie zwracam na to uwagi, bo nie chce mi się duzo już jeść :P ale poprawię się,i zacznę jeść te warzywa bo wiem że muszę ;p a jakies mięso mogę jeść czy nic kompletnie?
Jak mnie ktoś nie przytrzyma to znokautuje cegłą do historii prlu
Stary 2012-01-19, 21:58   #4817
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję dziewczyny no nawet nie wiedzialam że jem tak mało, jakoś nie zwracam na to uwagi, bo nie chce mi się duzo już jeść :P ale poprawię się,i zacznę jeść te warzywa bo wiem że muszę ;p a jakies mięso mogę jeść czy nic kompletnie?
Czy Ty kiedykolwiek czytałaś cokolwiek o zdrowym odżywianiu? Jasne, że MOŻESZ jeść mięso. Ba, nawet bardzo powinnaś. Ja np. wcinam głównie piersi z kurczaka (gotowane, pieczone, smażone na oliwie z oliwek) i wędlinę - polędwicę z indyka/kurczaka. Ale zapewne inne też dobre są, nie znam się do końca.
I nie podchodź do warzyw w stylu "muszę je jeść", bo bardzo łatwo możesz zrezygnować z całej tej diety, żyjąc w takim "przymusie" cały czas. Jemy, bo są zdrowe i smaczne; kwestia doboru potrawy, połączeń. Zerknij na blogi dziewczyn, to nie gryzie.

f_ola
Rozuuumiem Cię. Piosenka dobra

Czas edycji: 2012-01-19 o 22:00
Stary 2012-01-19, 22:03   #4818
natsjien
Raczkowanie

dobrze, dobrze. no czytałam sporo ale dużo dziewczyn mówi co innego, każda ma inny jadłospis i już sama nie wiem. dobra nie denerwujcie się, bo zacznę jeść wszystko heheh a dziś zjadłam kotleta schabowego pieczonego, bardzo żałowałam czułam się jakaś pełna za bardzo, ale po nim zaczęłam biegać i było ok ;p
Stary 2012-01-19, 22:09   #4819
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
ja się nie odzywam już, bo po prostu straciłam cierpliwość...
nainnym wątku szukała "polecanych tabletek, dzięki którym zrzuci kilogramy i spali tłuszcz"... to wszystko woła o pomstę do nieba...
kilku stron wcześniej przejrzeć się nie chce, bo za ciężko...

Stary 2012-01-19, 22:11   #4820
happenstance
Raczkowanie

[QUOTE=LadyTo0fat;31727496]Ja robiłam "serek", ale bez większej roboty, bo mi się nie chciało i wyglądało to tak, że w miseczkę wrzuciłam twaróg, przyprawy i sodę, a potem wsadziłam do mikrofali. Rozwarstwia się woda, ale to rozmieszałam i w ogóle, tyle że po chwili nieźle twardnieje, ale tak to się mocno ciągnęło i czułam się w konsystencji prawie jakbym ser żółty roztopiony jadła.
Przymierzam się jednak od kilku dni do tego: http://dukan-na-co-dzien.blog.onet.p...,ID424791616,n .

[QUOTE]

No ja robiłam na patelni, bo mikrofali nie posiadam. Ale smażyłam, smażyłam oddzieliła się woda,ale zmieszałam i było ok. przelałam do naczynka i jak zastygło jest twarde, kryche.... no jak twaróg normalnie :/
Stary 2012-01-19, 22:12   #4821
natsjien
Raczkowanie

droga Bottega, nie szukałam takich którą zgubią za mnie tluszcz! po prostu chciałam schudnąć szybciej, ale postanowiłam w końcu nic nie brać. dobranoc.
Stary 2012-01-19, 22:29   #4822
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
droga Bottega, nie szukałam takich którą zgubią za mnie tluszcz! po prostu chciałam schudnąć szybciej, ale postanowiłam w końcu nic nie brać. dobranoc.
Jeśli tak, to bardzo rozsądnie. Oczywiście mam na myśli fakt, że postanowiłaś nic nie brać.
Ano wiadomo, że jadłospisy są różne, bo i wielka gama produktów jest do wyboru. Ktoś powiedział, że mięsa nie można? To nie wiem, gdzie Ty na strony wchodzisz, że takie bzdury czytasz.
Stary 2012-01-20, 00:43   #4823
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość
Czy Ty kiedykolwiek czytałaś cokolwiek o zdrowym odżywianiu? Jasne, że MOŻESZ jeść mięso. Ba, nawet bardzo powinnaś. Ja np. wcinam głównie piersi z kurczaka (gotowane, pieczone, smażone na oliwie z oliwek) i wędlinę - polędwicę z indyka/kurczaka. Ale zapewne inne też dobre są, nie znam się do końca.
I nie podchodź do warzyw w stylu "muszę je jeść", bo bardzo łatwo możesz zrezygnować z całej tej diety, żyjąc w takim "przymusie" cały czas. Jemy, bo są zdrowe i smaczne; kwestia doboru potrawy, połączeń. Zerknij na blogi dziewczyn, to nie gryzie.

f_ola
Rozuuumiem Cię. Piosenka dobra
Ale wiesz jak potwornie jest to niezdrowe? Poczytaj sobie o tym w necie - kurczaki hodowane są na hormonach w stopniu jeszcze większym niż inne zwierzaki (wiadomo - wszystkie poza dziczyzną są tak hodowane, ale w przypadku kurczaków to nie ma granic) - a zjadanie czystej chemii i to ponastrzykiwanej wodą, żeby mięso było cięższe nie jest dobrym pomysłem. A jak ktoś jest uczuleniowcem to już w ogóle (ja np. średnio reaguję na kurczaka w dużych ilościach. Generalnie najlepsza jest dziczyzna, ale jeśli ktoś nie ma myśliwego w rodzinie/wśród znajomych to jest mało osiągalna niestety. Ale świnka (chude części) też nie są takie złe - wiadomo, więcej kalorii niż kurczak, ale za to zdrowiej dla organizmu
Stary 2012-01-20, 00:45   #4824
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
"stosował ktoś już jakieś SKUTECZNE tabletki spalające tłuszcz, albo zmniejszające apetyt lub przyśpieszające odchudzanie?" <- to Twoja wypowiedź z innego wątku, a bardzo podobna pojawiłą się na innych CZTERECH. Pytałaś o tabletki spalające tłuszcz. Jakim do cholery cudem tabletka ma Ci spalić tłuszcz? W paru wątkach piszesz o chęci zakupu Trec Clenburexin II od koleżanki.
Zamiast iść na łatwizę rusz się, pokaż, że Ci zależy i przeczytaj z 10 ostatnich stron wątku, a nie oczekujesz, że podamy Ci wszystko na tacy. Poszperaj w internecie, poczytaj na temat zdrowej diety. Trochę chęci!
ojj coś mi tu śmierdzi...
abraxas, tak się składa, że znam pewną osobę (wysoko postawioną) z Indykpola i wiem jak to u nich funkcjonuje. Nie ma takiego czegoś. Nie wiem gdzie to wyczytałaś - nie przeczę, że nikt tak nie robi, ale nie powinnaś uogólniać, przyklejać wszystkim z góry tą samą metkę. Ta osoba wcina od lat ich produkty, znam ja dobrze i wiem, że gdyby u nich miało miejsce takie coś, to by ich nie jadła.
Polecasz dziczyznę? Powodzenia. Smacznego. Ani to zdrowe na co dzień, ani smaczne...

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-01-20 o 00:57
Stary 2012-01-20, 01:45   #4825
f_ola
Zakorzenienie

Ale herezje tu dzisiaj lecą łuhuuuu! Znaczy się wczoraj
Czekajcie zacznę spisywać co najlepsze kawałki by publikować na blogu w ramach cyklu rozśmieszającego
Bottego rozszerz horyzontytrochę rozryweczki o północy nie zaszkodzi na wizażu xD
Może się dogadamy i część herezji publikujesz Ty, pół ja...nasze blogaski stałyby się słitaśne i miałyby wzięcie haha

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2012-01-20 o 01:52
Stary 2012-01-20, 13:32   #4826
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
"stosował ktoś już jakieś SKUTECZNE tabletki spalające tłuszcz, albo zmniejszające apetyt lub przyśpieszające odchudzanie?" <- to Twoja wypowiedź z innego wątku, a bardzo podobna pojawiłą się na innych CZTERECH. Pytałaś o tabletki spalające tłuszcz. Jakim do cholery cudem tabletka ma Ci spalić tłuszcz? W paru wątkach piszesz o chęci zakupu Trec Clenburexin II od koleżanki.
Zamiast iść na łatwizę rusz się, pokaż, że Ci zależy i przeczytaj z 10 ostatnich stron wątku, a nie oczekujesz, że podamy Ci wszystko na tacy. Poszperaj w internecie, poczytaj na temat zdrowej diety. Trochę chęci!
ojj coś mi tu śmierdzi...
abraxas, tak się składa, że znam pewną osobę (wysoko postawioną) z Indykpola i wiem jak to u nich funkcjonuje. Nie ma takiego czegoś. Nie wiem gdzie to wyczytałaś - nie przeczę, że nikt tak nie robi, ale nie powinnaś uogólniać, przyklejać wszystkim z góry tą samą metkę. Ta osoba wcina od lat ich produkty, znam ja dobrze i wiem, że gdyby u nich miało miejsce takie coś, to by ich nie jadła.
Polecasz dziczyznę? Powodzenia. Smacznego. Ani to zdrowe na co dzień, ani smaczne...
Ok, ja wiem o tych kurczakach również z pewnej firmy - również dość znanej. Ponadto - to, jak hoduje się kurczaki nie jest tajemnicą. Naprawdę sądzisz, że ktokolwiek z firmy przyzna się do takich praktyk?

A może powiesz mi co jest niezdrowego w mięsie dzikim (smak to kwestia gustu - ja bardzo lubię)? Mam na myśli na przykład sarnę? Chude, dobrej jakości wysokobiałkowe mięso, które nie zawiera cholesterolu, a przede wszystkim nie jest nafaszerowanie chemią z mączek i innych świństw. Jest to milion razy nbardziej dietetyczne i zdrowsze niż te sklepowe kurczaki.
Stary 2012-01-20, 14:32   #4827
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Ok, ja wiem o tych kurczakach również z pewnej firmy - również dość znanej. Ponadto - to, jak hoduje się kurczaki nie jest tajemnicą. Naprawdę sądzisz, że ktokolwiek z firmy przyzna się do takich praktyk?

A może powiesz mi co jest niezdrowego w mięsie dzikim (smak to kwestia gustu - ja bardzo lubię)? Mam na myśli na przykład sarnę? Chude, dobrej jakości wysokobiałkowe mięso, które nie zawiera cholesterolu, a przede wszystkim nie jest nafaszerowanie chemią z mączek i innych świństw. Jest to milion razy nbardziej dietetyczne i zdrowsze niż te sklepowe kurczaki.
Naprawdę sądzisz, że wszyscy są tacy źli niedobrzy, chcą nas wszystkich pootruć, na nas tylko zarabiać i siebie samych tez potruć? Ok, to idź do lasu i poluj często tak, by mieć co dzień na obiad dzika, sarnę czy cokolwiek innego. Powodzenia życzę! Ja nie jestem dzikusem, żeby jeśc dziczyznę cały czas. Nie mówiąc już o tym, że nie potrafiłabym zjeść tak pięknego zwierzaczka. To samo z zającami.
Jak Ty to sobie wyobrażasz? Że mamy co parę dni chodzić do lasu ze strzelbą czy jak? I skąd pewność, ze takie zwierze było ZDROWE? A może na coś chorowało? I co? Będziesz biegła z zabitym dzikiem do weta? Jeszcze nie widziłąm ogólnodostępnej dziczyzny. Druga sprawa to taka, że z mojej wiedzy wynika, iż np. sarna ma podobną ilość białka co pierś z kurczaka ;]
Dlaczego nie należy jeśc częścto czerwonego mięsa? Po raz kolejny cytuję mądra książkę: "Mięso czerwone należy spożywać tylko kilka razy w miesięcu ze względu na homocysteinę o działaniu miażdżycorodnym, powstającą w organizmie z aminokwasów siarkowych.". Więcej informacji poszukaj sobie w internecie, bo to temat wałkowany z milion razy.
Ode mnie to tyle i koniec. Ta dyskusja jest żałosna.

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-01-20 o 14:33
Stary 2012-01-20, 15:22   #4828
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Melduje,że dzisiaj znowu padam.
Cały dzień latałam, prowadziłam walkę podjazdową z panią z dziekanatu,bolą mnie mięśnie kicham i zakuwam czyli nihil novi.

Z jedzeniem kiepsko. Mało rzeczy mi smakuje. Dziś:

Pół jabłka, 2kromki razowca z almette, pomidorem i pestkami dyni
satino czekoladowe, trzy ciastkapetitki lu go,jabłko
dwie garście karmy dla studenta(mieszanki studenckiej z dodatkiem żurawiny)
teraz kapuśniak pochłaniam z wkrojoną wędlinką
w planie: ziemniak gotowany w mundurku z serkiem wiejskim o

Witam nowąąą!
Co do pilnowania porządku przekazuje pałę wyborowej*muzyczka* niech się zajmie porządkiem, bo ja czasu ni mam, ale jak się sesja skończyyyyy
nie padaj ! nie śmiała bym unieść tę pałkę i zająć się porządkiem bo nikt by tu już nie przyszedł
Cytat:
nie powinnam sie tu wypowiadać jako ekspert, nazwę się ,, poradzaczem''

Bottega ma racje, tutaj z dziewczynami jemy ZDROWO. nie chodzi o to żeby szybko schudnąć, ale w zdrowy sposób i skutecznie, bez efektu jojo .
to co napisałaś w swoim jadłospisie, o ile można to tak nazwać jest śmieszne. jedzenia za mało.

jesli miałabyś ochotę przepatrzeć kilka stron do tyłu, znajdziesz przykładowe jadłospisy. rozdzielone na śniadanie, 2 śniadanie, obiad kolacje itp

ja nie mam pojęcia jak ułożyć odpowiednio zbilansowany jadłospis, a no i pewnie gdyby mi się udało, tłukłabym go prze tydzień, ale żywcem sciągam wcześniej napisane propozycje. zaglądam na blogi itp... to jest kwestia poszukania

a forum traktuje troche jako ,,konfesjonał'' do spowiedz z grzeszków jedzeniowych , motywację no i komu mam narzekać że spadło mi tyle/wzrosło tyle itp ?
no i masz rację , odżywiamy się zdrowo , mamy małe grzeszki jak każdy ale nie są one codziennością
Cytat:

jak na śniadanie to mi się wydaje mało , powinnaś się najeść żeby mieć siłę się uczyć
po drugie co to za obiad? to dla mnie to żaden obiad bo ja bym się tym nie najadła .
podwieczorek - no ok ale jeden owoc by w sumie wystarczył i gdzie kolacja??????????
Cytat:
http://mrlewy.wrzuta.pl/audio/0M95hG...e_ze_moge_zdac

Wierzęęęęęęę,że mogęęęęęę zdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaać!
możesz
Cytat:
cichaj naÓczaj !!!

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ale ostra dyskusja się wywołała
to ja idę polować na obiad
Nie no żarcik . Ja się na temat dziczyzny nie wypowiadam bo nie jadłam . Jedynie co kiedyś jadałam to pasztet z ..... :x bo dziadek na wsi robił wypasiooooony
Kurczę ale jakoś jak by mi ktoś powiedział że to sarna oooo albo np koń to bym nie tknęła , na samą myśl mnie odrzuca ...ale z drugiej strony teraz pomyślałam o tym biednym kurczaczku co chodzi i sobie dziubie a ja co jem codziennie
Coś trzeba jeść.
Dalej czekam na @ .
Jutro mogę się nie oprzeć pokusom , jedziemy na imieniny szwagra

tyszkaaaaaaaaaaaaaaa gdzieś się podziałaaaaaa zakochanico !!!
Stary 2012-01-20, 15:28   #4829
happenstance
Raczkowanie

Cytat:
Naprawdę sądzisz, że wszyscy są tacy źli niedobrzy, chcą nas wszystkich pootruć, na nas tylko zarabiać i siebie samych tez potruć?
w miejscach gdzie masowo produkuje się jedzenie? TAK! było o tym sporo i naprawdę lepiej miec podejście nieufne niz wierzyć, że wszyscy są poprawni moralnie i przekładaja nasze zdrowie nad swój zysk...

Cytat:
Ok, to idź do lasu i poluj często tak, by mieć co dzień na obiad dzika, sarnę czy cokolwiek innego. Powodzenia życzę! Ja nie jestem dzikusem, żeby jeśc dziczyznę cały czas. Nie mówiąc już o tym, że nie potrafiłabym zjeść tak pięknego zwierzaczka. To samo z zającami.
agrument z dupy. ty jesteś niedobra bo jesz ładne zajączki, kurczaczki już nie sa tak ładne więc je można... no prosze cię ! albo wogóle nie jedz mięsa albo nie wytaczaj argumentu: bo to zwierzątko jest ładniejsze ...

Cytat:
Jak Ty to sobie wyobrażasz? Że mamy co parę dni chodzić do lasu ze strzelbą czy jak? I skąd pewność, ze takie zwierze było ZDROWE? A może na coś chorowało? I co? Będziesz biegła z zaweta? Jeszcze nie widziłąm ogólnodostępnej dziczyzny. Druga sprawa to taka, że z mojej wiedzy wynika, iż np. sarna ma podobną ilość białka co pierś z kurczaka ;]
a co za kurczakami/świaniami krowami latasz sama po farmie ? nawet jakbyś chciała pobiegać po lesie za dziczyzna, nie jesteś myśliwym, nie możesz. a propos każdy myśliwy należy do jakiegś koła łowieckiego, tam obowiazkowo jest weterynarz, który bada wszystko, co zostalo ustrzelone. poza tym są spisy zwierzyny więc naprawde nie ominiesz tego.

co do białka, to nie kwestia gram, a raczej przyswajalności białka, ale zgadzam się dziczyzna i kurczak stoja na podobnym poziomie. podobno rządzi zając.

A już poza tą dyskusją, niech kazdy je co chce. fajnie jakby wszystko co dostępne było zdrowe. ale to nie znaczy, że mamy sobie skakać do oczu bo ktos czegoś nie lubi/nie zje bo mu szkoda/ słyszał, że jest niezdrowe.

zaliczyłam łacine. ale pani się nade mną zlitowała.
Stary 2012-01-20, 16:01   #4830
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
zaliczyłam łacine. ale pani się nade mną zlitowała.
gratulacje !

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości