|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Pająki i pajęczyny w domu-co robić????
Dziewczyny codziennie mam nowe pajęczyny na ścianach i to takie długie, wielgachne sieci...
Zauważyłam dwie odmiany pająków żyjących razem z nami w domu- korsarz ( ten z długimi cienkimi odnóżami) i taki gruby włochaty. Nie mam juz siły z nimi walczyć, nie wiem czym... Są jakieś środki na to? A może znacie jakieś sposoby?Mojego kota dzien w dzien z pajęczyn czyszcze,co dwa dni odkurzam odkurzaczem i kurzawką ,dom jest czysty i zadbany, mam juz dość walki z tymi szkodnikami ![]() Moze to ma związek z tym ze mieszkam przy lesie. Pomóżcie
|
|
|
#2 |
|
Copyraptor
|
Dot.: Pająki i pajęczyny w domu-co robić????
Pajęczyny zmiatać, z pająków się cieszyć i zostawić w spokoju
Pająki to nie szkodniki! Ja zdecydowanie wolę pająki niż muchy i komary. Po prostu je wynoś na dwór, jak jakiegoś zauważysz. |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Padżąki włażą dziurami w podłodze (jeśli masz drewniany parkiet) albo przez uchylone okno. Tez mieszkam przy lesie i zawsze mi paskudztwa nawłazi jak zostawiam uchylone okno w dzień. Uparły się chyba czy jak?
Najgorsze jest to, że kiedys mnie w nocy jakiś pająk ugryzł i okazało sie że mam uczulenie na ten ich jad... Dermatolog powiedzial że gdybym została ugryziona blisko tętnicy mogłoby sie to niezadobrze skończyć. Miałam tzw. rumień na nodze. Nie cierpię pająków... ![]() Tez je wciągam do odkurzacza ale aż tak dużo ich nie mam ja ty. Średnio pojawia się jeden na dwa dni. Może masz jakies gniazdo za szafą? Albo spróbój założyć siatkę przeciw owadom na okno.
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje serdecznie za odpowiedz
ale jakoś sobie nie wyobrażam wynosić pajączka na zewnątrz bo wróciNie było mnie 2 tygodnie w domu ,zastałam dom jak w tanim horrorze no wszedzie pajeczyny, Kiedyś obudziłam sie z nogą pająka w konciku ust.... brrr do teraz mam dreszcze Takze uwierz mi wole muchy ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Aranjani chyba mamy podobny problem heheJa chyba uczulenia nie mam ale Tobie współczuje jak tu spac jak nie wiesz gdzie Cie to paskudztwo ugryzie???siatka to dobry pomysł
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Witam mam ten sam problem, z tym ze ja sie panicznie boję pająków!!
co prawda ie az tak czesto mam je w domu, ale jak juz sie jakis trafi to jest wielki i włochaty!! Tak się ich boję ze nawet nie mam go odwagi zabić, zawsze wołam mojego tż na pomoc ![]() a jak juz jestem sama, to biorę raid, i jakąs dluga szczotkę, po raidzie nie umieraja, ale staja sie takie pijane i słabe, ale wiem że pryskanie co dzien dwa ramy okien od zewnątrz i futrynę drzwi sprawia że przez jakiś czas nie wchodzą, i przez jakiś czas jest spokój. niestety teraz rozpoczał się taki okres kiedy okna sa cały czas otwarte i ciągle się boję że jakiś znów wejdzie
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A nie myślałaś nad jakąś dezynfekcją wykonaną przez specjalistę?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Nad dezynfekcją nie myslałam bo jak juz napisałam mieszkam 10 metrów od lasu,za płotem mam stare sosny na których jest ich multun i tak czy siak dezynfekcja na długo nic nie da
pomysle nad tymi siatkami
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
tak, siatka to najlepszy pomysl bedzie
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pajaki sa bardzo pozyteczne - zjadaja mase uciazliwych owadow. Na pocieszenie Tobie, ponoc unikaja miejsc zanieszyczonych/skazonych, sa takim naturalnym "barometrem", nie wiem czy Tobie to poprawi humor...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyrak dziekuje za pocieszenie,Twoja wiadomość mnie rozbroiła,
chyba nawet bede patrzeć mniej złośliwie na nastepnego włochacza jakiego spotkam![]() To ze nie ma innych owadów to fakt,zdnego insekta nie widziałam ![]() Co ciekawe mam kota który na początku atakował pająki,teraz juz mu sie nie chce...pacnie łapą i tyle ![]() Heh jak juz jestesmy w temacie dzisiaj na TVN jest "atak pająków" film jak ktoś zainteresowany ![]() Ps; ujmujący Avatar
Be a friend of mine. I’ll share some wisdom with you. Don’t you ever get lonely, From time to time Don’t let the system get you down Edytowane przez sintagma Czas edycji: 2009-05-15 o 21:23 |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno pająk w domu to szczęście, a Ty masz ich dwie odmiany
![]() Ale mimo wszystko ja tam pająków nie cierpię, fuj
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet tego szczescia mam akurat w nadmiarze
![]() Hmmm a moze jednak nie ![]() Zainteresowanych tematem zapraszam do obejrzenia zdjecia ![]() http://szokblog.pl/t.jsp?idblg=1010&b=Megapaj%EAczyna. zdjecie po ukaszeniu pajaka http://szokblog.pl/t.jsp?idblg=1002&...ra%BFliwych%29
Be a friend of mine. I’ll share some wisdom with you. Don’t you ever get lonely, From time to time Don’t let the system get you down Edytowane przez sintagma Czas edycji: 2009-05-15 o 21:46 |
|
|
|
|
#13 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem ze moga Tobie przeszkadzac, ale naprawde wole pajaczki od owadow. A w avie usmiechniety wyrak ![]() Cytat:
Wiecej o tym jakze nie uroczym stworzonku: http://ohioline.osu.edu/hyg-fact/2000/2061.html
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
MNIE PAJĄK UGRYZŁ... nie mogę się tych bestii pozyć z domu szczególnie latem. Pójdę i kupie jakiś środek na pająki, i założę siatke w oknie. Jeden ugryzł mnie 2 tyg. temu a do dzisiaj mam dwie wielkie wygryzione kropki i mnie tak okropnie swędzi że zaraz wydrapie całą skóre do krwi.... i to mnie ugryzł taki "kątnik domowy" czy coś... (gruby czarny ok 5cm.) znalazłam go rano. Powinnam też go ugryźć za to
ale wolałąm go ubić kapciem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

Zauważyłam dwie odmiany pająków żyjących razem z nami w domu- korsarz ( ten z długimi cienkimi odnóżami) i taki gruby włochaty. 

Pająki to nie szkodniki! Ja zdecydowanie wolę pająki niż muchy i komary. 
ale jakoś sobie nie wyobrażam wynosić pajączka na zewnątrz bo wróci