|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LRP Anthelios Dermo-Pediatrics 50 SPRAY...bo innego nie było w sprayu...no po dwoch aplikacjach stwierdzam że jest o niebo lepszy od kremu bo się już tak nie świecę...No i doczytałam teraz że przed filtrem powinno się zaaplikować krem , bo wtedy lepiej się filtr wchłonie. ja tego nie robiłam bo stwierdziłam że po dawce kremu na pewno filtr się nie wchłonie...także im więcej czytam tym mniej wiem No i o tym tez nie ma na KWC...jest o innym antku w sprayu. Pozdrawiam filtromaniaczki
|
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Pierwsze wrażenie z testów sorayi to bieli (sama emulsja jest lekko różowa), wchłania się powoli, ale ja juz przywykłam do tego, że max 5 minut i mogę nakładać makijaż. Ogólnie soraya spf 45 jest znacznie lepsza. Może składowo mniej łagodna itd., ale ma lżejszą konsystencję i wogóle nie bieli. Dziecięcy ma titanum dioxide i to widać przy aplikacji. Plusem jest b. wysoka ochrona UVA i stabilny filtr niekolidujacy z kolorówką. Teraz mam młyn, ale za jakiś czas zrobi sie u mnie spokojniej zrecenzuję kilka kosmetyków, szczególnie tych mało popularnych.
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Tak , powiedziałam że użyłam tylko raz i jest bardzo tłusty że makijaż mi spływa
Bez problemu, jeżeli masz alergię na dany produkt tez możesz oddać...to nie Polska Fakt że na to nie mieli małych testerów ale mogłam się smarować do woli w aptece... Próbki masz na co tylko chcesz w aptece, i są one dla klientów i wręczane z uśmiechem. Tutaj wszystkich stać na takie rzeczy , więc zeby uzyskać klienta producenci dbają o to żeby każdy mógł wypróbować
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś używał Sun Expert SPF 50 albo 30 Eveline
Jakieś opinie U nas znalazłam tylko to http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31731 i co z tym pudrem -myślałam o vichy mineralnym ? Można - nie można używać? Apteczne filtry testuję ale jakoś tłuste strasznie na mnie. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Też tak obstawiam -ale coś za coś , prawda???
Kadzidła... Paczule... Dymy... przygarnę, adoptuję, kupię WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ Edytowane przez MeryJane Czas edycji: 2009-09-11 o 09:45 Powód: dopisek |
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy używacie filtra również wtedy gdy nie wychodzicie cały dzień z domu? Lub gdy wychodzicie np. wieczorem gdy jest juz ciemno? Jeśli tak to dla ochrony czy z przyzwyczajenia ?
|
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu trzeba miec do tego zdrowy stosunek. jak sie kwasuje to z reguły uzywam dzien w dzien nie zaleznie czy w domu czy nie - zrweszta nigdy nie wiadomo cyz nie trzeba bedzie wyjsc ![]() Ale czasem daje skorze w domu odpoczac no i na zime nie uzywam faktora 50 tylko troche lzejszej 40 |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
Ja jezeli bede wiedziała ze nie wychodze z domu i bede caly czas w domu alebo bedzie juz wieczor to nie bede stosowała filtrów.Dodam ze stosuje kuracje kwasowa ale filtry wtedy nei sa potrzebne wydaje mi sie nie ma po co obciazac cery
|
|
|
|
#1934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cytuje artykuł Cytat:
zrodlo: http://witryna.czasopism.pl/pl/gazeta/1095/1236/1394/ |
||
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Matka Smoka
|
Do mnie dotarł kilka dni temu LRP mleczko 50+ w bardzo miłej cenie 36,40 więc podaję linka do apteki, może ktoś skorzysta:
http://www.vena-vita.pl/produkt,id,2...5Bwyprzedac%5D I ponawiam pytanko, bo nikt mi nie odpowiedział Gdzie przechowywać filtry jak się nie ma chłodnego, ciemnego miejsca? lodówka?
|
|
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta apteka jest super, keidys kupilam u nich tanio emulsję Avene 50+ z woda termalną 150 ml.
Ineso a jak wrazenia uzytkowe jesli chodzi o Antka ?
|
|
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Ja uparcie się pytam o http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31731
jest jeszcze 50-ka ... i czy można ten puder mineralny, czy nie?Myślę konkretnie o vichy nr 25 (odcień sand). Co do filtrów- myślę, że takowe szkodliwe promieniowanie dotyczy też komputerów, sztucznego oświetlenia, tv itp.Więc jeżeli od nich odpoczywać - to w nocy, kiedy żrą nas kwasy itp.
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
To ja pochwalę tez Antheliosa Dermo-Pedriatrics 50 Spray...Dzisiaj nałożyłam po raz drugi z tym że nałozyłam wcześniej krem nawilżający...Antek się wchłonął całkowicie , zapomniałam w ogóle że miałam filtr na twarzy. W porównaniu z XL w kremie...niebo..mam nadzieję że jutro tez to sie powtórzy, jeżeli tak to będzie mój i tylko mój...zmian na skórze w postaci zapychania nie widzę...chyba że jeszcze przede mną bo to tylko 2 aplikacje
|
|
#1944 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Mleczko avene, które nałożyłam wczoraj też nieźle zdało pierwszy test. Przetrwało z makijażem cały dzień, podkład trzymał się dobrze. Wchłonęło się całkiem szybko i nie przetłuściło cery. Zobaczę po kilku dniach czy nie zapcha. Może dołączy do grona ulubieńców
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ineso,jezeli nie lodowka to moze masz jakas szafke,ktora jest w oddali od bezposrednich zrodel gdzie moze byc narazona na zmiany temp.,zamykana itd.
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2009-09-15 o 12:42 |
|
|
|
|
#1947 |
|
Matka Smoka
|
Dzięki za porady odnośnie przetrzymywania
![]() Shee'naz - na razie tylko kilka razy używałam, ale bardzo pozytywnie oceniam - tylko troszkę bardziej treściwy od Lirenki. |
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ten filtr jest fotostabilny???? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,29924,sonnencreme-lichtschutzfacktor-50-krem-do-opalania-z-spf-50.html
|
#1949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama go używam, kupiłam jeszcze w zapasie dwie tubki, ale mam straszny problem ze zmatowieniem go: puder propolisowy i Dream Matte nie dają rady (nie wspominając o destabilizacji, ale nią się nie przejmuję już wcale). |
|
|
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
Hej! A ja dzisiaj kupiłam w aptece filtr Pharmaceris- screen-sensilum SPF 50+i zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam? Mam cerę tłusta i obawiam się, że będę musiała go stosowac tylko troszeczkę żeby nie błyszczeć się. Mam podkład bardzo matujący, ale mam obawy, co do tego, czy zdoła zmatowić skórę. Miała któraś z Was kiedyś ten filtr, a właściwie bloker? Dzieki z góry
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

Zaryzykowałam i sprawdzę avenkę jak będzie zimniej, bo podobno są dość treściwe.

Bez problemu, jeżeli masz alergię na dany produkt tez możesz oddać...to nie Polska
Jakieś opinie 

Gdzie przechowywać filtry jak się nie ma chłodnego, ciemnego miejsca? lodówka?