|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobieta na "zapałkę". Zapuszczanie od zera i luźne pogaduchy - cz.II
Teraz będzie bez grzywki
![]() Co to za liczba w podpisie?
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
ja też dzisiaj piłam herbate z pokrzywy do tego jeszcze wypiłam gar herbaty z czarnego bzu i dzikiej róży,to na przeziębienie bo mi wczoraj przed snem łzy same leciały i ten zatkany nos do tego...
![]() i właśnie siedze w czapce z rycyną na włosach. to może Laudik umówmy się tak,że tylko teraz w lutym to wygolenie pdrównam i wytrzymam później grzecznie do lipca,wprawdzie mojego brata syn ma komunie w maju no ale dobra nie będe sobie szukać tłumaczenia.podetne tylko teraz i następny raz w lipcu... ale farbować będe ![]() a i odchudzam się też od 1 stycznia oczywiście do 26 lipca
Edytowane przez marilyn monroe Czas edycji: 2011-01-08 o 22:17 |
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Zadko tu zagladam ostatnio ![]() Chcialam sie 'pochwalic',ze moge juz robic mini-kitka Przyszedl tez do mnie ten blocker DHT. Nie wiem co to za wynalazek, ale dziala nieziemsko! Jest to taka masc w sloiczku, pachnie i dziala IDENTYCZNIE jak vicvapo rub,ktorym smaruje sie klatke piersiowa. Kiedy wsmarowalam go w glowe to czulam sie jakbym siedziala w zamrazarce. Przez bite 30-40 minut byl taki efekt mrozu,ze szok-naprawde super. Dodam tylko maly minus- trzeba po tym conajmniej 2 razy umyc glowe- tlusci masakrycznie. Zobaczymy jakie przyniesie efekty.. Pozdrawiam!
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2011-04-17 o 20:50 |
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Foxy ja jakbym miała takie włosy to mówiła bym, że już mam długie
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Foxy super kitka
![]() Ninedin dla mnie takie to też długie ![]() U mnie do kitki to jeszcze ho ho ho ![]() Ja już z naftą na głowie zaraz zmywam i nakładam Waxa
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym tak mowila jakby z przodu mialy taka dlugosc![]() Niestety (a moze i dobrze) obcielam grzywke (spalona na wior) i teraz przod mi siega centymetr poza brwi Po boku mam je do konca ucha a z tylu jak na zdjeciu..takze nie ma mowy o chodzeniu bez opaski i gumki do wlosow- wygladam jakbym spod kosiarki wypadla.. jak mi boczne wlosy urosna tak jak te z tylu to wtedy wszystko ladnie wyrownam..czyli tak za 7 miesiecy pewnie![]() Dotka pekam z dumy Wczoraj jednak sie zmartwilam..jak sciagalam gumke z wlosow (w sumie za jednym zamachem pociagnelam) to wypadlo mi sporo wlosow :O Teraz nie wiem czy to te skutki uboczne Nisimu czy jak bo ogolem mi nie wypadaja w ogole, moze to dlatego,ze tak pociagnelam i sama je sobie wyrwalam..ale nie czulam bolu, jakos tak latwo poszly;/
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2011-01-09 o 09:13 |
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze pozbywasz się słabych włosów? I na ich miejscu wyrosną nowe, silne i zdrowe?
![]() Odkąd używam tych wszystkich specyfików do włosów to zauważyłam, że wypada mi teraz ich bardzo mało podczas mycia
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie jak mialam spalony blond to wlosy mi sie lamaly w polowie :O jak je czesalam to lecialo mi z glowy jak iskry ze spawarki ![]() Teraz nie wypada mi kompletnie nic, z ta gumka to moze byc tak jak piszesz, ze wypadly slabe wlosy, jednak to sa juz moje nowiutkie niesmigane naturalki wiec WTF?![]() Ogolem myslalam,ze jak bede zapuszczac to zaczna rosnac mi grube wlosy a tu takie cieniaski..no ale nigdy grubych nie mialam,zawsze taki chudziutki kitek, wiec nie wiem skad moje nadzieje
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja też nie wiem WTF
Bierzesz coś na wzmocnienie włosków? Witaminki, suplementy, itp? Może to pomoże
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
ja mam w sumie jeszcze dobre 3-4 cm do obciecia - resztki spalonego blondu jeszcze z okresu pasemek(z lutego). ale nie bede wiecej podcinac - jak sie maja wykruszyc to sie wykrusza. wszelkie radykalne ciecia zostawiam sobie na lipiec |
||
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Laudik nie odpowiedziałaś mi
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka
hehe Jesli chodzi o blocker..to jest faworyt Amerykanow, rowniez robi szal w UK. Stosuje sie go na porost wlosow. Jest to masc do skory glowy- ziola/owoce to sklad tego czegos. Przede wszystkim mieta. Smaruje sie skore glowy ( baaardzo trudna sprawa, no bo jak to zrobic jak ma sie wlosy a to cos sie klei!)..zawija folia lub siatka, owija recznikiem i trzyma ile sie ma ochote ( czytalam na amerykanskim forum,ze najczesciej laski ida z tym spac; robia kompres na noc). Przez pierwsze pol godziny jak nie dalej, w glowe strasznie mrozi. Fajne uczucie Pachnie,wyglada i klei sie jak Vic do klatki piersiowej- no identycznie.Sloiczek kosztuje 12$+ jakies grosze za przesylke. Sa tez szampony i odzywki, jak skoncze Nisim to wyprobuje. Mam nadzieje,ze nie bede lysa od tych kombinacji alpejskich Aha- nie jest to zaden wynalazek pokroju Nisim czy Formula27 itd... to stary produkt, bardzo chwalony, nie komercyjny.
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2011-01-09 o 09:44 |
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
dotka, skarbie - zenujaca bedzie ta odpowiedz -az mi wstyd - pozostalo mi 175 dni "niedotykania"wlosow: D ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Laudik niech Cię pocieszy myśl, że mnie zostało dużo więcej
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Kiedyś też żeby przetrwać najgorsze to wiązałam i spinałam boki spinką- teraz do wiązania daleko...daleko... ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A Karwowski codziennie zakładał turban z ręcznika i mówił, że ma termę ![]() ![]() Właśnie policzyłam: 253 dni mi zostały
Umysł w stanie blond Edytowane przez Ninedin Czas edycji: 2011-01-09 o 09:53 |
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zostało 291 dni
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
foxy, z opisu wynika ze lysa nie bedziesz - bo to jakby zbawienie dla lysiejacych
![]() testuj testuj - zobaczymy jak bedzie. zdawaj relacje jak u ciebie dziala ja na wypadanie wlosow nie nazrekam, na ich cienkosc rowniez, nawet na tempo rosniecia (ale pewnie jak wykoncze nisim to i tak kupie zeby pzretestowac teraz wlasciwie to bym chciala jedynie szybko odrobic to co scielam, bo nie podoba mi sie ta dlugosc.najchetniej bym uchlastala na krotko - i wlasnie dlatego ta dlugosc jest taka niebezpieczna dla mnei. Edytowane przez laudik Czas edycji: 2011-01-09 o 09:54 |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja baaardzo zaluje,ze jak mialam wygolone boki i tego irokeza i jak podjelam decyzje o zapuszczaniu,to ze nie obcielam ich na rowno-calej glowy. Rosly by jak trzeba, a tak teraz mam misz-masz na glowie..z przodu krotko, z boku srednio a z tylu dluzej..tragedia.
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Laudik a było nie ciachać
nie musiałabyś odrabiać tych 10 długich cm
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Olive oil, oat kernel oil, mineral oil, sweet almond oil, soyflower oil, castor oil, grapeseed, nettle leaf, sobitol, saw palmetto, menthol, vitamin E, vitamin A.
to sklad tego olejku z tym blokerem. olive z oliwek stosuje, olejek migdalowy - kupie ponownie, sojowy - no jak trzeba to tez, rycyne stosuje stale, olej z pestek winogron tez, witamine a i e lykam, a balsam do glowy z mieta posiadam na stanie ![]() dowiem sie zaraz co to takiego saw palmetto i sobitol ![]() zapomnialam o pokrzywie. a tego saw palmetto i sobitolu ni emoge rozszyfrowac ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- palmetto extract is the most popular herbal preparation taken for benign prostatic hyperplasia,[4] a common condition in older men. Early research indicated that the extract is well-tolerated and suggested "mild to moderate improvement in urinary symptoms and flow measures".[4][5] Later trials of higher methodological quality indicated no difference from placebo.[6][7] Questions of adequate blinding and delivery of any active ingredients remain.[
Edytowane przez laudik Czas edycji: 2011-01-09 o 10:02 |
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze warto uzywac, na pewno kupie szampon!
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Mam odwrotnie
żałuję, że je wyrównałam. Mam za gęste włosy na taką fryzurę Kupię jutro tę maseczkę jajeczną z Joanny - trzeba sprawdzić bo dużo dziewczyn ją chwali. Po pasemkach fryzjerka nałożyła mi odżywkę Kallos latte- cudnie pachnie i włosy mięciutkie po niej miałam - też sobie kupię.
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Serenoa
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- nie ma sobitolu, jest tylko sorbitol ![]() foxy - nakladaj nakladaj. bedziemy badac jak dziala, choc sklad jest bardzo oczywisty ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
tak ninedin - ludzie o drewnianych wlosach nie powinni rownac wlosow. nigdy |
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
I nie powinni robić krótkiej pocieniowanej fryzury, bo będą wyglądać tak, jak ja teraz
Równe włosy, jak od garnka też się u mnie nie sprawdzają Spód mam bardziej kręcony niż górę i mi wszystko podnosi No chyba żeby stale prostować Tak sobie macam swoje włosy
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Ninedin ja dorwałam tą serię jajeczną u siebie w osiedlowym markecie
![]() Szampon z odżywką jest świetny A maseczki używam razem z olejkiem rycynowym
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi sie wlasnie pomyslalo teraz o jednej piosence. zespol byl wegierski i piosenka po wegiersku tez. zespol chyba sioe nazywal omega, kult ich coverowal jakis czas temu, a wlasciwie ta jedna jedyna znana piosenke. o wdziecznie brzmiacym, tytule - w tlumaczeniu - "dziewczyna o perlowych wlosach". w naszym przypadku trzebaby to zmienic na "dziewczyne o drewnianych wlosach" |
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
ja siedze z rycyna zmiksowana z oliwa z oliwek na lbie.
a moja syna konczy dzis 11 lat ![]() 11 lat temu o tej samej porze, tez w niedziele juz lezalam na porodowce. co za wspomnienia i tez orkiestra swiatecznej pomocy grala a teraz moj syn ma wzrostu tyle co ja prawie, pozyczamy sobie bluzy, zabiera mi trampki i skarpety (albo ja jemu) i ma dluzsze wlosy niz ja. a jedenascie lat temu dokladnie o tej samej porze to ja mialam wlosy do zapiecia stanika.... bede dzis bardzo sentymentalna |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

pekam z dumy

A Karwowski codziennie zakładał turban z ręcznika i mówił, że ma termę
żałuję, że je wyrównałam. Mam za gęste włosy na taką fryzurę