|
|
#1741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Cytat:
2. Bardzo mi przykro, że to Cię spotkało. 3. Mam nadzieję, że będzie chętny na takie badania. Nie wiem czemu, ale większość facetów uważa, że oni nie mają problemu. Nie załamuj się, bo zaraz za Tobą załamiemy się my! |
|
|
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Tekla za słowa otuchy...
Mam łykac sobie trzy razy dziennie nospę i jakbym jeszcze krwawiła to tabletki homeopatyczne ssać ! Pi****lę !! Poddaję się... Nie mam szans zajść w ciążę i tyle... Tobie Pepus też dziękuję...
Edytowane przez Stara Panna Czas edycji: 2009-07-23 o 20:05 |
|
|
|
#1743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz szanse! Jeśli jesteście "płodni" to jest szansa! Uszy do góry a załamkę schowaj do szuflady, bo jeszcze się nie przyda!! |
|
|
|
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
Ból jajnika mam, bo wedłóg lekarza ta lubię i po to mi nospa cobym lubić przestała. Pytam czemu w 5 dc mam szyjkę macicy wysoko i miękką, to usłyszałam, że tak może być... I koniec.
Jedyne co pozytywne to skierowanie na badanie piersi... A zapalenia przydatków nie mam, bo mu z mojego opisu nie wychodzi żebym miała !
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
Tabletki homeopatyczne? Caly czas chodzisz do tego samego lekarza? Czy u innych tez bylas?
Ja mialam kilka lat temu problemy z zatokami /wiem, ze to co innego/, ale zaden lekarz nie mogl mi pomoc. Bralam antybiotyki, mialam robione punkcje, naswietlanie, inhalacje, akupunkture itp. Nic mi nie pomoglo, dopiero lekarz numer 6 pomogl, wyslal mnie na operacje i teraz juz jest ok. Moze to nie z Toba, czy z Twoim TZem jest cos nie tak, tylko lekarz nie potrafi Tobie pomoc? |
|
|
|
#1746 |
|
Rozeznanie
|
U tego lekarza byłam po raz pierwszy, ponieważ jak widzisz z Wawy jestem i poprostu nie mam kasy na prywatnych lekarzy. Możliwe, że to ciężko zrozumieć, bo skoro tak bardzo chcę zajść w ciążę to powinnam leczyć się u najlepszych lekarzy, ale ciężko Pierworodnemu powiedzieć, że z obiadu dziś nici, bo mamusia do lekarza idzie...
A ja niestety w budżetówce pracuje i niewiele zarabiam... TŻ zarabia bardzo dobrze, ale co z tego jak kupa długów, zobowiązań i życie... ![]() Przepraszam, ale jestem tak potwornie rozgoryczona jak już dawno nie byłam... Tak bardzo liczyłam, że w tym cyklu się uda... Wszystko, łącznie z tym dziwnym @ na to wskazywało... ![]() P.S. A do tego zapomniałam Wam napisać, ze pobrał mi cytologię, ale ponieważ byłam na wizycie w ramach NFZ to wyniki będę miała za ........................ DWA MISIĄCE !!!
Edytowane przez Stara Panna Czas edycji: 2009-07-23 o 20:24 |
|
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Nie mialam na mysli prywatnych wizyt. Nie mozesz zmienic lekarza? Kupe czasu nie mieszkam juz w Polsce i nie pamietam jak to jest z wizytami.
|
|
|
|
#1748 |
|
Rozeznanie
|
Wszędzie tak samo... Mają Cie wszyscy w tyłku, bo nie płacisz... Ja się dziś nawet dowiedziałam, że za moją wizyte Pan dr. dostanie 16 zł brutto. Znaczy jestem pacjent drugiej kategorii !
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Stara Panna masz szanse, ale moim zdaniem powinnaś się najpierw wyleczyć z tego co lekarz kazał i może faktycznie miał rację, że tak może być w 5 dniu cyklu, nie ma jakiegoś schematu wg. którego każda kobieta powinna "działać" tak samo. Rozchmurz się bo szczęście przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie
Nie wszystko stracone ![]() A co do cytologii to długo jakoś faktycznie, u mnie się czeka 3 tygodnie. Niedawno było 2. |
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana,zmień lekarza i idź do normalnego,a nie do jakiego przypała.I się nic nie martw Być może te objawy co miałaś i opóźniająca się normalna @ to wina nadżerki. O ile w ogóle ją masz,bo znam i taką lekarkę co leczyła pacjentkę na nadżerkę,której w ogóle nie było .A kasę brała.Co prawda 50zł,za wizytę,ale kazała się zgłaszać raz w tygodniu.Ja dzisiaj byłam u duńskiego lekarza.Pobrała mi pielęgniarka 3 fiolki krwi i mocz do badania.Jakie badanie będzie robiła tego nie wiem,ale jutro wyniki i się dowiem,bo kumpelkę nasłałam na nią,aby zadzwoniła i się dowiedziała o wyniki ![]() Poza tym moja książeczka ciąży,a raczej karty ciąży to 2 karki A4 jakiegoś druku,co tam jakieś rzeczy są wypisane odnośnie danych osobowych,wagi,wzrostu i lekarz w szpitalu na USG będzie wypełniał i położna na kontrolach.Następną wizytę u lekarza mam 2 listopada ,a potem w styczniu i koniec imprezy ![]() Ze szpitala mam dostać list z terminem wizyty USG,ale to dopiero w 12tc i wtedy określą mi płeć ![]() Stara panna....nic się nie martw.Ja nadal trzymam kciuki za ciebie
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny. Mam 26 lat. Okres spóźnia mi się 10 dni. Ostatnio nie był zbyt regularny, ale nigdy jeszcze cykl nie trwał u mnie 44 dni! Średnio 31 dni. Przed spodziewaną miesiączką miałam wszelkie objawy na @ ale w dniu spodziewanej @ zaczął mi się wydzielać śluz w olbrzymiej ilości. Był biało-przejrzysty i raczej mokry, lekko ciągnący. Pomimo wkładki higienicznej przemakała mi bielizna a nawet lekko spodenki. Wraz z tak obfitym śluzem, który trwał może 4-5 dni (jakby był zamiast miesiączki) znikły wszelkie objawy zwiastujące @. Jakieś 5 dni temu zaczęłam często oddawać mocz, aż 3 dni temu poczułam, że chyba zaczyna mi się zapalenie pęcherza (ból w dole brzucha, i lekkie pieczenie podczas oddawania moczu). Średnio cierpie na to raz w roku , więc sama sobie zaaplikowałam Furagin 3 x dziennie (miałam w domu) i właściwie jest już dobrze. I teraz nie wiem co jest. Nic nie wskazuje na to, żeby @ nadeszła w najbliższym czasie, a czytałam, że w czasie ciąży często zdarzają się infekcje pochwy:/ Zastanawia mnie też ten śluz, który nigdy nie pojawiał się w takim czasie cyklu i który nigdy nie był tak bardzo obfity. Do tego pobolewamnie tak dziwnie w dole brzucha, jest on delikatnie powiększony i jakby taki lekko twardawy. Pod wieczór natomiast zaczynam płakać bez większego powodu. Czy to mogą być objawy ciąży?
Edytowane przez sonek Czas edycji: 2009-07-23 o 20:59 |
|
|
|
#1752 |
|
Rozeznanie
|
We wtorek idę na następne USG, bo wtedy co byłam, to papieru w drukarce zabrakło i tylko opis zrobiła, bez zdjęć... W ramach tamtej wizyty zaproponowała żebym przyszła w okolicach 14 dc jeszcze raz, za darmo już. Tak więc idę, coprawda w 10 dc, ale później będzie za późno... Zobacze mój cudny pęcherzyk... I dowiem się w jakiej jest fazie...
Nadżerkę zlikwiduje, ale na pewno nie u niego, bo mi prywatnie zaproponował... Niech mnie w pupkę pocałuje ! I wogóle tak sobie myślę, że po tym USG to chyba wróce jak ta córa marnotrawna do mojej dawnej pani gin, bo co prawda prywatnie, ale naprawdę czułam, ze się przejmuje problemami... Ale najpierw USG ! Sonek - zrób test !!!
Edytowane przez Stara Panna Czas edycji: 2009-07-23 o 21:12 |
|
|
|
#1753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-07-23 o 21:21 |
|
|
|
|
#1754 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wysłałam narzeczonego po testy. Od razu dwa. Pierwszy zrobię jutro z samego rana.
|
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
Do jutra rana to ja z ciekawości pęknę i kciuki stracę
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
Wole zaczekać do jutra, bo test będzie bardziej wiarygodny. Mam tylko nadzieję, że noc szybko zleci.. Jak tylko poznam wynik, na pewno się nim z Wami podzielę
|
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
ja tez kupilam dzis test i bede robic jutro rano... troche sie denerwuje bo bardzo licze na dwie kreseczki
|
|
#1759 |
|
BAN stały
|
PANIENKA bedzie dobrze zobaczysz
i nie masz sie co dolowac bo bedziemy lac po prostu wydaje mi sie ,ze ten lekarz jest do niczego bo nie wie od czego ma zaczac z leczeniem Ciebie Wiem niestety ,ze na dobrego prywatnego lekarza potrzeba troszke kasy ale moze jest jakas mozliwosc dostania sie przez kase chorych do jakiegos lepsiejszego bedzie dobrze zobaczysz tylko sie nie smuc bo to nic nie da a udzieli sie Twoim mezczyznom glowa do gory
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak test?? powiem ci ze ja tydzień przed zrobieniem testu (który wyszedł pozytywnie) tez myslalam ze mam zapalenie pecherza, mialam te same objawy co ty i nawet nabiegalam sie po lekarzach robilam badanie moczu i nic.....wg nich bylam zdrowa.asz tu nagle samo ustalo ja zrobilam test i byly piekne 2 kreseczki. a teraz jestem w 13tc. takze trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
Stara Panna ja na twoim miejscu poszła bym po konsultacje do innego lekarza. Mojej siostrze pewien deb** chciał usunąc narządy (fakt problemy dziewczyna ma straszne) ale poszła do innego lekarza bo sie przestraszyła i okazało się ze da sie to wyleczyc. Powodzenia
|
|
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie laseczki!
Wpadłam zobaczyć czy Sonek zrobiła już test, ale widzę że wszystkie jeszcze śpicie. Będę późnym wieczorem, ale trzymam za Was
|
|
|
|
#1763 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! Jestem już po testach. Dla pewności zrobiłam dwa (dwóch różnych firm). Niestety na jednym i drugim tylko po jednej kresce :/ Co robić? Wierzyć testom czy czekać w niepewności?
|
|
|
|
#1764 |
|
Raczkowanie
|
Sonek, dwa testy raczej sie nie pomyla
![]() Stara Panna tez mialam kiedys ginekologa w Polsce, ktory chcial mnie naciagnac na kase, a jak raz musialam isc do niego prywatnie to byl taki mily i slodki... Dobrze, ze wracasz do swojej ginekolog. Trzymam kciuki, zeby pomogla. Aha, Ty masz juz jedno dziecko? Sensuel, dobrze, ze jedziesz do Polski na badania, bo w Danii dziwnie ta opieka wyglada. |
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
Hejka kochaniutkie
![]() Ahh jeden dzien sie nie pojawilam a tu tyle nadrabiania co za tydzien Nareszcie sie rozpisalyscie![]() Stara Panna kochaniutka...na dzien dobry zmien lekarza,najlepiej wroc do swojej gin!!! Wiesz powodem tego ze nie mozesz zaciazyc moze tez byc ta wielka nadzerka,takze pozbadz sie jej jak najszybciej!!! Slonce trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze,i wierze ze tak bedzie,a Ty sie nie zalamuj,tylko glowka do gory i walcz dalej!!! ![]() Asienko zazdroszcze Ci tej przeprowadzki,ja to juz bym chciala sie przeprowadzac,ale narazie idziemy dzis o 16 ogladac mieszkanko i znow lodze sie ze wkoncu sie uda....Mam nadzieje ze na nowym mieszkanku masz neta i nadal bedziemy mogly pisac Choc ja to ostatnio ciagle w biegu...![]() Pepus kochana co tam u Ciebie??? Sonek bardzo mi przykro z powodu 1 kreseczki,ale nie zalamuj sie,bedzie dobrze!!! ![]() Dziekuje Wam kochaniutkie za gratki ![]() Nio teraz oczekiwanie na mieszkanko i 2 kreseczki Moze jak juz bedziemy na swoim to i kreseczki sie pojawia![]() Milutkiego dzionka Wam zycze Buziaczki
|
#1766 |
|
BAN stały
|
Witajcie dziewczynki
SONEK ja bym tesciora powtorzyla za pare dni bo roznie to bywa KICIA pewnie,ze mam neta na razie mam taki bajzel w domu ,ze nie wiem od czego mam zaczac i gdzie wlozyc rece a dodatkowo ,ze jestem przed @ to nic mi sie nie chce robic na razie moge wam pozyczyc milego dnia |
|
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wielkie dzieki za wsparcie. Za kazdym razem, kiedy robilam test i wychodzila 1 krecha to na tym kończylam. Tym razem jednak ta jedna krecha jakos nie daje mi spokoju :/ Dodam przy tym, ze nie staramy sie usilnie o dzidziusia. Na pewno chceilibysmy, zeby pojawił się na świecie za jakies dwa lata, ale jesli zdarzyloby się, ze byłby juz teraz w moim brzuszku bylibyśmy najszczęśliwsi na swiecie
I pewno stąd to rozczarowanie..
Dopiero mówiliśmy, że pobieramy się za dwa lata, a dziś ... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2011062500400430.png![]() Edytowane przez sonek Czas edycji: 2009-07-24 o 09:58 |
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Asienko suuuper ze masz na nowym mieszkanku neta
![]() Heh z tym bajzlem to zawsze tak jest,ale jak juz troche uprzatniesz to pojdzie latwiej Ja to uwielbiam urzadzac mieszkanko Tez chce juz przeprowadzke
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Panienki...
![]() Popłakałam sobie wczoraj tak ździebełeczko dużo i dziś już mi lepiej... Tekla - Tak mam Pierworodnego 11-to latka ( dziś właśnie ma urodzinki ), ale to głównie jego pomysł z tą siostrzyczką ![]() Kicia - Ja rozumiem, że to może przez nadżerkę, ale wytłumaczcie mi jedno... Skoro byłam 6 lipca u innego lekarza i tamten stwierdził, ze mam wszystko czyściutkie, żadnych problemów, żadnych zapaleń, a dokładnie mnie oglądał, a po dwuch i pół tygodnia inny stwierdza, ze mam ogromną nadżerkę i skoro mnie jajnik boli to moge sobie brać antybiotyki jak chcę... to co ja mam sądzić ??? Już od dłuższego czasu słyszę, że nie mam żadnych nadżerek, a tylko czasem złapię jakieś lekkie zapalenie. Moja poprzednia gin. też nie widziała żadnych niepokojących paskuctw ! A ten na wstępie stwierdził, że trzeba by na zabieg do niego przyjść, ale to już prywatnie !
|
|
#1770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Nie wszystko stracone
.A kasę brała.Co prawda 50zł,za wizytę,ale kazała się zgłaszać raz w tygodniu.
,a potem w styczniu i koniec imprezy