|
|
#1621 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cześć dziewczyny, dalej trwam na diecie
Choć łatwiej było mieszkając samej - co chciałam to kupiłam i nic 'kuszącego' nie leżało pod ręką, a nie jak w domu reszta zawsze jakieś słodkości kupuje. No ale trzeba trenować sile woli ![]() Obecna waga 81,7 (po ok. tygodniu od poprzedniego ważenia) Wymiary: biust 110 talia 86 biodra 109 udo 60 łydka 42 (wrrr, z tym to zawsze horror przy zakupach kozaków na zimę) Zaczęłam ćwiczyć, ściągnęłam ćwiczenia Tamily Weeb (nawet nie skomplikowane) i robię na razie w krótkich seriach. Do diety wprowadzona została zielona herbata. Na dzisiaj: mleko 0,5% i płatki jęczmienne 2 plastry wędliny kawa z mlekiem 0,5% i banan kurczak po indyjsku 300g (kurczak, ryż, warzywa,) z Frosty W planach na dziś jeszcze: jajecznica z wędliną, pomidorem z serkiem wiejskim albo jakąś kanapką. W sumie zastanawiam się czy nie zrezygnować z chleba całkiem, zwłaszcza że mnie do niego nie ciągnie ostatnio. |
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
LadyTooFat, w zasadzie to nie ćwiczę wcale. Na basenie nie byłam od dwóch tygodni, długie spacery z powodu pogody i natłoku zajęć przerzedziły się do jednego tygodniowo. Dlatego najczęściej wracając do domu z uczelni, wysiadam 3-4 przystanki wcześniej i pozostałą drogę pokonuję na piechotę. Ale co to za ruch? Żaden. Można powiedzieć, że kilogramy zbijam samą dietą.
Nie chcę po zrzuceniu 40 kilogramów być 60-paro kilogramowym flakiem. Ale nie mam pomysłu na ćwiczenia, które z jednej strony modelowałyby sylwetkę i pomagały w wyszczuplaniu, a z drugiej strony ujędrniały...
|
#1623 |
|
Raczkowanie
|
Heej, nie mam czasu czytać co pisałyście ale melduję że jestem, żyję i wróciłam właśnie z 1,5 godziny fittnesu
|
#1624 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam się na przyszłość ![]() Cytat:
![]() Wyskoki się zdarzają, nie popadajmy już w przesadyzm :P 91.6 z tego samego powodu co Plaga To granica pomiędzy otyłością (Ja tam lubie suchy ryż, gotuje sobie go w kurkumie (czy tam mieszance curry) i jest pyszny. Sosny to moga być np. pomidorowy : na niewielkiej ilości tłuszczu szklisz cebulke, wrzucasz pokrojone pomidory bez gniazd nasiennych i można też kilka z puszki (albo same z puszki). Ja zawsze daje te i te i wtedy nie używam już koncentratu pomidorowego tylko wlewam ten puszkowy. Przyprawiasz do smaku. ja np wsypuje troszkę majeranku, soli, pieprzu, papryki słodkiem i chilli i na koniec daje sporo oregano (bo uwielbiam). Robię też takie duszone warzywa z papryką, cebule szkle, wrzucam dużo papryki różnokolorowej i duszę do miękkości, potem daje kilka pomidorów. Przyprawy. Grillowanego kurczaka. I pycha do makaronu ![]() Zrobiłam takie warzywa we wtorek i dziś zjadłam ostatnią porcje ![]() 2 dni jadłam z makaronem a dziś mi sie go nie chciało gotować to wpakowałam do tortilli, dałam garść pekińskiej i 30g niskotłuszczowego sera żółtego. Zapiekłam lekko w mikrofali i pożarłam w 15 sek chyba ![]() Cytat:
Tą wędline to jadłaś tak bez niczego? Prosi się aż o jakiś dodatek ![]() Ja od dziś pije czerwoną herbatkę. 3 kubki dziś zaliczone. Cytat:
Lubie duże pupy, więc byłam uszczęśliwiona ![]() Miałam zacząć je robić, ale coś mi się nie chciało... |
||||
|
|
|
#1625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Ważne jest to,że się powyginasz trochę, załapiesz bakcyla i wzmocnisz mięśnie. A potem z czasem zobaczysz co Ci najbardziej pasuje ![]() Osobiście lubię Tamille Webb i Jillian Michaels. Wiem,że niektóre dziewczyny lubią Turbofire Ściągaj i powyginaj się trochu. Modelowanie,wyszczuplanie ,ujędrnianie? I co jeszcze? Nic Ci nie da modelowanie teraz. Póki co nie robisz nic tak dumając. Plago kochana! Ściągaj filmiki i do roboty! Przecież możesz robić różne zestawy ćwiczeń. Na poczatku trening aerobowy, bo masz trochę kilogramów do zgubienia. A z czasem jakieś modelowanko.
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-14 o 00:09 |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1000kcal które jesz to i tak bardzo mało! Nie ucinaj jedzenia tylko dlatego, że masz imprezę. Na prawdę, to już wg mnie przesadyzm max. Jak już chcesz poimprezować, to zjedz normalnie i relaksuj się. Na prawde nie ma się co przejmować ![]() Już druga sprawa, ze jak pogłodujesz to przy 3 kieliszku padniesz :P Jeden dzień "urlopu" dietowego nie musi się równać głodowi przez cały dzień. Poza tym jak tu się odprężać jak chcesz na głodzie cały dzień być. Przecież wieczorem będzie jeszcze gorzej! Winem się nie najesz... Jak się dowiem, że nie zjadłaś chociaż tych 1000kcal to znajdę i uduszę :P
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
|
|
#1629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że chyba najgorzej zacząć. Sport/ćwiczenia uzależniają i potem gdy się nie poćwiczy to jakoś tak brakuje czegoś. Pierw może się będziesz musiała troszkę zmuszać, ale (jak to i w odchudzaniu) efekty motywują. 3mam kciuki za Twoje samozaparcie i zdaj relacje ![]() Ja z Turbofire robiłam jedynie rozciąganie. Po tym najdłuższym miałam zakwasy hahaha. Przypuszczam, że inne mogły by mnie zabić
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
Haha, no dziewczynyyy!
Nie duście! Dobra, będę jadła, ale na pewno nie 1000kcal! myślę, że z 500... no chyba, że będę jakaś wielce głodna. Rano wszamię jakąś dawkę owsianeczki, to myślę, że energia bęędzie na kilka dobrych godzin I jakieś 120kcal. Potem coś się wymyśli. Może ryż brązowy? Zjem 50gramików, wychodzi 160kcal. Następnie planuję rano upichcić racuszki http://dietetycznepoczynania.blox.pl...a-owocowa.html - w moim wykonaniu wyjdzie jakieś 210kcal. I jeszcze jakieś jabłuuuuszko. Może być? ![]() Ooo, albo otręby pszenne lepiej, mniej kaloryczne Zrobię miszmasz.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-10-14 o 00:28 |
|
|
|
#1631 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a poza tym, dzisiaj weszłam na wagę i było 69,9 pewnie to trochę odwodnienie, bo mi się pić rano chciało, ale i tak nie widziałam 6 z przodu cztery lata co najmniej więc ![]() teraz jeszcze dobić do 68 (mam nadzieję, że w październiku ), bo wtedy zejdę z nadwagi w bmi i koniec ścigania się z wagą, będę się odchudzać do momentu aż mi się efekt spodoba ![]() Cytat:
Jeszcze jest turbo jam, łatwiejszy niż turbofire. polecam
Edytowane przez MaryAnne Czas edycji: 2011-10-14 o 08:36 |
||
|
|
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
Czwarta Plaga Egipska... gratuluję dalszego spadku wagi. Z pewnością jest to budujące.
Tyszko obrzydzenie do jedzenia mnie bierze stąd, ze po prostu jem bardzo dużo i jestem wciaż "opchana". Dlatego trochę zmniejszyłam ilości spożywanych pokarmów. Np. w tej chwili jem śniadanie, to zamiast 2 jajek ugotowałam tylko jedno. I przyznam szczerze...odchudzanie wciąga jak cholera. Teraz czas pomyśleć o ruchu, żeby worek ze mnie nie został.
|
|
#1633 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny, dawno mnie nie było. Pamiętacie mnie?????
Długo się nie odzywałam bo zachorzałam :-( Tak się zatrułam, że tak czy siak byłam na diecie ale trochę innej. Z ćwiczeniami jestem dalej na bakier ale utwierdzam się w diecie śniadanko - owsianka II śniadanko - bułka grahamka + jeden serek topiony przekąska - jabłko obiad- bulionówka zupy z cukinii kolacja - jeszcze nie wiem...... Waga 71kg, weszłam w mniejsze ubrania Wracam do pracy i życzę miłego chudnięcia
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
Nicky, gratulacje.
![]() Jadłospis na dziś: I śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów żytnich i 3/4 szklanki mleka 2% II śniadanie: mały kubek jogurtu naturalnego zmiksowany z jabłkiem, trochę cynamonu, kilka rodzynek obiad: sałatka jarzynowa (gotowana mała marchewka, jajko, pół ziemniaka, pół ogórka kiszonego, po 50g fasoli czerwonej i groszku, duży plaster szynki z indyka - wszystko wymieszane z łyżeczką musztardy oraz jogurtu naturalnego) podwieczorek: grejpfrut kolacja: leczo z kurczakiem
|
#1635 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje 6!! Ja często w ramach zachęty stawałam na wagę po bieganiu (czasami 1,5kg mniej było!). Wiadomo, że to wypocone, ale magiczne cyferki na wadze mają cudowną moc poprawiania nastroju :P Cytat:
A tak z ciekawości, jak często chodzisz do tej dietetyczki? Czy to prywatne wizyty? Nigdy nie byłam, dlatego pytam ![]() Cytat:
![]() No i gratuluję zmiany rozmiarów! Wiem jak to cieszy, bo 2 dni temu wreszcie wlazłam w h&m'owe 44. Oczywiście z tej euforii zakupiłam ![]() Cieszy mnie to, bo nawet jak ważyłam 70-74kg (taka waga do której mniej więcej dążę) miałam rozmiar 40-42. To już blisko
|
||||
|
|
|
#1636 | ||
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
poza tym owsianka... żeby maiął 120kcal to jest jesj naprawdę MAŁO, energii nie będzie nawet na 2 godz.. ja nie wiem co to za metoda?! chyba tylko na KZ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam odstający tyłek, co mi się bardzo podoba. Lubię duże pupy. Musi być duża! :P |
|
|
|
|
#1638 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
poza tym każdy ma inny wzrost i przy względnie podobnej wadze wymiary się jednak różniąja też mam tyłek, jak to niektórzy mówią 'murzyński' zawsze taki miałam, mama babcia to samo.. .nie zmniejszę go, ale mogę ujędrnić itd (pracuję nad tym ) wtedy bedzie jeszcze fajniejszy
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Rozeznanie
|
o dzięki Ci dobra kobieto za kopaaaa
swoją drogą na pewno dotarł bo mnie troszkę zmobilizował mimo że jakiś kiepski dzień mam ...znowu kiepsko się czuję , mało nie uciekłam z urzędu bo tak mi było słabo , duszno ...chyba idzie wielkimi krokami @ a dziś było na śniadanko : kawa z mlekiem i słodzik i jak zwykle płatki owsiane, otręby i musli na mleku poźniej obiad 2 łyżki ziemniaków 2 jajka sachodne i 3/4 kubka barszczu czerwonego no i kawa znowu ![]() a dalej nie wiem ..śpiąca jeszcze ale tyle roboty w domu i jeszcze to nieszczęsne prasowanie ooooo miałam zapytać czy któaś próbowała to http://www.wasa.com/Framework/Articl...epslanguage=pl ??? albo Crunchella Onion - lekkie wafle pszenno - ryżowe ...ja próbowałam tych crunchella cebulowa kupca i powiem że takie dobre żeby zachrupać swoją jakaś tm potrzebę a klc tyle co kromka wasa
|
|
#1640 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do ćwiczeń to polecałabym ci basen i pływanie - też ujędrnia skórę. A jak znajdziesz jakieś ciekawe zestawy "domowe" to podziel się Sama też szukam czegoś ciekawego, zwłaszcza że nie mam zawsze czasu by poświęcić na nie tą godzinę, a niby trzeba minimum 45 minut by się tłuszczyk zaczął spalać (tak twierdzili u mnie na wfie)Cytat:
Kiedyś już ponad pół roku nie jadłam wogle, ale to raczej temu, że nie miałam gdzie chleba zamrażać, a nie byłam w stanie zużyć całego i się marnował. Zastanawiam się, bo niektórzy wykluczali chleb na dietach i podobno działało. Dobra ta czerwona? Znaczy w smaku Zielona jest dość specyficzna, ale przyzwyczaić się można i mi na ciepło smakuje (zimna jest wstrętna)
|
||
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dzisiaj bibe mam...i jutro też...i we wtorek...
Ale to nie powód do głodzenia się.3 imprezy, a potem nauka więc sobie pozwoleTyłek mam płaski tylko kurczeeee cycki małe ![]() Muszę popracować żeby zeszły nogi moje,a cycki zostały xD nie poddajemy się dziewczyny! wracam do Was w niedziele jak wytrzeźwieje.
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-14 o 17:23 |
|
|
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
Meldować mi tu o spadkach.
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzis o 0,7kg mniej czyli 64,1 na wadze
Mam teraz zwariowane zmiany w weekendy-np w piatek koncze o 2 w nocy i na 14 spowrotem do pracy.A u mnie niedospanie wiaze sie z powolnym spadkiem.No i czesto tez jem jakas kanapke ok polnocy
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-10-15 o 12:26 |
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś na wadze miałam 77.6 kg.
Bomba ta dieta.
|
|
#1645 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś go nie cierpiałam, ale miałam chłopaka, który lubił duże pupy i dzięki niemu ja też polubiłam. Czasami się przydają Ci faceci haha ![]() Cytat:
![]() Ja to jednak mam MOC ![]() Cytat:
![]() Co prawda ciemny chleb nie jest tak pyszny jak świeża pszenna bułka z masełkiem, no ale cóż. Albo ładna figura albo chwila przyjemności. Wyieram to pierwsze ![]() Czerwona herbata jak dla mnie ma posmak błota z trawą Co dziwne - bardzo mi smakuje. Dodam, że pije liściastą bez smakowych dodatków. Kupiłam jakiś czas temu troszkę takiej z domieszką grejpfruta i dziś wieczorem sobie sprawdzę cóż to za cudo. Ponieważ pije tylko wodę mineralną/ wodę z dodatkiem musującego magnezu z Krugera to herbata jest miłym urozmaiceniem. Cytat:
Gratuluje spadku! ![]() ![]() ![]() Melduję, że dziś u mnie pokazało się 91,2kg. Mały cel (91,6) uważam za zrealizowany Jeszcze 1,2 kg i będzie zrzucone okrągłe 20kg ![]() ![]() Troszkę duży mi się ten spadek wydaje, ale po głębszej analizie doszłam do wniosku, że to może być zasługa czerwonej herbaty + suszonych śliwek. To i to od 3 dni codziennie znalazło się w mojej diecie. I nie mam tu na mysli oczywiście magicznego wypłukiwania przez herbatę tłuszczu z organizmu, tylko lekkie oczyszczenie jelit :P Na wszelki wypadek jeszcze jutro sprawdzę co moja wagowa wyrocznia pokaże
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-15 o 13:38 |
||||
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
Witam
a do mnie dotarł @ i zabiję Was wszystkie swoim spadkiem -300g Przed ciążą było 72 więc do brakuje 8,3 kg a do I celu już tylko 5,7 więc jeszcze troszkę ...jak by nie było duży nadbagaż i długa droga przede mną . Super dziewczyny ! gratuluję spadków tych większych i mniejszych Co do imprez to też nie jestem z głodzeniem bo to bez sensu ...łatwo się wtedy "uchlać" a i łatwiej stracić kontrolę nad panowaniem obżarstwa ... więc raz na jakiś czas przecież można sobie pozwolić u mnie dzisiaj na śniadanko płatki ows., otręby z musli na mleku , na 2 śniadanko spróbowałam tej kanapki wasa sandwich z serkiem kremowym i dwa łyki małe jog pitnego czerwona pomarańcza na obiadek bulionówka pomidorowej z makaronem a poźniej już tylko lżej będzie .... bułeczka fittnes z ziarnami z jakąś wędlinką a kolacja serek wiejski light ze szczypiorkiem i 2 wasa tyszkadziała działa , masz moc kobieto
|
|
#1647 |
|
Rozeznanie
|
ale cisza
w mi na kolację jednak wpadł kotlet schabowy sam i princessa od sąsiadki którą schowałam do szuflady żeby nie kusiła po czym zjadłam żeby nie kusiła jutro ;/ porażka ehhh no i kto mi nakopie ? jak wszystkich wcięło :/ czuje się podle ze schabowym i batonem <smiech>!!!!!!!!!!
|
|
#1648 |
|
Raczkowanie
|
czwarta_plaga_egipska-108....98....97,7....96,2....95,5....93,8. ....93,1.....92
gamilla-110....106,5....104,5....101,6....99,2....97,9 ...97...96,1 katiennn-78,2.....72,0 wybOrOowa-86,2.....84,3.....82,4.....81,4....81,3....81.. ..80,7 LadyToofat-89....88....87.....86.... 85,5....83,5 MaryAnne-73....72,1 Eldo_rado-71....65....63,4 dexterowaoo-83....85....83,5 Tyszka_-110......97....94,8.....9 3,6....92,3....91,2 whisky79-80....66,8....65,9....64, 8...64,1 Passskud-98.....95....93 mysiunia85g-96.....95...93,5 laponka-83....80,6...78,9....78,2 ...77,6 la'Mbria-78 blekitna_nasturcja-100....94....93,2....92,7 o strzelec-70 Ivy85-82,5.....81,7 andzia1989r- 82....79,9 Wredna- 117,6....115....113,6....112,4 propedeutyka-81....79,3.....79,1 Pasasymphonia-76.....71,9.....69,7....69,3 bottega-88,5....81,4.....80,6....80,2....79,4....78,6 marzena22-84,5.....82.....82 Pandzia_2010-88 f_ola-65....65....63,9 rutino-90,5....88,7 Marina89-80 Gamonek-100,3....99,1 Fiolusiek-98 Nicky_1981-73 Chucheria-83 lidzia16-90 GRATULACJE |
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
u mnie bez zmian, ale w tym tygodniu faktycznie trochę odpuściłam, więc pretensje moge mieć tylko do siebie
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
gamillo u mnie 71,7 kg, ale to żaden spadek... mam @, chodzę wkurzona i na nic nie miałam czasu w tym tygodniu. obiecuję zaglądać częściej
![]() co u was??
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

Choć łatwiej było mieszkając samej - co chciałam to kupiłam i nic 'kuszącego' nie leżało pod ręką, a nie jak w domu reszta zawsze jakieś słodkości kupuje. No ale trzeba trenować sile woli 
Ale nie mam pomysłu na ćwiczenia, które z jednej strony modelowałyby sylwetkę i pomagały w wyszczuplaniu, a z drugiej strony ujędrniały...

Trzymam się dobrze. Ja ostatnio pieczone (znaczy się akurat w mikrofali

Nie duście! 

poza tym owsianka... żeby maiął 120kcal to jest jesj naprawdę MAŁO, energii nie będzie nawet na 2 godz.. ja nie wiem co to za metoda?! chyba tylko na KZ

Mam teraz zwariowane zmiany w weekendy-np w piatek koncze o 2 w nocy i na 14 spowrotem do pracy.A u mnie niedospanie wiaze sie z powolnym spadkiem.No i czesto tez jem jakas kanapke ok polnocy