![]() |
#331 | |
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Cytat:
Witam w klubie ja z tym problem mam od roku, na szczęście mam dość ich sporo jeszcze na głowie. Nie wiem czy to od brania tabletek, czy od kiepskiego odżywiania się, jem raz dziennie (bo nie mam czasu ![]() A jeśli chodzi o moje plamienia (jak pisałam powyżej) to mam nadzieję, ze szybko miną - bo zaczynam się już wkurzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
a ja zapomniałam i zrobiłam przerwę i zostaję jeszce miesiąc przy Yasmin ......
Jakoś nie spieszno mi do Q
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Czy ma któraś z was na sprzedaż jedno opakowanie tabletek qlaira? Najchętniej z Warszawy do odbioru osobistego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Bardzo ważne pytanie !!!
Spóźniłam się aż 6 godzin z wzięciem tabletki. Czy jej działanie przez to będzie jakoś osłabione? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ja jestem w połowie drugiego i nie mam na co narzekać oprócz czerwonych plamek na cerze... ogólnie jestem zadowolona, tylko mogłyby być tańsze... ;] a co do okresu-przy drugiej czerwonej przez 4 dni słabe krwawienia i praktycznie bezbolesne ;] to lubię! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
czytałam to co w ulotce jest tylko nie byłam pewna czy te 12 godzin to się liczy od ostatniej tabletki czy od spóźnienia ;-)
Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Przyczajenie
|
hej, mam do sprzedania kilka opakowań Qlairy - najlepiej odbiór osobisty we Wrocławiu
![]() brałam ją dwa miesiące ale jakoś mi nie podpasowała |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
Hej!
Dziewczyny mam problem ![]() ![]()
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
czesc
mi tez wczoraj lekarz przepisal qlairę dzisiaj wezme pierwszą tabletke wczesniej 4 lata bralam logest a wyczytalam, ze walerian estradiolu jest odpowiedzialny miedzy innymi za regulacje cykl płciowy i ma wpływ na zachowanie seksualne - zwiększenie libido, wpływ na ośrodek termoregulacji - podwyższenie jego punktu nastawczego (obniżenie temperatury ciała). a w qlairze walerian estradiolu jest podstawa takze zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
To może i ja się podzielę swoimi wrażeniami po Q. To są moje pierwsze tabletki, więc w sumie nie mam porówniania, ale zaczęłam wczoraj już 4 czy 5 opakowanie i nie narzekam. Przy pierwszym opakowaniu miałam bóle brzucha jak przed okresem i jakieś dwa tygodnie jadłam jak głupia, ale przy następnym opakowaniu mi minęło. Nie przytyłam, ale wręcz odwrotnie - zaczęłam chudnąć, ale to równie dobrze może być efektem tego, że endokrynolog trafił mi w dawkę leku na tarczycę. Cera bez zmian, może nawet minimalnie lepiej, bo już tak mocno mnie nie opryszcza przed okresem. Okres mam normalnie, zawsze następnego dnia po ostatniej czerwonej pigułce. Ani razu nie miałam żadnych plamień, może ze 3 razy na początku zdarzyła się migrena, ale teraz już nie. Libido suuuper
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Dot.: co z depresja...pomoze ..plizzzz
...boziu a niech mi ktos powie jak z natsrojem... ja brałam juz tyle tych tabletek anty i ciagle mam masakre... depresja na 100% a odstawie miesiac minie i wszytsko wraca do normy:| teraz mam własnie te tabletki i jak one beda niedobre to ide prosto skoczyc z mostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Przy osttaniej wizycie lekarz postanowił zmienic mi tabletki właśnie na Qlaire. w Olsztynie zapłaciłam 39,90 w jednej z aptek Arnika.
Lekarz stwierdził, że te tabletki są dużo lepsze, mniej obciążają organizm, wątrobę Stwierdził, że jestem młoda (23 lata) i bardzo szczupła (50 kg przy wzroście 169 cm :P) więc powinnam mieć coś lżejszego (przez ostatnie miesiące brałam Cilest i nie czułam żadnych skutków ubocznych). Bardzo ciekawa jestem jak będę tolerowała tą, bądź co bądź, nowość ![]() Ale mam jedną wątpliwość, ulotkę czytałam milion razy i chyba nie potrafię czytać ze zrozumieniem :| "Kolejne opakowanie należy rozpocząć bez robienia przerwy; innymi słowy - w następnym dniu po zakończeniu aktualnego opakowania, nawet jeżeli krwawienie jeszcze się nie zakończyło. Oznacza to, że kolejne opakowanie rozpoczyna się w tym samym dniu tygodnia co właśnie zakończone opakowanie..." To kiedy mam przyjąć tabletkę z następnego opakowania... razem z ostatnią białą czy następnego dnia po przyjęciu ostatniej białej? Nie mogę tego zrozumieć, dla mnie oba zdania się wykluczają. Jak to jest? Do tej pory brałam Yasminelle i cilest, oba tolerowałam bardzo dobrze, ciekawe jak będzie z Q. Njbardziej to bym chciała żeby mi po tych piersi urosły ![]() ![]() Zaczne brać dopiero w styczniu (bo na razie jestem w trakcie Cilestu) i myślę, że podziele się także swoimi spostrzeżeniami ![]()
Zapraszam, kibicuj małemu Filipowi www.facebook.com/halofilip Edytowane przez anuteczka Czas edycji: 2009-12-17 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
"...Oznacza to, że kolejne opakowanie rozpoczyna się w tym samym dniu tygodnia co właśnie zakończone opakowanie..." - chodzi o to, że jeżeli pierwsze opakowanie Qlairy rozpoczynałaś np. we wtorek, to drugie również masz rozpoczynać we wtorek
![]() Mi po Qlairze urosły piersi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje cudowna jesteś ![]() ![]() O jak ja bym chciała mieć większe piersi w końcu po tabletkach, zawsze moim koleżanką rosną po tabletkach a ja takie biedna sierotka mam ciągle ten sam rozmiar ![]() Mam duże nadzieje, po tych tabletkach, z tego co się naczytałam o nich. Zobaczymy, byle bym się tylko nie zawiodła ![]()
Zapraszam, kibicuj małemu Filipowi www.facebook.com/halofilip Edytowane przez anuteczka Czas edycji: 2009-12-17 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, ale no coż nawał pracy przed świętami
![]() U mnie mogę zauważyć, że: mam ładniejszą cerę, apetyt tak wzrósł na sex, że masakra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
po raz chyba piąty sie upewniam..... kończę opakowanie Yasmin w piątek i w sobotę biorę Q ..... tak????????????????????
Bo już wariuję od tego..... generalnie nie umiem czytać ulotek ani instrukcji obsługi ![]()
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny... Ja też nie wiem już jak zacząć brać Q... Kończe opakowanie Yasminelle i lekarz kazal mi wziac 1 tabl. Q wraz z pojawieniem sie krwawienia podczas 7 dniowej przerwy po Yasminelle... Czy ktoras z Was tak zrobila? Wiem, ze na ulotce pisze inaczej i dlatego mozna zglupiec... Prosze pomozcie jaka jest roznica miedzy poczekaniem wlasnie do dostania krwawienia i braniem od razu opakowania Q po wczesniejszych tabletkach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tabletkę Q trzeba wziąć następnego dnia po skończeniu tabletek, które obecnie przyjmujemy.... Byłam dzisiaj w aptece i bardzo miła farmaceutka mi to wytłumaczyła ![]() Tabletkę Q w pierwszym dniu krawawienia przyjmują tylko dziewczyny, które zaczynają brać tablety anty......
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Przyczajenie
|
Cześć, Dziewczyny jak u Was z włosami po Q ? Mnie wypadały po Yasminelle i Yaz a teraz boję się, że znowu będzie to samo.
Pozdrowienia ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Proszę o odpowiedz na temat włosów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
u mnie wypadaja, ale nie wiem czy od tabletek czy od zimy...
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
dzisiaj skonczyłam trzecie opakowanie Q. po pierwszym nie dostalam w ogole okresu, po drugim i trzecim przy pierwszej bialej tab w koncu przyszedl. ponoc schudlam (ja jakos tego nie widze), biust nawet nie drgnal
![]() ![]() pozdrawiam cieplo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam wziąć w sobotę tabletki Q i ciągle mam obawy...
Otóż dzisiaj rano rozmawiałąm z koleżanką z pracy, która od 2 miesięcy bierze Q i wygląda kiepsko na buzi..... ona tez jest załamana, bo..... dostała strasznego wysypu.... ma trądzik na żuchwie, brodzie i dekoldzie.... wygląda naprawdę źle..... Boję się takiej reakcji, bo nie po to męczyłam się i brałąm Izotek przez 2 lata, zeby znów miec trądzik... Czy któraś z Was ma problemy z cerą przy Q ????????????
![]() |
#354 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam problemów z cerą, może nawet jest nieco lepiej, bo przedtem opryszczało mnie na jajeczkowanie i okres, teraz mam z tym spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja za to nie bardzo rozumiem dlaczego zmieniasz tabletki skoro z poprzednich byłas zadowolona? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#357 |
Przyczajenie
|
Ja juz tez nie wiem co robic... Niczego sie nie boje tak jak tego, ze skoncze opakowanie Yasminelle, na drugi dzien wezme 1 tabl.Q a co z krwawieniem? Kiedy mam je niby dostac? Po kolejnym miesiacu, czyli lacznie za 2? Czuje, ze wszystko mi sie poprzestawia.. Jakos jak kiedys zmienialam z Harmonetu na Yasminelle nie bylo takich problemow... Tez Gonia nie wiem, co robic. Zastanawiam sie czy w poniedzialek nie isc do lekarza i recepte z Q zamienic znowu na Yasminelle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raz się żyje.... zawsze można wrócić do swoich poprzednich tabletek....
![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
Witam,
Jestem tutaj ''nowa'' , ale czytam Wasze wypowiedzi od jakiegos czasu. Mam pewien problem i mam nadzieje, ze uzyskam od Was jakas podpowiedz. Powinnam dzis zaczac brac 3 blister Qlairy, a jeszcze nie dostalam okresu..... Tydzien temu mialam plamienia srodcykliczne , ktore trwalo kilka dni i nie wiem czy to nie byl okres wg mojego organizmu ( plamienia sie pojawily 19 dnia brania tabletek drugiego opakowania). Przy pierwszym opakowaniu okres pojawil mi sie normalnia tzn 26 dnia, ale tez mialam wczesniej plamienia.Wiec nie wiem czemu sie teraz nie pojawia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Przyczajenie
|
Witam, czy ktoś wie jak brać Qlairę, aby nie wystąpił okres? Zależy mi na przesunięciu terminu okresu, bo wypada mi na wczasy. Qlaira to moje pierwsze tabletki, ale tak, jak przy każdych innych jest jasne jak przesunąć okres, tak przy Qlairze nie ma ani słowa. Będę wdzięczna za radę. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.