|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z kim się kojarzą?
Cytat:
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Madziczka - Madness
Blonde Stranger - Obsession Night Burn it up - Funny, Green Tea JoasiaK - irysy Kropka - Innocent, Lolita Lempicka, Chancowe ciągi Małgosia - Słoń, Allure PaulinkaS - słodkości, Amour i masa próbek Rachela - Smocza rodzina Sabbath - wędrująca OI, Theorema, masa BC, toaletka i tajemnicze mroczności w niej ukryte Tulipanka - Dolce Vita, The Parfum Yola - Shalimar, Innocent Your Angel - Addict, Flowerbomb, piękne fotki Zuziunia - HP, Cinema Noseknosek - Flowerbomb, I love love, CK, One, Rumeur 2 Rose, Mooon Sparkle MoniaK: Eau de Star Muglera, Lacosta PF agnyska81 - Ambre Sultan maja79 - L'or Fenris - Euphoria SpanishMyszka - OI koniecznie z Katty_p13 - Fleurs d'Oranger SL Kate30 - Tygrys, Theorema, OI Irkax - Innocent, Cinema Neonka- Gloria Kagan - Lutens cdn.
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Słodkie.
A Ty mnie się ciągle kojarzysz, mimo wielu nowych zdobyczy, mimo wielu nowych testów i fascynacji, niezmiennie z Innocentem.
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Odświeżam ten bardzo miły wątek
![]() Anuschka - CdG, Histoire d'eau Aragonte - Smok, FdB, Chergui Aszku - miłość do L'Artisanów, Hermesów, fig i piękne strzały w ciemno (Jaisalmer, Diptyque) BeYourself - świr na punkcie Black Orchid, Musc Ravageur BigMama - Shalimar Bjeata - Alien, Obsession Sheer, Zagorsk, Cabaret, Prada Intense Bluegirl - Innocent, Nature Millenaire, Cinema, inne śliczne słodkości Burn it up - Euphoria Blossom, Pink Sugar, Lovely, Baby Doll Cbr - Labdanek, AA, wspólne zakupy ![]() Córka d'Artagnana - Shalimar, borowinka, piękne starocie Guerlain Czarna Zuzia - szyprusie, BC ![]() Daffodilka - Nature Millenaire + Rock Crystal Amethyst, WengeDzika Truskawa - SMS i inne dziwaczki, które jej akurat pięknie leżą Favkes - Smok, fiołki, paczule Figarro - Nature Millenaire PH, Missoni Uomo GothicAristocrat - BC, Słoń albo i Tygrys Gryx - Opium Hexxana - umiłowanie piżma , Eau d'IparieHermes, Irkax - Molekuły, Flowebomb Homyk - eksplorowanie nowych lądów; bardziej kojarzę z przeszłymi zapachami: Lou Lou, Madness, My Queen, Ogródki Aniołkowe, L'eau de Jatamansi, Jade, Mona di Oiro i emotki Ivanna - Flowerbomba wersje chyba wszystkie, Molekuły, Belle en Rykiel, Python, ciągły odwyk i sprowadzanie innych odwykających na złą drogę ![]() Joasiak - przeskok z przestrzenności w słodziaki (HP) Kattarina - Dzongha, Envy, Słoń, Lucifer, L'Artisany Katty_p13 - Fleurs D Oranger, Feerie Khy - niebanalne słodkości, któraś piękna wanilia (Mandarine?) Kota - szypry zdradzone z Douce Amere Shalimar Light na finiszu, Balmain, Ruban d'orange (masz go jeszcze Koto?), prawdziwa złota kolekcjaKriss de Valnor - Gucci PH, Hinoki, drzewne aromaty Kropka - Stella i Stelle Sheer, Innocent, Sotto Voce, Angel Pivoine, dziwne przeboje z Mańką , prychanie na GC ![]() Madziczka - Madness, Stella, OI, malinki Apparition, Casmere Mist Małgosia791 - Chanel Allure i Coco M, Tygrysy Margot - Prada, FdB, Coco MariolaSl - lutensy i inne piękne przedstawicielstwo niszy, FdB Martwa Papuga - Must, kadzidła, Lutki Mendosita - Alien, Amour Mitsouko - L, Słoń, Goutalki MoniaK - Cocon, Aniołki ogródki, EdM Mskladaczek - Shalimar, Prada Psycha - Perły, BC, piękna minimalistyczna kolekcja Renia30 - kamfora, Perły, Midnight Poison Rozterka - Silver Rain, Jasmin Noir, Blonde (zapewne go już nie ma), przedziwne fascynacje zapachowe Sabbath - Black Tourmalin, Chypre Rouge, Jour de Fete, IHP, kadzidła, wanilia i jeszcze mogę wymieniać dalej ![]() Santorio - świntuch MKK, Kouros Sasia - Dzing, miłość do szyprów Spanish Myszka - OI, BC Szara Róża - Kyoto, kadzidła, BC, In Red ![]() Taka Taka - ziołowa OI, Smok, Kelly Caleche Teza - M7, Elixir des Merveilles, Tourmalin, pociąg do kadzideł Tulipanka - Dolce Vita, Avignon, Nilowy Tymena - Kokoszka, Ambre Sultan, Must, orientalne zwątpienie Yola - tu mogę wymienić całą kolekcję, bo stoi mi przed oczami Your Angel - Tom Ford, MR, słodkości na czele z waniliami i PS, paczula, Smiley Zuziunia - Innocent, Cinema, HP
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-03-08 o 18:43 |
|
|
|
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty kojarzysz mi się ze szlachetnymi zapachami Wschodu - AS, Zagórsk. Edytowane przez Mitsouko Czas edycji: 2009-03-08 o 15:10 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnysko
Shalimar nie znikł z mojej kolekcji Ba, nadal w niej króluje A YD to oczywiście klasyk
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
na tę chwilę moje skojarzenia wyglaaja tak:
Agnyska - Ambre Sultan Aragonte - Smok, długie o książkach rozmowy,koty, koty, koty, grzane piwo i katar po pas. O zyciu rozmowy,próbkomacanie, za oknem śnieg. Aszku - Hermesowe Ogródasy Bluegirl - Innocent Córka d'Artagnana - kadzidła Daffodilka - Rock Crystal ![]() Dzika Truskawa - SMS Gryx - Opium Kattarina - L'Artisany Katty_p13 - Fleurs D Oranger Kropka - Stella Czarna Ccoco Madziczka - Madness Margot - Safran Troblant MariolaSl - lutensy , Heeley herbatka miętowa i SKIN Trussardi - zawsze ![]() Martwa Papuga - kadzidła Mitsouko - Słoń no i Mitsouko oczywiście Mskladaczek - Shalimar Psycha - Perły, Szalik Rozterka - Silver rain Rachela - Historie d'Eau Sabbath - Black Tourmalin, L'eau d'Trois i nieprzespane noce, czerwone wino, grzane piwo i katar po pas. Radosny śmiech, próbkomacanie, mroczne rozmowy i szczerośc do bólu Santorio - MKK ot i basta. Sasia - Dzing! Szugar - Coco Mademoiselle Spanish Myszka - OI i mistrzostawa Europy w piłce nożnej ![]() Szara Róża - Kyoto, tak jakoś Takusna - Kelly Caleche Teza - ze Smokiem jakowoś Tharoon - Pressence Tulipanka -Avignon i Dolce Vita Yola - Shalimar, Ligea la Sirena Your Angel - sephorowe wody waniliowe Zuziunia - HP i Pink Sugar |
|
|
|
|
#399 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Oczywiście wskazania idealnie się zgadzają - wszystkie z wymienionych zapachów znajdują się w moich zasobach i są przeze mnie chołubione ![]() Wasze wpisy pojawiały się w sporych odstępach czasu i różnice pomiędzy wskazaniami są dość diametralne - ale raz jeszcze powtórzę, że wszystko idealnie się zgadza Blue, dziękuję za docenienie fotek Agnysko, jestem pod ogromnym wrażeniem trafności Twoich obserwacji Z jednej strony Tom Ford, MR i paczula a z drugiej PS, słodziaczki i waniliowce. Dokładnie taki mam teraz etap! I podejrzewam, że to rozdwojenie jaźni potrwa u mnie długo ... ![]() /EDIT/ Cytat:
![]() Tak! Mam w zasobach wszystkie poza Monoi i Kwiatem Pomarańczy
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-03-08 o 16:30 |
||
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Favkes - Tak, Madness u mnie nadal rzondzi, mimo, że robię wycieczki w stronę innych zapachów.
Agnysko - zauważyłaś moją najnowszą fascynację (Apparition)
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-08 o 17:57 |
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwnie to zabrzmialo
![]() Mdleje ze ktos pamieta o mnie ![]() ![]() Matko dziwnie to wyglada A le z A*menem to dziwna milosc jest podchodzilem do skubanca z 5razy,a teraz sprawa wyglada tak 3flaszki wykonczone kolejna wykonczona w 75% i 2 jeszcze w zapasie A BC dawno nie uzywalem ze wzgledow ze mam jakas resztke w butelce dziwnie chlupocze,nigdy nie moge kupic nastepnej bo zawsze cos innego wyskoczy i stwierdze ze bardziej wole co innego niz BC Ale obiecalem sobie sliczna 100ml flache na poczatku kwietnia![]() AA Winter Delice prawie na wykonczeniu dlatego oszczedzam
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#403 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Moje skojarzenia: Agnyska - Ambre Sultan, kadzidła CdG, przede wszystkim Zagorsk Aragonte - Smoczysko Bluegirl - Innocent Burn It Up - Pink Sugar, Euphoria Blossom, Touch of Pink Córka d'Artagnana - "stare" Guerlainy (Apres l'Ondee, Vol de Nuit....) Czarna Zuzia - Aromatics Elixir Edytapa 68 - szypry, Eau du Soir Favkes - Violette Menthe Brosseau Gryx - Opium, cóż by innego No i KouroSik oczywiście ![]() Kattarina - fioooołki, Insolence EDP Katty p13 - Fleurs d'Oranger Lutka Madziczka - Eden Margot - czarna Coco, Smoczy Ekstrakt Mitsouko - Ambra Fetyszystka Ropuszka - Clair de Musc Rozterka - tuberoza i ylang-ylang Santorio - męski Rush Spanish Myszka - OI, Euphoria,, Venezia, czarna Coco, Angel Szara Róża - Montana de Peau (tak to się nazywa? )Teza - A*Men, Sun Moon Stars Tulipanka - Dolce Vita, Avignon, Ogródki Hermesowe i The Parfum Jourdan Tymena - czarna Coco w astronomicznych ilościach, Ambre Sultan Yola - Amarige różne wersje, Organza your Angel - Serendipitous uziunia - Hypnotic Poison, Innocent
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Panna Montana
![]() Cytat:
![]() Ale dziekuje za pamiec![]() Cos mnie sie we lbie ostatnimi czasy poprzewracalo Jakies dziwne pociagi mam
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- Edytowane przez teza20 Czas edycji: 2009-03-08 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to właśnie cała ja i moje najukochańsze zapachy
|
|
|
|
|
#406 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Yola kojarzy mi się z perfumami tak pięknymi i pełnymi mocy, że niektórzy nie potrafią im sprostać. I to może być Poison, to może być Angel, to może być Shalimar. Cytat:
![]() Cytat:
I że bardzo Ci się to podoba. ![]() A poza tym z Miyako i z tym, że Turmalina nie lubisz, a Rock Crystal wprost przeciwnie, czyli dokładnie odwrotnie niż ja i że wcale mi to nie przeszkadza. ![]() Mnie od jakiegoś czasu z tym, że w recenzji Le Feu napisałas dokładnie to, co ja chciałabym napisać. I może napisałabym, gdyby tylko mi do głowy przyszło. ;] A w związku z linkiem z Twojego podpisu kojarzysz mi się z moim synkiem. Nie, nie dlatego, że jest Living Dead Boy , tylko dlatego, że lubi Roba Zombie.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-03-09 o 01:52 |
||||||
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Słusznie, słusznie
I ja odśnieżam swe typy, bo to miłe zajęcie. Agnyska - Zagorsk, Ambre Sultan Anuschka - CdG2, Musc Ravageur, Gris Clair Aragonte - Smok Aszku - Hermesy w kuferku BeYourself - Plankton BigMama - Gucio PH Bluegirl - Flowerbombki Chooomik - Ouarzazate Córka D’artagnana - Shalimar CzarnaZuzia - Aromatics Elixir, Safari Daffodilka - Durbano od lewa do prawa, BC, Tumulte PH, Ambre Fetiche ![]() Endżi - słodkości wszelkie, jadalne wanilie i Tom Ford Favkes - Violetta di Parma, Violette-Menthe i Leśna Gienia K. Mecheri ![]() Gryszard - Opium i Kourosik ![]() Homyk - Amethyst, pc02, Hypnotic Poison Elixir Kagan - MyQueen Kattka - Verte Violette, anielskie ogródki, She Wood i boska kolekcja perfum TŻta Kotuchna - szyprusie, klasyki, puchate CdG2 i Cabaret, i zupełnie z innej beczki Douce Amere Madziczka - niezmiennie Madness Murszafka - Amour Khy - słodkości, Plankton Intensywny Kropka - Daim Blond Margot - BC, Alchimie, Angel, Coco MariolaSl - Lutki, Voluspa, Ume K. Mecheri Mitsouko - Ambre Fetiche, Sacre Nasturcja - Parfum d’Empire, Basala, zapachy parzyste (męskie+damskie) ![]() Nebraska - Dzing! Pieńkowa Dama - Gris Clair, Labdanum, Incense NK Polly - Szafranowy Trabant i walka z Habanitą ![]() Porcelainnn - Habanita, Black Psycha - kadzidła Rozterka - Silver Rain, Mauboussin EdP Rachela - mimo zmiennych zbiorów niezmiennie Must Rawita - Let Me Play The Lion Ruda Wiedźma - Mauboussin EdT Sabbath - Sałatuńcia - drzewniaków wiele, najbardziej Zagorsk. I Wenge Santorio - piżmowy Kubilaj Chan, Un Bois Vanille Sasia - Habanita Spanish Myszka - he he, co by tu wymyślić... Taka - Eau des Merveilles Teza - Smoczydło Tharoon - M7 Trigonella - Incensy CdG Truskawa - Blonde, killery wszelkie Tulipanka -Eau des Merveilles Tymena - Coco, Black Cashmere, Ambre Precieux Yola - Shalimar
|
|
#408 |
|
czyli Endżi
|
... bo kto nie lubi czekoladowych nowojorskich deserów
Hehe, szukam się pod "y" - jak "your Angel", szukam się pod "a" jak "Angel" i nie znajduję ![]() Ładnie Ci się kojarzę
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty natomiast kojarzysz mi się głównie z BT, BC i L'eau Trois, ale i z Francuskim Kochankiem, który chyba w moim przypadku słabo się starał, bo kompletnie mnie nie uwiódł .Ale również i mnie wcale to nie przeszkadza Za to Jaisalmer podoba się nam obu
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-03-08 o 23:10 |
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, chciałam jeszcze wpisać na listę Pandę Cbr, ale ona kojarzy mi się przemożnie ze wspólnymi zakupami wszystkiego...
|
|
|
#411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, po pierwsze primo, serdecznie dziekuje za uwzglednienie mnie w Waszych listach skojarzen
)- to naprawde wyroznienie, kojarzyc sie z ta marka![]() Cytat:
-dziekuje Cytat:
Cytat:
![]() , takze sie ucieszyl )
|
|||
|
|
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Yolu, przypomniałaś mi o zakurzonym ostatnio Safari.
Cytat:
Ruban nie miałam, miałam Feu`d Orange, ale oddałam mojej Mamince. A Shalimara finiszującego wciąż jeszcze mam Cytat:
czas na Cabaret się zbliża.... i na białego Puchacza
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2009-03-09 o 19:56 |
||
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2009-03-10 o 00:14 |
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak, tak. Skąd wiedziałaś?
![]() Przypomniałaś mi właśnie, że z miłą chęcią stałabym się posiadaczką jeszcze większej ilości wymienionych zapachów. ![]() Really, to mania jakaś. ![]() Ciekawe. Bardzo, bardzo lubię Pradę, ale sama nigdy nie utożsamiłabym się z nią "aż tak". Więc to tym bardziej ciekawe skojarzenie.![]() Chyba że to o prawdziwy plankton chodzi. Ale jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do ryb.
Jak ptak patrzę w dół na góry Patrzę w dół na góry Edytowane przez BeYourself Czas edycji: 2009-03-10 o 00:24 |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miły wątek
Szkoda, że nie za wiele mogę napisać. Nie znam was, dziewczyny i chłopaki, jeszcze tak dobrze.Właściwie, to mogę tylko powiedzieć tak: bluegirl - Cocon burn - słodkości (Pink Sugar) cbr - odlewki, odleweczki, odlewunie --> wspólnozakupowanie Hisoka - kadzidła Ivanna - Flowerbomb m-habibi - słodkości Tyle mi się zapamiętało mimochodem
Przygarnę Meharees Edytowane przez KasiaxQ Czas edycji: 2009-03-10 o 00:38 |
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak...
.Czyli generalnie śmierdzę Jak najbardziej
|
|
#418 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś mniej więcej tak:
Agnyska - ostatnio Prada Aggie125 - Skin Anuschka - Dzongkha (i tak już chyba zostanie ) Aszku - figi różne i Hermesy BeYourself - Black Orchid, Ange Ou Demon BigMama - ostatnio Gucio PH Bjeata - Alien, Prada Intense Bluegirl - Innocent, Nature Millenaire, Cinema Burn it up - Lacoste Touch of Pink, Euphoria Blossom, Pink Sugar Camila1983 - Lola Midnight Daffodilka - Rock Crystal, Cocon Dooo - Cristobal EDP Edytapa68 - Słoń, Coco Ewusia_marchew - Gucci Favkes - Smok Gryx - Opium Hawa - Ogródki Hermesa Homyk - Ogródki Aniołkowe Ivanna - Flowerbomb, Słoń Kattarina - L'Artisany Kevin Lomax - Tumulte PH, Roma PH Madziczka - Stella, OI, ostatnio Apparition Małgosia791 - Allure i Coco M - zawsze, ostatnio Tygrys i Ma Dame MariolaSl - Lutki Martwa Papuga - kadzidła Mendosita - Alien MoniaK - EdM ostatnio Nasturcja - Basala i udane strzały w ciemno Nefernefer35 - Rush, Pure Poison, Angel Pieńkowa Dama - GC Polkadxdx - Indian Holi Psycha - CdG Rachela - Historie d'Eau Rozterka - Silver Rain, Jasmin Noir, Sabbath - ostatnio Nemo Santorio - A*Men, Kouros, Ouarzazate Spanish Myszka - OI, Wenezia Szara Róża - ostatnio Wenge, BC Taka Taka - Kelly Caleche Teza - Elixir des Merveilles ostatnio Tharoon - Pressence, M7 Tulipanka - Dolce Vita Tymena - Czarna Coco, Yola - Amarige, Czarna Coco, Anglomania Your Angel - słodkości, m.in. Flowerbomb Cytat:
Uroczo. Dziękuję. Cytat:
A to zaskoczenie. Przemiłe, dziękuję.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-03-10 o 09:31 |
||
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska - Zagorsk
Aggie125 - Skin na dobranoc BeYourself -Pink Sugar BigMama - ostatnio Gucio PH, Smok Bluegirl - TM Innocent cbr-ka-Tam Dao...Pandao ![]() Daffodilka - Rock Crystal, Amethyst Favkes - Franch Lover,Smok Gryx - Opium Ivanna - Flowerbomb, Molekuły Kasiax-ostatnio Lolita Kropka-Lolita Kevin Lomax - Tumulte PH, Roma PH Lynn-fiołek Angelowy Martwa Papuga - dużo różnego ![]() MoniaK - TM Angel [przez ava :P] Polly-Thunderstorm Demeter Psycha -CdG 2 Sabbath - Labdanum, Black Cashmere Spanish Myszka - OI Teza - Słoń Tymena - Czarna Coco Your Angel -słodziaki, waniliaki Nad innymi pomyślę później
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

)

A le z A*menem to dziwna milosc jest podchodzilem do skubanca z 5razy,a teraz sprawa wyglada tak 3flaszki wykonczone kolejna wykonczona w 75% i 2 jeszcze w zapasie

Ale jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do ryb.