|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Ja mam pytanko do tych które były już w ciąży. 30 maja wychodzę za mąż i nie wiem jak będę wyglądała. Kiedy radzicie mi kupić sukienkę? Jeżeli teraz noszę spodnie tak ok 40 a górę 38 to na jaki rozmiar mam mniej więcej szukać sukienki? Zaznaczę że do tej pory jeszcze nie przytyłam a nawet schudłam 3 kg a jestem tak ok w 11 tyg
|
|
|
|
#1622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1623 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie, że lepiej samej niź z kimś nieodpowiedzialnym itd. Ale czasami przykro mi, że nikt nie kładzie reki na brzuszku, nikt mnie nie pociesza jak jestem załamana. Chodzi mi o męską reke i pocieszenie. Bo wiadomo moja mama i babcia to non stop są przy mnie i martwią się, żeby wszystko było dobrze. Ale facet to facet. A jego brak czasami kuje. Ale niech tylko maleństwo sie urodzi i nie bedę miała czasu mysleć o facetach
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Ja Cię podziwiam że jesteś gotowa urodzić i wychować sama dziecko. Uważam że nie warto łączyć się z ludźmi tylko dla dziecka. Każdej z nas należy się wspaniały facet który będzie nas kochał.
|
|
|
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
Gotowa żeby urodzić dziecko - napoczątku chciało mi się płakać, nie widziałam żadnego sensu. Byłam słaba, przestraszona, niepewna swoich uczuć i pełna niechęci do tego malństwa. Ale gdy usłyszałam, jak bije mu serduszko, od tamtej pory jestem silna, pewna, że sobie poradzę i kocham go całym serduszkiem!!! Liczy się tylko ta dzidzia pod sercem
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wierzę, że na ciebie gdzieś czeka ktoś warty ciebie i Twojego maleństwa..ja jestem przeciwniczką pełnej rodziny mimo wszystko, uważam, że czasem lepiej, żeby ludzie się rozeszli , bo inaczej zaczynają niszczyć siebie nawzajem a potem wszystko wokół...wiem to z własnego domu... bądź silna dla maleństwa PS: dziewczyny dziś USG....mam taki stres....
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-03-09 o 12:00 |
|
|
|
|
#1627 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam znad talerza z suróweczką
![]() Tylko dwa dni mnie nie było a tu nie dość że nowy image wizaż (muszę się przywyczaić ) to jeszcze tyle czytana przede mną, ale to było do przewidzenia - w takim razie nadrabiam zaległości i sprawdzę co tam nasrkobałyście
|
|
|
|
#1628 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trudno, w końcu to treść jest najważniejsza. Cytat:
Cytat:
A serduszko rozbraja i powala na kolana. Coś niesamowitego, we mnie wzbudza to więcej niesamowicie silnych pozytywnych emocji niż sam widok małego kosmity! |
|||
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
ja mam odwrotnie moja mama wcale nie interesuje się tym że jestem w ciąży. Mam do niej żal o to. Jak jej powiedziałam o tym to powiedziała "to ładnie" i cynicznie się uśmiechnęła i zapytała kiedy rodzę. Później dodała "kiedy planujemy się pobrać". Boli mnie to że nie interesuje się ona dzieckiem tym czy wszystko jest dobrze tylko takimi błahostkami jak ślub i wesele. Ja mogę liczyć tylko na mojego faceta, który na szczęście cieszy się z tego że będzie ojcem i daje mi duże wsparcie psychiczne.
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki!!!
Cytat:
Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-03-09 o 12:06 |
|
|
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
Jak widac nie mozna miec wszystkiego. Ja mam wsparcie rodziców, Ty faceta. Ehh to zycie takie pokręcone ...
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie i w pierwsze i w drugiej ciąży brzuszek "wywaliło" na dobre równo jak byłam w 4 miesiącu i 2 tygodnie czyli w 18 tygodniu ciąży. Wtedy zrobiła się konkretna piguła i nie było wątpliwości, że to brzuszek ciążowy. Teraz piszesz, że to 11 tydzień więc końcówka maja to 22-23 tydzień Twojej ciąży. Sądzę, że brzuszek już będziesz miała "konkretny" Ja proponuję dobrać taki fason sukienki żeby była odcinana pod biustem i luźniutka, zwiewna dołem. To jest na tyle bezpieczny fason, że bez względu na rozmiar brzuszka wejdziesz w nią i będziesz ślicznie wyglądała Pozdrawiam Was
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice nie wiedzą, że jestem w ciąży. wie mam mojego męża, moje przyjaciółki najlepsze, moja siostra. nie wiem dlaczego nie powiedziała własnej mamie. może powiem dziś po usg...? wiem, że zareagowałaby : o jak cudownie bla bla bla... tyle, że nie ufam jej słowom, nie ufam jej i jest między nami ściana, przez którą nie chcę już się przebijać. masz przy sobie kochanego mężczyznę. i maleństwo, owoc waszej miłości
|
|
|
#1634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- [QUOTE=Nika1... wiem, że zareagowałaby : o jak cudownie bla bla bla... tyle, że nie ufam jej słowom, nie ufam jej i jest między nami ściana, przez którą nie chcę już się przebijać. ja też niedawno powiedziałam moim rodzicom.......... ja Cię rozumiem u mnie też tak jest ale uwierz że jak powiesz to będzie Ci lżej. Ty jesteś po ślubie i będzie Ci łatwiej. Będzie co będzie ale zawsze z głowy. Ja postanowiłam że na razie nie będę odwiedzać rodziców muszą trochę ochłonąć. Wierzę że rodzie później zaczną się cieszyć. U mnie będzie to pierwszy wnuk/wnuczka w rodzinie pozdrawiam |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))Fasoleczk4 moja mama wychowałam sam 2 dzieci i świetnie sobie poradziła z tym (a to były inne czasy, społeczeństwo małomiasteczkowe, ciągłe ploty i takie tam), więc dasz radę NA PEWNO!!! Masz wsparcie rodziny a to OGROMNY PLUS! Moja rodzina dobrze, a nawet bardzo dobrze przyjęli wiadomość o ciąży, natomiast teściowie...hm.... szkoda gadać..sami mają tylko jedno dziecko, węc dwójka to dla nich abstrakcja. Cóż...muszą się przyzwyczaić i już
|
|
#1636 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Serdecznie witam nowe Mamusie
Cytat:
![]() Ja jednak jestem zbyt ciekawska Cytat:
Cytat:
Dziecinada i tyle. Myślałam, że tu są dojrzałe i dorosłe osoby a nie dzieci obrażające się o byle co i uciekające z piaskownicy. A już najbardziej rozbroił mnie pierwszy post z nagłówkiem nie dość, że czują się urażone to jeszcze wynika z tego, że nasz wątek jest mało przyjazny, chaotyczny itp. Tylko ciekawe czy wprowadzą ograniczenia ilościowe, skoro chcą, żeby wątek był w małym gronie - chyba będą wypraszać.Cytat:
i czekam do dobre wieści.Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że to juz dzisiaj, będziesz spokojniejsza jak zobaczysz, że z bobasem wszystko dobrze.
Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-03-09 o 14:08 |
||||||
|
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Schoolcraft Dziewczyny, widzialyscie jak nas obgadaly "zyczliwe" mamuski z wrzesniowo-pazdziernikowych? Zagladalam do nich specjalnie i sie zastanawialam kiedy sie w koncu zorientuja i sie oburza No i w koncu dzisiaj ktoras dostrzegla i sie zaczelo masowe obgadywanie ![]() I jeszcze sie dziwia, ze nam sie u nich nie podoba Ehhh, szkoda slow na takie pannice ![]() Masowe obgadywanie? a ja myslalam ze forum jest do komentowania? Dlatego o tym napisalam bo zakladanie ,,konkurencyjnego" watku wydaje mi sie ZENUJACE!! Wolicie pisac na forum, na ktorym jest tlok, czy na takim gdzie nikt nie pisze? |
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Salamandro widzę, że do nas zaglądasz, to dobrze. Jak się czujesz?
|
|
#1639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
a co do ubran, to u mnie po dblokiem jest zaklad krawiecki, jakby ktos chcial adres czegokolwiek w Warszawie. Ale osobiscie nie korzystam z czegos takiego wiec nie moge polecic jako cos sprawdzonego.
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- schoolcraft, robisz sie smieszna i dziecinna |
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA
![]() ![]() ![]() ![]() schoolcraft czy Ty masz jakiś problem z niedowartościowaniem bądź też pozostawaniem w cieniu? Widzę, że dobrze pamiętasz moje wypowiedzi i może Cię to w jakiś sposób podbuduje, że ja Twoje wypowiedzi również pamiętam, a zwłaszcza pożegnania z nami ![]() ![]() ![]() Z drugiej strony..hm...takimi tekstami osiągasz swój cel, w koncu ktoś odpowiada na Twoje posty na tym wątku.
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-03-09 o 15:03 |
|
|
|
#1642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nuda nam nie grozi![]() ![]() ![]() ![]() Powracając do bardziej sensownych tematów rozmowy..... ![]() Ciuszki ciążowe - temat rzeka ...Przypomniałam sobie, że przecież w Warszawie mamy KDT. Swego czasu (czyli 3 lata temu) odkryłam tam przynajmniej 2 "sklepy" z odzieżą ciążową i wcale nie były takie drogie. Może warto tam zajrzeć? O ile KDT jeszcze stoi na swoim miejscu (daaawno nie witałam w centrum)
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
Nieczęsto bywam w centrum i też się nie orientuje czy KDT jeszcze dycha.
Wie ktoś coś? Bo nawet bym się wybrała. W końcu nie muszą być to ciuchy super jakości: pół roku mają wytrzymać i tyle. |
|
|
|
#1648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
Ursus
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

) to jeszcze tyle czytana przede mną, ale to było do przewidzenia - w takim razie nadrabiam zaległości i sprawdzę co tam nasrkobałyście 

Dziecinada i tyle. Myślałam, że tu są dojrzałe i dorosłe osoby a nie dzieci obrażające się o byle co i uciekające z piaskownicy. A już najbardziej rozbroił mnie pierwszy post z nagłówkiem
nie dość, że czują się urażone to jeszcze wynika z tego, że nasz wątek jest mało przyjazny, chaotyczny itp. Tylko ciekawe czy wprowadzą ograniczenia ilościowe, skoro chcą, żeby wątek był w małym gronie - chyba będą wypraszać.
i czekam do dobre wieści.