Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 10:44   #1681
kochanie
Wtajemniczenie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Mam to masełko Ale na razie tylko testowałam, czeka grzecznie w zapasach Ma świezy, cytrusowy zapach i bogatą (ale nie tłustą) konststencję. Zapowiada się fajnie

U mnie ostatnio trochę rzeczy się dzieje, trzymajcie kciuki, żeby wszystko wyszło Poza tym kosmetycznie jestem JUŻ grzeczna Poszalałam ostatnio trochę kolorówkowo na tru Ale teraz ostro oszczędzam, bo niedługo szykują mi się dwa wyjazdy no i Święta idą.
No to super, własnie na cytrusy mam ochotę
No i trzymam... kciuka, żeby się udało - jednego, bo drugi został ciężko ranny wczoraj, gdy robiłam ciasto dla mamy Tarłam skórkę pomarańczy i tak mi ręka poleciała, że brzydził mnie potem widok własnego palca - mam dziurę chyba przez całą skórę. Ble, nie mogłabym być lekarzem

A doszła do Ciebie już paletka BB? Pokażesz? To ta pastelowa? Bardzo ładna Dobrze, że ja nie lubię malować się takimi kolorami - na mnie kiepsko wyglądają pastele, mam chyba za jasną skórę... a tak kuszą mnie inne rzeczy z truskawki
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

EDIT: Widziałyście ten płyn micelarny Ziaji? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-33883-rec-357507.htm To jakaś nowość?
Ja go wczoraj widziałam w Rossmannie. Ale dziwne - miał być bezzapachowy, a śmierdział Może to opakowanie na zewnątrz ktoś czymś wysmarował, ale nie chciało mi się sprawdzać innych
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Jestem potwornie zła, bo wczoraj przyszły wyniki z jednego kolokwium, zależało mi żeby zaliczyć to w pierwszym podejściu, ale nie wyszło. Tyle się uczyłam, jak się okazało byłam na granicy zaliczenia. We wtorek mamy pisać drugi raz, więc zaraz zabieram się do nauki.
W nagrodę za ciężką pracę (oczywiście, jak wyrobię ze wszystkim do świąt) chcę sobie sprawić paletę neutralną z CS, jakieś pędzelki i olejek z TBS jeżeli pojawi się w sklepach. To będzie moja motywacja.
Biedna To chyba najgorsze, jak się nie zaliczy (i to jeszcze na granicy!), gdy się włożyło w naukę dużo pracy... No ale na pewno uda się następnym razem
A motywacja baaardzo fajna

Edycja: Oczywiście zapomniałam, po co tu przyszłam

Wiecie, że ja wczoraj myślałam, że jest 30. listopada i Andrzejki? Byłam pewna, że dzisiaj już grudzień! A tak w ogóle, to kiedy są Andrzejki? Bo ja już nic nie wiem
Poszłam spać o 3. w nocy po nieudanych walkach z Matlabem (to jakiś durny program jest - nie rozumie moich formuł), a teraz zaraz jadę do akademika... walczyć dalej No wczoraj w nocy czułam się jak skończona idiotka, jak po raz kolejny słyszałam sygnał błędu - aż wyłączyłam głośniki, żeby rodziców nie pobudzić...
Dobrze, że później przyjedzie TŻ, to będę miała pocieszenie
Miłej niedzieli
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2009-11-29 o 10:48
kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 11:06   #1682
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Wiecie, że ja wczoraj myślałam, że jest 30. listopada i Andrzejki? Byłam pewna, że dzisiaj już grudzień! A tak w ogóle, to kiedy są Andrzejki? Bo ja już nic nie wiem
noc z 29 na 30 listopada
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 11:08   #1683
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Ten micel jest tylko w Rossmannach, to bardzo świeża nowość
Cytat:
Isa, bardzo ładne te ostatnie kolczyki, takie kolorowe. Co do różanego micelka Ziai, to ja widziałam całą serię różaną. To jest seria dostępna wyłącznie w Rossmannie - wydaje mi się, że ceny też są przez to dużo wyższe niż normalnie (micel, mleczko, peeling do twarzy niecałe 12zł). Wypróbowałam już saszetkową maseczkę - całkiem fajna. Może skuszę się jeszcze na micel, ale to za jakiś czas bo póki co mam produkty do demakijażu.
aaa, całą serię możesz sobie obejrzeć na stronie Ziai.

Jestem potwornie zła, bo wczoraj przyszły wyniki z jednego kolokwium, zależało mi żeby zaliczyć to w pierwszym podejściu, ale nie wyszło. Tyle się uczyłam, jak się okazało byłam na granicy zaliczenia. We wtorek mamy pisać drugi raz, więc zaraz zabieram się do nauki.
Dzięki za informację o Ziaji dziewczyny Lubię micel Sopot SPA, zużyłam już kilka buteleczek, ale przydałaby się jakaś odmiana. Może jak będę w Rossmannie gdzieś to się skuszę na ten różany.

fuksjaa, biedactwo. Okropnie tak wiedzieć, że się było o krok od zaliczenia, ale na pewno uda Ci się zaliczyć poprawkę
Stary 2009-11-29, 11:09   #1684
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:

A doszła do Ciebie już paletka BB? Pokażesz? To ta pastelowa? Bardzo ładna Dobrze, że ja nie lubię malować się takimi kolorami - na mnie kiepsko wyglądają pastele, mam chyba za jasną skórę... a tak kuszą mnie inne rzeczy z truskawki
Doszła, ale aparat przejęła siostra i nie mam chwilowo jak zrobić .
Mnie też kusi trochę rzeczy z tru, m.in. korektor , róż oraz paletka - wszystko z Bobbi Brown A Ciebie co ?;>

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 11:58   #1685
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
noc z 29 na 30 listopada
Dzięki Dobrze, że nie znam żadnego Andrzeja, bo by się obraził
Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Doszła, ale aparat przejęła siostra i nie mam chwilowo jak zrobić .
Mnie też kusi trochę rzeczy z tru, m.in. korektor , róż oraz paletka - wszystko z Bobbi Brown A Ciebie co ?;>
Mnie tylko maseczka nawilżająca Payot, prasowane meteoryty... i kilka innych rzeczy - ale te najbardziej. Na razie dzielnie się opieram, bo pomaga mi w tym myśl, że leci do mnie 6 paczek

Dobra, lecę

Stary 2009-11-29, 12:28   #1686
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:

Zakupy zrobiłam w Bonarce skromne: szary sweterek w serek z H&M (jest taki milusi w dotyku ), dwupak czarnych rajstop 100 DEN (mam nadzieję, ze będą dobre, bo nie wiedziałam jaki wziąć rozmiar - wzięłam w końcu M/L i chyba powinny pasować) i kolczyki. Potem poszłam do Stradivariusa i skusiłam się na zegarek Jest boski
Zegarek faktycznie świetny Drogi był

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Ja jestem zdecydowanie ciepłolubna i śnieg toleruję tylko w okresie świątecznym. Nie cierpię jak to się potem topi i tworzy breję na chodnikach. Bardzo chciałabym żeby w tym roku było na tyle sucho abym mogła latać po mieście w moich zamszowych kozakach
Też nie lubię tej ani brei ani soli, która mi oblepia nogawki, ale z drugiej strony nie lubię też, jak jest tak, jak teraz. Ostatecznie w mieście może być sucho, byleby w górach był śnieg i ogólnie było raczej mroźno. A nie tak jak teraz 10 czy 15 stopni, ale na plusie

Cytat:
A mi jakoś dziwnie szybko zmalała ilość żeli Po przemyśleniu sprawy znalazłam przyczynę: jeden żel trafił w ręcę faceta bo spodobał mu się zapach i go sobie zabrał, drugi natomiast został zużyty jako mydło w płynie które nagle się skończyło a nie było zapasu... I tak jakoś nagle zostałam tylko w dwoma żelami w użyciu. Dobrze, że w Rossmanie akurat jest zniżka na Palmolive, wezmę chyba ze trzy
Dobry patent z tym mydłem w płynie Chyba i ja tak będę robić z żelami, które mi się znudzą albo od początku nie przypadną do gustu.

Cytat:
Nie wszystkie to masła, ale wszystkie to smarowidła do ciała no więc kuszą mnie przede wszystkim masła Ziai, a zbliżająca się promocja w SP mi nie pomaga Nie miałam jeszcze nigdy okazji testować kokosowego ani tego Sopot SPA. Poza tym ciągle łazi za mną różany balsam Eveline, choć trochę odstrasza pojemność.. I nowe Bielendy kasztanowe i karotenowe, ich miód do ciała.. i Dove Pro Age nie powiem przez kogo
Poza tym chciałabym wreszcie wypróbować jakąś oliwkę do ciała i tu się waham między nową oliwkową a czarną z serii Rebuild Ziai.
A jeszcze przeglądając KWC natknęłam się na mleczko kokosowe i emulsję kakaową Ziai, które mają świetne opinie
I chciałabym to wszystko już teraz, od razu
No to faktycznie troszkę tego masz na oku. Z całej Twojej listy ja jedynie mam ochotę na nowe Bielendy i jak już wspominałam Dove. Oliwka Rebuild też mnie kusi, ale coś czuję, że kiepsko by u mnie było z jej zużywaniem. W wakacje kupiłam oliwkę Nivea i używam jej od przypadku do przypadku, ponad pół jeszcze mam. Ale masło Rebuild mogłabym znów mieć

Cytat:
A ja bym chciała śnieg i mróz
Już myślałam, że jestem odosobniona w moich zachciewajkach

Cytat:
A ja... nie spędzam Andrzejek w żaden sposób. Kiedyś bawiłam się we wróżby z wosku.... ale to było w przedszkolu i wczesnej podstawówce
To tak jak ja Teraz w Andrzejki zwykle rodzice robią imieniny, bo obydwoje mają je w listopadzie, więc u mnie całe to świętowanie polega na zwykłej imprezce rodzinnej.

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja niestety zamiast bawić się w Andrzejki leżę od kilku dni chora w łóżku To na szczęście nie grypa, tylko silne przeziębienie, ale i tak jest beznadziejnie.
Niestety nie dostałam się na te studia doktoranckie o których wam pisałam. Wzięli kogoś, kto ma już jakieś publikacje na swoim koncie, więc jednocześnie dostał więcej punktów w procesie rekrutacji. Jest mi trochę przykro, bo u mnie na uczelni na studiach magisterskich nie ma możliwości publikacji, więc to trochę niesprawiedliwe, że brali takie rzeczy pod uwagę no ale z systemem nie wygram, mówi się trudno. Tak więc nadal szukam wymarzonej pracy, dostałam teraz propozycję pracy przez cały grudzień u siebie na uczelni, a po Nowym Roku mam nadzieję, że może coś ruszy w ofertach...
Jedyną pociechą jest dla mnie fakt, że mam już urządzony nowy pokoik i wreszcie piękną toaletkę na której oczywiście poustawiałam już swoje cuda, hehe
Kurcze, szkoda, że się nie załapałaś, no ale faktycznie niesprawiedliwe te zasady były Bez sensu
A toaletki zazdroszczę, też sobie kiedyś taką sprawię, jak już będę miała swój własny kąt. Czekam na foty.
No i zdrówka życzę Kuruj się

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Dziękuję za życzenia wszystkim, które pamiętały.

Nie odzywam się, bo trochę zakręcone jest u mnie wszystko ostatnio, i jakoś wyjątkowo podoba mi się "życie bez internetu", już zapomniałam jak to jest czytać po 300 stron fajnej książki dziennie.

Chciałabym się tak zapomnieć, bo też zapomniałam jak to jest.

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Oczywiscie kosmetykowo przybylo Pojawilo sie sporo kosmetykow o zapachu "świat"-uwielbiam je;czekam na nie caaaaaly rok Niestety moje "świeteczne" kosmetyki kupione do tej pory nie pachan tak jakbym chciala

(...)

-maseczka do włosów Hello hydration z Herbal Essences-jest niezmiemska! Boso pachnie przede wszytskim i swietnie dziala-jak narazie- na moje włosy
Witamy po przerwie
Kosmetyki świąteczne i ja wielbię, ale staram się trochę przed nimi bronić, bo za duże mam zapasy. Co prawda zamówiłam z YR krem do rąk i żel pod prysznic Fleur de Noel, ale kremy u mnie schodzą szybko, a jeden żel w tą czy w tą
A przez Ciebie mam ochotę na tą maseczkę HE. Mam szampon, mam odżywkę, więc w sumie przydałaby się do kompletu i maska, nie
W ogóle to masz może porównanie jej siły działania do balsamu właśnie?

************************* *
Niedawno wstałam, jakoś mi się dobrze spało, mimo iż ze 3 pierdołowate sny miałam No ale w końcu raz na tydzień muszę się porządnie wyspać, skoro na tygodniu śpię po 5h.
Wczoraj postanowiłam, że dzisiaj biorę się za wystawianie różnych różności na All, pogodę mam jak na zamówienie, słoneczko świeci, więc póki co zabieram się za robienie fotek.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 12:32   #1687
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
Hej dziewczyny, ja niestety zamiast bawić się w Andrzejki leżę od kilku dni chora w łóżku To na szczęście nie grypa, tylko silne przeziębienie, ale i tak jest beznadziejnie.
Niestety nie dostałam się na te studia doktoranckie o których wam pisałam. Wzięli kogoś, kto ma już jakieś publikacje na swoim koncie, więc jednocześnie dostał więcej punktów w procesie rekrutacji. Jest mi trochę przykro, bo u mnie na uczelni na studiach magisterskich nie ma możliwości publikacji, więc to trochę niesprawiedliwe, że brali takie rzeczy pod uwagę no ale z systemem nie wygram, mówi się trudno. Tak więc nadal szukam wymarzonej pracy, dostałam teraz propozycję pracy przez cały grudzień u siebie na uczelni, a po Nowym Roku mam nadzieję, że może coś ruszy w ofertach...
Jedyną pociechą jest dla mnie fakt, że mam już urządzony nowy pokoik i wreszcie piękną toaletkę na której oczywiście poustawiałam już swoje cuda, hehe
Przykro mi bardzo, że się rozczarowałaś.
Widać co inego jest ci pisane, z perspektywy czasu sama ocenisz czy to co sie wydarzy będzie korzystniejsze dla Ciebie - tego ci życzę gorąco
Cytat:
Dziewczęta rozesłałam Wam ponownie zaproszenia do NK

Elu przykro mi, że nie poszło po Twojej myśli Wykuruj się przede wszystkim i nie zamartwiaj niczym!

kochanie póki co na początku listy jest Ziaja
Zaakceptowałam
Masełka ziaji są naprawdę super, uwielbiam waniliowe i masło kakaowe, zawsze będę do nich wracać, nigdy mnie nie zawiodły.
Bursztynowe lubię latem, pomarańczowe jest fajne ale lubię najmniej, podobnie jak to niebieskie Sopot Spa.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Dziękuję za życzenia wszystkim, które pamiętały.
Moje spóźnione ale szczere życzenia- Wszystkiego Najlepszego, zdrowia, szczęścia, pomyślności w miłości i wszystkich innych planach i zamierzeniach

Cytat:
-maseczka do włosów Hello hydration z Herbal Essences-jest niezmiemska! Boso pachnie przede wszytskim i swietnie dziala-jak narazie- na moje włosy
Poza tym zastanawiam sie nad kupnem podkladu, zawsze kupuje pure minerals z Maybelline ale nie wiem czy nie skusze sie na rimmel.... Jestem zachwycona lakierem, odzywka i szminka z rimmel i chyab tam mu szanse jeszcze w innej dziedzinie
Ja przetestowałam już wszystkie kosmetyki z Herball Essences z nowej serii - moje hiciory, żaden mnie nie zawiódł, wszystkie mi bardzo służą i nawet nie ciągnie mnie już do niczego innego.
Z rimmela mam obecnie podkład Stay Matt, z bawełną.
Jestem nim zachwycona, jest lekki jak pianka i szybko się kończy, ale jest naprawdę delikatny, jedwabisty i długo matuje, super !

Cytat:
Isa, bardzo ładne te ostatnie kolczyki, takie kolorowe. Co do różanego micelka Ziai, to ja widziałam całą serię różaną. To jest seria dostępna wyłącznie w Rossmannie - wydaje mi się, że ceny też są przez to dużo wyższe niż normalnie (micel, mleczko, peeling do twarzy niecałe 12zł). Wypróbowałam już saszetkową maseczkę - całkiem fajna. Może skuszę się jeszcze na micel, ale to za jakiś czas bo póki co mam produkty do demakijażu.
aaa, całą serię możesz sobie obejrzeć na stronie Ziai.

lizzie, strasznie mi przykro, że jednak Cię nie przyjęli i z wyjazdu nici. Mam nadzieję, że wkrótce znajdziesz interesującą ofertę pracy.

luskap, świetny ten Twój TŻ.

W nagrodę za ciężką pracę (oczywiście, jak wyrobię ze wszystkim do świąt) chcę sobie sprawić paletę neutralną z CS, jakieś pędzelki i olejek z TBS jeżeli pojawi się w sklepach. To będzie moja motywacja.
Ojej, tak mi przykro
Żal podwójny bo "prawie: udało się zaliczyć i tyle nauki - i znowu trzeba się uczyć
Mam nadzieję że szybko zaliczysz i że uda się zdobyć motywacyjne pocieszanki

Cytat:
Dzięki za informację o Ziaji dziewczyny Lubię micel Sopot SPA, zużyłam już kilka buteleczek, ale przydałaby się jakaś odmiana. Może jak będę w Rossmannie gdzieś to się skuszę na ten różany.

fuksjaa, biedactwo. Okropnie tak wiedzieć, że się było o krok od zaliczenia, ale na pewno uda Ci się zaliczyć poprawkę
We mnie jakoś ten micel Ziaji różany nie wzbudził zaufania, uwiebiam ten Sopot i jak przeczytałam że różana seria jest do skóry dojrzałej to sobie odpuszczam

Ale mnie czeka wydatków, muszę zapłacić za sylwestra, kupić tą czarną sukienkę, iść do fryzjera
Więc zaciskam pasa i nic już nie kupuję ...
Stary 2009-11-29, 12:36   #1688
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Witamy po przerwie
Kosmetyki świąteczne i ja wielbię, ale staram się trochę przed nimi bronić, bo za duże mam zapasy. Co prawda zamówiłam z YR krem do rąk i żel pod prysznic Fleur de Noel, ale kremy u mnie schodzą szybko, a jeden żel w tą czy w tą
A przez Ciebie mam ochotę na tą maseczkę HE. Mam szampon, mam odżywkę, więc w sumie przydałaby się do kompletu i maska, nie
W ogóle to masz może porównanie jej siły działania do balsamu właśnie?

************************* *
Niedawno wstałam, jakoś mi się dobrze spało, mimo iż ze 3 pierdołowate sny miałam No ale w końcu raz na tydzień muszę się porządnie wyspać, skoro na tygodniu śpię po 5h.
Wczoraj postanowiłam, że dzisiaj biorę się za wystawianie różnych różności na All, pogodę mam jak na zamówienie, słoneczko świeci, więc póki co zabieram się za robienie fotek.

Ja wypatrzylam ze sa nowe balsamy i zele pod prysznic J&J świateczne musze je zbadac Jak na razie pod wzgl zapachow zaden kosmetyk swiateczny nie byl trafiony wiec MUSZE
Niestety nie mam porownania. Zamierzam dopiero kupic szampon z tej seri. Kiedys uwielbialam HE Na razie koncze pantene pelna kontrola i musze powiedziec ze moje wlosy go lubia Ale ten HE pachnie nieziemsko...

Vibeska: masz moze ten w słoiczku czy w tubce stay matte? a nie wysusza skory?

Edytowane przez ewwwa
Czas edycji: 2009-11-29 o 12:38
ewwwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 13:01   #1689
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
ice nie przejmuj się tymi żelami, one przynajmniej szybko schodzą... ja mam na liście do kupienia 12 maseł i wszystkie mnie strasznie kuszą..
No niby schodzą, ale już mi bokiem wychodzi Luksja z figą i granatem i grejpfrutowy Palmolive - nie chcą się za nic skończyć. Chociaż Luksja mam nadzieję dzisiaj-jutro zaliczy kosz.

A masełko jakieś (albo inne smarowidło) to i ja bym sobie kupiła... Ostatni raz kupiłam coś do smarowania ciała w lutym albo marcu. Od tego czasu zużywam zapasy i nie mogę do końca się dostać.

Cytat:
Uuu, to może i ja go sobie odpuszczę. Dzięki za opinię, szkoda tylko, że taką
No niestety lepszej nie będzie. Jakby ktoś chciał przygarnąć krem karotenowy, to ja chętnie oddam.

Teraz chcę zdobyć próbkę różanego Vichy.

Cytat:
Dobrze, że mnie żele Isana nie interesują, podobnie jak Avonowe czy Balea. A przynajmniej wolę się tego trzymać i nie sprawdzać czy aby jakość się nie poprawiła, bo przynajmniej parę pokus mniej. Jeszcze niedawno były na tej liście żele Oriflame, ale kupiłam ten nowy, niebieski Scandinavia chyba, i muszę stwierdzić, że są całkiem niezłe, aczkolwiek spodziewałam się w nim więcej mięty. No ale zły nie jest.
I na pocieszenie Ci powiem, że też mam za dużo żeli - 2x200ml, 1x300ml, 1x400ml i w użyciu ledwie napoczęte 2x250ml i 1x200ml całe szczęscie zużyty w ponad połowie. Co nie zmienia faktu, że łącznie daje to około 1,6l jeszcze do zużycia, a zużywam je sama No a ten świąteczny YR 300ml i kokosowy YR 400ml przyfrunęły ledwie wczoraj
Ja jeszcze nigdy nie miałam żelu Isana, chociaż jakości się nie spodziewam wybitnej. Kupiłam go w sumie nie wiem czemu. Miałam kupić olejek pod prysznic, bo miałam ochotę, ale powąchałam ten żel i jakoś tak wpadł do koszyka. A olejku nie wzięłam, chociaż chodzi za mną dalej i chyba przy kolejnej wizycie w Rossmannie go wezmę.

Cytat:
Lizzie współczuję choroby i tego, że nie wyszło z tym doktoratem. Trzymam kciuki, żebyś znalazła interesującą ofertę pracy po nowym roku.

Cytat:
Pisałyście tak o smarowidłach, że aż wlazłam sobie na stronę TBS i mam ochotę na jakieś masło do ciała Najchętniej kupiłabym jakiś świąteczny zestawik 3 małych masełek, były takie w tamtym roku i mam nadzieję, że i w tym coś się pojawi albo już pojawiło (dawno nie byłam i nie widziałam).
Są takie zestawy w TBS.

Cytat:
A TŻ uroczy Ja nie wiem, czy mężczyźni są naprawadę tak onieśmieleni kosmetykami, czy udają - że zachowują się przy tym jak dzieci? :myśli:
Mój nie jest taki. Wie do czego służą chyba wszystkie moje kosmetyki, jak coś mu potrzebne, to bierze i używa. Krytykuje mnie tylko za to, że mam za dużo. Ale zero onieśmielenia czy niewiedzy na temat tego do czego coś służy.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 13:05   #1690
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
We mnie jakoś ten micel Ziaji różany nie wzbudził zaufania, uwiebiam ten Sopot i jak przeczytałam że różana seria jest do skóry dojrzałej to sobie odpuszczam
Sopot Spa też jest do 30+.

Cytat:
Ja wypatrzylam ze sa nowe balsamy i zele pod prysznic J&J świateczne musze je zbadac
Nic ciekawego.

Dziękuję za spóźnione życzenia.

fuksja, przykro mi, ale następnym razem na pewno zdasz.

Co do świątecznych kosmetyków, to ja nie mogę odżałować balsamu Nivea z takiej serii, już nigdy później nic nie pachniało tak pięknie.
Stary 2009-11-29, 13:13   #1691
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Zegarek faktycznie świetny Drogi był
79,90 zł

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Są takie zestawy w TBS.
O, to chyba się skuszę tylko najpierw muszę się wybrać do TBS.
Choć z drugiej strony nie wiem czy 3 masełka nawet małe to nie będzie zbytnia rozrzutność
Stary 2009-11-29, 15:00   #1692
lizzie
Zadomowienie

Coś mi cytowanie szwankuje, więc dziękuję wam wszystkim za miłe słowa, też mam nadzieję, że nic się nie dzieje bez przyczyny i może po prostu te studia nie były mi pisane. Mam nadzieję, że zastój na rynku pracy w końcu ruszy i każda z nas znajdzie pracę, w której będzie czuła się spełniona (czego życzę sobie i wam).
Kosmetycznie przynajmniej nie szaleję, Madziarra mi dziś uświadomiła że żyję w żelowej ascezie bo mam tylko 1 w użyciu (i to końcówka) i 2 w zapasie, więc chyba w ramach pocieszenia skuszę się na jakiś świąteczny z YR. No i muszę nadrobić zaległości w zużywaniu balsamów, bo przez ostatnie 2 tygodnie się trochę zaniedbałam w tej kategorii.

Fuksja, szkoda, że nie udało się zaliczyć kolokwium ale następnym razem na pewno się uda. Ja też zawsze byłam wkurzona jak zabrakło mi np. 1pkt do zaliczenia.

Życzę wszystkim miłego popołudnia
Stary 2009-11-29, 15:52   #1693
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie pocieszanki.
Wiem, że sobie poradzę, tylko czasem muszę trochę ponarzekać.
Teraz skończyłam się uczyć, robię sobie dwugodzinną przerwę, pójdę z psem pobiegać i się dotlenię trochę. A po powrocie znowu się pouczę, do wtorku dam radę.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:25   #1694
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wszystkie to masła, ale wszystkie to smarowidła do ciała no więc kuszą mnie przede wszystkim masła Ziai, a zbliżająca się promocja w SP mi nie pomaga Nie miałam jeszcze nigdy okazji testować kokosowego ani tego Sopot SPA. Poza tym ciągle łazi za mną różany balsam Eveline, choć trochę odstrasza pojemność.. I nowe Bielendy kasztanowe i karotenowe, ich miód do ciała.. i Dove Pro Age nie powiem przez kogo
Poza tym chciałabym wreszcie wypróbować jakąś oliwkę do ciała i tu się waham między nową oliwkową a czarną z serii Rebuild Ziai.
A jeszcze przeglądając KWC natknęłam się na mleczko kokosowe i emulsję kakaową Ziai, które mają świetne opinie
I chciałabym to wszystko już teraz, od razu
Sopot Spa mozesz sobie darować
Oliwkowa oliwka - zaczełam jej uzywać niedawno i całkiem fajna jest Zapach ma taki jak np. krem czy żel do mycia ciała, a nie jak żel czy masłod o ciała.

Cytat:

Toaletki zazdroszcze .
Ja pod choinką znajde namiastkę - http://www.allegro.pl/item813719101_...em_urocza.html

Cytat:
Ja wypatrzylam ze sa nowe balsamy i zele pod prysznic J&J świateczne musze je zbadac Jak na razie pod wzgl zapachow zaden kosmetyk swiateczny nie byl trafiony wiec MUSZE
Ale one nie są świąteczne Nawet nic zapachach nie jest napisane, że mają być świąteczne

Nie mogę przeżałować, że nie ma już mleczka Nivei z chatką na butelce - z kardamonem

Co do zegarków - ja mój w końcu po 4 latach leżenia w szufladzie zaniosłam do zegarmistrza zeby wymienił baterie - jakoś zapominałam
Isa: ja z takiego zegarka nie umiałabym się wyczytać która jest godzina Muszę mieć kreseczki co godzinę

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-11-29 o 17:41
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:32   #1695
ewwwa
Zakorzenienie

Hosenka o nieeeee... myslalam ze chociaz opakowanie do czegos zobowiazuje a tu prosze
Jestem na kupnie zegarka juz od jakis paru miesiecy i do tej pory sama nie wiem jaki bym chciala
Stary 2009-11-29, 18:02   #1696
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Isa: ja z takiego zegarka nie umiałabym się wyczytać która jest godzina Muszę mieć kreseczki co godzinę
Ja go bardziej traktuję jak biżuterię niż jako praktyczny zegarek. Od sprawdzania dokładnej godziny mam komórkę

Była u nas rodzinka i popiłam trochę gorzałki, kręci mi się w głowie teraz
Stary 2009-11-29, 18:10   #1697
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
A wczoraj sie szarpnęłam i kupiłam bieliznę w Estotiq, biały stanik push up i do tego majty tanga, cudne
Na dodatek było - 30 % na komplety i majtki mam za darmochę
Z bielizny tej firmy zawsze jstem bardzo zadowolona.
Na ostatniej wyprzedaży upolowałam kilka par fig i stringów właśnie z Esotiq i nie dość, że są piękne to jeszcze b.dobrej jakości.
A kupowałam za śmieszne pieniądze- po 10-12 zł.
Czekam teraz na kolejną wyprzedaż, choć właściwie bielizny mam już do wyboru do koloru po ostatnich zakupach, no ale jak znów będzie w takich cenach to grzech nie wziąć

Cytat:
Też uważam, że trzeba mieć smykałkę do tego typu pracy, ale nie sądzę, aby rzyrafka rezygnowała za szybko. Skoro się w tym nie widzi i do tego zasady firmy działają na jej niekorzyść, już zaczyna zawalać studia, to nie ma sensu tego ciągnąć. Nie za taką kasę
Nic nie wiedziałam o zawalaniu studiów. Nie znam też szczegółów, ale domyślam się, że wszystkie tego typu firmy działają na podobnej zasadzie i żeby wyjść na swoje trzeba mieć do tego predyspozycje.Ja wytrwałam tak 3 m-ce (w tym 2 m-ce to były ankiety tel., zarobek lepszy no i nic nie trzeba ludziom wciskać).
Natomiast z perspektywy czasu wiem, że w żadnej pracy nie jest różowo i jeśli ma się pewne zobowiązania to już tak łatwo się pracy nie rzuca. Zresztą z tego co piszesz sama jesteś tego dobrym przykładem.

Cytat:
Przede wszystkim zdrowiej
A pracę na pewno znajdziesz i to taką, która da Ci i kasę i satysfakcję.
Skoro Cię nie chcieli to tylko ich strata!
Oczywiście czekam na zdj.

Kupiłam wczoraj kozaki Dla mnie to nie lada wyczyn, bo mało które mi się podobają a jak już się spodobają to oczywiście są za szerokie w łydce
A tu wczoraj w Ryłko znalazłam piękne, skórzane i takie szczuplutkie w łydce, że nawet ja się "ledwo" dopinam
Tylko cena odstrasza, no ale tłumaczę sobie, że to na co najmniej 2 sezony, skóra, leżą idealnie, więc jakoś przeboleję.

Poza tym upolowałam jeszcze przecenioną sztruksową granatową spódniczkę w Reserved i to na tyle.
Nic mnie nie kusiło a jak kusiło to cena zwalała z nóg, więc grzecznie odkładałam na półkę z myślą, że może na wyprzedaży

Wstąpiłam też na chwilę do SP, ale był taki dziki tłum, że nawet nie szukałam tego jedwabiu tylko ekspresowo się ulotniłam.
W TBS miałam już w ręku krem karotenowy (w Arkadii jest ich całe mnóstwo), ale znów odłożyłam. To samo zrobiłam z masłem żurawinowym a potem z peelingiem z tej samej serii, bo przecież peeling to już teraz dla mnie tylko Lirene a maseł mam całe mnóstwo.
Jestem z siebie dumna
Może wrócę jeszcze po ten krem przy okazji kupowania peelingu z wit.C na zniżkę z Joy'a, ale to też jeszcze nie przesądzone.

A wieczór spędziłam bez lania wosku , ale za to w b.miłym towarzystwie

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2009-11-29 o 18:12
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:43   #1698
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo proszę, możesz mnie śmiało zniechęcać ale niestety jestem na głodzie i chyba to niewiele pomoże.
Eee, to z wiatrakami nie będę walczyć

Cytat:

Przykro mi z powodu studiów. Oby przytrafiła Ci się inna rewelacyjna szansa!

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Wstąpiłam też na chwilę do SP, ale był taki dziki tłum, że nawet nie szukałam tego jedwabiu tylko ekspresowo się ulotniłam.
W TBS miałam już w ręku krem karotenowy (w Arkadii jest ich całe mnóstwo), ale znów odłożyłam. To samo zrobiłam z masłem żurawinowym a potem z peelingiem z tej samej serii, bo przecież peeling to już teraz dla mnie tylko Lirene a maseł mam całe mnóstwo.
Jestem z siebie dumna
Może wrócę jeszcze po ten krem przy okazji kupowania peelingu z wit.C na zniżkę z Joy'a, ale to też jeszcze nie przesądzone.
My z Ciebie też Ale widzę że jutro kończy się ograniczenie zakupowe, które widnieje w podpisie.

Chyba zamiast wieczoru wróżb andrzejkowych zrobię sobię wieczór rolnika. I lepiej na tym wyjdę
Imprezę zaliczyłam wczoraj, właściwie było to raczej małe spotkanie towarzyskie... Ech, chyba się starzeję i nie ciągnie mnie już tak bardzo na całonocne klubowe imprezowanie
Stary 2009-11-29, 20:49   #1699
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Chyba zamiast wieczoru wróżb andrzejkowych zrobię sobię wieczór rolnika. I lepiej na tym wyjdę
Ja tak samo.
Skończyłam się uczyć na dziś i właśnie siedzę z maską glinkową na twarzy, potem jeszcze ściagająca pory i odżywcza.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 22:22   #1700
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
My z Ciebie też Ale widzę że jutro kończy się ograniczenie zakupowe, które widnieje w podpisie.

Imprezę zaliczyłam wczoraj, właściwie było to raczej małe spotkanie towarzyskie... Ech, chyba się starzeję i nie ciągnie mnie już tak bardzo na całonocne klubowe imprezowanie
Dzięki Całkiem zapomniałam Chyba przedłużę do końca grudnia, bo szkoda przerywać taką dobrą passę

Ja też zrobiłam sobie maseczkę oczyszczającą, saszetkową Estimę z kaolinem i muszę przyznać, że b.fajna

Echh ja też się w takim razie starzeję
TŻ na imprezie firmowej a ja chyba pójdę spać, żeby mi głupie myśli do głowy nie przychodziły. Zazdrośnica ze mnie się zrobiła

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 23:49   #1701
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Też nie lubię tej ani brei ani soli, która mi oblepia nogawki, ale z drugiej strony nie lubię też, jak jest tak, jak teraz. Ostatecznie w mieście może być sucho, byleby w górach był śnieg i ogólnie było raczej mroźno. A nie tak jak teraz 10 czy 15 stopni, ale na plusie
Ha! Czyżbym była jedyną osobą, która z tej zimy jest naprawdę zadowolona? Nie jest mi zimno, nie marzną mi ręce nawet ani stopy, mróz nie szczypie mnie w policzki, uszy czy nos... No i buty nie pokrywają się wzorkami od soli. Żyć nie umierać, taka zima może trwać nawet pół roku Jedyne, czego nie lubię, to krótkie dni, ale to "przyjemność" w każdą zimę
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Mój nie jest taki. Wie do czego służą chyba wszystkie moje kosmetyki, jak coś mu potrzebne, to bierze i używa. Krytykuje mnie tylko za to, że mam za dużo. Ale zero onieśmielenia czy niewiedzy na temat tego do czego coś służy.
Odszczekuję wszystko co powiedziałam Co prawda mój krzywi się jak dziecko jeśli zbliżam do jego twarzy trochę kremu... Ale dzisiaj sam powiedział, żebyśmy poszli do Sephory popatrzeć na perfumy Wąchaliśmy chyba 15 minut, jak wyszliśmy, to mi się prawie w głowie kręciło od tylu zapachów. Sama bym tyle nie wytrzymała.
Cytat:

Choć z drugiej strony nie wiem czy 3 masełka nawet małe to nie będzie zbytnia rozrzutność
No co Ty, to w sumie 150 ml masła będzie, to żadna rozrzutność
Cytat:
Kosmetycznie przynajmniej nie szaleję, Madziarra mi dziś uświadomiła że żyję w żelowej ascezie bo mam tylko 1 w użyciu (i to końcówka) i 2 w zapasie, więc chyba w ramach pocieszenia skuszę się na jakiś świąteczny z YR. No i muszę nadrobić zaległości w zużywaniu balsamów, bo przez ostatnie 2 tygodnie się trochę zaniedbałam w tej kategorii.
Jeden żel tu nie pomoże, musisz kupić więcej
Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj kozaki Dla mnie to nie lada wyczyn, bo mało które mi się podobają a jak już się spodobają to oczywiście są za szerokie w łydce
A tu wczoraj w Ryłko znalazłam piękne, skórzane i takie szczuplutkie w łydce, że nawet ja się "ledwo" dopinam
Tylko cena odstrasza, no ale tłumaczę sobie, że to na co najmniej 2 sezony, skóra, leżą idealnie, więc jakoś przeboleję.
Mam kozaki od Ryłko trzeci sezon - w ogóle się nie zniszczyły, nawet fleków nie wymieniałam jeszcze! Moje na pewno mają szerszą łydkę - w końcu ja się w nich mieszczę - mieszczą też nogawki od rurek, bardzo je lubię. Mam nadzieję, że też będziesz tak zadowolona ze swoich

Stary 2009-11-30, 08:27   #1702
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty, to w sumie 150 ml masła będzie, to żadna rozrzutność
Nie kuś mnie

Czeka mnie dziś nawał pracy, więc zmykam. Miłego dnia wszystkim
Stary 2009-11-30, 09:57   #1703
Koshatka
Zakorzenienie

Lizzie dużo zdrówka.
Przykro mi że nie wyszło z tymi studiami.

Fuksja, szkoda że nie zaliczyłaś ale za to będziesz więcej wiedzieć z tego przedmiotu.

Cytat:
Zakupy zrobiłam w Bonarce skromne: szary sweterek w serek z H&M (jest taki milusi w dotyku ), dwupak czarnych rajstop 100 DEN (mam nadzieję, ze będą dobre, bo nie wiedziałam jaki wziąć rozmiar - wzięłam w końcu M/L i chyba powinny pasować) i kolczyki. Potem poszłam do Stradivariusa i skusiłam się na zegarek Jest boski
Znowu kolczyki. Ile par już masz?

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ja tak samo poza tym jak jest zimno, to wstrętne choróbska się człowieka czepiają, jest potwornie z komunikacją i w ogóle do niczego
Właśnie jak jest zimno to wstrętne choróbska się NIE czepiają.
Stary 2009-11-30, 10:37   #1704
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie kuś mnie

Ale one tak ładnie pachną...

Moje kochane Dziewczyny EDMowe Przyszła dziś jedna paczka z EDM Pikowa - głównie z pędzlami, ale możecie sobie sprawdzić w "arkuszu" co tam jeszcze jest Bardzo szybko, mam nadzieję, że jutro przyjdą pozostałe - bo tamte zamawiałam wcześniej
Później zrobię zdjęcie, na razie nie jestem sama w domu i nie chcę słyszeć komentarzy co do tej czynności

Stary 2009-11-30, 10:45   #1705
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Moje kochane Dziewczyny EDMowe Przyszła dziś jedna paczka z EDM Pikowa - głównie z pędzlami, ale możecie sobie sprawdzić w "arkuszu" co tam jeszcze jest Bardzo szybko, mam nadzieję, że jutro przyjdą pozostałe - bo tamte zamawiałam wcześniej
Później zrobię zdjęcie, na razie nie jestem sama w domu i nie chcę słyszeć komentarzy co do tej czynności
Super!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:13   #1706
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Ha! Czyżbym była jedyną osobą, która z tej zimy jest naprawdę zadowolona? Nie jest mi zimno, nie marzną mi ręce nawet ani stopy, mróz nie szczypie mnie w policzki, uszy czy nos... No i buty nie pokrywają się wzorkami od soli. Żyć nie umierać, taka zima może trwać nawet pół roku Jedyne, czego nie lubię, to krótkie dni, ale to "przyjemność" w każdą zimę
To ja jestem na pewno drugą Taka zima może być aż do lutego/ marca z małą przerwą na święta ze śniegiem.

Ale fajnie, że pędzle już są. Niecierpliwie czekam na resztę.
Stary 2009-11-30, 11:27   #1707
Hosenka*
Zakorzenienie

Wrzuciłam swoje aktualizacje listopadowe
kolorówka: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4791
pielęgnacja: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2279

Zdecydowanie za dużo kosmetyków W grudniu z pewnością nie będzie lepiej, bo Mikołaj przyniesie kilka mazideł, no i pod choinką też się znajdą

Instagram

Stary 2009-11-30, 12:21   #1708
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Super!
Cytat:
Ale fajnie, że pędzle już są. Niecierpliwie czekam na resztę.
Też się cieszę Ale jak zobaczyłam, że listonosz przyniósł tylko tę jedną paczkę, to chciałam za nim biec i pytać, gdzie pozostałe!

Cytat:
Zdecydowanie za dużo kosmetyków W grudniu z pewnością nie będzie lepiej, bo Mikołaj przyniesie kilka mazideł, no i pod choinką też się znajdą
Jak zobaczyłam Twoje nowe żele i balsamy to się aż uśmiechnęłam do siebie Bo wcześniej myślałam, że mam za dużo żeli w ogóle, a tak mogę kupić jeszcze jeden

Ja też wrzuciłam - lakiery w końcu

A do mnie doszło masełko Biotherm Fajne jest, choć na skórze wyczuwam oprócz cytryny jeszcze ogórek Ale fajne jest, z miłą chęcią je zużyję

A! No i zrobiłam zdjęcie EDM Tylko kolory jakieś dziwne wyszły - cień Adventure wcale nie jest niebieski tylko szary

Stary 2009-11-30, 12:29   #1709
Hosenka*
Zakorzenienie

Kochanie: mi sie namnożyło żeli ostatnio Za 2-3 dni skończy mi się jednak Luksja gruszka + awokado, w grudniu pójdzie tez migdałowy z Avonu, więc juz lepiej bedzie wyglądał stan żelowy Niestety na krótko ... Boz amówiłam zel Christmas Joy z Oriflame (nie wiadomo jednak czy dostanę - rok temu już dla mnie brakło) i zamawiam tez kolejny migdałowy z Avonu.

Przed chwilą był paczkonosz z moją lusterko-minitoaletką

EDYCJA:
Sprawdziłam właśnie na stronie z podpisu Koshatki jaki rozmiar stanika powinnam nosić, bo zgupiałam już przedwczoraj. Chciałam kupić jakiś nowy stanik, wziełam standardowo 75B i ... mieszcki były za małe. 75C nie było z żadnych modeli, zmierzyłam więc 80C - miseczka była dobra, ale obwód ciut za duży (tzn teraz jest dobry, ale się rozciągnie, mam zamiar zwęzić sobie dziś pasek). Zmierzyłam się i wpisałam w kalkulatorze i wyszło mi 70B Czy w takim razie miseczka B przy obwodzie 70 jest większa niż przy obwodzie 75?

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-11-30 o 13:12
Stary 2009-11-30, 15:43   #1710
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Znowu kolczyki. Ile par już masz?
Yyyyy...nie wiem Ale dużo i ciągle mi mało

Cytat:
Ale one tak ładnie pachną...
Ciiiicho już

Cytat:

Wrzuciłam swoje aktualizacje listopadowe
kolorówka: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4791
pielęgnacja: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2279

O będę miała co oglądać jak wrócę do domu

Miałam dziś pracowity dzień, ale był też miły aspekt, bo wpadł na chwilę do firmy pewien "ktoś"

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości