Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 22:12   #1891
JolciaBDG
Przyczajenie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

o gwiazdce

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
witajcie
dziewczyny jak to jest z liderkami? ile zarabiają?? czy wogóle ktoś mógłby mnie "oświecić" ??
ile liderka zapisując nowa konsultantkę zarabia??
Twoja LZ nie przedstawiła Ci kwalifikatorów? Tak więc... Żeby uzyskać status- Twoja sprzedaż 250 co katalog (to warunek wypłacenia wynagrodzenia). min.5 aktywnych KK (aktywna KK to taka z zam.150+) i łącznie z Twoją sprzedażą ma być obrót 2000zł. Za te 5KK dostajesz 250zł jako awans + 100zł za kolejne 2 KK i po 50zł za każdą następną. Co ważne! Pieniadze otrzymujesz za przyrost KK. Czyli jeśli w k 15 masz 10KK które złozyły zamówienie, a w k16 wprowadzisz tylko 1 to nie dostaniesz za nia pieniędzy, dopóki nie przyrośniesz o 2KK. Tak samo w sytuacji kiedy: w 15 masz 10 KK, a w 16 dasz 2 nowe umowy czyli stan kadry to 12, ale zamównienie złoży tylko 10KK to pieniędzy też nie dostaniesz do chwili, aż nie będzie przyrostu o min.2KK. Firma zawsze porównuje Cię ze stanem kadry najwyższym jaki miałaś w historii. Poza tym od 5 do 7% od sprzedaży netto zespołu. Jeśli działasz na działalność to dostajesz 100% wynagrodzenia, a jeśli na umowę zlecenie to 60% wynagrodzenia wędruje na Twoje konto.
JolciaBDG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 22:26   #1892
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JolciaBDG Pokaż wiadomość
o gwiazdce

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Twoja LZ nie przedstawiła Ci kwalifikatorów? Tak więc... Żeby uzyskać status- Twoja sprzedaż 250 co katalog (to warunek wypłacenia wynagrodzenia). min.5 aktywnych KK (aktywna KK to taka z zam.150+) i łącznie z Twoją sprzedażą ma być obrót 2000zł. Za te 5KK dostajesz 250zł jako awans + 100zł za kolejne 2 KK i po 50zł za każdą następną. Co ważne! Pieniadze otrzymujesz za przyrost KK. Czyli jeśli w k 15 masz 10KK które złozyły zamówienie, a w k16 wprowadzisz tylko 1 to nie dostaniesz za nia pieniędzy, dopóki nie przyrośniesz o 2KK. Tak samo w sytuacji kiedy: w 15 masz 10 KK, a w 16 dasz 2 nowe umowy czyli stan kadry to 12, ale zamównienie złoży tylko 10KK to pieniędzy też nie dostaniesz do chwili, aż nie będzie przyrostu o min.2KK. Firma zawsze porównuje Cię ze stanem kadry najwyższym jaki miałaś w historii. Poza tym od 5 do 7% od sprzedaży netto zespołu. Jeśli działasz na działalność to dostajesz 100% wynagrodzenia, a jeśli na umowę zlecenie to 60% wynagrodzenia wędruje na Twoje konto.
Tak właśnie myślalam że o gwiazdce... Czyli naszyjniku EL (zawieszka to USB). ale to taka niescislosc droban tylko byla

JolciaBDG Wszystko ok Tylko jedno ale:
konsultantka aktywna nie musi byc powyżej 150zl

Edytowane przez zabcia87stw
Czas edycji: 2009-11-26 o 22:27
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 22:36   #1893
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JolciaBDG Pokaż wiadomość
o gwiazdce

aha dziękuję za wyjaśnienie
Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
konsultantka aktywna nie musi byc powyżej 150zl
to musi czy nie musi?
Stary 2009-11-26, 22:44   #1894
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
aha dziękuję za wyjaśnienie
to musi czy nie musi?
Nie musi, ale jeśli ma mniej niż 150zł zamowienia to nie dostajesz za nią wyplaty. Jest aktywna ale i tak nie dostajesz za nią kasy.
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 22:50   #1895
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Nie musi, ale jeśli ma mniej niż 150zł zamowienia to nie dostajesz za nią wyplaty. Jest aktywna ale i tak nie dostajesz za nią kasy.
aha ok dzięki dziewczyny
Stary 2009-11-26, 22:50   #1896
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Dokładnie tak to wygląda Dzięki za uzupełnienie mojej wypowiedzi
Stary 2009-11-26, 22:51   #1897
jbasia
Raczkowanie

GG do jbasia
Unhappy Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

hej, zamówiłam ostatnio podkład rozświetlająco antystresowy, kolor NUDE, i okazało się ze jest on dla klijentki za jasny, mam pytanie... który z tych podkładów jest ciemniejszy od NUDE? na zdjeciach nude wygląda na najciemniejszy....
jbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 22:51   #1898
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

ja dzis zostalam oswiecona przez swoja liderke co i jak, i mam teraz zadanie suzkac 5 nowych Hehehe, narazie mam jedna chetna Zobaczymy jak to bedzie.

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 22:54   #1899
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jbasia Pokaż wiadomość
hej, zamówiłam ostatnio podkład rozświetlająco antystresowy, kolor NUDE, i okazało się ze jest on dla klijentki za jasny, mam pytanie... który z tych podkładów jest ciemniejszy od NUDE? na zdjeciach nude wygląda na najciemniejszy....
w tonacji żółtej to byłby Cream, a w różowej to Almond, najciemniejszy ze wszystkich jest Warmest Beige z tego co się orientuję
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 23:04   #1900
jbasia
Raczkowanie

GG do jbasia

dzięki Almond odpada, bo klijentka miala go wczesniej i za jasny, to chyba wybiore ten ostatni, jeszcze raz dzieki

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Mam jeszcze jedno pytanko... dostałam fakture papierową, i na ostatniej stronie jest druczek przelewu. Dla mnie najwygodniej jest zrobic przelew przez internet.. czy moge go zrobic przepisując dane z tego druczku? ile taki przelew bedzie szedł?? Jeśli mam do zapłaty np 387,98zł i przeleje 400 zł na ich konto to bede miała nadpłatę czy kasa przepadnie?
Stary 2009-11-26, 23:12   #1901
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jbasia Pokaż wiadomość
dzięki Almond odpada, bo klijentka miala go wczesniej i za jasny, to chyba wybiore ten ostatni, jeszcze raz dzieki

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Mam jeszcze jedno pytanko... dostałam fakture papierową, i na ostatniej stronie jest druczek przelewu. Dla mnie najwygodniej jest zrobic przelew przez internet.. czy moge go zrobic przepisując dane z tego druczku? ile taki przelew bedzie szedł?? Jeśli mam do zapłaty np 387,98zł i przeleje 400 zł na ich konto to bede miała nadpłatę czy kasa przepadnie?
bez problemu możesz zrobić przelew przez internet, mnie zazwyczaj księgują za dzień lub dwa od zrobienia przelewu, jeśli zapłacisz więcej będziesz mieć nadpłatę i chyba odliczają to od kolejnej faktury, ale głowy nie dam jak to rozliczają bo sama nie miałam nigdy takiej sytuacji
Stary 2009-11-26, 23:15   #1902
skimos
Zakorzenienie

Mi idzie koło 3-4 dni (tzn tak to Avon księguje), a nadpłatę odliczają od twojego "stanu konta" na Avonie czyli od kolejnej faktury
Pzdr i witam wszystkie konsultantki
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 23:16   #1903
jbasia
Raczkowanie

GG do jbasia

dziękuje
Stary 2009-11-26, 23:21   #1904
o Catherine o
Raczkowanie

Śpicie? ja właśnie zobaczyłam kat. o1/2010. Tak wiem, szybka jestem. Kurcze, strasznie mi się podoba torebka Heidi ta czarna. Mmm, cudna jest wydaje mi się, że nie opanuję się i ją kupię ...

Wczoraj dostałam swoją paczkę, zero braków, no cudnie. W tej kampanii mam już 900 zł., jeszcze będę mieć na III termin ponad 300 zł. Świetnie, oby następny rok był tak owocny.

A jak u Was? Jeszcze mam pytanie - bo ciągle pytają o to moje koleżanki, ja nie miałam tego problemu bo swoje bycie konsultantką zaczęłam dawno, ale od stycznia, a one tak od sierpnia, jedna chciałaby do klubu Róży się dostać, więc do końca roku musi zrobić obrót 12 000 ? czy do 8/2010 ?

Pozdrawiam!
o Catherine o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 23:33   #1905
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez o Catherine o Pokaż wiadomość
Śpicie? ja właśnie zobaczyłam kat. o1/2010. Tak wiem, szybka jestem. Kurcze, strasznie mi się podoba torebka Heidi ta czarna. Mmm, cudna jest wydaje mi się, że nie opanuję się i ją kupię ...

Wczoraj dostałam swoją paczkę, zero braków, no cudnie. W tej kampanii mam już 900 zł., jeszcze będę mieć na III termin ponad 300 zł. Świetnie, oby następny rok był tak owocny.

A jak u Was? Jeszcze mam pytanie - bo ciągle pytają o to moje koleżanki, ja nie miałam tego problemu bo swoje bycie konsultantką zaczęłam dawno, ale od stycznia, a one tak od sierpnia, jedna chciałaby do klubu Róży się dostać, więc do końca roku musi zrobić obrót 12 000 ? czy do 8/2010 ?

Pozdrawiam!
nowa edycja Klubu Róży a właściwie Avon Club (bo tak się to teraz nazywa) obowiązuje od K13/2009 - K12/2010, wszystkie informacje na ten temat znajdziesz w strefie konsultantki w zakładce Avon Club
Stary 2009-11-26, 23:54   #1906
emza
Rozeznanie

a ja nie mam jeszcze nowej Oferty Specjalnej Moze ktos sie podzieli?
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 07:32   #1907
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez o Catherine o Pokaż wiadomość
no ja też choruję na tą heidi zastanawiam się nad kolorem, bo podobają mi sie obie, a na dwie szkoda mi kasy; chyba zdecyduję się na czerwoną, bo lubię do mojego raczej 'biurowego' ubioru dodać kolorystyczny akcent trzeba jakoś rozjasnić tą szarość za oknem

co do podkładów, ja też mam zawsze problem z kolorami wybieram z katalogu a na żywo jest całkiem inny ... ale to pod puder jeszcze, więc w sumie nie sprawia mi to większej różnicy

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2009-11-27 o 07:34
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 07:56   #1908
misinka
Raczkowanie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

jbasia hej, zamówiłam ostatnio podkład rozświetlająco antystresowy, kolor NUDE, i okazało się ze jest on dla klijentki za jasny, mam pytanie... który z tych podkładów jest ciemniejszy od NUDE? na zdjeciach nude wygląda na najciemniejszy....

Miałam ostatnio taki sam problem....ciemniejszy jest cream. Posłałm reklamacje do Avonu i wymienili mi na cream i ten odcień był idealny dla klientki A i sama używam ten odcień...chociaż nie jestem z bladziochów

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Tak wogóle to obejrzałam wczoraj amerykański katalog 02/2010 i moją uwage zwróciła woda toaletowa be...kissable, nie wiem czy dobrze kojarzę, ale u nas to chyba też kiedyś była Coś mi świta...ona była chyba taka słodka...
misinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 08:20   #1909
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
a ja nie mam jeszcze nowej Oferty Specjalnej Moze ktos sie podzieli?

wejdź w zakładkę składanie zamówień- zaznacz kat.17 a następnie w zakładkę oferta specjalna i będziesz miała

Cytat:
Napisane przez misinka Pokaż wiadomość
moją uwage zwróciła woda toaletowa be...kissable, nie wiem czy dobrze kojarzę, ale u nas to chyba też kiedyś była Coś mi świta...ona była chyba taka słodka...

tak, ta woda była dostępna kilka lat temu

dla przypomnienia :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...ssable-EDT.htm
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 08:25   #1910
anulkaandzia
Raczkowanie

apropo torebek heidi tez sie nimi zauroczyłam hehe i również wybrałabym czerwona ale poczekam moze któraś w Was bedzie w COK-u i je zobaczy na live i wyda opinie czy warto
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 08:33   #1911
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Cytat:
Tak wogóle to obejrzałam wczoraj amerykański katalog 02/2010 i moją uwage zwróciła woda toaletowa be...kissable, nie wiem czy dobrze kojarzę, ale u nas to chyba też kiedyś była Coś mi świta...ona była chyba taka słodka...
a mi tam sie wydaje, ze jeszcze niecaly rok temu byla dostepna. Pamietam jako moja kolezanka robila sobie zapasy, wiec nie kilka lat temu tylko miesiecy Droga Patusiu

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 08:48   #1912
misinka
Raczkowanie

Wogóle to szkoda, że nie mamy tylu perfum w ofercie...a i jest tam w kat 02/2010 amerykańskim boska torebka taka filoletowa Mogłaby być też u nas...ale to tylko moje skromne marzenia

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Mam takie malutkie pytanko..... Czy któraś z Was widziała, lub zamawiała pierścionek Livia?? Bo mam klientkę która go chce zamówić...i nie wiem właśnie jak z rozmiarem....czy wystarczy jak swój pierścionek przyłozy do tych kółeczek co są narysowane obok pierścionka?? Proszę o pomoc....
Stary 2009-11-27, 09:52   #1913
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Mam takie malutkie pytanko..... Czy któraś z Was widziała, lub zamawiała pierścionek Livia?? Bo mam klientkę która go chce zamówić...i nie wiem właśnie jak z rozmiarem....czy wystarczy jak swój pierścionek przyłozy do tych kółeczek co są narysowane obok pierścionka?? Proszę o pomoc....
ja zamowilam średni i jest ok
jest b ładny ale nie wiem czy po jakims czasie nie ściemnieje
wystarczy jak przylozy pierscionek do kółka ja przyłożyłam i wyszlo sredni.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:56   #1914
misinka
Raczkowanie

aneszna dziękuję za informację
Pozdrawiam
Stary 2009-11-27, 10:26   #1915
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
jbasia hej, zamówiłam ostatnio podkład rozświetlająco antystresowy, kolor NUDE, i okazało się ze jest on dla klijentki za jasny, mam pytanie... który z tych podkładów jest ciemniejszy od NUDE? na zdjeciach nude wygląda na najciemniejszy....

Miałam ostatnio taki sam problem....ciemniejszy jest cream. Posłałm reklamacje do Avonu i wymienili mi na cream i ten odcień był idealny dla klientki A i sama używam ten odcień...chociaż nie jestem z bladziochów[COLOR="Silver"]
No ja właśnie używam Podkład w płynie "idealny kolor" Medium Beige, po kilku próbach okazał sie najciemniejszy, jednak mam dość mocno opaloną koleżankę i dla niej niestety jest to już za jasny odcień. Z tego co pamiętam wybrałam na podstawie karty kolorów, ale niestety nie mam jej przy sobie, żeby sprawdzić...

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Ja już kiedyś zwróciłam uwagę na Bond Girl 007 Forever (identyczna butelka tylko fioletowa) no i nie mogę się jej u nas doczekać.
Stary 2009-11-27, 10:28   #1916
porzeczka2602
Zakorzenienie

U mnie w brakach (fv z wczoraj)
czerowna kosmetyczka za 14.90
peeling do stóp korzenny
i bardzo dużo produktów alternatywnych

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:48   #1917
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Mam dwa pytania:
1.Czy bransoletka Rita jest na gumce czy na czymś innym, czy jest bardzo rozcigliwa?
2.Czy biżuteria Diamondesque jest posrebrzana czy rodowana?
1. Bransoletki Rita są na takiej rozciągliwej żyłce.
2. Niestety nie jestem fachowcem żeby określić to "na oko" , ale zadzwoniłam do avonu i Pan powiedział, że ta biżuteria jest posrebrzana z cyrkoniami, jak wspomniałam o rodowaniu to powiedział, że rodowanie jest warstwą końcową, którą nakłada się na srebro lub złoto a w przypadku tej biżuterii warstwą ostatnią jest posrebrzanie.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-27 o 10:59
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:58   #1918
nightsong
Rozeznanie

Chciałam się Was spytać, czy jeszcze jest taka zasada, że kolejne zamówienie z danego kat. musi być na kwotę co najmniej 50 zł, żeby nie było dopłaty? Klientka chciała jeszcze coś domówić, a dawno nie zamawiałam na więcej niż 1 termin

Torebka Heidi widzę, że wraca, co jakiś czas w postach Dołączam się do błagań o zdjęcia, opinie, itp. Ja w sumie nie wiem, jaki kolor wybrać. Zastanawiam się nad czarną, co bym miała w końcu jakąś torebkę pasującą do wszystkiego, ale nie wiem, czy moja mania kupowania kolorowych rzeczy nie przeważy nad tym pomysłem

Jeszcze Wam napiszę, że jestem bardzo zadowolona z serii Planet Spa Jagody Goi. Na początku trochę sceptycznie do niej podchodziłam, ale po dłuższym używaniu bardzo fajnie nawilża skórę, fajna jest potem w dotyku. I ma bosski zapach Bardzo mi się podoba.
nightsong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:00   #1919
andziat
Zakorzenienie

porzeczka2602 a ja w COKu tyle tych czerwonych kosmetyczek widziałam, aż w spadały z półki, strasznie mnie to denerwuje, że w paczce czegoś nie przysyłają bo np. opóźniona produkcja a w COKu jest tego cała sterta
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:01   #1920
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
1. Bransoletki Rita są na takiej rozciągliwej żyłce.
2. Niestety nie jestem fachowcem żeby określić to "na oko" , ale zadzwoniłam do avonu i Pan powiedział, że ta biżuteria jest posrebrzana z cyrkoniami, jak wspomniałam o rodowaniu to powiedział, że rodowanie jest warstwą końcową, którą nakłada się na srebro lub złoto a w przypadku tej biżuterii warstwą ostatnią jest posrebrzanie.
Dzięki za odpowiedź.

Skoro ostatnią warstwą jest srebro to po co piszą w kat.17,że rodowana?Sami nie wiedzą co piszą?
I jak to kamieniami są cyrkonie jak miały być oczka wykonane z wysokogatunkowego szkla?przecież jest różnica między szklem a syntetykiem.

W brakach dzisiaj mam tylko podwójne próbki kremow przynależne do poczwornych cieni.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2009-11-27 o 11:07
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości