|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzy najpiekniejsze zapachy Lutens.
Ja wczoraj przeżyłam traumę zapachową- Gris Clair, na papierku cuuudo, więc śmiało zaaplikowałam na szyje, po chwili czułam, że mogłabym być liderką brygady zwalczającej mole all over the world...! Skruszona, z niewidzącym spojrzeniem i kurtką pod pachą(zapach z kołnierza), biegłam do domu, łazienka, szorowanie, pranie. Mąż zadziwiony- co to było?- nic, nic, pomyłka... Trwałość na mnie- nieprawdopodobna, zero rozwoju zapachu. SZKODA.
Cedr- po jednym psiku na dłoń- po prostu zapach świeżo odnowionego mojego zegara 1922, wspaniały zapach, drzewienny, ale drugi psik, i już nieprzyjemna słodkawość, zupełnie nie to. NATOMIAST przed Daim Blonde padam na twarz, choć mógłby być bardziej zamszowy, charakterniejszy, to i tak padam. Stąd nauka jest dla żuka- uważać z ilością. |
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
1. Ambre Sultan
Poza tym lubię też Un Bois Vanille (głównie w grudniu, przed świętami) Reszta Lutków mniej mnie zachwyca, wyjątkiem mogłyby być Chergui i Vetiver Oriental, ale nie miałam okazji porządnie ich potestować
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Moj osobisty ranking Lutkow prezentuje sie nastepujaco:
1. Clair de musc - piekne tajemnicze pizmo, lekko dzikie, a jednak troche dostojne 2. Five o'clock - imbiro do kwadratu, swietny na zimne dni, taki ocieplacz, bardzo zmyslowy 3. Datura noir - ciekawy, tylko,z e ja go nie czuje z bliska, dopiero z daleka potrafi sie przyczaic i naprawde pasuje do czarownicy, ale takie wspolczesnej, czyli twardej babki z charakterem, ascetycznej. |
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktos moglby opisac mi Louve? To jedyny zapach Lutensa jakiego nie znam
ale na wszelki wypadek biduje go na ebayu. Walka jest zazarta a zapach podobno migdalowy bardzo, wiec kusi, kusi... dzieki wielkie.Jak do tej pory najlepiej pachna na mnie:
FUNDACJA EMIR - Pomoz Psinie!!! http://fundacja-emir.pl/index.htm None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. Johann Wolfgang von Goethe EVOL Edytowane przez Tam Dao Czas edycji: 2010-06-02 o 16:51 |
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
1. Gris Clair - bezapelacyjnie pierwsze miejsce
![]() 2. Santal Blanc/Five o 'Clock 3. Musc Koublai Khan - kontrowersyjny i dość trudny w odbiorze, ale uważam go za arcydzieło - fantastycznie rozwija się na skórze ------------------ 4. Borneo
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
A wiesz Layila ze z tym Musc Koublai masz racje: po 20 minutowej dawce odoru spod pachy wynurza sie nagle przepiekna paczula
Nie poznalam tego zapachu po godzinie psikniecia sie - rozwinal sie gladko i satynowo. Bardzo udana odwrotnosc Kiehl's Musc, ktory smierdzi na mnie tchorzofretka .
FUNDACJA EMIR - Pomoz Psinie!!! http://fundacja-emir.pl/index.htm None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. Johann Wolfgang von Goethe EVOL Edytowane przez Tam Dao Czas edycji: 2010-06-02 o 17:16 |
|
|
|
|
#127 |
|
grozi wypollizowaniem
|
1. Chypre Rouge
2. Chene 3. Five o'Clock
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mała zmiana
![]() Ambre Sultan Fraiche Chergui Five O'Clock (a w rezerwie Dziewczyna w Szpilkach i Rousse) Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-06-02 o 17:23 |
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmodyfikowana lista ![]() Clair de Musc na rowni z Chergui (Majestatyczna Roza jednak nie przeszla na dluzej a szkoda )Arabie Borneo Zostaje jeszcze Five O'clock,Chene,Fille En Aiguilles i El Attarine
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja marzę o powąchaniu Arabie
![]() jak narazie no 1 jest Ambre Sultan
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przeniose sie do stosownego watku co by nie smiecic
|
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
Chergui.
Dłuuuuuuugo nic. I Serge Noire. No i Feminite du Bois, jeśli mam je zaliczyć do SL. |
|
|
|
|
#133 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Borneo
Borneo Borneo
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkich Lutków nie znam
, ale póki co moja kolejność wygląda następująco:
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna weryfikacja
![]()
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
1.Daim Blond
![]() ![]() :lov e:2.Five O'Clock ![]() :lov e:3.Clair de Musc ![]() |
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
1. Fumerie Turque
Potem długo, długo nic i dalej nic. Testowałam kilka lutensów i są jakieś mdłe, jednostajne, albo wręcz drażniące (Arabie - trauma, fuj!). Tylko ten słodki tytoń do mnie przemawia. No, ale ja palaczka, więc wiadomo
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś trudno wybrać te trzy, pięć już łatwiej
![]() Ambre Sultan Chergui Santal de Mysore Fille En Aiguilles Arabie Bardzo lubię jeszcze otwarcie Rousse, ale późniejsza faza jakoś na mnie blednie i kwieci się
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Fille en Aiguilles
Chergui Arabie
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyny najpiękniejszy to Serge Noire
...długo nic ... i może jeszcze Five O'Clock ![]() Tyle
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
1. Chypre Rouge / Cedre.
Mam oba i nie umiem wybrać, który piękniejszy. Cedre jest mega kobiecy, zadziorny, charakterny. Czerwony Kapturek za to przepiękny, leśny, bajkowy - idealnie pasuje do słonecznej jesieni, suchych kolorowych liści, które zasłały parkowe alejki. 2. Arabie. Nie ma nic tak dosłownie oddającego gorące klimaty jak Arabie. Suszone daktyle, figi, curry. Idealny na jesień i zimę. Rozwijają się na mnie w stronę pierników i kompotu z suszu - wigilijnie ![]() 3. Fille i Rousse. Pierwsze to iglasta choinka, a drugie pylisty obłędny cynamon. Też zimowo. ![]() 4. Gris Clair. Po raz kolejny mam próbkę i po raz kolejny myślę, że chcę odlewkę. Owszem jest tu lawenda, ale najbardziej lubię lutensowski bób tonka, który daje charakterystyczną woń żelazka Taki sam wyczuwam w moich ukochanych Belle de Minuit.Więcej grzechów nie pamiętam. Reszta mnie po prostu nie rusza. |
|
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#143 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
1. Encens et Lavande
2. Serge Noire 3. Muscs Koublai Khan To stan na dziś, może mi się zmienić Jeszcze duuuużo Lutków do poznania
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2010-06-06 o 01:56 |
|
|
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
wszystkie poniżej
Fille en Aiguilles Serge Noire Feminite du Bois (ale mam wersję Shiseido) i choć na podium miejsca brak to wciska mi się tu jeszcze Santal de Mysore Cytat:
nic tylko trzeba testować |
|
|
|
|
|
#145 |
|
grozi wypollizowaniem
|
odkopuję
![]() 1.Chypre Rouge 2. Ambre Sultan 3. Chene/Five o'clock
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
1. Ambre Sultan
2. Chergui 3. Fille En Aiguilles Feminite du Bois nie zaliczam do Lutensów, dlatego nie wpisuję
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
1. Chergui
2. Feminite (ja jednak Feminite kojarzę przede wszystkim z Lutensem) 3. Nie wiem może Fleur D'Oranger ale na pewno będę wiedziała jak przyjdą zapachy których nie znam z napadu na Lutki
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Muscs Koublaï Khän - na poczatku straszny ale po chwili cos wspanialego.Inny od wszystkich jakie poznalam do tej pory.
Chene - uwielbiam wachac ale globalnie dziala na mnie migrenogennie.Ale flaszka jest i nie oddam ![]() Arabie - znam tylko z testow.Zakochalam sie w zapachu i poluje na niego. |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
1. Cedre, bezsprzecznie.
2. Chergui 3. Fille En Aiguilles albo Ambre Sultan lub Chene a może Daim Blond? (zależy od nastroju)
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

ale na wszelki wypadek biduje go na ebayu. Walka jest zazarta a zapach podobno migdalowy bardzo, wiec kusi, kusi...
dzieki wielkie.

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
może Fleur D'Oranger ale na pewno będę wiedziała jak przyjdą zapachy których nie znam z napadu na Lutki