![]() |
#301 |
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
co prawda to prawda GONIA. Ja zmieniłam Yasmin na Qlaire. dzis 10 dzień zażywania Q, a ja od 3 dni mam plamienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny wrzuccie na luz. w ulotce jest napisane ze przez pierwsze 3 miesiace moga pojawic sie krwawienia. moze warto chociaz do 2 opakowania poczekac. ja tez zmienialam z Yaz na Qlaire i po 11 tabletce doostalam plamien - od bardziej obfitych do mniej i polaczylo mi sie to z okresem ktory dostalam po 25 tabletce. dalam sobie na wstrzymanie i postanowilam wziac jeszcze jedno opakowanie. dzisiaj biore 23 tabletke i zadnych plamien. moze warto sie chwile wstrzymac. to sa inne hormony niz w poprzednich tabletkach.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Przyczajenie
|
wiem wiem, tylko, że ja przy tym wszytskim mam jeszcze 'okresowe' bóle brzucha, utrzymujące sie już jakieś 5 dni. denerwuje mnie to strasznie... ale masz rację, trzeba wziąc faktycznie 2,3 op, moze się unormuje.. pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
![]()
Wlasnie wczoraj skonczylam pierwsze opakowanie Qlaira. Dzisiaj zaczynam nowe. Krotko i zwiezle mowiac:
*nie przytylam, ale musialam baaaardzo sie pilnowac, bo mialam znacznie wiekszy apetyt. *nie mialam nastrojow depresyjnych (a czytywalam o takich skutkach) *urosly mi piersi ![]() *mialam dwa razy plamienie, ale to takie minimum, ze nie odczuwa sie tego w ogole- to tak jak zaciac sie przy goleniu. * przez prawie caly miesiac brania Qlaira nie mialam zadnych dolegliwosci, dopiero przy tych dwoch ciemnoczerwonych tabsach mialam straszne nudnosci. *okres dostalam przy drugiej czerwonej tabletce, a skonczyl mi sie 3 dnia czyli przy ostatniej (placebo) z opakowania.Przedtem mialam okres 7 dni. Jalby tego malo przedtem mialam silne krwawienia i zle samopoczucie- przy Qlaira zero bolow, nudnosci, krwawienie raczej niewielkie ![]() *libido nie spadlo w ogole- ochota na seks jest taka jak byla, ale mam problem z suchoscia :-( Minusem w moim przypadku jest fakt, ze tabletki zwieraja laktoze. Ale to akurat dla wiekszosci malo wazne ;-) No i kolejnym minusem jest to, ze sa dosyc drogie. Najtaniej kupilam je za 42 zl, a w niektorych mniejszych aptekach cena dochodzi nawet do 51 zl. Takze lepiej kupowac w wiekszych. Reasumujac. Jestem zadowolona z Qlaira- przynajmniej narazie i mam nadzieje, ze tak pozostanie ![]() MAM WAZNE PYTANIE!!!! ZACZYNAM DZIS NOWE OPAKOWANIE. WIADOMO, ZE TABLETKI TRZEBA BRAC MNIEJ WIECEJ O TEJ SAMEJ GODZINIE. ALE PO TYCH DWOCH DNIACH BRANIA PLACEBOO- CZY MOZNA ZMIENIC GODZINE BRANIA TABLETEK? Edytowane przez queenie777 Czas edycji: 2009-11-25 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?
Witam, czy któraś z dziewczyn mogłaby mi przepisać co jest nasiane dokładnie na recepcie Q? Bo może przepisać mi ją lekarz rodzinny, ale za Chiny nie wiem gdzie można znaleźć ile ma tych mg czy coś takiego, a to trzeba wpisać na recepcie... A moja lekarka nie miała Q w spisie leków.
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?
Cytat:
Qlaira tabl. 28 szt. - ale każdy lekarz wie, jak się przpisuje leki, jeżeli ma jakieś watpliwości do zagląda do wykazu leków, który powinien miec, nie miała w spisie, bo nie ma aktualnego, o ile dobrze pamiętam to Q jest od lipca, a spisy są aktualizowane co pół roku
21 lat z WIZAŻEM ![]() ![]() Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2009-11-26 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
![]() ![]() ![]() ![]() Od trzech dni mam plamienia (niby okres ale to takie brązowe małe co nieco) i dziś wzięłam pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania. Hmm... co do plamień to czy tak zawsze już będzie wyglądala miesiączka? Czy przy następnej już będzie normalnie? Poza tym ile u was przy braniu Q trwa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
ja mam normalny (mniej obfity) okres- trwa 3-4 dni, ale niektore dziewczyny pisaly, ze maja plamienia..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#310 |
Przyczajenie
|
No widzisz. Mój ginekolog jak wypisywał mi recepte to powiedział, że mam zacząc w pierwszym dniu okresu. Wykupiłam tabsy - czytam ulotke a tam napisali zupełnie coś innego. Więc dzwonie do niego upewnić się czy dobrze go zrozumialam, a on że tak, pierwsza tabletka w pierwszym dniu. I teraz już nic nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
Ja dziś wezmę 21 tabletkę i to już 21 dzień z krawieniem!!!:-( czuje się tak, jakbym miała mieć już zawsze okres, i nie są to małe plamki, tylko sporo krwi, mniej więcej 2,3 wkładki na dzień zużywam. Nic mnie nie boli ale te krwawienie jest niekomfortowe strasznie. Nie wiem jak z tym będzie. Wiem z ulotki że moga być krwawienia ale takie jak u mnie? tyle dni? poza tym nic mi nie dolega, dobrze ogólnie znoszę tabletki, więc nie chciałabym je od razu zmieniać i szaleć z hormonami:-( we wtorek idę do gina,może się czegoś dowiem, ale pewnie nie będzie mógł nawet mnie zbadać przez to krwawienie:-/ wszystkie narzekają na skromne okresy, albo brak a ja jak zwykle mam nadmiar, jak ja mam teraz dostać okres jak mam go cały czas od 21 dni?:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
BAN stały
|
A ja wlaśnie kończę drugie opakowanie. I drugi raz miałam miesiączkę od 18 dnia cyklu a nie na końcu opakowania. Krwawienie nie było zbyt mocne i trwało tydzień, co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny coraz bardziej mnie załamujecie
![]()
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
![]()
witam dziewczyny.
jestem obecnie na drugim opakowaniu Qlairy i do tej pory wszystko było ok. ale dzisiaj bardzo bolał mnie brzuch i w końcu dostałam okres. jest jeden problem (?) ponieważ powinnam dziś wziąć dopiero 24 tabletkę a wiec ostatnio żółtą. wiecie coś może na ten temat? czy jest to normalne zakładając ze to dopiero 2 opakowanie? help... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Przyczajenie
|
Do Goni - ja na twoim miejscu sama bym przetestowała Q. Też byłam na Yasminie i nie wiem jak ty, ale z czasem nie dość, że czułam się fatalnie i tejszcze ten problem z cerą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
Dziś jest pierwszy dzień w którym rozpoczynam 3 opakowanie i wszystko oki z wyjątkiem tego, że nie miałam jeszcze okresu odkąd zaczęłam stosować te tabletki. Martwię się czy nie skonsultować się z lekarzem jednak. Są to moje pierwsze tabletki. Często współżyję ze swoim partnerem i nie stosujemy dodatkowym metod ale jak dotąd wszystkie tabletki brałam prawidłowo i robiłam 2 testy ciążowe które wyszły negatywnie. Możliwe ze powodem tego moze być to że czasami zdarzalo mi się mieć torbielkę na jajniku która samoistnie pękała i wszystko wracało do normy po 3 miesiącach. Nie wiem co robić wybrać 3 opakowanie i czekać na miesiączkę czy wybrać się do ginekologo i zasięgnąć konsultacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
muminka! mam identyczną sytuację. Kończę 2 opakowanie, są to moje pierwsze tabletki, okresu nie miałam, współżyje często, test robiłam i był negatywny, mam torbiel na jajniku ( ponoć rozregulowuje cykl) itp itd. Jednak na ulotce napisane jest, by skosultować sie z lekarzem, jeśli krwawienie nie wystapi 2 razy. Więc może lepiej, dla spokojności, wybrać się do gina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, już zgłupiałam z tego wszystkiego
![]() Czy przy zmianie z Yasmin na Q (bez przerwy) od pierwszej tabletki Q jestem dalej zabezpieczona od pierwszej tabletki Q ? koorcze, stara doświadczona kobita ze mnie a zgłupiałam ![]()
![]() |
#320 |
Przyczajenie
|
Goniu w ulotce napisali, że tak powinno dokonywać się zmiany - wychodzi na to, że jesteś zabezpieczona od razu. Wyżej dziewczyny opisywały, że tak robiły i było ok. Nie przejmuj się, ja też już mam trochę lat na sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Jestem w połowie pierwszego opakowania Qlairy i jak na razie jestem zadowolona
![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem jak będzie wyglądał okres. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,
ja mam pytanie odnośnie zmiany dnia krwawienia. Otóż dzisiaj dostalam okresu (jest to moje pierwsze opakowanie i dostałam na bielej tabletce) i uświadomilam sobie, że jeżeli tak samo będzie w przyszlym miesiącu to akurat dostanę okres w sylwestra a chyba każda z nas chciałaby tego uniknac ![]() Czy w takim razie istnieje jeszcze jakiś sposób aby zmienić dzień krwawienia (przesunąć je o ok.3-4 dni)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
no niby tak ale to jest równoznaczne z łączeniem blistrów a jak pisałam wyżej robiłam to niedawno i nie chciałabym sobie narobić więcej szkód niż pożytku. Myślałam raczej że może można wziąć tylko ileś tam tabletek (np.21) i potem zrobic przerwe (ale w sumie te tabletki maja tak rózny sklad ze tez nie wiem czy sobie bardziej nie zaszkodze) albo jakoś przedlużyc branie (wziąc z dodatkowego blistra np. 2 żółte tabletki a potem juz normalnie) ... ehhh, a kiedyś życie było takie proste
![]() jak macie jakies pomysly jak zmienic dzień krwawienia to napiszcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny biore 2 opakowanie i nie miałam okresu !! cos nie tak ze mna
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio zauwazylam, ze strasznie wypadaja mi wlosy- nie wiem tylko czy to wina tabletek czy pory roku (ale raz juzp rzez tabletki mialam problem z wlosami:/)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.