|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Cytat:
Maturki porobię. Zobaczę co ze mnie materiał na maturzystkę. Ja mam z 19, to nie tak źle. |
|
|
|
|
#4802 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
no. na dzisiaj już koniec. nie chce mi się uczyc ![]() a gdzie jest Justynaaaaaaa ?
|
||
|
|
|
#4803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).No i za decyzję. Mamy wygodną sytuację, jeśli chodzi o rozszerzenia, więc warto próbować.---- Od 10 czytam książkę i już ją skończyłam. Jestem baaardzo zmęczona i chyba już się nie ubieram (chodzę w piżamie), bo i po co ? .Kocham czytać, naprawdę. To moja pasja od podstawówki, bez niej byłabym niczym. Całą moją wiedzę o świecie, moje poglądy itd ukształtowały książki. No. A szkoła może się schować .Wczoraj mieliśmy niezły młyn z kotem, który... przewrócił choinkę, skacząc na nią
|
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej u dziadków.. zawsze jeździmy do nich na święta no i tam jest choinka ok 2metrowa, prawie pod sam sufit ale na szczęście kiciuś tylko się kładzie na podłodze pod choinka i bombkami tymi co na samym dole wiszą bawi xD także nie skacze na nią ani nie wyrządza poważnych szkód
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
o skandynawistyce.
bo pomyślałam, że w sumie nic mi nie sprawi takiej przyjemności jak to. dzięki ;* wiesz, wszyscy moi znajomi są zadowoleni wydział chemiczny bardzo dobry, architektura ponoć wspaniała. a jaki kierunek Cię interesuje? poziom dobry, tylko musisz brać po uwagę, że takie kierunki jak geodezja czy automatyka i robotyka, budowa maszyn.. to wszystko jest nastawione bardziej na przemysł morski i polskie nabrzeże. Cytat:
![]() kiedyś mama mojej P. ugotowała czarninę i powiedziała nam, że to barszcz ... zjadłyśmy, a jak się dowiedziałyśmy, że to "barszcz" z krwi kaczki to płakałyśmy chyba ze dwie godziny i nas rodzice nie mogli uspokoić nie pytajcie jak to smakuje bo nie pamiętam, od tamtej pory nigdy więcej nie jadłam.. a jak o tym myślę to chce mi się wymiotować
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli wydział chemiczny. Bo jest coraz większa możliwość, że właśnie tam się wybiorę. I ciężko się tam dostać ? |
|
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz poszukam, gdzieś są progi tegoroczne ![]() a nie wysyłają od was na konkurs chemiczny "wygraj indeks"? można wygrać indeks na PG na wydział chemiczny właśnie. w tym roku moja szkoła nie startuje to 40 dodatkowych indeksów zostanie poczytaj o tym w necie, może akurat jeszcze można się zgłosić.konkurs wygląda tak (II etap, bo I etap to wysyłasz zadania rozwiązane w domu), że masz do zrobienia 5 zadań, ale ogólnie na sali jest współpraca .edit: http://www.pg.gda.pl/chem/pl/index.p...d=89&Itemid=52 link do "wygraj indeks" czas masz do 15 lutego, wyślij zgłoszenie ![]() warto, naprawdę warto !
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2009-12-20 o 18:49 |
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie jak sprawdzic progi na psychologie na tych wszystkich uczelniach??
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
http://rekrutacja.pg.gda.pl/?doc=457&lang=pl
74,61 (ujednoliconych) dolny próg przyjęć na biotechnologię. a liczą : matematyka albo fizyka i astronomia albo biologia albo chemia + polski i angielski W = P + 0,1JP + 0,1 ∙ JO (poziom podstawowy dodatkowo przez współczynnik 0,6 a poziom rozszerzony przez współczynnik 1,0) P- przedmiot , czyli biologia/chemia/matma/fizyka Wu = W/Wmax, ∙ 100 a to wzór na punkty ujednolicone. maksymalnie na biotechnologii możesz zdobyć 120pkt (Wmax), a W obliczasz ze wzoru powyżej. czyli wystarczy Ci trochę ponad 80% z biologii lub chemii żeby się dostać ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
|
#4810 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio babcia zrobiła i moja mama próbowała wmówic braciszkowi że to zupa czekoladowa |
||
|
|
|
#4811 | |
|
Konto usunięte
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15966658]
![]() [/QUOTE] zestaw na zimę. Rękawiczki szalik, jakaś czapka i sweter W sumie co roku dostaję to samo ![]() Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15968026]
ostatnio babcia zrobiła i moja mama próbowała wmówic braciszkowi że to zupa czekoladowa zupa czekoladowa
|
#4813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo, i to będzie mój wkład kulinarny w święta Cytat:
nic, że nas dwie poprzednie wychy olały i będzie tylko obecny (zrobi sernik na zimno )Cytat:
), ale przy tym szczupła, ma nie wisieć, bo wtedy nie wygodnie i ze spodenek biodrówek z krótkimi nogawkami![]() Cholera, ja też... Cytat:
w moim aucie poprzedni właściciel założył Nokia CK-7W i super działa Kogoś mi nie zacytowało. Na pewno Martyny. Czyli jednak skandynawistyka? ![]() I ja uwielbiam karpia ![]() Kamila, jak tam jazda sobotnia? Miałam do Cienie napisać smsa w ramach wsparcia duchowego ale nie stać mnie na smsa do Orange.... (czyli 5 groszy na koncie, a sms kosztuje 15...)------- Zauważył ktoś, że mnie nie ma? Jakoś kompa nie miałam kiedy włączyć. W piątek zostaliśmy z Tżtem na halowe. Wiecie jak się fajnie sika na dworze przy -15? Wczoraj jazda, potem kulig , a na wieczór taka mała domówka. I teraz mnie wszystko boli, bo spałam na podłodze... Oglądaliśmy filmy, przestraszyłam się, jakoś wygięłam, że złapał mnie taki skurcz w łydce, że nie mogłam chodzić ![]() Ubrałam już choinkę granatowo-srebrna, świetnie wygląda I się boję egzaminu ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Ja tysz [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15966658]a gdzie jest Justynaaaaaaa ? [/QUOTE]Tuutaj ![]() Jeszcze nie napisałam, że Wigilę spędzam tylko z rodzicami przed 9 laty jeszcze z dziadkiem. Z rodzeństwa rodziców każdy ma kilkoro dzieci, już dawno wnuki, więc tak jakoś. Z reguły w drugi dzień świąt część osób się do nas zjeżdża.A piątek nam oddała matury z polskiego. 73%
|
||||
|
|
|
#4814 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Złożyliśmy się po 3,30 z czego z 6 zł daliśmy trzem osobom, które zgłosiły się do robienia ciasta za resztę kupujemy mandarynki i jakieś cukierki Stypendystka powiedziała, że nie podzieli się ze wszystkimi opłatkiem. Czulam lekką aluzję do mnie ![]() Ja też nie lubię takich krótkich piżamek, bo marznę w nocy
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2009-12-20 o 20:08 |
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możemy mieć tylko jedną godzinę, ale my sobie robimy od 11 i posiedzimy po lekcjach ![]() U mnie to raczej awersja do krótkich bluzek. Muszę mieć co najmniej do bioder. Więc piżamę tak samo ![]() Rozkminiam notatki z sieradzkiego ronda. Typu "jedziesz z Wrocławia na Kalisz, to lewym pasem, ale na wysokości Turku zmień na prawy!" tym drogowcom, którzy tak porobili linie, że się nie zgadzają ze znakami. Ale ci kierowcy, którzy walą po ciągłych są pocieszni nikt oprócz eLek nie myśli o tych liniach.
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-12-20 o 20:15 |
|
|
|
|
#4816 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też nie ale mam zamiar niedługo to zrobić ..Cytat:
sama bym sobie na to poszła, a jakie przedmioty Ci się liczą na to ?Choć ja bym się bała o język, bo pewnie trzeba byłoby narzucić tempo i poziom i to całkiem czegoś nowego ![]() Oglądałam dziś Halloween II, sam film taki sobie, ale oglądałam go w sumie dla mojej ulubionej w świecie aktorki Sheri Moon
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2009-12-20 o 20:20 |
||
|
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podzieliliśmy się. jedni kupują sztućce i talerzyki, inni obrusy, inni opłatek, inni pieką ciasta, inni robią sałatki i ryby.. chłopcy standardowo napoje i owoce załatwiają. ja z moją G. piekę bułeczki z makiem ![]() a wigilię spędzam u dziadków. tylko ja, rodzice i rodzice taty. 30 km od mojego miasta.. bo dziadkowie w tym roku nie chcieli do nas przyjechać.. że pociągiem się nie chcą tłuc, a i nas fatygować żeby po nich przyjechać, więc babcia robi u siebie. ja sobie pod choinkę zamówiłam książki.. iiii jeszcze sobie zamówię kilka chyba.. i chciałabym jeszcze czapkę (to nic, że wyglądam w czapkach jak debil, ale szkoda mi włosów bo po zimie mam beznadziejne..bo nigdy nie chodze w czapce) tak, jednak skandynawistyka tzn. złożę papiery, jak się nie dostanę, tragedii nie będzie ![]() będę próbowała za rok ![]() wszystkie zauważyłysmy, że Cie nie bylo ;* nie sra.j żarem zdasz ;**---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
polski, angielski, geografia
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdzierają kasę, a nie zrobią porządnie. Hahahah, właśnie w chwili, gdy tamto pisałam, samo się naprawiło. ![]()
|
|
|
#4819 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie takie coś by nie przeszło. Pieniądze by "przepadły" a produktów byłoby bardzo mało Kurde, karp pływa w wannie i nie mam jak się wykąpać
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
my do tej pory wyznaczaliśmy co kto robi/przynosci i zawsze ktośnnie dotarł do szkoły... także w tym roku stwierdziliśmy, że robimy Wigilię z prawdziwego zdarzenia i trzeba się spiąć, bo ostatnia Wigilia ;P
|
#4821 |
|
Wtajemniczenie
|
ah gdyby nie ta geografia :P a oto co znalazłam o tym kierunku : Tak więc jeśli odzywa się w was dusza wikingów, nie wahajcie się ani chwili!
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden przedmiot do wyboru: drugi język obcy, historia, geografia, matematyka ![]() ale rozszerzenie z angla trzeba mieć na wysokim poziomie..
|
|
#4823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to dasz sobie radę, masz dużo czasu a ang r. nie jest taki trudny. Polecam ksiażki Oxfordu i duzo słuchania... no ale to w sumie ja mam z tym największy problem
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Wskakuj do niego.
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ze słuchaniem nie mam problemu. muszę poćwiczyć gramatykę i słownictwo. bo na R to czasami jak słówka dowalą ![]() że człowiek nie wie co to po polsku znaczy
|
|
#4826 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedyś całą zwaliła ![]() Cytat:
ja nie wiem czego chce, więc trudno jest mi zdecydować się na cokolwiek... ![]() biedne dzieci fu, rzygać mi sie chce jak o tym myślę.Cytat:
?jak ja się tu zastanawiam coraz intensywniej nad tym ![]() a z dostaniem to pewnie tak jak w Warszawie. dostaniesz bez problemu, a z utrzymaniem... trochę gorzej ![]() Cytat:
jeśli chodzi o dół, to dresik ![]() ale też zdecydowanie bardziej wole dłuższe, no bo jaki jest sens mieć krótką piżamę? przecież ona ma grzać ![]() trzymam kciuki, poprosiłabym o smsa, ale mówisz, że kasy nie masz (ja też ) więc bede czekala na info na wizażu.Cytat:
też bym się na Twoim miejscu nie podzieliła z nią ![]() Cytat:
?Cytat:
wezmą kasę a nic z tym komputerem nie zrobią ![]() ciekawe na ile Ci się naprawiło ![]() Cytat:
![]() u mnie na wigilję klasową KAZDY coś przynosi - chleb, barszcz, pierogi, sałatki, ciasta, ciastka. przewodnicząca przynosi talerzyki, sztućce plastikowe itd. i ostatnio wpadli na pomysł prezentów za 5 zł w sensie tego losowania.no i mam, kolege, któremu chyba kupię zapalniczkę z bałwankiem ![]() (co można za 5 zł ogarnietego kupic ?! ) |
||||||||
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio doszłam do wniosku, że zaczęłam struktury gramatyczne ogarniać a z czytania i słuchania to wam mówiłam, że na sprawdzianie nam dała takie, że w ogóle nie wiedziałam o czym czytam i o czym mówią tragedia to była.z pisaniem tylko nie mam problemu. mało czasu mam na zastanowienie... |
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, już mi się obraz zepsuł.
A dlaczego prezenty za 5 zł?
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój kocio pomagał dziś mamie ubierać choinkę taką małą w moim pokoju i ładnie im wyszło xD zdj. w załączniku ;D mikołaja z czekolady przy okazji robienia zdj. choince zroiłam wyprasowanej koszuli xD jutro może jakieś zdj. szczelę sobie na Wigilii to wrzucę na osobie wygląda dużo lepiej ;D
|
|
#4830 |
|
♥
|
Kasiak gdzie kupiłaś taka bluzkę . bardzo ładna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

masakra bym sie pouczyla....rozmnazanie roslin i zwierzat
jeeej

), ale przy tym szczupła, ma nie wisieć, bo wtedy nie wygodnie i ze spodenek biodrówek z krótkimi nogawkami

granatowo-srebrna, świetnie wygląda
tym drogowcom, którzy tak porobili linie, że się nie zgadzają ze znakami. Ale ci kierowcy, którzy walą po ciągłych są pocieszni 
więc bede czekala na info na wizażu.