|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Lejdiski- najwspanialsze babeczki pod słońcem cz. 3
Cytat:
Wiec dziecko daje duzo satysfacji i radosci ale niesety albo stety jest przy nim DUzooo roboty i nierwy trzeba trzymac na wodzy...czasem.....Ale tak ogolnie to nawet jak sie pozloscisz na dziecko to pozniej cos wyjkabinuje smiesznego i nie bedziesz juz zla![]() Cytat:
Witam Witam.... Ja po kolacji kapieli....i gadam teraz z P..ale bym sie etraz do nego przytulila
|
||
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się tylko że żyję
wyszłam z domu dziś dosłownie na minutkę i wróciłam z kompletnie przemoczonymi butami ![]() u nas też zasypało śniegiem i taka ciapa jest
|
#303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie na pozatku jest ten strach i obawa, zeby krzywdy nei zorbic i to sie wydaje trudniejsze i jak to Jane mowi, absorbujace. Ale za to teraz sam Dzidzius jest absorbujacy, bo chce aby sie nim zajmowac ![]() A w ktorym tygodniu urodzilas? ![]() Ja bym chcialam przed 10 grudnia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Blondi
Hm, kolek chyba Jacuś nie ma (odpukać , ale marudny ostatnio w tym 2 miesiącu właśnie wieczorami, tylko, że chyba już dobrze odkryliśmy, że nie może się uspić i stąd to rozdrażnienie!A jakie leki na kolke polecasz, bo nie wiem o jakim niem. mówisz specyfiku i tym 2 - co to i gdzie w razie "w" można kupić? Hm, no teraz Oli na pewno b. jeszcze zajmujący i trzeba pewnie "ciekawsze" jedzenie wymyślać, nie? Tylko, tak jak pisze New Lejdiska - madabede , na początku to karmienie naturalne strasznie wiążące, a z czasem wydaje się, że gdy te przerwy między jedzeniami się wydłużają to lżej ciut będzie? ![]() No tak, ale wtedy jak piszesz - dochodzą inne kwestie jak noszenie i wyszukane jedzenie (a teraz jedzienie b.proste w sumie - i bez podgrzewania Uśmiałam się z tych wakacji 2010 No i OBY tak było! 3mam kciuki! A gdzie planujesz wypadzik Blondi? Witaj madabede ![]() Z tą deską to faktycznie jakieś rozwiązanie jest, tylko, że ja mam ją w kąciku do prasowania, a kąpiemy w łazience i nie chciałoby mi się tak nosić ![]() Domi - hm, może i tak róznie być, bo rekacje pewnie wszelkie się dzieją przy porodzie, ale ja myślę, że rzadko, bo jak ktos już się zdecydował i do szk. rodz. chodzi to wie czego chce, więc już nie stchórzy no! Chyba, że ktoś tak naprawdę niepewny, niezdecydowany na 100% lub tylko "zwerbowany" np. przez żonkę , to tak - wtedy może się jeszcze różnie zdarzyć U mnie mężuś chciał - to Jego wręcz pomysł, od zawsze tak mówił, no i w ogóle: On 1 był już gotów na baby, to tylko ja tak długo nie ![]() Właśnie Domi - jaki wózek obczajasz?
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Jane moj Tz ma za zadanie wybranie wózk,a no chyba, ze w koncu jak bede miala wszytskie rzeczy to z nudow sama zaczme ogladac
moj Tz narazie jakis Vedi wynalazł...a Twoj w jakiej cenie byl...widzialam Vulcano na NK![]() ja teraz sie tak zaczelam zastanawiac i tak mysle i mysle, jak napisalas, ze M. sie tak super sprawdza, ze ja swojego nie widze w roki ojca o matko przeciezm u dziecko z rak wypadnie kurde...nie wiem jak to bedzie, nie mam pojecia, wlasciwie sie nie zastanawialam nad tym, bo narazie tylko ciaza i ciaza, a teraz coraz czesciej mysle, jak to bedzie po porodzie..Dzis taki snieg i tak mi sie skojarzylo, ze o tej porze roku bede rodzic, czyli to juz niedlugo![]() Jesli chodzi o Dzidzie, to moj Tz tez byl dlugo nastawiony, zawsze mu sie marzyl bobasek, w ciazy sie spisuje a jak bedzie po porodzie ![]() no nie wiem, no chyba sama nie bede kapala i w ogole zajmowala...ciekawa az jestem jak to bedzie... |
|
|
|
#306 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki
![]() Ależ nabazgrałyście Tyle stron miałam do czytania. Przyznam, ze nie wszystkie wiadomości przeczytałam od deski do deski, bo bym chyba do północy musiała siedzieć i tylko czytaćDomi słońce Twój adres e-mail na priv do mnie nie dotarł Nie nagram Ci całej naszej kąpieli, bo nie mam takich warunków. Nina potwornie chlapie w czasie kąpieli dlatego ja jej wanienkę wstawiam do normalnej wanny, a u nas łazienka jest bardzo mała. Jakby Tż nagrywał, to bym wszystko zasłaniała, bo on by już nie miał gdzie stanąć. U nas taka kliteczka. Z resztą inaczej kąpie się już takiego szkrabika większego jak Nina, a inaczej niemowlaczka. Z resztą mogę spróbować, to zobaczymy ile się nagra kąpieli a ile moich pleców Rozkładałam tylko ceratę. Teraz już odkąd przyszło na spać na mokrym kocu i pościeli przenieśliśmy kąpiele do łazienki A opieką nad dzieciątkiem Domiś się nie zamartwiaj. Naprawdę, to nie jest trudne. Będziesz wszystko wiedziała nie wiadomo skąd. Wszystko się robi intuicyjnie, bo kto może wiedzieć lepiej jak nie mama co maluszkowi będzie dobre.alkamori Domi moja Nina ma 4 miesiące i ja już ją oliwką nie smaruję Domi i Jane - moja Nina już przesypia całe nocki i nie budzi się na jedzenie. Dopiero po 7 rano, a zasypia po 20:00. Ale każde dziecko inaczej, bo na naszym wątku mamusiowym inne kobitki jeszcze wstają po kilka razy do swoich dzieci w ciągu jednej nocy. W chwili obecnej Nina zjada dziennie 4 butle mleczka po 150-180 ml, pół lub czasem cały słoiczek obiadku lub deserku w postaci owoców tych ze słoiczków dla dzieci. Czasem w ciagu dnia dostaje i obiadek i deserek ale to różnie. Na razie jesteśmy na etapie prób więc je tak aby aby... nie zmuszam jej. Na szczęście bardzo ładnie mi je, że nie muszę się martwić. Humorki Ninka już ma. Już uwidacznia się jej charakterek i jest raczej podobny do mojego. Mój Tż to taki spokojny, cichutki i grzczniutki (chociaż wygląda odwrotnie bo jest wielki, łysy i zabija spojrzeniem), a ja to taka morda rozdarta. Ciągle mam coś do powiedzenia, jestem głośna i Nina też taka bojówka A tak w ogóle, to w szpitalu lekarze już mi gratulowali charakternej córki![]() Domi i blondynkapoznan ja tam nie twierdzę, że z dziećmi jest dużo roboty. Na początku na pewno tak się wydaje, bo przestawiają życie do góry nogami Wszystko trzeba na nowo sobie poukładać, bo inaczej robi się bałagan Sam tak zaczął, ja go nie zmuszam. Bardzo jest za Ninuląmadabede witaj ![]() Cytat:
Pamiętam jak jechałam z rodzicami kiedyś na wesele na śląsk i moja siostra młodsza wtedy została w domu ze starszą siostrą... Młoda z tęsknoty, a miała raptem rok - dostała gorączki. Gdy wróciliśmy, to jak ręką odjął. Takie maluszki, a jednak bardzo już są z mamą związane...
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-14 o 22:35 |
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
ojeju jeju Cinusiowa juz wysylam, ale ze mnie sklerotyczka...juz Cie czytam, ale dlugi post
a Ciocia podobno robi dla mnie znow paczke z ciuszkami, ale napisalam jej, zeby juz duzo nei kupowala. Ona mi napisala ze kupuje na takie wieksze dziecko teraz chociaz tamte mialy byc malutkie a sa conajmniej od 3ego miesiaca
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję. aby nie zapeszyć
![]() Cytat:
![]()
|
|
#310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj często miałam dość...teraz też czasem "wysiadam"...niestety ja jestem prawie całymi dniami sama...mąż w pracy...tak było od samego początku więc z jednej strony sie przyzwyczaiłam i musiałam szybko nauczyć się radzić sobie z bąblem jednak z drugiej ten kryzys mnie dość szybko dopadł....Co do jedzenia to myslę, że Jacuś poprostu będzie się już szybciej najadał i te 5-10 minutek mu starczy....to normalneCytat:
Cytat:
Cytat:
właśnie moim zdaniem jest na odwrót...najgorsze są chyba miesiące 3-4-5.....Kuba niedługo będzie miał 8 miesięcy i teraz mam w miarę luzik bo umie się sobą zająć...na podłodze siedzi, raczkuje godzinami...a ja mam czas dla siebie ![]() A co do porównywania obsługi chłopców z dziewczynkami to ja jakie takie porównanie mam póki co (moja chrześnica ma 5 lat) i nie widzę większych różnic....zresztą to głównie zależy od dziecka a nie od płci i tyle... spadam spać |
||||
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To 68 przebiegła w niecały miesiąc Każdy maluszek inaczej rośnie
|
|
|
|
|
#312 |
|
BAN stały
|
Dobranoc
boli mnie brzuch jak zjadłam i mam bóle na dole brzucha. Idę spać. |
|
|
|
#313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a z ta wanna duza to powiem szczerze, ze dopiero dzis sie dowiaduje, ze tak szybko mozna Dzidzie wsadzic do takiej. A my mamy taka stara okropna na tym mieszkaniu. Tak czy siak wypiepszamy ta i kupujemy nowa, a kiedys jakbysmy zmienili mieszkanie to ja wydrzemy i tak lazienka nie ma plytek Cinus my tez mamy mala lazienke, w sumie bylaby okej jakby bylay plytki a tak to jest najgorsze pomieszczenie jakie moze byc w naszym mieszkaniu![]() Czyli co do Aventa, ewentualnego laktatora to juz kolejny glos za tym jednym slowem nei musze sie nim teraz martwic, ewentulanie Tz mi kupi po porodzie![]() Cytat:
![]() Moj maz powoli zaczyna mnie wzywac do łózka, musze sie nim zajac poogladamy razem tv i lulu...tak, ze ja powoli sie zegnam, mozliwe ze jak nie zasne to wpadne ![]() DZIEKI ZA WSZYSIUTKI INFORMACJE MAMUSIE acha...mam nadzieje, ze moimi pytaniami nie robie watku typowo dzieciaczkowego i nie denerwuje tym innych osob, ale dzis mnei wziela wena wybaczcie
|
|||
|
|
|
#315 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Domi ale ja nie wkładam Niny do dużej wanny, tylko jej wanienkę w naszej wannie układam. Z resztą sama zobaczysz na filmiku co Ci podesłałam. Mam nadzieję, ze już dotarł. Ale gdy tylko Ninka zacznie sama siedzieć, nie będzie się kiwać, to kupię matę antypoślizgową do wanny i będę ją kąpać w naszej dużej, a wanienkę komuś oddam
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza ma chyba z 50 lat Cinus to czekam na maila...tymczasem uciekam DOBRANOC WSZYTSKIM |
|
|
|
|
#318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się na takie posty nie gniewam.. jak o 'wszystkim' to o 'wszystkim' piszemy ![]() dobranoc Domi
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2009-10-14 o 22:54 |
||
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem wiem, ale nasza jest tak obrzydliwa, ze nie wyobrazam sobie nawet tego..my z Tz tez nie bierzemy kapieli tylko prysznic, najchetniej wchodzilabym w klapkach... ![]() a chetnie z Tz bym sie kapala a tu sie nie da
|
|
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
ciesze sie ze podobaja sie wam zdjecia mojego meza. juz teraz chodzi dumny jak paw
![]() u nas troche wichura zelzala - choc nadal wieje. na szczescie mieszkamy na 9 pietrze jak w zamkowej wiezy, wiec nie jest zle - jedynie przez okno widzimy jak pada, wieje i morze szaleje. Jane - ja nr tel mam caly czas taki sam- z tymze niestety mialam troche urwanie glowy w pracy jak do mnie smsowalas, dlatego nie odpisywalam-dalam znak zycia jedynie na wizazu. teraz bedzie juz git-bo znow na zmiany pracuje...
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
E tam, a ja nie czuję tego, że "kto lepiej niż matka wie co potrzebuję jej dziecko"...
- no bo niby czemu, jak? A tato? Jeśli dzieli zadania w 50% i jest często z baby, to może się okazać że rózniw dobrze czuje o co baby chodzi! Mi się wydaje to hasło "ktoż lepiej jak matka" jednak przesadzone no...![]() Cinusiowa - to Ty już nie karmisz Ninki sama? Tzn. naturalnie? To ile karmiłaś w sumie? Co do zostawiania dziecka - to wszak do żłobka ludzie już zaraz po macierzyńskich wysyłają, no i choć to pewnie niełatwe, chyba trzeba troszkę baby z czasem zostawiać, żeby znów przesady nie było z tym byciu razem i żeby potem - jak sama piszesz gorączki aż nie dostawało, nie? Tylko jak to się robi w praktyce jeszcze nie wiem i nie wiem jeszcze czy będę tak robić, czy tak chciałabym - ja tylko tak generalnie teraz napisałam Np. aktorka Dancewicz mi się pod tym względem podobała - u Drzyzgi i w wywiadach w prasie mówiła, że ona czuła, że jeżeli nie wyjedzie to zwariuje, bo tak już miała dość być tylko "mleczarnią" na zawołanie baby! Więc ja myślę, że jeśli toś tak czuje i potrzebuje rozłąki od dziecka to czemu nie - niech tak zrobi, bo w przeciwnym razie znerwicowany więcej zaszkodzi temu baby niż gdyby siedział przy nim przykładnie w myśl zasady wzorca idealnej mamy - no nie? Domi - Ty się mężem już teraz nie martw, będzie ok skoro tak baby chciał i teraz się spisuje i do szk. rodz. chciał chodzić i na poródz Tobą zdecydowany iść A wózek fajniutki i 1 z najlżejszych, bo z 4 pompowanymi 12,5 kg, a inne 14, 16 i 20 kg! (gondola, fotelik samochodowy, spacerówka, przeciwdeszczowy - ok. 1200 zł) - - - -a ten wózek co Twój mąż obczaja to dokłądnie jaka marka??? Oo, a u nas właśnie Jacuś cosik "szaleje" - chce spać i nie może jakoś, więc płacze... ojej - any fajne, skuteczne metody, rady "mamusie"??? No to lecę, PA!!! |
|
|
|
#322 |
|
BAN stały
|
Ja ide lulac...
Buzka ps; bede okolo 14-15 bo na 8 ide do Piotruska...
|
|
|
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
OOOOooo! No to pięknie Domiś ![]() - teraz "wyszło na jaw"! Ja się produkowałam między doktoratem, egzaminami, obroną i Fasolką, a ta "przelatywała", oj Ty Ty - ale teraz jesteś "zaciążona", no i widać zmądrzałaś, jak widać po kolejnym wyznaniu ![]() Dzięki Alkamor za odpowiedź i uspokojenie co do czasu jedzenia Jacusia - no to fajnie, że się najada ![]() Zuziu - 3maj się zdrowo! A Ty Jagódko - dzielnie Elusiu - a Tobie jak nauczka idzie? Do spanka już? Dobranoc! |
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Jane ale nie ma co porównywać oddania dziecka do żłobka lub przedszkola do kilkudniowego wyjazdu. Odnośnie Dancewicz, to akurat dla mnie to najgorszy przykład matki, bo wcześniej w wywiadach zarzekała się, ze nie chce mieć wcale dzieci. Więc jeśli ona potem mówi, że musi odpocząć od dziecka kilka dni, to wcale się takiej matce nie dziwię, bo ją dziecko potwornie i wyjątkowo pewnie męczy...
Po drugie może blondynka się na mnie obrazi za to co napiszę ale mnie oburza jak matka głośno mówi, że wyjeżdża na kilka dni, zostawia dziecko bo musi się wyspać... Odnoszę wtedy wrażenie, że to dziecko to najgorsza rzecz jaka się zdarzyła w życiu i najchętniej oddać ale co ludzie powiedzą. Potem "im starsze dziecko tym gorzej...", to już dla mnie jakiś niewyobrażalny kosmos. Czyli fajnie sobie zrobić, popatrzeć jak ładnie śpi i niech się lepiej nie budzi, bo kur** znowu będzie trzeba lulać i nosić...? Na dodatek żreć szybko nie chce, tylko trzeba nad nim siedzieć... Dobitnie napisałam to co myślę i zdaję sobie sprawę, że teraz mnie można pożreć w całości ale zdania nie zmienię...
|
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Cinusiowa
Dobranoc |
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a statystyka nie ruszona.. może innym razem.. zabrać się nie mogę za to.. mam do zrobienia kilka zadanek..dobranoc buźkam Was Wszystkie
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
hej a ja wstalam bo mi sie nie chce spac, przy okazji sprz poczte i teraz robuje odpalic filmik Cinusiowej z edukacja kapieli
edit:własnie mi sie udalo super ale faktycznie nie ma sie co dziwic, ze trzeba bylo juz wsadzic do wanny, skoro takie aktywne dzeciatko![]() Jane Eluska musisz sie zmusic i siasc i przeanalizowac z jedno zadanko i jak zrozumiesz to reszta juz pojdzie sama, bo bedziesz happy, ze wiesz o co biega
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-15 o 01:27 |
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza!!! Moja Amiśka łibuzuje dzisiaj od 4
Mam na imię Magda także Jane nie przejmuj sią tak że przekręcisz mój nic Domi urodziłam w 38 tygodniu, widzę że zaczełaś się bać czy sobie poradzisz z dzieckiem powiem Ci że ja przez całą ciąże wogóle o tym nie myślałam strasznie się tylko bałam porodu i o to czy Ami będzie zdrowa, ale jak się urodziła to zdałam sobie sprawę że ciąży na mnie ogromna odpowiedzialność i się zaczałam bać ale wszystko robiłam intuicyjnie i bardzo mąż mi pomagał także nie ma co się matrwić napewno dasz radę Rany ile u nas dzisiaj śniegu, musimy zaopatrzyć się w sanki... |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy nowa kolezanke
![]() U mnie po staremu nadal cieplo ![]() Laseczki.... jak ja was czytam.....
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kąpiel z instruktażem, to ja mogę ewentualnie nagrać dopiero ale jak wspominałam wcześniej u mnie nie bardzo są do tego warunki, bo w łazience dwie osoby się mieszczą jak stoją jedna za drugą |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

mozna dac rade??
Wiec dziecko daje duzo satysfacji i radosci ale niesety albo stety jest przy nim DUzooo roboty i nierwy trzeba trzymac na wodzy...czasem.....Ale tak ogolnie to nawet jak sie pozloscisz na dziecko to pozniej cos wyjkabinuje smiesznego i nie bedziesz juz zla

, ale marudny ostatnio w tym 2 miesiącu właśnie wieczorami, tylko, że chyba już dobrze odkryliśmy, że nie może się uspić i stąd to rozdrażnienie!

Tyle stron miałam do czytania. Przyznam, ze nie wszystkie wiadomości przeczytałam od deski do deski, bo bym chyba do północy musiała siedzieć i tylko czytać

Każdy maluszek inaczej rośnie