Aborcja czy urodzenie dziecka?.... - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-11, 18:41   #151
Paraboliczna
Raczkowanie

Dot.: Aborcja czy urodzenie dziecka?....

Cytat:
Napisane przez mallelamale Pokaż wiadomość
HAHAHAHAHA w 23 dniu? Skąd Ty jesteś powiedz? z kosmosu? może kosmitom biją serca tak wczesnie, bo dzieciom od 12 tygodnia.
Poza tym Ty mi na załamaną osobę z życiową decyzją do podjęcia wcale nie wyglądasz.
Siedzisz na forum i się wykłucasz.
Aborcja to jest poważna sprawa a to albo prowokacja albo badanie opinii publicznej, a nie prawdziwy problem.
Żadna normalna osoba, która by się zastanawiała nad aborcją nie zakładalaby w tym celu wątku w internecie, bo jak już wspominano, aborcja w Polsce jest nielegalna a kara może dotknać zarówno lekarza jak i poddającą się jej kobietę.
Stary 2009-01-11, 18:41   #152
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Budyniek Pokaż wiadomość
napisalas tak, i nie ma sadze znaczenia, czy matka dziecko kocha czy nie, moze obwinia je o swoje niepowodzenia i o odejscie f*uta?
sadze, ze wina lezy po jego stronie, i obrzydliwe jest to stwierdzenie.
Dla mnie ma znaczenie i nie jest mi przykro, że nie mam zamiaru rozczulać się nad kobietą, dla której jej własne dziecko jej balastem
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:42   #153
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Lilen matka dbająca o odbro swojego dziecka poświęca często wiele, swoją tęsknotę za jego ślicznymi uszkami i stópkami też.
Nie rozumiem dlaczego uważasz,że dziecko oddane do adopcji, nie będzie mogło odnaleźć się we własnym świecie.
Czyli lepiej by tego świata nigdy nie miało ?
Stereotypy. Na szkoleniach rodziny mówią tak wiele o jawności adopcji, o tym, że dziecko ma prawo od maleńkiego wiedzieć, kim jest. I rodziny mówią dzieciom, one podchodzą do tego identycznie, jak do faktu, że byłyby biologicznymi dziećmi swoich rodziców. W wielu krajach adopcja jest powodem do dumy, nie ukrywa się tego faktu, rodzice i maluszek dostają piękne karty z życzeniami wszystkiego dobrego i gratulacje z powodu adopcji. Tylko u nas to jakiś idiotyczny temat tabu. A ja mówię głośno o tym. Czasem patrzą na mnie jak na kretynkę. Ale mnie to guzik obchodzi, jestem dumna z tego, że będę miała dziecko. A w jaki sposób? Cóż to ma za znaczenie...

Cytat:
Napisane przez Lemirka Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam jak te wszystkie dziewczyny, które tak potępiają adopcję się poczują jak się okaże , że to jedyne wyjście posiadania dziecka. też będą mówiły, że lepiej zabić niż oddać komuś kto dziecko pokocha i wychowa?
Zwłaszcza przy tak dużym odsetku par borykających sie z niepłodnością...
Cytat:
Napisane przez Lilen Pokaż wiadomość
Jednak mimo wszystko, aborcje zalegalizowala wieszkosc kraji. (O karze smierci mowi legalnie naprawde w niewielu krajach:np Lotwa, Chiny)

Aborcja jest legalna naprawde w wielu krajach, rowniez poza UE. W krajach wysoko rozwinietych, co mogloby dac NAM- Polakom do myslenia.
Tak, a dlaczego? Wcale tak nie uważam. Zajmijmy się lepiej edukacją seksualną, dostępnością antykoncepcji i obalaniem mitów. Nie będzie problemu aborcji...
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:44   #154
Lemirka
Zakorzenienie

Cytat:

Aborcja jest legalna naprawde w wielu krajach, rowniez poza UE. W krajach wysoko rozwinietych, co mogloby dac NAM- Polakom do myslenia.
I czy przez to ludzie są szczęśliwsi?

Cytat:
Napisane przez xxsarenkaxx Pokaż wiadomość
czym jest aborcja: termin potoczny oznaczający dokonanie celowego, przedwczesnego, sztucznego zakończenia ciąży i usunięcie zarodka lub płodu. nie zabicie dziecka .
Pozbawianie dziecka możliwości przeżycia nie jest dla Ciebie zabiciem go? To, że nie udusisz go własnoręcznie a "wyciągnie" Ci je z brzuch lekarz wcale nie oznacza, że nie jest to zabijanie.
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:45   #155
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Jednak mimo wszystko, aborcje zalegalizowala wieszkosc kraji. (O karze smierci mowi legalnie naprawde w niewielu krajach:np Lotwa, Chiny)

To jest powód, żeby i u nas wprowadzić? A co to znaczy wysoko rozwinięty kraj? Bo jeśli wysoko rozwinięty kraj zezwala na takie "załatwianie spraw" to jest to kraj zdemoralizowany do szpiku kości. Żyjemy na szczęście w Polsce i to nie znaczy że mamy małpować pomysły po innych. Jak się komuś nie podoba brak aborcji, to niech się wyprowadzi do innego kraju.
Stary 2009-01-11, 18:45   #156
***luna
Zakorzenienie

mallemale
co do serduszka
http://uk.youtube.com/watch?v=4D9hYQ...eature=related
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:46   #157
Budyniek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Dla mnie ma znaczenie i nie jest mi przykro, że nie mam zamiaru rozczulać się nad kobietą, dla której jej własne dziecko jej balastem
nie sprecyzowalas, a jedynie rzucilas stwierdzenie,
moze zaczela zalowac po tym jak ten cud miod odpowiedzialny ksiaze ja zostawil? moze gdyby nie to, to mieliby szczesliwa rodzinę?
fantastycznie, moze powinnam do tatusia zadzwonic, i powiedziec, ze to mamusia jest ta zla, i dobrzen zrobil, ze ją zostawil?

napisalas stwierdzenie, ze dziewczyna malo warta skoro ja zostawil, ciekawe, czy jak dotkneloby to Ciebie, tez powiedzialabys:"g*wno warta jestem, bo jakbym byla lepsza by zostal"
Stary 2009-01-11, 18:46   #158
Lilen
Raczkowanie

Cytat:
a przechodzisz czasem na czerwonym swietle?

Na czerwonym nigdy. Przebiegam 30 metrow od przejscia dla pieszych .
Lilen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:48   #159
xxsarenkaxx
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lemirka Pokaż wiadomość
I czy przez to ludzie są szczęśliwsi?

Pozbawianie dziecka możliwości przeżycia nie jest dla Ciebie zabiciem go? To, że nie udusisz go własnoręcznie a "wyciągnie" Ci je z brzuch lekarz wcale nie oznacza, że nie jest to zabijanie.

zabicie dziecka to morderstwo!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!1

my nie mowimy o dzicku tylko o zarodku lub polodzie tym jest ****a aborcja
xxsarenkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:48   #160
suszarka
Buc

Cytat:
czym jest aborcja: termin potoczny oznaczający dokonanie celowego, przedwczesnego, sztucznego zakończenia ciąży i usunięcie zarodka lub płodu. nie zabicie dziecka .

dwa: Z definicją aborcji połączone jest pojęcie zdolności płodu do przeżycia w środowisku pozamacicznym w przypadku przedwczesnego zakończenia ciąży, aktualnie ta granica dzięki postępowi w medycynie sięga około 22 tygodnia życia płodowego

no tak , głupia zapomniałam, że z tego płodu to choinka powstanie a nie człowiek.
Stary 2009-01-11, 18:48   #161
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
malemelle - nie potrzebnie pisałas o swoim problemi, bo nitk ci tu nie pomoze

laski tylko teraz sobie skacza do oczu co jest moralne a co nie

nikt nie jest w towjej sytuacji

przeczytasz to wszystko i tylko bedziesz miala wiekszy bajzel w glowie a pomocy zadnej

tu dowiesz sie ze jestes morderczynia kiedy usuniesz ciaze. przepraszam kiedy zabijesz swoje dziecko nienarodzone.

tu dowiesz sie ze kiedy rozwiazesz swoj problem za pomoca aborcji bedziesz miala traume i nocne koszmary do konca zycia.

tu dowiesz sie ze jestes niodpowiedzialna bo pekla wam gumka i w ogole nie powinnas rozpoczynac wspolzycia.

uspokoj sie , i pomysl sama co bedzie dla ciebie najlepsze.

tak jak ja ci napisalam - glowe mamy napakowana koscielnymi haslami o morderstwach wyrodnych matkach itp. nie sluchaj tego tylko posluchaj swojego serca.

rozumiem ze adpocji w ogole nie bierzesz pod uwage. masz do tego prawo. to twoje łono i twoje zycie. zyc ze swiadomoscia ze oddalas dziecko - nie wyobrazam sobie. a zyc ze swiadomoscia ze podjelas rozsadna decyje to co innego. a ta rozsadna decyzja jest albo urodzenie albo aborcja. ABORCJA A NIE MORDERSTWO.
Cytat:
Na szczęście są rozsądne osoby

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Warszawianko, niezgodze sie ze latwo. Niektore osoby zwyczajnie sa z tym pogodzone, poniewaz moze ich to czekac... z roznych wzgledow.
Szpiegu,ale ja nie mówię/piszę o osobach,które będą musiały to zrobić,właśnie z różnych względów,tylko o osobach,które takie decyzje podejmują z własnej ...wygody?
Tutaj też pojawiło się np"ja to bym usunęła".Chodzi mi o takie podejście.
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:49   #162
bravvurka
Zadomowienie

Kilka filmów o aborcji:

http://www.abortionno.org/

http://video.informacje.int.pl/06/13/film-o-aborcji/

http://www.mojageneracja.pl/9652102/...746ff7898495bf
Stary 2009-01-11, 18:49   #163
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:

Bo polska to pseudokatolickie społeczeństwo niestety.

Jestem za aborcja i przyznaje się do tego ale jestem też a nawet przede wszystkim za edukacją seksualną i to na wysokim poziomie. Nóż mi się w kieszeni otwiera jak sobie przypomnę moją biologiczkę która nie chciała za bardzo mówić o antykoncepcji, bo"rodzice będą mieli pretensje" oraz zajęcia z przystosowania do zycia w rodzinie na których poruszany był temat antykoncepcji głównie pod katem jej wad a jak sobie przypomnę minę nauczycielki jak się zapytałam co by pani w takim razie poleciła swoim uczniom haha pani z trudem w kazdym razie odpowiedziała No tak, aborcja nie, antykoncepcja nie no to może współżycie przed ślubem też nie - ale tak nie jest!!!
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:50   #164
Lilen
Raczkowanie

Wiedzialam, ze moja wypowiedz na temat tego jak jest na pozostalym swiecie, poza granicami szarej Polski spotka sie z dezaprobata. Nie mam zamiaru uzerac sie i walczyc z ignorancja.

Autorce watku zycze powodzenia i slusznej decyzji.

Dziekuje, za skakanie sobie do oczu i dyskusje na poziomie haha xD
Lilen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:51   #165
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość

Szpiegu,ale ja nie mówię/piszę o osobach,które będą musiały to zrobić,właśnie z różnych względów,tylko o osobach,które takie decyzje podejmują z własnej ...wygody?
Tutaj też pojawiło się np"ja to bym usunęła".Chodzi mi o takie podejście.
Szpiegusiu, jest dokładnie tak jak napisała Warszawianka. My wiemy, o co chodzi. W tym wątku natomiast chodzi o coś skrajnie przeciwnego.
Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
Bo polska to pseudokatolickie społeczeństwo niestety.

Jestem za aborcja i przyznaje się do tego ale jestem też a nawet przede wszystkim za edukacją seksualną i to na wysokim poziomie. Nóż mi się w kieszeni otwiera jak sobie przypomnę moją biologiczkę która nie chciała za bardzo mówić o antykoncepcji, bo"rodzice będą mieli pretensje" oraz zajęcia z przystosowania do zycia w rodzinie na których poruszany był temat antykoncepcji głównie pod katem jej wad a jak sobie przypomnę minę nauczycielki jak się zapytałam co by pani w takim razie poleciła swoim uczniom haha pani z trudem w kazdym razie odpowiedziała No tak, aborcja nie, antykoncepcja nie no to może współżycie przed ślubem też nie - ale tak nie jest!!!
Nie jestem katoliczką. Jestem agnostyczką. Moje poglądy nie mają nic wspólnego z kościołem katolickim ani wiarą.
Stary 2009-01-11, 18:51   #166
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
a przechodzisz czasem na czerwonym swietle?
Świetne porównanie, aborcja a przejście na czerwonym świetle...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:51   #167
MorticiaAdams
BAN stały

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
To jest powód, żeby i u nas wprowadzić? A co to znaczy wysoko rozwinięty kraj? Bo jeśli wysoko rozwinięty kraj zezwala na takie "załatwianie spraw" to jest to kraj zdemoralizowany do szpiku kości. Żyjemy na szczęście w Polsce i to nie znaczy że mamy małpować pomysły po innych. Jak się komuś nie podoba brak aborcji, to niech się wyprowadzi do innego kraju.
Kraj wysoko rozwinięty to kraj w ktorym panuje niski stopien bezrobocia,
jest bogaty, ludzie są wykształceni, posiadają dobrą pracę.

Polska-ubolewam nad tym ale jest jeszcze daleko w tyle.
I nie ma sensu mówić że kraje wysoko rozwinięte to zdemoralizowane (ta, najlepiej jeszcze jedźmy ich kropić wodą święconą) tylko takie w ktorych panuje D E M O K R A C J A w pelnym znaczeniu tego słowa i wolność dla kazdego człowieka (nie to co sie w polsce dzieje -polityka prorodzinna- moherki siedza w kioskach i prezerwatywy przebijają)
MorticiaAdams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:52   #168
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
mam kolezankę ktora urodzila w bardzzo mlodym wieku. żaluje.
mowi, ze kazdego dnia patrzy na to dziecko, i nie czuje milosci. widzi w nim zniszczoną mlodość i rozczarowanie, bo ojciec wyparowal.
Sorki, ale zdania nie zmienię o osobie, która obwinia dziecko o zniszczoną młodość i odejście faceta tak, jakby się to dziecko na świat prosiło
Cytat:
nie sprecyzowalas, a jedynie rzucilas stwierdzenie,
moze zaczela zalowac po tym jak ten cud miod odpowiedzialny ksiaze ja zostawil? moze gdyby nie to, to mieliby szczesliwa rodzinę?
fantastycznie, moze powinnam do tatusia zadzwonic, i powiedziec, ze to mamusia jest ta zla, i dobrzen zrobil, ze ją zostawil?

napisalas stwierdzenie, ze dziewczyna malo warta skoro ja zostawil, ciekawe, czy jak dotkneloby to Ciebie, tez powiedzialabys:"g*wno warta jestem, bo jakbym byla lepsza by zostal"
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:53   #169
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:

w wielu krajach Wysoko Rozwinietych, kupno tabletek antykoncepcyjnych wyglada jak kupno panadolu:

"dzien dobry poprosze.... (tu nazwa tabletek)".

bez recepty, wizyty u lekarza niczego...

A w telewizji do znudzenia, az sie niedobrze robi co chwile leca reklamy w stylu: UZYWAJ PREZERWATYW, SEKS TYLKO Z GLOWA.

i pelno osob nie uzywa zadnej antykoncepcji, wpadaja i poddaja sie aborcji. Tepota ludzka nie zna granic, wiec nie mowmy moze tu juz o tych krajach rozwinietych...

Stary 2009-01-11, 18:53   #170
Lemirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
no tak , głupia zapomniałam, że z tego płodu to choinka powstanie a nie człowiek.
Ja też, myślałam że dziecko a tu taki zonk
Stary 2009-01-11, 18:53   #171
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Świetne porównanie, aborcja a przejście na czerwonym świetle...
Prawda? To takie proste...

Cytat:
Napisane przez MorticiaAdams Pokaż wiadomość

I nie ma sensu mówić że kraje wysoko rozwinięte to zdemoralizowane (ta, najlepiej jeszcze jedźmy ich kropić wodą święconą) tylko takie w ktorych panuje D E M O K R A C J A w pelnym znaczeniu tego słowa i wolność dla kazdego człowieka (nie to co sie w polsce dzieje -polityka prorodzinna- moherki siedza w kioskach i prezerwatywy przebijają)
Nie zgadzam się. Moherki siedzą na tym wątku i dziarsko dyskutują.
Stary 2009-01-11, 18:53   #172
xxsarenkaxx
BAN stały

Cytat:
Wiedzialam, ze moja wypowiedz na temat tego jak jest na pozostalym swiecie, poza granicami szarej Polski spotka sie z dezaprobata. Nie mam zamiaru uzerac sie i walczyc z ignorancja.

ja chyna tez odpuszcze sobie to chrzescijansko - demonizujace forum
xxsarenkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:54   #173
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mieszkam w UK. Tutaj aborcja jest legalna a pytanie o chęć utrzymania ciąży wpisana w pierwszą wizytę u połoznej.
Nie zmienia to faktu, że jestem przeciwnikiem aborcji, widzę co jej całkowita legalizacja (m.in. ona ) dokonała w brytyjskim społeczeństwie.
Poza tym młode brytyjki wiedzą mniej o antykoncepcji mniej niż młode Polki.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:56   #174
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyna tez odpuszcze sobie to chrzescijansko - demonizujace forum
Nie jestem katoliczką. Jak napisałam - jestem agnostyczką. Zabrakło Ci argumentów? Bo nikt na Ciebie nie najeżdża, nie sypią się wyzwiska, mamy zupełnie odmienny światopogląd. To Cię odstrasza od dyskutowania?

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w UK. Tutaj aborcja jest legalna a pytanie o chęć utrzymania ciąży wpisana w pierwszą wizytę u połoznej.
Nie zmienia to faktu, że jestem przeciwnikiem aborcji, widzę co jej całkowita legalizacja (m.in. ona ) dokonała w brytyjskim społeczeństwie.
Poza tym młode brytyjki wiedzą mniej o antykoncepcji mniej niż młode Polki.
Ta. I żeby iść do ginekologa to trzeba być na wpół umierającą, a ciąży się nie podtrzymuje. Dla mnie skrajny dramat.
Stary 2009-01-11, 18:57   #175
70026de27bfb6c51fbab4e7dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772df80eb9
Konto usunięte

ja bym nie usunęła.. ale przeciez to Twoja decyzja.. nikt Ci nie powie co masz robic,taka decyzje musisz podjac sama.. nie czytalam wszystkich stron i nie wiem czy któraś z dziewczyn wstawila np wiersz nienarodzonego dziecka , jak juz byl to bardzo przepraszam oto link http://adonai.pl/life/?id=43
70026de27bfb6c51fbab4e7dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772df80eb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:57   #176
Lemirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MorticiaAdams Pokaż wiadomość

Wskaż mi kraj, w którym panuje DEMOKRACJA to Ci piwo postawię.
Demokracja, ludowładztwo, termin określający rodzaj rządów, w którym władza należy do ogółu obywateli danego państwa (greckie demos – lud, kratos – władza).

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość

i pelno osob nie uzywa zadnej antykoncepcji, wpadaja i poddaja sie aborcji. Tepota ludzka nie zna granic, wiec nie mowmy moze tu juz o tych krajach rozwinietych...

dokładnie.
Stary 2009-01-11, 18:58   #177
ukrycior
Zakorzenienie

[1=70026de27bfb6c51fbab4e7 dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772d f80eb9;10443525]ja bym nie usunęła.. ale przeciez to Twoja decyzja.. nikt Ci nie powie co masz robic,taka decyzje musisz podjac sama.. nie czytalam wszystkich stron i nie wiem czy któraś z dziewczyn wstawila np wiersz nienarodzonego dziecka , jak juz byl to bardzo przepraszam oto link http://adonai.pl/life/?id=43[/quote]

Tyle, że aborcja jest nielegalna. Ta na życzenie.
Stary 2009-01-11, 18:59   #178
Ponura
Wtajemniczenie

Zabawne, dlaczego tak wiele osób, skądinąd inteligentnych, nie rozumie, że ktoś ma prawo do własnych poglądów?

Ja np. rozumiem racje wszystkich piejących, że 'aborcja to morderstwo'. Nie zgadzam się, ale też rozumiem, że można tak uważać. Niestety, wielu osobom prak poszanowania poglądów innych.

Nie macie monopolu na rację. Nikt go nie ma.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:59   #179
Paraboliczna
Raczkowanie

[1=70026de27bfb6c51fbab4e7 dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772d f80eb9;10443525]jnie wiem czy któraś z dziewczyn wstawila np wiersz nienarodzonego dziecka , jak juz byl to bardzo przepraszam oto link http://adonai.pl/life/?id=43[/quote]

O, widze armaty propagandowe powyciągane. Ten wierszyk jest absolutnie beznadziejny.

Ja dalej obstawiam prowokację
Cytat:
Aborcja to jest poważna sprawa a to albo prowokacja albo badanie opinii publicznej, a nie prawdziwy problem.
Żadna normalna osoba, która by się zastanawiała nad aborcją nie zakładalaby w tym celu wątku w internecie, bo jak już wspominano, aborcja w Polsce jest nielegalna a kara może dotknać zarówno lekarza jak i poddającą się jej kobietę.
Stary 2009-01-11, 19:00   #180
wiewioora83
Wtajemniczenie

Cytat:
Może dla was usunięcie 7 tygodniowego zarodka to morderstwo, ale ja pojmuję to nieco inaczej...
Skoro dla Ciebie 7-tygodniowy zarodek to nie dziecko, to skąd Twój dylemat?

Cytat:
Każdy ma prawo do własnego zdania, dlatego napisałam ze nie potrzebuję Waszej krytyki
Skoro założyłaś taki temat, to musisz liczyć się ze słowami krytyki. Spodziewałaś się, że każdy będzie Cię 'głaskał po główce'?

Cytat:
a widzę, że nie potraficie doradzić, tylko przekrzykiwać się jedna przez drugą kto ma rację i wyzywać, bo ja chcę ZABIC dziecko...
No i właśnie doradzamy Ci. Ale Ty jak widać masz już wyrobione zdanie i wcale nie potrzebujesz rad. Oburzasz się na wszystkie Wizażanki, które odradzają Ci aborcję. Oczekujesz tylko wypowiedzi, które utwierdzą Cię w przekonaniu, że robisz dobrze, chcąc pozbyć się dziecka.
Zresztą, nie pytaj nas, odejdź od komputera i porozmawiaj lepiej z ojcem dziecka.
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości