XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 16:50   #1621
Ivy85
Przyczajenie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

Cześć dziewczyny, dalej trwam na diecie Choć łatwiej było mieszkając samej - co chciałam to kupiłam i nic 'kuszącego' nie leżało pod ręką, a nie jak w domu reszta zawsze jakieś słodkości kupuje. No ale trzeba trenować sile woli

Obecna waga 81,7 (po ok. tygodniu od poprzedniego ważenia)
Wymiary:
biust 110
talia 86
biodra 109
udo 60
łydka 42 (wrrr, z tym to zawsze horror przy zakupach kozaków na zimę)

Zaczęłam ćwiczyć, ściągnęłam ćwiczenia Tamily Weeb (nawet nie skomplikowane) i robię na razie w krótkich seriach.
Do diety wprowadzona została zielona herbata.

Na dzisiaj:
mleko 0,5% i płatki jęczmienne
2 plastry wędliny
kawa z mlekiem 0,5% i banan
kurczak po indyjsku 300g (kurczak, ryż, warzywa,) z Frosty
W planach na dziś jeszcze: jajecznica z wędliną, pomidorem z serkiem wiejskim albo jakąś kanapką.

W sumie zastanawiam się czy nie zrezygnować z chleba całkiem, zwłaszcza że mnie do niego nie ciągnie ostatnio.
Ivy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 19:49   #1622
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

LadyTooFat, w zasadzie to nie ćwiczę wcale. Na basenie nie byłam od dwóch tygodni, długie spacery z powodu pogody i natłoku zajęć przerzedziły się do jednego tygodniowo. Dlatego najczęściej wracając do domu z uczelni, wysiadam 3-4 przystanki wcześniej i pozostałą drogę pokonuję na piechotę. Ale co to za ruch? Żaden. Można powiedzieć, że kilogramy zbijam samą dietą.

Nie chcę po zrzuceniu 40 kilogramów być 60-paro kilogramowym flakiem. Ale nie mam pomysłu na ćwiczenia, które z jednej strony modelowałyby sylwetkę i pomagały w wyszczuplaniu, a z drugiej strony ujędrniały...

czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 20:09   #1623
dexterowa00
Raczkowanie

Heej, nie mam czasu czytać co pisałyście ale melduję że jestem, żyję i wróciłam właśnie z 1,5 godziny fittnesu

85 -84-83.5-83-82-81-80-CEL I 79 -78-77-76-75-74-73-72-71-70- CEL II 69 -68-67-66-65-64-63-62-61- CEL III 60
dexterowa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 20:19   #1624
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
melduję wykonanie ćwiczeń !!!
niech mnie ktoś kopnie w tyłek żebym się bardziej zmobilizowała i postarała ;]
<kopie_wybOrOową_w_tyłe k>
Polecam się na przyszłość

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość
Ja nie zaniechałam! Trzymam się dobrze. Ja ostatnio pieczone (znaczy się akurat w mikrofali ) jabłko i cynamon dodałam do brązowego ryyżu, bo tak to nie mam pomysłu na dietetyczny, dobry sos. A na słodko też mniam.

ALE jutro czeka mnie procentowe picie, że tak to ujmę. Pół dnia będę głodować, żeby sobie dobrze popić czerwonego winka. A propo, czy jak jem jak jem, czyli dużo mniej niż kiedyś, to alkohol mocniej wbija się w głowę?

Tyszka , czemu akurat 91,6?
Po pierwsze przed tym piciem jedz normlanie, nie schizuj się dziewczyno. Jak będziesz głodować to po kieliszku odpadniesz
Wyskoki się zdarzają, nie popadajmy już w przesadyzm :P

91.6 z tego samego powodu co Plaga To granica pomiędzy otyłością () a nadwagą. Nie przypuszczałam, że będę się kiedyś cieszyła z nadwagi

Ja tam lubie suchy ryż, gotuje sobie go w kurkumie (czy tam mieszance curry) i jest pyszny.
Sosny to moga być np. pomidorowy : na niewielkiej ilości tłuszczu szklisz cebulke, wrzucasz pokrojone pomidory bez gniazd nasiennych i można też kilka z puszki (albo same z puszki). Ja zawsze daje te i te i wtedy nie używam już koncentratu pomidorowego tylko wlewam ten puszkowy. Przyprawiasz do smaku. ja np wsypuje troszkę majeranku, soli, pieprzu, papryki słodkiem i chilli i na koniec daje sporo oregano (bo uwielbiam).

Robię też takie duszone warzywa z papryką, cebule szkle, wrzucam dużo papryki różnokolorowej i duszę do miękkości, potem daje kilka pomidorów. Przyprawy. Grillowanego kurczaka. I pycha do makaronu

Zrobiłam takie warzywa we wtorek i dziś zjadłam ostatnią porcje
2 dni jadłam z makaronem a dziś mi sie go nie chciało gotować to wpakowałam do tortilli, dałam garść pekińskiej i 30g niskotłuszczowego sera żółtego. Zapiekłam lekko w mikrofali i pożarłam w 15 sek chyba Mniam

Cytat:
Napisane przez Ivy85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dalej trwam na diecie Choć łatwiej było mieszkając samej - co chciałam to kupiłam i nic 'kuszącego' nie leżało pod ręką, a nie jak w domu reszta zawsze jakieś słodkości kupuje. No ale trzeba trenować sile woli

Obecna waga 81,7 (po ok. tygodniu od poprzedniego ważenia)
Wymiary:
biust 110
talia 86
biodra 109
udo 60
łydka 42 (wrrr, z tym to zawsze horror przy zakupach kozaków na zimę)

Zaczęłam ćwiczyć, ściągnęłam ćwiczenia Tamily Weeb (nawet nie skomplikowane) i robię na razie w krótkich seriach.
Do diety wprowadzona została zielona herbata.

Na dzisiaj:
mleko 0,5% i płatki jęczmienne
2 plastry wędliny
kawa z mlekiem 0,5% i banan
kurczak po indyjsku 300g (kurczak, ryż, warzywa,) z Frosty
W planach na dziś jeszcze: jajecznica z wędliną, pomidorem z serkiem wiejskim albo jakąś kanapką.

W sumie zastanawiam się czy nie zrezygnować z chleba całkiem, zwłaszcza że mnie do niego nie ciągnie ostatnio.
Eee ja bym z chleba nie umiałam zrezygnować. Nie mam też takiego zamiaru, bo lubię kanapeczki :P
Tą wędline to jadłaś tak bez niczego? Prosi się aż o jakiś dodatek

Ja od dziś pije czerwoną herbatkę. 3 kubki dziś zaliczone.

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
LadyTooFat, w zasadzie to nie ćwiczę wcale. Na basenie nie byłam od dwóch tygodni, długie spacery z powodu pogody i natłoku zajęć przerzedziły się do jednego tygodniowo. Dlatego najczęściej wracając do domu z uczelni, wysiadam 3-4 przystanki wcześniej i pozostałą drogę pokonuję na piechotę. Ale co to za ruch? Żaden. Można powiedzieć, że kilogramy zbijam samą dietą.

Nie chcę po zrzuceniu 40 kilogramów być 60-paro kilogramowym flakiem. Ale nie mam pomysłu na ćwiczenia, które z jednej strony modelowałyby sylwetkę i pomagały w wyszczuplaniu, a z drugiej strony ujędrniały...
Pewnie już to pisałam, ale polecam 8 minutówki z youtube'a. Robiłam buns i abs i było widać róznice. Pupa twarda była i okrągła Lubie duże pupy, więc byłam uszczęśliwiona
Miałam zacząć je robić, ale coś mi się nie chciało...
tyszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 23:22   #1625
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tyszka_ Pokaż wiadomość

Po pierwsze przed tym piciem jedz normlanie, nie schizuj się dziewczyno. Jak będziesz głodować to po kieliszku odpadniesz
Wyskoki się zdarzają, nie popadajmy już w przesadyzm :P
Tyle że ja zamierzam duuużo wypić, bo to nasza biba odprężeniowa w tym ciężkim życiu, i obliczyłam, że zgromadzony przeze mnie alkohol winkowy ma łącznie już 1000kcal. Więc chociaż pół dnia muszę popościć, przed piciem dopiero coś wszamać, tylko co...
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 23:58   #1626
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:

Za dużo nie myśl-po prostu ćwicz . Jakieś filmy z fitnessem i do robotyWażne jest to,że się powyginasz trochę, załapiesz bakcyla i wzmocnisz mięśnie. A potem z czasem zobaczysz co Ci najbardziej pasuje
Osobiście lubię Tamille Webb i Jillian Michaels. Wiem,że niektóre dziewczyny lubią Turbofire Ściągaj i powyginaj się trochu.
Modelowanie,wyszczuplanie ,ujędrnianie? I co jeszcze? Nic Ci nie da modelowanie teraz.
Póki co nie robisz nic tak dumając. Plago kochana! Ściągaj filmiki i do roboty!Przecież możesz robić różne zestawy ćwiczeń. Na poczatku trening aerobowy, bo masz trochę kilogramów do zgubienia. A z czasem jakieś modelowanko.

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-10-14 o 00:09
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 00:06   #1627
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Tyle że ja zamierzam duuużo wypić, bo to nasza biba odprężeniowa w tym ciężkim życiu, i obliczyłam, że zgromadzony przeze mnie alkohol winkowy ma łącznie już 1000kcal. Więc chociaż pół dnia muszę popościć, przed piciem dopiero coś wszamać, tylko co...
Dziewczyno przestań!
1000kcal które jesz to i tak bardzo mało! Nie ucinaj jedzenia tylko dlatego, że masz imprezę. Na prawdę, to już wg mnie przesadyzm max.
Jak już chcesz poimprezować, to zjedz normalnie i relaksuj się. Na prawde nie ma się co przejmować
Już druga sprawa, ze jak pogłodujesz to przy 3 kieliszku padniesz :P Jeden dzień "urlopu" dietowego nie musi się równać głodowi przez cały dzień. Poza tym jak tu się odprężać jak chcesz na głodzie cały dzień być. Przecież wieczorem będzie jeszcze gorzej! Winem się nie najesz...
Jak się dowiem, że nie zjadłaś chociaż tych 1000kcal to znajdę i uduszę :P
Stary 2011-10-14, 00:08   #1628
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Dziewczyno przestań!
1000kcal które jesz to i tak bardzo mało! Nie ucinaj jedzenia tylko dlatego, że masz imprezę. Na prawdę, to już wg mnie przesadyzm max.
Jak już chcesz poimprezować, to zjedz normalnie i relaksuj się. Na prawde nie ma się co przejmować
Już druga sprawa, ze jak pogłodujesz to przy 3 kieliszku padniesz :P Jeden dzień "urlopu" dietowego nie musi się równać głodowi przez cały dzień. Poza tym jak tu się odprężać jak chcesz na głodzie cały dzień być. Przecież wieczorem będzie jeszcze gorzej! Winem się nie najesz...
Jak się dowiem, że nie zjadłaś chociaż tych 1000kcal to znajdę i uduszę :P
Ja trzymam Ty dusisz?
Stary 2011-10-14, 00:11   #1629
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Za dużo nie myśl-po prostu ćwicz . Jakieś filmy z fitnessem i do robotyWażne jest to,że się powyginasz trochę, załapiesz bakcyla i wzmocnisz mięśnie. A potem z czasem zobaczysz co Ci najbardziej pasuje
Osobiście lubię Tamille Webb i Jillian Michaels. Wiem,że niektóre dziewczyny lubią Turbofire Ściągaj i powyginaj się trochu.
Modelowanie,wyszczuplanie ,ujędrnianie? I co jeszcze?
Póki co nie robisz nic tak dumając. Plago kochana! Ściągaj filmiki i do roboty!Przecież możesz robić różne zestawy ćwiczeń. Na poczatku trening aerobowy, bo masz trochę kilogramów do zgubienia. A z czasem jakieś modelowanko.
Tyś jest mądra dziewczyno

Wydaje mi się, że chyba najgorzej zacząć. Sport/ćwiczenia uzależniają i potem gdy się nie poćwiczy to jakoś tak brakuje czegoś. Pierw może się będziesz musiała troszkę zmuszać, ale (jak to i w odchudzaniu) efekty motywują.
3mam kciuki za Twoje samozaparcie i zdaj relacje

Ja z Turbofire robiłam jedynie rozciąganie. Po tym najdłuższym miałam zakwasy hahaha. Przypuszczam, że inne mogły by mnie zabić
Stary 2011-10-14, 00:26   #1630
LadyTo0fat
Rozeznanie

Haha, no dziewczynyyy! Nie duście!
Dobra, będę jadła, ale na pewno nie 1000kcal!
myślę, że z 500... no chyba, że będę jakaś wielce głodna.
Rano wszamię jakąś dawkę owsianeczki, to myślę, że energia bęędzie na kilka dobrych godzin I jakieś 120kcal. Potem coś się wymyśli. Może ryż brązowy? Zjem 50gramików, wychodzi 160kcal. Następnie planuję rano upichcić racuszki http://dietetycznepoczynania.blox.pl...a-owocowa.html - w moim wykonaniu wyjdzie jakieś 210kcal. I jeszcze jakieś jabłuuuuszko. Może być?

Ooo, albo otręby pszenne lepiej, mniej kaloryczne Zrobię miszmasz.

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2011-10-14 o 00:28
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 08:28   #1631
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Rano wszamię jakąś dawkę owsianeczki, to myślę, że energia bęędzie na kilka dobrych godzin I jakieś 120kcal. Potem coś się wymyśli. Może ryż brązowy? Zjem 50gramików, wychodzi 160kcal. Następnie planuję rano upichcić racuszki http://dietetycznepoczynania.blox.pl...a-owocowa.html - w moim wykonaniu wyjdzie jakieś 210kcal. I jeszcze jakieś jabłuuuuszko. Może być?

ja też planuję w sobotę picie, ale zamierzam zjeść normalnie. jeśli codziennie masz obcięte kalorie, to jednorazowo jak dojdziesz do swojej normalnej ilości, to po prostu w ten dzień nie schudniesz, a nie, że tragedia się stanie

a poza tym, dzisiaj weszłam na wagę i było 69,9 pewnie to trochę odwodnienie, bo mi się pić rano chciało, ale i tak nie widziałam 6 z przodu cztery lata co najmniej więc
teraz jeszcze dobić do 68 (mam nadzieję, że w październiku ), bo wtedy zejdę z nadwagi w bmi i koniec ścigania się z wagą, będę się odchudzać do momentu aż mi się efekt spodoba

Cytat:
Modelowanie,wyszczuplanie ,ujędrnianie? I co jeszcze? Nic Ci nie da modelowanie teraz.
ja bardzo lubiłam Tamilee, dopóki nie zaczęłam z Jillian Jeszcze jest turbo jam, łatwiejszy niż turbofire. polecam

Edytowane przez MaryAnne
Czas edycji: 2011-10-14 o 08:36
MaryAnne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:03   #1632
laponka
Raczkowanie

Czwarta Plaga Egipska... gratuluję dalszego spadku wagi. Z pewnością jest to budujące.

Tyszko obrzydzenie do jedzenia mnie bierze stąd, ze po prostu jem bardzo dużo i jestem wciaż "opchana". Dlatego trochę zmniejszyłam ilości spożywanych pokarmów. Np. w tej chwili jem śniadanie, to zamiast 2 jajek ugotowałam tylko jedno.
I przyznam szczerze...odchudzanie wciąga jak cholera. Teraz czas pomyśleć o ruchu, żeby worek ze mnie nie został.

2013.07.18 - 85.0
2013.07.21 - 84.1
2013.07.27 - 83.1

I cel: - 75 kg
II cel:- 70 kg
III : - 60 kg
IV : - 56 kg
laponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:16   #1633
nicky_1981
Rozeznanie

Witam dziewczyny, dawno mnie nie było. Pamiętacie mnie?????
Długo się nie odzywałam bo zachorzałam :-(
Tak się zatrułam, że tak czy siak byłam na diecie ale trochę innej.

Z ćwiczeniami jestem dalej na bakier ale utwierdzam się w diecie
śniadanko - owsianka
II śniadanko - bułka grahamka + jeden serek topiony
przekąska - jabłko
obiad- bulionówka zupy z cukinii
kolacja - jeszcze nie wiem......

Waga 71kg, weszłam w mniejsze ubrania
Wracam do pracy i życzę miłego chudnięcia
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:53   #1634
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Nicky, gratulacje.

Jadłospis na dziś:
I śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów żytnich i 3/4 szklanki mleka 2%
II śniadanie: mały kubek jogurtu naturalnego zmiksowany z jabłkiem, trochę cynamonu, kilka rodzynek
obiad: sałatka jarzynowa (gotowana mała marchewka, jajko, pół ziemniaka, pół ogórka kiszonego, po 50g fasoli czerwonej i groszku, duży plaster szynki z indyka - wszystko wymieszane z łyżeczką musztardy oraz jogurtu naturalnego)
podwieczorek: grejpfrut
kolacja: leczo z kurczakiem

Stary 2011-10-14, 14:36   #1635
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:

500kcal na cały dzień. Dzizys... bym padła z głodu od razu. Mam nadzieje, że jednak się postarasz te 1000kcal zjeść. Uwierz, że nie zgrubniesz 5kg od jednego dnia laby. No i udanej imprezy bez zastanawiania sie ile kalorii ma te winko :P

Cytat:
Napisane przez MaryAnne Pokaż wiadomość
ja też planuję w sobotę picie, ale zamierzam zjeść normalnie. jeśli codziennie masz obcięte kalorie, to jednorazowo jak dojdziesz do swojej normalnej ilości, to po prostu w ten dzień nie schudniesz, a nie, że tragedia się stanie

a poza tym, dzisiaj weszłam na wagę i było 69,9 pewnie to trochę odwodnienie, bo mi się pić rano chciało, ale i tak nie widziałam 6 z przodu cztery lata co najmniej więc
teraz jeszcze dobić do 68 (mam nadzieję, że w październiku ), bo wtedy zejdę z nadwagi w bmi i koniec ścigania się z wagą, będę się odchudzać do momentu aż mi się efekt spodoba

ja bardzo lubiłam Tamilee, dopóki nie zaczęłam z Jillian Jeszcze jest turbo jam, łatwiejszy niż turbofire. polecam
Dobrze prawisz
Gratuluje 6!!
Ja często w ramach zachęty stawałam na wagę po bieganiu (czasami 1,5kg mniej było!).
Wiadomo, że to wypocone, ale magiczne cyferki na wadze mają cudowną moc poprawiania nastroju :P

Cytat:
Napisane przez laponka Pokaż wiadomość
Czwarta Plaga Egipska... gratuluję dalszego spadku wagi. Z pewnością jest to budujące.

Tyszko obrzydzenie do jedzenia mnie bierze stąd, ze po prostu jem bardzo dużo i jestem wciaż "opchana". Dlatego trochę zmniejszyłam ilości spożywanych pokarmów. Np. w tej chwili jem śniadanie, to zamiast 2 jajek ugotowałam tylko jedno.
I przyznam szczerze...odchudzanie wciąga jak cholera. Teraz czas pomyśleć o ruchu, żeby worek ze mnie nie został.
Tylko jeśli masz plan ułożony z konkretną ilością kalorii, to nie jest dobry pomysł aby je ucinać. Lepiej pokombinować i może uda się znaleźć jakieś produkty objętościowo mniejsze, ale o porównywalnych wartościach odżywczych. Może poproś o to swojego lekarza, w końcu dieta powinna być ułożona tak, aby Ci było smacznie i dobrze. Nie można się zamęczać, bo psychika tez tu dużą role odgrywa.
A tak z ciekawości, jak często chodzisz do tej dietetyczki? Czy to prywatne wizyty? Nigdy nie byłam, dlatego pytam

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, dawno mnie nie było. Pamiętacie mnie?????
Długo się nie odzywałam bo zachorzałam :-(
Tak się zatrułam, że tak czy siak byłam na diecie ale trochę innej.

Z ćwiczeniami jestem dalej na bakier ale utwierdzam się w diecie
śniadanko - owsianka
II śniadanko - bułka grahamka + jeden serek topiony
przekąska - jabłko
obiad- bulionówka zupy z cukinii
kolacja - jeszcze nie wiem......

Waga 71kg, weszłam w mniejsze ubrania
Wracam do pracy i życzę miłego chudnięcia
Skoro już wyleczona, to świetnie! Duzo zdrowia
No i gratuluję zmiany rozmiarów!
Wiem jak to cieszy, bo 2 dni temu wreszcie wlazłam w h&m'owe 44.
Oczywiście z tej euforii zakupiłam
Cieszy mnie to, bo nawet jak ważyłam 70-74kg (taka waga do której mniej więcej dążę) miałam rozmiar 40-42. To już blisko
Stary 2011-10-14, 14:43   #1636
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Rano wszamię jakąś dawkę owsianeczki, to myślę, że energia bęędzie na kilka dobrych godzin I jakieś 120kcal.
co to ma być? poza tym owsianka... żeby maiął 120kcal to jest jesj naprawdę MAŁO, energii nie będzie nawet na 2 godz.. ja nie wiem co to za metoda?! chyba tylko na KZ

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Cieszy mnie to, bo nawet jak ważyłam 70-74kg (taka waga do której mniej więcej dążę) miałam rozmiar 40-42. To już blisko
ja przy wadze ok. 71-2 nosiłam rozmiar 42
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:45   #1637
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
co to ma być? poza tym owsianka... żeby maiął 120kcal to jest jesj naprawdę MAŁO, energii nie będzie nawet na 2 godz.. ja nie wiem co to za metoda?! chyba tylko na KZ

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ja przy wadze ok. 71-2 nosiłam rozmiar 42
Tzn. mi to akurat zupełnie nie przeszkadza
Mam odstający tyłek, co mi się bardzo podoba. Lubię duże pupy. Musi być duża! :P
Stary 2011-10-14, 14:52   #1638
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Tzn. mi to akurat zupełnie nie przeszkadza
Mam odstający tyłek, co mi się bardzo podoba. Lubię duże pupy. Musi być duża! :P
nie chciałam powiedzieć ze 42 to duży rozmiar czy coś nie.. chodziło mi o to, że fajnie jest spaść chociaż o ten rozmiar, dwa poza tym każdy ma inny wzrost i przy względnie podobnej wadze wymiary się jednak różnią

ja też mam tyłek, jak to niektórzy mówią 'murzyński' zawsze taki miałam, mama babcia to samo.. .nie zmniejszę go, ale mogę ujędrnić itd (pracuję nad tym ) wtedy bedzie jeszcze fajniejszy
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:06   #1639
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
<kopie_wybOrOową_w_tyłe k>
Polecam się na przyszłość
o dzięki Ci dobra kobieto za kopaaaa chyba dotarł do mnie z rana dlatego tak kiepsko się poczułam w urzędzie ;D
swoją drogą na pewno dotarł bo mnie troszkę zmobilizował mimo że jakiś kiepski dzień mam ...znowu kiepsko się czuję , mało nie uciekłam z urzędu bo tak mi było słabo , duszno ...chyba idzie wielkimi krokami @ albo nie wiem cio to
a dziś było na śniadanko : kawa z mlekiem i słodzik i jak zwykle płatki owsiane, otręby i musli na mleku
poźniej obiad 2 łyżki ziemniaków 2 jajka sachodne i 3/4 kubka barszczu czerwonego no i kawa znowu

a dalej nie wiem ..śpiąca jeszcze ale tyle roboty w domu i jeszcze to nieszczęsne prasowanie

ooooo miałam zapytać czy któaś próbowała to http://www.wasa.com/Framework/Articl...epslanguage=pl ??? albo Crunchella Onion - lekkie wafle pszenno - ryżowe ...ja próbowałam tych crunchella cebulowa kupca i powiem że takie dobre żeby zachrupać swoją jakaś tm potrzebę a klc tyle co kromka wasa
Stary 2011-10-14, 15:39   #1640
Ivy85
Przyczajenie

Cytat:
Najważniejsze to tracić te kilogramy powoli, ale to wiesz. 40 to nie jest az tak strasznie dużo, jak je racjonalnie rozłożysz w czasie to powinno być dobrze. Do tego balsamy/kremy. O ile w ich działanie wyszczuplające nie wierzę, to ujędrniają skórę i poprawiają jej wygląd. Ja używam tych z serii Eveline i jestem całkiem zadowolona. Zwłaszcza ich serum do biustu (to różowe). Przy ostatnim odchudzaniu miałam trochę problemów z rozstępami, ale szybko bladły i stawały się niewidoczne. Teraz narzekam tylko na te na ramionach.
Co do ćwiczeń to polecałabym ci basen i pływanie - też ujędrnia skórę. A jak znajdziesz jakieś ciekawe zestawy "domowe" to podziel się Sama też szukam czegoś ciekawego, zwłaszcza że nie mam zawsze czasu by poświęcić na nie tą godzinę, a niby trzeba minimum 45 minut by się tłuszczyk zaczął spalać (tak twierdzili u mnie na wfie)

Cytat:
Eee ja bym z chleba nie umiałam zrezygnować. Nie mam też takiego zamiaru, bo lubię kanapeczki :P
Tą wędline to jadłaś tak bez niczego? Prosi się aż o jakiś dodatek

Ja od dziś pije czerwoną herbatkę. 3 kubki dziś zaliczone.
Samą podjadam między posiłkami, w zasadzie u mnie plan wyglada tak 3 główne posiłki po mniej więcej 300 kcal każdy i do tego 2-3 "przekąski" między nimi, czyli owoce, jogurt, wędlina, czy serek czy coś tam jeszcze.

Kiedyś już ponad pół roku nie jadłam wogle, ale to raczej temu, że nie miałam gdzie chleba zamrażać, a nie byłam w stanie zużyć całego i się marnował. Zastanawiam się, bo niektórzy wykluczali chleb na dietach i podobno działało.

Dobra ta czerwona? Znaczy w smaku Zielona jest dość specyficzna, ale przyzwyczaić się można i mi na ciepło smakuje (zimna jest wstrętna)
Ivy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 17:20   #1641
f_ola
Zakorzenienie

Ja też dzisiaj bibe mam...i jutro też...i we wtorek...
Ale to nie powód do głodzenia się.3 imprezy, a potem nauka więc sobie pozwole

Tyłek mam płaski tylko kurczeeee cycki małe
Muszę popracować żeby zeszły nogi moje,a cycki zostały xD

nie poddajemy się dziewczyny!
wracam do Was w niedziele jak wytrzeźwieje.

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-10-14 o 17:23
Stary 2011-10-15, 11:12   #1642
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Meldować mi tu o spadkach.

Stary 2011-10-15, 12:23   #1643
whisky79
Raczkowanie

U mnie dzis o 0,7kg mniej czyli 64,1 na wadzeAle chyba nie uda mi sie osiagnac celu do urodzin Mam teraz zwariowane zmiany w weekendy-np w piatek koncze o 2 w nocy i na 14 spowrotem do pracy.A u mnie niedospanie wiaze sie z powolnym spadkiem.No i czesto tez jem jakas kanapke ok polnocy

Edytowane przez whisky79
Czas edycji: 2011-10-15 o 12:26
whisky79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 13:13   #1644
laponka
Raczkowanie

Ja dziś na wadze miałam 77.6 kg. Bomba ta dieta.

2013.07.18 - 85.0
2013.07.21 - 84.1
2013.07.27 - 83.1

I cel: - 75 kg
II cel:- 70 kg
III : - 60 kg
IV : - 56 kg
laponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 13:36   #1645
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
nie chciałam powiedzieć ze 42 to duży rozmiar czy coś nie.. chodziło mi o to, że fajnie jest spaść chociaż o ten rozmiar, dwa poza tym każdy ma inny wzrost i przy względnie podobnej wadze wymiary się jednak różnią

ja też mam tyłek, jak to niektórzy mówią 'murzyński' zawsze taki miałam, mama babcia to samo.. .nie zmniejszę go, ale mogę ujędrnić itd (pracuję nad tym ) wtedy bedzie jeszcze fajniejszy
No ja tez mówię, że murzyński
Kiedyś go nie cierpiałam, ale miałam chłopaka, który lubił duże pupy i dzięki niemu ja też polubiłam. Czasami się przydają Ci faceci haha

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
o dzięki Ci dobra kobieto za kopaaaa chyba dotarł do mnie z rana dlatego tak kiepsko się poczułam w urzędzie ;D
swoją drogą na pewno dotarł bo mnie troszkę zmobilizował mimo że jakiś kiepski dzień mam ...znowu kiepsko się czuję , mało nie uciekłam z urzędu bo tak mi było słabo , duszno ...chyba idzie wielkimi krokami @ albo nie wiem cio to
Nie spodziewałam się, że wirtualnie też zadziała.
Ja to jednak mam MOC

Cytat:
Napisane przez Ivy85 Pokaż wiadomość
Samą podjadam między posiłkami, w zasadzie u mnie plan wyglada tak 3 główne posiłki po mniej więcej 300 kcal każdy i do tego 2-3 "przekąski" między nimi, czyli owoce, jogurt, wędlina, czy serek czy coś tam jeszcze.

Kiedyś już ponad pół roku nie jadłam wogle, ale to raczej temu, że nie miałam gdzie chleba zamrażać, a nie byłam w stanie zużyć całego i się marnował. Zastanawiam się, bo niektórzy wykluczali chleb na dietach i podobno działało.

Dobra ta czerwona? Znaczy w smaku Zielona jest dość specyficzna, ale przyzwyczaić się można i mi na ciepło smakuje (zimna jest wstrętna)
Ja nigdy nawet nie pomyślałam, że mogę żyć bez chleba.
Co prawda ciemny chleb nie jest tak pyszny jak świeża pszenna bułka z masełkiem, no ale cóż. Albo ładna figura albo chwila przyjemności. Wyieram to pierwsze

Czerwona herbata jak dla mnie ma posmak błota z trawą Co dziwne - bardzo mi smakuje. Dodam, że pije liściastą bez smakowych dodatków. Kupiłam jakiś czas temu troszkę takiej z domieszką grejpfruta i dziś wieczorem sobie sprawdzę cóż to za cudo.
Ponieważ pije tylko wodę mineralną/ wodę z dodatkiem musującego magnezu z Krugera to herbata jest miłym urozmaiceniem.

Cytat:
Napisane przez whisky79 Pokaż wiadomość
U mnie dzis o 0,7kg mniej czyli 64,1 na wadzeAle chyba nie uda mi sie osiagnac celu do urodzin Mam teraz zwariowane zmiany w weekendy-np w piatek koncze o 2 w nocy i na 14 spowrotem do pracy.A u mnie niedospanie wiaze sie z powolnym spadkiem.No i czesto tez jem jakas kanapke ok polnocy
Przecież jeśli pracujesz do 2 w nocy, to kanapka o północy to nie przestępstwo. Gratuluje spadku!

Cytat:
Napisane przez laponka Pokaż wiadomość
Ja dziś na wadze miałam 77.6 kg. Bomba ta dieta.

Cytat:
Meldować mi tu o spadkach.

Melduję, że dziś u mnie pokazało się 91,2kg. Mały cel (91,6) uważam za zrealizowany Jeszcze 1,2 kg i będzie zrzucone okrągłe 20kg
Troszkę duży mi się ten spadek wydaje, ale po głębszej analizie doszłam do wniosku, że to może być zasługa czerwonej herbaty + suszonych śliwek. To i to od 3 dni codziennie znalazło się w mojej diecie. I nie mam tu na mysli oczywiście magicznego wypłukiwania przez herbatę tłuszczu z organizmu, tylko lekkie oczyszczenie jelit :P
Na wszelki wypadek jeszcze jutro sprawdzę co moja wagowa wyrocznia pokaże

Edytowane przez tyszka_
Czas edycji: 2011-10-15 o 13:38
Stary 2011-10-15, 13:51   #1646
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Witam a do mnie dotarł @ i zabiję Was wszystkie swoim spadkiem -300g nie no porażka ale wczoraj jak dostałam @ to czułam się 1000 raazy grubsza niż jestem ...a więc na wadze 80,7 ale już bliżej 7 z przodu .
Przed ciążą było 72 więc do brakuje 8,3 kg a do I celu już tylko 5,7 więc jeszcze troszkę ...jak by nie było duży nadbagaż i długa droga przede mną .
Super dziewczyny ! gratuluję spadków tych większych i mniejszych

Co do imprez to też nie jestem z głodzeniem bo to bez sensu ...łatwo się wtedy "uchlać" a i łatwiej stracić kontrolę nad panowaniem obżarstwa ... więc raz na jakiś czas przecież można sobie pozwolić

u mnie dzisiaj na śniadanko płatki ows., otręby z musli na mleku , na 2 śniadanko spróbowałam tej kanapki wasa sandwich z serkiem kremowym i dwa łyki małe jog pitnego czerwona pomarańcza
na obiadek bulionówka pomidorowej z makaronem a poźniej już tylko lżej będzie .... bułeczka fittnes z ziarnami z jakąś wędlinką a kolacja serek wiejski light ze szczypiorkiem i 2 wasa

tyszkadziała działa , masz moc kobieto
Stary 2011-10-15, 22:00   #1647
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

ale cisza w mi na kolację jednak wpadł kotlet schabowy sam i princessa od sąsiadki którą schowałam do szuflady żeby nie kusiła po czym zjadłam żeby nie kusiła jutro ;/ porażka ehhh no i kto mi nakopie ? jak wszystkich wcięło :/ czuje się podle ze schabowym i batonem <smiech>!!!!!!!!!!
Stary 2011-10-16, 00:45   #1648
gamilla
Raczkowanie

czwarta_plaga_egipska-108....98....97,7....96,2....95,5....93,8. ....93,1.....92
gamilla-110....106,5....104,5....101,6....99,2....97,9 ...97...96,1
katiennn-78,2.....72,0
wybOrOowa-86,2.....84,3.....82,4.....81,4....81,3....81.. ..80,7
LadyToofat-89....88....87.....86.... 85,5....83,5
MaryAnne-73....72,1
Eldo_rado-71....65....63,4
dexterowaoo-83....85....83,5
Tyszka_-110......97....94,8.....9 3,6....92,3....91,2
whisky79-80....66,8....65,9....64, 8...64,1
Passskud-98.....95....93
mysiunia85g-96.....95...93,5
laponka-83....80,6...78,9....78,2 ...77,6
la'Mbria-78
blekitna_nasturcja-100....94....93,2....92,7
o strzelec-70
Ivy85-82,5.....81,7
andzia1989r- 82....79,9
Wredna- 117,6
....115....113,6....112,4
propedeutyka-81....79,3.....79,1
Pasasymphonia-76.....71,9.....69,7....69,3
bottega-88,5....81,4.....80,6....80,2....79,4....78,6
marzena22-84,5.....82.....82
Pandzia_2010-88
f_ola-65....65....63,9
rutino-90,5....88,7
Marina89-80
Gamonek-100,3....99,1
Fiolusiek-98
Nicky_1981-73
Chucheria-83
lidzia16-90

GRATULACJE
gamilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 10:27   #1649
dexterowa00
Raczkowanie

u mnie bez zmian, ale w tym tygodniu faktycznie trochę odpuściłam, więc pretensje moge mieć tylko do siebie

85 -84-83.5-83-82-81-80-CEL I 79 -78-77-76-75-74-73-72-71-70- CEL II 69 -68-67-66-65-64-63-62-61- CEL III 60
dexterowa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 12:11   #1650
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

gamillo u mnie 71,7 kg, ale to żaden spadek... mam @, chodzę wkurzona i na nic nie miałam czasu w tym tygodniu. obiecuję zaglądać częściej

co u was??

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości