|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dlaczego mężczyźni kochają zołzy ?
o fajnie! Kupię tą Claudie. Kolezanka miala mi pozyczyc ta ksiazkę, ale bede mieć swoją
![]() Miesiąc temu zerwał ze mna facet po 4,5 latach związku. Poswiecilam sie mu calkowicie, gotowalam, pralam, sprzatalam, pozwolalam na czeste wypady z kumplami, ale gnojkowi brakowalo ciagle swobody. Jeszcze będzie zalowal. A jak trafię na nową milość, to sobie wychowam i b będę kapryśną zołzowatą księżniczką.
|
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
bez przesady ;p nie masz byc kapryśna zołzowata księżniczka tylko o poczatku pokazac ze nie bdziesz jego słuząca tylko partnerka którątrzeba szanowac, jak cos sie nie podoba to wypad ;p
|
|
|
|
|
#183 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przerażacie mnie .Nie traktowałabym tej ksiażki zbyt poważnie... Raczej w kategorii "humor", aniżeli "poradnik"/ |
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
nie nie nie ;p
chodziło mi o to zeby od poczatku pokazywac szacunek do samej siebie ;p wiadomo ze na poczatku jest szalona milosc i faceci traktuja nas jak ksiezniczki ale jesli jestes 'miłą dziewczyną', która na wszystko sie zgadza to predzej czy pozniej to sie zmieni ;p sama przez to przeszlam i wiem ze niektorych moga nudzic dziewczyny które chca dac za duzo
|
|
|
|
|
#186 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to dlatego większość z nas zastanawia się co się teraz popsuło, na początku było tak super.. i właśnie w tym okresie "wychowania" nas przez facetów musimy wiedzieć jak się zachować i nie dać się omotać pod ich pantofel |
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam tę książkę jakiś rok temu i szczerze rozbawiło mnie /bez urazy dla nikogo/ stwierdzenie którejś z koleżanek, że ta książka to kobieca Biblia. ![]() Absolutely not. To taka luźnym językiem napisana książeczka, która uświadamia, że czasy władzy mężczyzn na tym świecie już minęły, że nie po to Orzeszkowa i inne starały się o równouprawnienie, żebyśmy teraz nic z tego sobie nie robiły i jak ta pani, matka głównej bohaterki Kasi w "Koglu-moglu" [pamiętacie?] potakiwały mężowi, nadskakiwały, podawały obiadek i żyły jego życiem, ułatwiając mu wszystko, co w naszej mocy. ![]() Nie każe nam wpadać w żadną skrajność - po prostu wyznaczyć złoty środek. Starać się, ale nie ZA BARDZO. Starać się, ale zostawić też miejsce na staranie drugiej strony - w tym cała rzecz. I ja osobiście tak właśnie odebrałam przesłanie książki.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-01-31 o 19:03 |
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednym kobietom odpowiada uszczęśliwianie swojego misia na każdym kroku, innym nie
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie to poradnik dla kobiety próbującej uwieść faceta, ewentualnie na początek związku- gdybym takie numery odstawiała teraz- po kilku latach razem, chyba by mnie udusił
w pewnym momencie człowiek już nie ma potrzeby udawać, że jest zajęty, bo facet i tak wie, że kłamie
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#191 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam nie rozumiem co wy do mnie piszecie
. Związek to nie jest ciągła przepychana pt. zrobię ci na kolację popcorn i parówkę, jak mi dzisiaj czymś podpadniesz.... Związek to jest partnerstwo, rozmowa, wspólne kompromisy! Żeby do tego dojść nie potrzeba żadnych książek, tylko trochę rozumu!Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Ja tak mam. Ale za zołzę się nie uważam. Wydaje mi się wręcz, że jest to zachowanie normalnego, zdrowego i pewnego siebie człowieka (bez względu na płeć). |
|||
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Dlaczego mężczyźni kochają zołzy? tak samo jak np ja nie znoszę jak facet wchodzi mi na głowę, jest aż za miły, robi wszystko co mu powiem, nawet gdy go olewam to on lata wkoło mnie, boi się coś powiedzieć, nie znoszę tego i myśle że tak samo jest w przypadku mężczyzn no może niektorzy faceci lubią jak kobieta im wszystko robi a oni ani tyłka nie ruszą i ja np taka nigdy nie bede bo wiem że potem facet tego nie docenia, nie widzi tego, dochodzi do tego że po czasie nawet krzyczy że czemu zupa tak smakuje a czemu jest już nie posprzątane i wyprane
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Mój były chłopak stwierdził, że to pseudofeministyczne bzdury i ja mam nie czytać takiego bełkotu
|
|
|
|
|
#194 |
|
Przyczajenie
|
Moje drogie zołzy to powiedzcie co zrobić jak miła dziewczyna za późno orientuje się ,ze jest za miła(za późno czyta książkę
i kurde blaszka po kilku latach facet dziękuje za związek, a ta już zorientowana dziołcha ciągle kocha i chce zawalczyć juz jako zołza i co teraz robić? a) zołzować sobie , a nóż jej ex facet zauwazy (co łatwe nie bedzie) b) powiedziec facetowi : "znudzilam Ci sie? daj nam miesiąc, a zakochasz się bardziej niz 5 lat temu! "(co łatwe nie będzie)ehhh bo ta kobieta to zołza która zapomniała, ze tak trzeba i sie miłą zrobiła....walczy,bo jest o co! |
|
|
|
|
#195 |
|
Przyczajenie
|
kurcze kochane przeraziłam się, jestem w trakcie czytanie tej książki /gdzieś w połowie/ i dotarło do mnie, że jestem te ciepłe kluchy, znaczy, tak, jestem z 3 lata z facetem, ale ostatnio (a może myślę, bo jestem przed okresem) ja latam do niego, fakt nie lubią się z moimi rodzicami, ale gdy jestem na studiach przyjeżdża do mnie i jest on tak prze słodki, że szok. ale teraz jestem chora i zjechałam ze studiów do domu i się wściekam, w sumie nie ma nic on na koncie, zero kontaktu tel, na gg rzadko, bo lata z koleżkami, się nie odzywa. wydzwaniam a on ma pretensję... i się od 3 dni kłócimy, a mnie jasny piorun zaraz trzaśnie, bo olewkę na mnie strzela i mówi "uspokój hormony przed okresem"
może persen pomoże? ![]() zuz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- mila dziolcho sama bym chciala wiedziec, ale ja bym pewnie (jako niedoswiadocznoa jeszcze zolza, albo zapomnialam jak byc zolza tak rozkochal mnie facet w sobie) wybralabym b. odp, madre zozly pomozcie ! ;>
|
|
|
|
|
#196 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
troche odpuść i zobaczysz jak zareaguje |
|
|
|
|
|
#197 |
|
Przyczajenie
|
Kochane,niektóre z Was zle odbierają książkę,i tytulową zołzę-ona przecież nie ma być wredna,nie miła i nagle nie musimy zmieniać się w potwora!!! Książka tylko radzi -podpowiada żeby miec swoje zdanie,nie zapominać w związku o sobie-stawiając partnera na 1 miejscu zapominając o swoich potrzebach i robiąc z siebie popychadło...Nie zrozumieją tego osoby-które są w związkach i wszystko jest ok....Ja sama zauważyłam,że na początku mojego związku było świetnie-wtedy byłam bardziej wyluzowana,zawsze uśmiechnięta,potrafiłam powiedzieć swoje zdanie..Teraz..Cuż,chodzę smutna,wiecznie kłutnie-ksiązkowe zrzędzenie(którego mój facet ma dość) i w sumie związek się rozwala....Nie wiem kogo to jest wina,pewnie po środku-ale może faktycznie kiedy pokazuje się facetowi,że jest najwazniejszy to u niego wlancza się "wsteczny"......Myslę ,że z kilku rad warto skorzystać wypróbować-Zołza przecież to slodka,uśmiechnięta kobietka-która ma swoje zdanie!!! Jeśli same nie bedziemy się szanowac to facet tym bardziej nie bedzie
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam tę książkę. Czytałam na lekcjach, w autobusie, w przerwach od nauki. Jestem w szoku. To książka o mnie. JA JESTEM MIŁĄ DZIEWCZYNĄ!
Ta książka naprawdę otworzyła mi oczy. Drugi raz takich błędów z facetem nie chcę popełnić. |
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sądzę, że po prostu jesteś miłą dziewczyną i czasami nie ma w tym nic złego. Jednak Twój facet to wykorzystuje - i ewidentnie on stosuje gierki a raczej chwyty emocjonalne na Tobie bez wyrzutów sumienia. To wcale nie jest "chyba woli czułość i przywiązanie niż takie draństwo." Po prostu on wiedział że to tak zadziała. Tak samo jeśli chodzi o zrzędzenie - tam w książce było napisane, żeby nie mówić i wspominać o przewinieniu że tak powiem partnera NIC a nie mówić konkrety. On się spodziewa że będziesz zrzedzić i mimo ze to nie jest mile dla niego on na to czeka bo jesli zrzedzisz to znaczy ze on ma Cie w garsci. Jesli nie powiesz nic na ten temat, po prostu sobie darujesz, zeby np nie psuc sobie dobrego humoru, to wtedy on ma problem i zaczyna myśleć że mu uciekasz - więc zaczyna gonić króliczka i np zaprasza Cie gdzies, czy kupuje kwiatka po prostu sie stara. U mnie w otoczeniu to jest sprawdzone milion razy na wielu gościach... I mimo że niektórzy źle znoszą stosowanie rad z książki to są one wbrew pozorom jak najbardziej skuteczne. Wiadomo nie wszystkie rady wykorzystam ale np właśnie te dwie uwazam za bardzo fajne. I zamierzam podrasowac swoją zołzowatość do prawie maksimum;D mówię prawię bo mam zamiar czasem robić jakiś wyjątek od reguły. Z tym że, podkreślam, ja mam tak naturalnie, jesli chodzi o te zainteresowania i spotkania, nie pisanie. Długi czas tak sie zachowywałam, jednak ostatnio trochę osłabło, bo zaufałam prawie w 100%... no więc wracam dzieki ksiazce do starego zachowania z lekkim dodatkiem w postaci kilku rad np jak ta z zrzedzeniem![]() juz czuje w kosciach ze zrobi sie ciekawiej w zwiazku od razu czas obudzic sie po zimie kochane zołzy
Edytowane przez LiCzBa_Pi Czas edycji: 2010-04-10 o 00:28 |
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
ma któraś tę książkę na kompie? da rade przesłać>?
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Mam tą ksiązkę, te rady są kiepskie, mi wkażdym bądź razie w ogóle nie pomogły, jestem za miła, i nie umiem tego zmienić, mam problem jak okiełznać faceta który się boi?jest niezdecydowany, w sumie to nie wie czego chce?
|
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Muszę powiedzieć z pełnym przekonaniem że faceci uwielbiają zołzy.
Mam kolegę który trochę zaczął się zachowywać niedelikatnie w stosunku do mnie. Postanowiłam go totalnie olać. Nie odpisałam na smsy, w końcu zdzwonił zaniepokojony, a ja dalej swoje i nie wdawałam się rozmowę, po prosu mu odpowiadałam na pytania. Chociaż chciałam z nim pogadać-nie dzwoniłam. Dziś się widzieliśmy na uczelni. Najpierw próbował zagadać. A jak byłam miła i uprzejma to mi powiedział że jestem "wredna" i musi przyznać że to bardzo przyciąga. ![]() To jest przykład z dzisiaj, muszę się nauczyć bycia zołzowatą bo to na prawdę pomaga w życiu |
|
|
|
|
#203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Nie lubie cieplych kluch i nie lubie nianczyc. Ja powiem tylko od siebie...dobrze od czasu do czasu pobyc zolza. Jeszcze lepiej miec w sobie wrodzona zolze nad ktora potrafimy zapanowac. Sprawdzone nie raz i nie dwa
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam tę książkę, dla mnie jest najlepsza... Chyba jestem wrodzoną zołzą i to mnie cieszy ;P nie jedna rada sie przyda
|
|
|
|
|
#205 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie kupiłąm , czekam na przesyłkę, czuję się jakbym "broń " kupiła , troche niefajnie ....
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam niedawno od przyjaciółki i jestem w połowie
Świetna książka i podobnie jak Oasiss jestem wrodzoną zołzą. Cenię sobie niezależność i nie nadskakuje żadnemu facetowi. Po przeczytaniu podrzucę koleżance, która jest typową "miłą kobietą", a jej facet stracił zainteresowanie i nie wykazuje żadnej inicjatywy. Wnioski? Książka naprawdę opisuje rzeczywistość.
|
|
|
#208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podaje mu wszystkiego na tacy, nie mówi o małżeństwie i miłości po grób po miesiącu znajomości, nie usługuje swojemu facetowi, daje mu dużo swobody. To facet o nią zabiega, a nie na odwrót.
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Tak czytałam ok. rok temu. Właśnie ja też byłam taką miłą dziewczyną- ale to jest z mojego punktu widzenia. Byłam taka dobra, pomagałam,czekałam, byłam wyrozumiała itd.
Natomiast mam wrażenie że ludzie postrzegali mnie jako taką twarda nie dającą sobie wchodzić na głowę co w sumie okazało się nie prawdą bo dawałam sobie wchodzić na głowę facetom. Teraz w kontaktach z facetami staram się przede wszystkim nie dzwonić jak nie wiem co jest grane. Ale w związku z tym że jestem ostrożna i "nie latam" już za facetami, a wręcz zrobiłam segregację "typków" to moje życie damsko-męskie kwiczy. Nie wiem co robię nie tak? Muszę sobie odświeżyć wiadomości, ale zdaje się pożyczyłam książkę mojej porzuconej koleżance
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

Przerażacie mnie
.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na taki czekałam. juz nigdy nie zastosuje podobnej rady. tak to bym powiedziala co czuje, ze teskniłam i nudziłam sie bez niego, bo uwielbiam spedzac razem czas. a tak wyszlam na zimną jędzę, co go bardzo dziwi. chyba woli czułość i przywiązanie niż takie draństwo.