|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Cytat:
dla siebie czy siostry ?
|
|
#3242 |
|
♥
|
witam, ja raz w tygodniu czytam co piszecie więc proszę o łaskę i nie wrzucać mnie do osób które Was olewają
, ale nie mam zbytnio czasu na pisanie : biologia i chemia góruje + matma. strasznie mnie ostatnio natchnęło i ładnie się uczę
|
|
|
|
#3243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm no może i to byłam ja ale zastosowałam kamuflaż ![]() dziekuje ![]() Przepraszam, że tak mało Ale mam okropnie ciężki tydzień przed samą.. same sprawdziany itp. Naprawde niemiło. Jak na razie to w szkole wszyscy przeżywają studniówkę Dziś dostałam wszystkie zdjęcia i są mega Musze lecieć
|
|
|
#3244 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakaś tam pewnie i wszędzie jest, ale trzeba by przyjrzeć się dokładniej, gdzie większa, czy też może - gdzie gorsza. uważam, że może być zupełnie inny powód. choćby to, że akurat teraz to ogłosił. ale chyba polityk powinien mieć kulturę. tak samo jak prezydent nie robić wioski ![]() Cytat:
tżtowi ksiądz nic nie powiedział. ale to strasznie niezręczne sytuacje, masz wrażenie, że musisz się przed nim tłumaczyć i nie powiesz prawdy, bo nie wypada na kolędzie. w ogóle, bez konsekwencji, żeby obeszło, bez nieprzyjemności ![]() Cytat:
![]() tylko, że nie wiem dla ilu ludzi, tak na prawdę jest ![]() a niestety KK ( ) uważa, że bycie katolikiem, to nie tylko wiara duchowa, ale jej wypełnianie w sensie obowiązkow, chocby chodzenia do kosciola.kiedys na gronie ( ) czytałam (na gronie ateistow z reszta ), że Biblia lub właśnie KK, mówi, że Ci którzy odwrocili się od Boga, ale np. udzielali się charytatywnie, czy po prostu byli dobrymi ludzmi zostaną potępieni ![]() dlatego, że nie wierzyli w Boga. że nawet jeśli po śmierci okaze się, że On jest, to ważniejsze będzie, że ktoś nie wierzył, a nie, że był dobrym człowiekiem. Cytat:
![]() no powiedz już ![]() Cytat:
![]() długo jeszcze aparat będziesz miała? Cytat:
i zauważ, że rzadko kiedy ktokolwiek, wśród tej młodzieży przyjmuje ten sakrament, bo go czuje, a nie dlatego, że do ślubu mu potrzebny. tak teraz sobie myślę, że ja to faktycznie zawsze muszę mieć po mojemu, staram się być fair, przede wszystkim wobec siebie i nie robić czegoś, żeby ktoś był szczęśliwy, że to zrobiłam. choćby bierzmowanie, chodzenie do kościoła. nie poszłam, bo tego nie czułam. czy ktokolwiek z moich znajomych poszedł, bo to czuł? nie sądze ![]() ale poszli. dla świętego spokoju rodziny? dla łatwości przy ślubie? tylko, że ja ślubu pewnie też nie wezmę. bo dlaczego? dla białej sukni, czy dla rodziny? Cytat:
![]() na szczeście już bardzo długo takiego aż nie miałam ![]() na włosach zasapałam się. tylko czy oni te założenia wypełniają? to już nawet w tv były pokazywane, które z założeń NIE zostały spełnione. i tak siedzisz i czekasz, bo go nie chcesz przywitać z wałkami na głowie, więc nie zaczniesz się zajmować sobą
Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-02-01 o 19:09 |
|||||||
|
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kiedyś mnie ksiądz zaskoczył z rana. wszyscy w piżamach,a tu ministrant, że ksiundz idzie. ale ogarnęliśmy. już był, posiedział 10 minut, o zeszyt i chodzenie do kościoła nie pytał. w sumie to wysr*ne na mnie miał, opierniczał rodziców za palenie papierosów
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie tutaj. Wiecie gdzie chodzę do szkoły. Nie chcę zrobić jej przypału. xD Albo żeby jakieś sensacje się gdzieś pojawiły.
Cytat:
Cytat:
Nie mówię tutaj tylko o sobie. Okulary dodają powagi. Chyba zacznę nosić dla szpanu. Bo ja je tylko na dalekie patrzenie mam, tv, tablica w szkole, może do auta (choć nie mam wpisanych do prawka, bo badanie miałam przecież prawie rok temu). Ślepa nie jestem, ale do czytania literek z daleka się przydają. ![]() Wadę mam na szczęście niewielką (- 0,5 D) i dobrze by było gdyby się nie powiększała. ![]() Ja mam inne dolegliwości (bo wymiotować nie potrafię. poważnie)[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------<Szyman> Tapir: a Ty się czasem kąpiesz? <Tapir> No co Ty.. <Szyman>a używasz chociaż dezodorantu? <Tapir> No używam czasem a co? <Szyman> A jakiej marki? <Tapir> Pronto czy jakoś tak <Grześ> idę do Żabki po żarcie z/w <Mikuś> a ja do lodówki <Grześ>... <Grześ> już wróciłem, co jesz? <Mikuś> Żubra <Mikuś> ostatnio przepadam za dziczyzną ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- <Marek> Zauważyłeś, że ludzie będący w związku często mówią do siebie używając imion postaci z Kubusia Puchatka? <Marek> Np. Misiu, Tygrysku, Króliczku nawet Prosiaczku. Raz spotkałem się nawet z kłapouszkiem. <Marek> Myślisz, że Aga się obrazi jak będę jej mówił "Pan Sowa"?
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2010-02-01 o 20:13 |
||
|
|
|
#3247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to miał ważniejsze sprawy na głowie Cytat:
![]() jak bedzie okazja to pojde do okulisty. ale dlugo już tyle mam. serio nie umiesz ?moze to i lepiej ![]() ja oprocz tego tez, ale co bede opowiadała ![]() cos dziwny ten Twoj post, powtarzasz się
|
||
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ups, zacięło się i 2 razy nacisnęłam wysyłanie posta po edycji. xD poprawię. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Kurde, pogorszyłam. ----------- Rozpływam się nad muzyką Chopina. Idę.
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam "Bitwę pod grunwaldem" i zrobiłam obszerne wypracowanie. A na końcu skumałam, że mam to dopiero na środę.
co do kościoła i wiary zgadzam się. Też uważam, że bezsensowna jest idea książeczek na bierzmowanie. To takie zmuszanie do chodzenia do kościoła.;/ Poza tym dla mnie to co najmniej żałosne, jak trzeba przed katechetką zaliczać modlitwy. (przed bierzmowaniem). I również sądzę, że żeby wierzyć, nie trzeba chodzić do kościoła. Swoją drogą sama nie wiem czy wierzę. Jakoś chyba jestem do naszej religii neutralnie nastawiona. Beata Marta, o kurcze, wyobrażam sobie ten ból. Kiedyś na matmie tak mnie bolał brzuch, że prawie zemdlałam, słabo mi było. Kol. dała mi ibum i mi przeszło. Potem mnie gardło bolało bo połknęłam tabletkę bez popicia. ![]() ejjj buty mi się zepsuły. Dziury mam na czubkach. szajs. Jutro muszę kupić inne, bo póki co zima jeszcze będzie, a będzie. -.- idę do matmy ![]() edit. Beata ja też nie potrafię wymiotować. Chyba nawet w swoim życiu tego nie robiłam. W ogóle wymiotowanie mnie przeraża.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-01 o 20:22 |
|
|
|
#3250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też swego czasu miałam fazę ( ![]() Cytat:
![]() łaaa, nie miałaś zgagi ?ja miałam kiedyś po polknięciu bez popicia wrażenie, że ciągle mi w przełyku stoi ta tabletka ![]() od tego śniegu/soli masz dziury? czy tak po prostu od chodzenia? może reklamacja ![]() jak byłam mała, to bardzo często się zatruwałam czymś i co za tym idzie często wymiotowałam ![]() jeszcze same mdłości i wymioty - da się przeżyć, ale jak dochodzi do tego ból brzucha to nie wiesz na czym się skupić.
|
||
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałam zgagi, ale miała to uczucie, że coś mi stoi w gardle i ogólnie bolał mnie przełyk. niefajne uczucie. na czubkach zrobiły mi się takie dziury. Chyba od chodzenia, ale pewności nie mam. już za późno na gwarancję. niestety. ![]() mnie właśnie strasznie słabo było od tak mocnego bólu brzuchu. Takiego to chyba nigdy nie miałam. robię wszystko byle nie matme.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-01 o 21:23 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz mama pojechała na szkolenie i tato mi zrobił na kolację jajecznicę. a że ja byłam bardzo drobnym dzieckiem i w dodatku niejadkiem.. to mnie ojciec na siłę tą jajecznicą napchał wymiotowałam później pół nocy, ale tato dzielnie to zniósł trwał przy mnie cały czas ![]() drugi raz kilka lat później też po jedzeniu. no i dwa razy w nieodległej zbyt przeszłości.. po wódce ![]() dlatego już nie piję.. mam awersję kompletną. ale temat, o wymiotach. oja. obejrzałam Na Wspólnej i MjM. ale akcja. wiedziałam, że tak się skończy ten romans Marka z Grażynką ![]() i myślałam, że Marecki spotka w lesie Jaroszego i go Jaroszy w główkę bejsbolem puknie. Cytat:
czytam "2 tyski wiadomosci'.. i mysle: "od kiedy jestem miarą wiadomości? "(oczywiście sobie wkręciłam 'dwie Tyśki wiadomości' )
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2010-02-01 o 21:41 |
||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przeczytałam, że jakieś tyskie. I tak myślę co teraz, Marta wypiła 2 tyskie
winszuję, 2 tysiaki !
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co, fajny temat ![]() kochanego masz tatę no ten Marek i Grażka to dowalili ale nie oglądałam dokładnie i nie wiem o co chodzi z Jaroszym? był w tym lesie co Marek polazł do niego?---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
i to jeszcze dwa tyskie wiadomości! widzisz, na coś się przydało zbejsbolowanie
|
||
|
|
|
#3256 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Nie lubię okularów w ogóle, czuję jakby cały czas coś siedziało mi na twarzy, ciężko mi z nimi jest . Jak będę miała trochę kasy, to zainwestuję w soczewki A teraz nie widzę nawet z 3 ławki, a siedzę w ... ostatniej Okulary noszę na matmie, gdzie tablica w końcu najważniejsza .Cytat:
Cytat:
Ja wymiotowałam w swoim życiu z 5 razy. W gimnazjum miałam jelitówkę, no i wiadomo . Alkohol. Jeden, jedyny raz. Też po wódce. W gimnazjum miałam problemy z żołądkiem, ciągle wymiotowałam, aż wzięli mnie do szpitala na tydzień. Bejsbolem A ja najpierw pomyślałam o piwie Tyskie .Gratuluję takiego dorobku, Marta .
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomogło pomogło, zrobię te zadania i już nie tykam WOSu, nie mam siły. ![]() Weronika nie lekceważ wady wzroku, noś te okulary.
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie też pomyślałam o wymiotach
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczorek ;*
ja tylko na chwilkę, bo kończę pisać ręcznie referat o teoriach powstania życia na Ziemi oszalała chyba biologiczka ![]() fajny temat o wymiotach tylko, że ja tak nie umiem ![]() i w ogóle nie lubię wymiotować. po alkoholu nigdy mi się to nie zdarzyło ![]() co do okularów- ja mam -0,25, większość mówi, że jeszcze nie są mi potrzebne one. no ale dobra, mam do komputera, przynajmniej oczy mnie nie bolą jak siedzę tyle na wizażu ![]() zaraz porobię zadania z maty na jutro i idę do wanny ![]() byle do piątku ![]() porzeczkowych snów ;*
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś w akcie desperacji próbowałam, jak mi było niedobrze, ale nic nie zdziałałam, łzy mi tylko do oczu napłynęły i tyle z tego było. o.
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
kiepskie jesteście
![]() pamiętam jak w gimnazjum na zielonej szkole, czymś się zatruliśmy ![]() nie wiem czy oscypkiem czy co, ale i ja i kumpel mieliśmy to samo. i właśnie wtedy jedynym ratunkiem okazał się palec ![]() przed nami jedna dziewczyna też miała to samo, wymiotowała w mcdonaldzie, bo na wycieczkę pojechaliśmy (czyli to nie byl oscypek, bo jego jedlismy PO tym, jak ona się źle czuła). a po nas jeszcze jedna dziewczyna. akurat my z jednego pokoju wszystkie
|
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
WItam drogie maturzystki
![]() Mam takie pytanie do Was. Slyaszalam ze w tym roku jest matura dwupoziomowa.. czyli jak np chce zdac geografie rozszerozna to najpierw musze zdawac podstawowa a potem rozszerzona... ? czy to prawda? co zaslyszlaam to przypadkiem i zaciekawilo mnie to a w internecie nie znalazlam na ten temat zadnych info wiec pomyslalam ze Wy jako obecne maturzystki jestescie najlepiej zorientowane ja juz jestem byla maturzystka wiec nie jestem w temacie p.S powodzenia na maturze
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, to nie prawda ![]() no, w połowie ![]() ta dwupoziomowość występuje tylko wtedy, gdy ktoś decyduje się zdawać na rozszerzeniu przedmiot, który jest obowiązkowy - polski, matematyka, język obcy. wtedy musi zdać go na poziomie podstawowym, a potem dodatkowo pisze go na rozszerzeniu. w przypadku j. obcego taka sytuacja ma miejsce oczywiscie tylko wtedy, gdy jezyk obcy obowiazkowy i dodatkowy jest ten sam. wszystko jest na stronie cke
|
|
|
|
|
#3265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam
![]() Cytat:
"króóóóówkiii, skąd maaasz?" <wskazuje palcem> <trzech z miną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
). A że mama brzydliwa (mam to po niej...), to tatuś dzielnie wspierał córunię, leczył ![]() Ze dwa lata temu jelitówka Zawsze mówiłam, że po wódce nie wymiotuję. Jedna zmieniłam zdanie x3 A co do okresu, to dwa razy wylądowałam na pogotowiu, z 5 lat temu ![]() Nie oglądałam ![]() Cytat:
) próbowałam, ale nie pomogło... Jubilatka stała i namawiała, że będzie mi lepiej ![]() Cytat:
![]() Fajnie tak, wpadasz, a te o rzyganiu, nie? Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-02-01 o 23:21 |
|||||
|
|
|
#3266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie widzialam cos o rzyganiu :P nie wnikam ale spoko rozumiem, musicie sie odstesowac przed matura ![]() powodzenia jeszcze raz
|
|
#3267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tż często wychodzi na piwko z swoją paczką, ja czasem z nimi się także zabiorę. Ja myślałam, że nawet jak nie będzie tańczył to podejdzie do znajomych i chociaż porozmawia, jakoś się odnajdzie, bo parę osób tam znał. No, ale było-minęło, jest ok. Robię postępy- zbieram materiały do swojej prezentacji. napiszę dzisiaj wstęp i zrobię analizę i interpretacje paru wierszy
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-02-02 o 11:03 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
hej Żbiki ;*
Basia, moja polonistka radziła wstęp pisać na samym końcu. bo wiele rzeczy możesz inaczej zinterpretować podczas pisania pracy i później wstęp będzie z chyba trzeba wstać i się ogarnąć, za jakieś 2h umówiłam się z koleżanką na zupę ![]() a jutro idę do biblioteki, a w zasadzie do czytelni dla dzieci żeby zająć się dzieciakami podczas ferii. Mam przygotować jakieś pytania nt mojego miasta. są to dzieci 1-6kl podstawówki. i nie wiem jakie pytania mogłyby być, żeby dzieciaki nie miały problemu z odpowiedzią. na pewno coś o herbie (niedźwiedź z trzema łapami, chyba można zapytać gdzie się czwarta zgubiła jak myslicie? ).nie chciałabym żeby pytania były za trudne. nie wiem czy dawać jakieś daty (otrzymanie praw miejskich?). dawna nazwa miasta? może pytania na zasadzie : wymień 3 zabytki, wymień trzy miejskie kluby sportowe...? dajcie jakiś pomysł jakby to zorganizować. czy lepiej podzielić ich na grupy i każdej grupie dać jakiś zestaw pytań.. i najlepsza grupa dostanie nagrody?
|
#3269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Podusiaki ;**
Cytat:
Nie orientuję się, ale boję się, że jak u mnie będzie bilans w szkole za jakiś miesiąc to mnie nieźle spałują za to, że jeszcze nie poszłam do okulisty. bo czuję po sobie, że gorzej widzę niż kiedyś. Lubisz siedzieć w ostatniej ławce? mnie to drażni, bo wtedy mniej rozumiem z tematu. Mi musi ktoś przed samym nosem pałą [w sensie wskazówką] machać, żebym nie odwracała swojej uwagi od tematu lekcji. ![]() Pewnie przed okresem? ![]() Ja lubię klasyczną jak się uczę, nawet naukowo udowodnili, że łatwiej się przy niej zapamiętuje. Cytat:
Solidarność kobieca? ![]() Cytat:
![]() B. fajny pomysł z herbem. A może zrób na zasadzie: I tura - Ty zadajesz pytania, dzieci podziel na grupy i każda grupa zbiera punkty za prawidłowe odpowiedzi, a w II turze zadają sobie pytania nawzajem, tzn. jedna drużyna wymyśla pytanie drugiej i jeśli ta odpowie, to zyskuje pkt, a jeśli nie, to drużyna zadająca. i zaczyna ta drużyna, która wygrała w I turze. Co o tym sądzisz?Edit: o, weszłam w Google, żeby sobie obejrzeć zabytki Twojego miasta i może jakieś pytanie związane z zamkiem krzyżackim? Np. kiedy spłonął albo kiedy powstał. ;> [ale tu już daty.. ech.]
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-02-02 o 13:20 |
|||
|
|
|
#3270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Była też jedna duża, zupełnie inna od tej i ładniej przybrana, choć i tak nie za specjalnie.Martyna, jak ja byłam w podstawówce to poszłam na taki konkurs o moim mieście o były właśnie pytania o herb. Było też np. powycinane kawałki pocztówki z miasta i trzeba było to ułożyć w całośc, myśle że dzieciom by sie coś takiego podobało, jak to nie mają być tylko zwykłe pytania Myśle, że dla takich dzieci daty nie będa zbyt ciekawe, choć nie wiem jak to teraz jest ![]() Dobra to ja idę zrobić coś pożytecznego Aha, a co do wymiotowania, to niestety byłam do tego zmuszona wiele razy i to bynajmniej nie z powodu alkoholu ;P jak byłam mała miałam bardzo złośliwą chorobę lokomocyjną, wymiotowałam zawsze i wszędzie po jakiejkolwiek jeździe. Teraz na szczęscie juz mi przeszło
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

?

kątem oka spojrzałam i nie wiem czemu, ale myślałam, że to Ala wymieniała poglądy z Justyną 

Ale mam okropnie ciężki tydzień przed samą.. same sprawdziany itp. Naprawde niemiło. Jak na razie to w szkole wszyscy przeżywają studniówkę
Dziś dostałam wszystkie zdjęcia i są mega 

szajs. Jutro muszę kupić inne, bo póki co zima jeszcze będzie, a będzie. -.- 

Nie orientuję się, ale boję się, że jak u mnie będzie bilans w szkole za jakiś miesiąc to mnie nieźle spałują za to, że jeszcze nie poszłam do okulisty.