|
|
#1321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
hej dziewczyny
więc chciałam tylko powiedzieć, że diety się trzymam mniej więcej, trochę ćwiczę, a jak potrzebuję motywacji to oglądam the biggest looser ![]() mam nadzieję, że w następną sobotę będzie spadek
|
#1322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jem ok. 1700 a nawet i więcej się zdarza.I to nie chodziło mi też o ilość jedzenia a o jakość. Nie zamierzam wracać do tego co jadłam przed moja talerzową rewolucją. Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-09-29 o 18:32 |
|
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
Ale mam huśtawkę nastrojów... rano byłam zachwycona a teraz? Na zajęciach dowiedziałam się, że bardzo często jestem na językach ludzi z roku, pokpiewają ze mnie. To nie jest miłe, zwłaszcza, że nikomu nic nie zrobiłam.
Dzisiaj zjadłam: Na I śniadanie (9:00) musli z suszonymi bananami, pół szklanki mleka 2%, jabłko. Na II śniadanie (11:30) dwie śliwki, chlebek ryżowy i dwa plastry szynki z indyka (nie był to jeden posiłek, raczej co chwilę coś podjadałam). Na obiad (13:00) sałatkę z tuńczykiem, o której wcześniej już pisałam. Na podwieczorek dwie śliwki (16:00) i pół pitnego jogurtu malinowego (17:40). Na kolację (19:00) dwie kromki żytniego chleba, mały wędzony filet z pstrąga. Pewnie jeszcze dorzucę do tego pomidora, bo mam niedosyt warzyw.
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma co się zamartwiać ludźmi. nie są tego warci.
|
#1326 |
|
amor vincit omnia
|
ludzie są podli. nie mają swojego życia więc wytykają inny słabości... tak było, jest i to się nigdy nie zmieni
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie. kazda z nas pewnie o tym sie przekonala.
|
#1328 |
|
amor vincit omnia
|
2 ciemne kromki z pasta jajeczną i pomidorem
activia ze zbożami, jabłko 2 małe pulpeciki, 2 łyżki marchewki z groszkiem, 2 łyżki szpinaku koktajl (250ml maślanki + 100gr banana), 4 herbatniki BeBe + 30 min na steperze
|
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
Cały czas trzymam cię dietki,
Dziś zjadłam: 2 xMiód - 1 łyżeczka 60 kcal 2 xChleb Graham - 1 kromka 150 kcal 1 xNektarynka - 1 szt. średnia 66 kcal 2 xMakrela wędzona - 100g 442 kcal 1 xZupa jarzynowa - 1 porcja 110 kcal 2 xJaja sadzone - 1porcja 340 kcal 1 xSzczypiorek - 1 pęczek 9 kcal 1 xPapryka - 1 szt. średnia 36 kcal 1 xCebula - 1 szt. średnia 30 kcal 2 xPolędwica sopocka - 1 pl. 60 kcal Suma: 1303 kcal Troche dużo zjadłam ale kalorie są w porządku więc jest OK ![]() Byłam dziś na rowerze godzinke, super pogoda, ptaszki śpiewały...RAJ
|
|
|
|
#1330 |
|
Raczkowanie
|
Ech, macie racje dziewczyny. Ludzie zawsze znajdą jakiś powód żeby się z kogoś nabijać, pogadać, pośmiać czy cokolwiek :/ Nie można się takimi przejmować, bo tylko traci się nerwy, a po co?
Od poniedziałku zaczynam 3 razy w tygodniu siłownie i fitnes, trzymajcie kciuki żeby wystarczyło mi motywacji. Najgorzej będzie wyjść z domu np w zimie :P
|
#1331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także nie wiem, czy jest sens, by wcinać je. Ja sobie robię np. twarożek z kakao i słodzikami i jestem happy. ![]() I tak jak powiedziała tyszka , jak ja sobie powiem PO diecie, to nie utrzymam wagi, więc ja ogółem cały czas na można rzec - zdrowszym odżywianku, forever. Takie założenia, he...Myślę, że może jak już trochę schudnę to sobie będę pozwalała raz na to, raz na tamto. Na razie właściwie od pierwszego tygodnia września nie zjadłam żadnego jako takiego smakołyka ani nic. Tylko te bułki z ziarnami, dziś pochłonęłam dwie, bo tak pięknie pachniały! Tzn. nie od razu. ![]() Plago, ja też się przekonałam o tym, jak to jest być na językach, tym bardziej, że to akurat były wredne wyśmiewki z mojej wagi, choć wtedy byłam naprawdę duuużo chudsza! Ważyłam z 70kg. Ale i tak słyszałam za plecami to i tamto, nawet szczególnie się te osoby nie kryły z tym, specjalnie głośno mówiły..
|
|
#1332 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najczęściej baby takie głupie. Przyznam, że ciesze się, że studiowałam na Kierunku gdzie było 95% panów. Tez się zdarzały jakieś głupie komentarze w moją stronę czasem, ale ja się nie patyczkuje tylko rzucam mięchem z grubej rury. Na facetów w stadzie działa i potem już nie próbują cwaniaka zgrywać :P No ale chciałam tylko powiedzieć, żebyś się nie przejmowała. Niech gadają co chcą. Zapewne za 2 lata nie będziesz nawet o nich pamiętać. Nie ma sensu brać sobie do serca ich ględzenia. A poza tym "Haters make me famous" 3maj się ;*
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nowy sposób żywienia przyszedł mi całkiem łatwo. Miałam jedynie jedną chęć na początku - CocaCola. "Przed" piłam jej bardzo dużo , właściwie prawie codziennie. Odstawiłam na długi czas i potem jak łyka wypiłam prawie wyplułam. Takie słodkie to było i niedobre... teraz nawet jak zdarzy mi się pić sok owocowy z kartonu, to robię pół na pół z woda mineralną I to nie dlatego, że jestem szajbuską jakąś jeśli chodzi o kalorie ( pierwszy raz policzyłam ile ich wcinam, dopiero jak do was dołączyłam :P) tylko po prostu tak mi bardziej smakuje.
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
|
|
#1337 |
|
amor vincit omnia
|
a ja gazowanej nie lubię
|
|
|
|
#1338 |
|
Rozeznanie
|
jednak nie wytrzymałam i się zważyłam dzisiaj, i kolejny spadek
|
#1339 |
|
amor vincit omnia
|
u mnie jutro ważenie
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj- hardo waga się trzyma i 63,6 pokazuje ufff
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
ech, ja to bym chciała do waszej wagi dojść przed końcem roku
|
#1342 |
|
Rozeznanie
|
Ja też pragnę takiej wagi. Ale powoli małymi kroczkami do przodu idę.
Dzisiaj znowu się ważyłam (chyba robię to za często ) i znowu malutki spadek. Moja obecna waga to 71,4 kg. Nie ważyłam tyle od kilku lat. Super!!! No i w pracy kilka osób mi powiedziało, że sporo schudłam. Dziewczyny takie słowa najbardziej motywują!!!!!Wczoraj miałam szewski dzień i zamiast kolacji wytrąbiłam piwko. Wiem, źle zrobiłam. Teraz nie pozostaje nic jak tylko Plan dnia: Śniadanie - 2 kromki żytniego z szynka +pomidor z cebulką II śniadanie - znowu dwie kromki czarnego z serkiem topionym fit (jeden klinek) i pomidorek Przekąską - jabłko + zielona herbatka Obiad - 3 pierogi ruskie z wody bez tłuszczu (TŻ robi dzisiaj obiad) Podwieczorek - baton musli Kolacja - jeszcze nie wiem, może jajo na miękko? Zamówiłam dzisiaj kilka kosmetyków firmy Palmers (na rozstępy, na cycki, dla małej) ze stronki http://www.maslokakaowe.com/ Wracam już do pracy, papapa
|
#1343 |
|
Raczkowanie
|
Ech, jak ja bym chciała do Waszej wagi dojść w ogóle. Sesesese.Na I śniadanie (8:00) była owsianka z rodzynkami i orzechami nerkowca. Zrobiłam sobie dłuuuugi długi spacer do biblioteki, okrężnymi drogami. Mój walk mate eco pokazuje, że zrobiłam ponad 9,7 tysiąca kroków. Teraz zasiądę do II śniadania - chudego twarogu z bananem (ktoś tu wychwalał, muszę spróbować!). Na obiad będzie gulasz paprykowy z kurczakiem, pieczarki podsmażone na oliwie i 1/3 woreczka kaszy gryczanej. Na podwieczorek marchewka tarta z jabłkiem, a na kolację tosty z serem. Tak, z serem! Wezmę dwie kromki chleba żytniego i przekroję je na połówki - wyjdą cztery cząstki, w sam raz na dwa tosty. Mam żółty ser cienki jak papier, wręcz przezroczysty. Do tego wrzucę po plasterku pomidora i siup do opiekacza!
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno mniej a Ty łajzo czemu się znów ważysz? ![]() ja też się zważyłam. 71,4, czyli cos tam spadlo
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
A ja po tygodniowej labie(mielismy mniej pracy wiec pracowalam tylko 4 h dziennie)wrocilam wczoraj do systemu 9h pracy+2h dojazdow
|
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ostatnio się nie udzielałam, jednak starałam się was czytać na bieżąco ![]() Przez tą chorobę ten tydzień już skreśliłam na straty, nie czarujmy się, przez brak apetytu mało co jadłam, a na ćwiczenia siły nie miałam, tak więc podczas jutrzejszego ważenia żadnego spadku się nie spodziewam, no nic mówi się trudno, następny tydzień będzie lepszy, przynajmniej taką mam nadzieję ![]() Zrobiłam dziś gołąbki, ale zamiast ryżu w środku były pieczarki z mięsem z kurczaka, więc chyba bardziej były dietetyczne ![]() Muszę iść na zakupy, bo lodówka świeci pustkami, a weekend spędzam w pracy, tak więc jedynie dziś mi pozostaje gdziekolwiek się ruszyć. |
|
|
|
#1347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle co ja zrobiłam... Mój mózg wpoił sobie głupią tezę, że galaretka ma na 100gram tego PROSZKU te 58kcal... i zjadłam całą galaretkę. Czyli 90gram proszku na pół litra wody. Wczoraj. Więc łaadnie przekroczyłam limit, myśląc do dziś, że spokojnie się zmieściłam...
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
bez paniki!
|
#1349 |
|
amor vincit omnia
|
u mnie dziś:
koktajl (250ml maślanki, 130gr banana, 2 łyżki otrębów) jabłko, kawałek piernika makaron ze szpinakiem, kawałek pieczonego kurczaka (filet), 2 łyżki marchewki gotowanej, 2 łyżki marchewki z groszkiem 2 kromki z apsta jajeczną koktajl (200ml maślanki, garść malin) + 30 min steperowania |
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
ładnie Eldo! napisz koniecznie rano ile tam waga pokazała!
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.

więc chciałam tylko powiedzieć, że diety się trzymam mniej więcej, trochę ćwiczę, a jak potrzebuję motywacji to oglądam the biggest looser

Jem ok. 1700 a nawet i więcej się zdarza.

) i znowu malutki spadek. Moja obecna waga to 71,4 kg. Nie ważyłam tyle od kilku lat. Super!!! No i w pracy kilka osób mi powiedziało, że sporo schudłam. Dziewczyny takie słowa najbardziej motywują!!!!!