|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Mam problem. Zaczynam dziś 2 opakowanie Harmonetu. I zamiast wziąć tabletkę z czwartku wzięłam pierwszą z brzegu z poniedziałku.
I co teraz mam zrobi? Brać za kolejnością czyli jutro wziąć ta co ma napisane wtorek czy może wziąć tą właściwą z piątku? Dziewczyny poradźcie, bo zgłupiałam.
Zarezerwowany dla mnie. Pachnący tylko mną. Nie szuka innej. http://suwaczki.slub-wesele.pl/200808313538.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120602060120.html PS. zaczynam chudnąć! Jest: 53,5 kg Marzę o 48 kg
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Marwari dziękuję strasznie
Zarezerwowany dla mnie. Pachnący tylko mną. Nie szuka innej. http://suwaczki.slub-wesele.pl/200808313538.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120602060120.html PS. zaczynam chudnąć! Jest: 53,5 kg Marzę o 48 kg
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2014-07-02 o 18:01 |
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie. Tabletki wybiera nam lekarz, ale na jakiej zasadzie?:| bo ja dostalam novynette i uslyszałam- pani jest szczupła więc pani wystarcza :| troche mnie to.. przeraziło:|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powinien zrobić badania krwi, usg dopochwowe, cytologie itp itd.
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2014-07-02 o 19:26 |
|
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
Okres powinnam dostać za 3 dni a dzis wystapilo u mnie cos na zasadzie plamienia
czasem mam tak zamiast okresu brzuch zaczyna bolec co jakby swiadczy ze to jednak to ale okres zawsze mialam regularnie a chcialabym zaczac brać tabletki i co teraz?
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Mam ogromna prosbe o rade. Kochalam sie dwa dni temu z chlopakiem. Ostatni okres dostalam 1 grudnia, mam raczej regularne co 28, 29 dni. Wiec juz powinnam miec, miewam co 3-4 dni przed bole ale nic mi tym razem nie jest. Mielismy prezerwatywe i ogolnie mysle ze wszystkobylo ok. Nie pekla, ja tez w inny sposob sie nie zabezpieczalam. Strasznie sie boje ciazy. Pomozcie. Co o tym sadzicie? Czy moglo sie cos stac?
|
|
|
|
#881 |
|
Przyczajenie
|
poczekaj jeszcze kilka dni.bole nie musza wystapic a okres z powodu np.stresu moze sie opozniac.nie popadac w paranoje i panike przede wszystkim
|
|
|
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie. Dziewczyna zjadła dzisiaj ostatnią tabletkę z opakowania. Po 2,5 h od przyjęcia zwymiotowała. Czytałem, że muszą minąć3 godziny... Opakowanie się skończyło. Co teraz zrobić? Czy normalnie możemy się kochać w tej przerwie, a nowe opakowanie zacząć po 7 dniowej czy 6dniowej przerwie?? (z racji tego, że dzisiejsza nie wiem czy się wchłonęła). Czytałem, że przerwę można skrócić, ale nigdy nie wydłużać, więc może tak będzie lepiej. Dziękuję
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
pigułka pewnie się wchłonęła, ale jeśli dziewczyna ma wariować z nerwów, to lepiej na wszelki wypadek skrócić przerwę zakładajac, ze zwymiotowano tabletkę.
|
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#885 |
|
Przyczajenie
|
witam i na wstepie juz przepraszam za walkowanie tematu tysiac razy
![]() dzisiaj tuz po 23 zazylam pierwsza tabletke po siedmiodniowej przerwie. ok. 21 wypilam energy drinka, ktory zawiera kofeine. niestety, kofeina zle wplywa na moj organizm i czesto po jej spozyciu mam jednorazowe rozwolnienie. tak tez bylo tym razem, tuz po 24 trafilam na tron, gdyz bolal mnie brzuch. wyproznilam sie jednorazowo, jednak bylo to dosc rzadkie (cos jak jednorazowa biegunka). czy w takim wypadku, dla swietego spokoju i bezpieczenstwa, powinnam zazyc dodatkowa tabletke w przeciagu 12 godzin? martwi mnie najbardziej to, ze byla to wlasnie pierwsza tabletka... |
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#888 |
|
Przyczajenie
|
Chcę użyć prezerwatywy, niestety nie wiem jaką wybrać. Sytuavja jest o tyle śmieszna że nigdy nie lubiłam tej metody antykoncepcji i jej nie używałam, jestem więc kompletnie zielona w tym punkcie. Proszę doradźcie mi...
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#890 |
|
Przyczajenie
|
a co to skarbie za cudo i co tam ma
?ps: a pleasuremax warming ? bo myśleteż o tych "...są pokryte rozgrzewającym lubrykantem, tak wewnątrz jak i na zewnątrz, posiadają powierzchnię prążkowaną z wypustkami, co w połączeniu z unikalnym kształtem easy-on, powoduje że doznania partnerów są maksymalnie spotęgowane." lub extra safe? jak na pierwszy raz to za dużo jest form i modeli ;] Edytowane przez Messiarka Czas edycji: 2008-12-30 o 15:18 |
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#892 |
|
Przyczajenie
|
płodność podczas brania tabletek anty
Czy to prawda,że gdy zazywa się tabletki anty to nie ma się w ogóle dni płodnych?
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: płodność podczas brania tabletek anty
tak.
|
|
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
tak
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
tak, bo nie ma owulacji
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no chyba, ze sie bierze nieregularnie albo nie stosuje dodatkowego zabezpieczenia przy antybiotykach no to wtedy...
|
|
#897 |
|
Przyczajenie
|
Tabletki - jak dlugo, jaka metoda?
Mam takie pytanie, chce współzyc z moim facetem, przez jaki czas musze brac tabletki zeby miec jakakolwiek pewnosc? jaka metode wybrac na poczatek
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki - jak dlugo, jaka metoda?
najlepiej idz spytaj lekarza, skoro chcesz zaczac wspolzyc to zachowaj sie odpowiedzialnie
|
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki - jak dlugo, jaka metoda?
bardzo fajnie że myślisz o tym już przed pierwszym razem,wiele dziewczyn idzie na całość a potem płacze, że może być w ciązy! dorbze,ze zachowujesz się odpowiedzialnie
ja przed pierwszym razem już wzięłam tabletki anty.Jesteś chroniona już od pierwszej tabletki! Jeżeli nie chcesz brać jeszcze hormonów to polecam metode prezerwatywa + globulka
|
|
|
|
#900 |
|
Przyczajenie
|
tabsy raczej blokują owulację ale nie zawsze, stąd nie ma 100 % skuteczności.
Ale generalnie jest tak, ż ew czasie branie tabletek nie ma dni płodnych. Powodują one stan podobny do ciąży. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

czasem mam tak zamiast okresu