|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Warmińsko- Mazurskie Panny Młode :)
lusesita23czesc
![]() widze,ze kazda z Nas w jakis fajny sposob poznala swoich przyszlych mezow A jak tam przygotowania? Czy wszystkie macie terminy na 2011 rok czy jest tez 2010? pozdrawiamJuz widze po opisach,ze chyba nina ktos jeszcze?
Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2010-02-14 o 14:34 |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety z przygotowaniami jest marnie...moj TŻ twierdzi,ze jest jeszcze duuuzo czasu
ale jak tylko warunki do jazdy zrobia sie w miare przyzwoite to wreszcie zarezerwujemy sale i zespol tez mamy upatrzony...fotografa nie mamy, bo sis nam zrobi plenerwoe zdjecia.no i zostanie kamerzysta... ![]() monika a Ty kiedy slubujesz? Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2010-02-14 o 22:16 |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
A moje przygotowania jak narazie ograniczaja się do :wyboru sali, zespołu, kamerzysty, umówionej kosmetyczki i fryzjera. Obecnie jestem na etapie wyboru wódki i kiecy, więc koleżaki wybierające się do ołtarza w 2011 nie martwcie się, na pewno zdążycie
![]() Generalnie to czuje, że nad wszystkim panuję.... jeszcze ![]() I ma pytanie, jak myślicie...skoro szyję suknię to czy wcześniej powinnam kupić buty?tak żeby pani krawcowa mogła mnie pomierzyć już w tych butach? czy dopiero "kiedyś" w trakcie szycia. |
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zazdroszczę ![]() Nie dziwię się, że się denerwujesz. Ciekawe jak to będzie ze mną ![]() Zerknęłam na tą stronę, piękne suknie A ta Lubawa jest daleko od Olsztyna? Bo jakoś nie kojarzę :/ Cytat:
![]() Ja też biorę cywilny Mój Narzeczony mieszka piętro niżej i poznaliśmy się jak się przeprowadziłam i zostaliśmy sąsiadami ![]() Widzę, że w końcu wątek ruszył
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2010-02-15 o 09:53 |
||
|
|
|
|
#36 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Cytat:
, tylko nie boisz się że suknia która na zdjęciu wygląda super a na Tobie może niekoniecznie,wiez niektóre pogrubiają a znowu inne zupełnie nie pasują do danej Panny Młodej, ja też bym chetnie poszkała krawcowej ale własnie tego sie boje.Cytat:
Ooo to super a robicie małe przyjęcie?Cytat:
sale orkiestre fotografa kamerzyste .... nie wiem jak z kościołem... Cytat:
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
madzius90 asia665hej
![]() Fajnie sie poznaliscie heh.Mam nadzieje,ze watek sie rozkreci ![]() Ja juz nie moge sie doczekac kiedy przesykle z sukienka dostane a dopiero 2 dni temu kupiona heh.asia665 niestety przyjecia nie robimy bo slub jest za granica.Tylko bedziemy ja i Tzt.Plynowalismy w Polsce przyjecie,ale z racji tego,ze slub tutaj.Zrobimy tylko przyjecie-pozniejsze zapoznawcze Bo nasi rodzice sie jeszcze nie znaja
Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2010-02-15 o 11:03 |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwal się suknią, jak już dojdzie ![]() Ja bym się bała zamówić suknię przez internet bez mierzenia. I też zastanawiam się nad szyciem, bo pewnie taniej wyjdzie. Tylko boję się, że krawcowa może coś zepsuć, że nie będzie taka, jaką sobie wymarzę
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
asia665 oczywiście, że się obawiam tej krawcowej - w końcu nie znam babki, nie widziałam jej dzieł. Moja sukienka to żadna z tych prezentowanych na stronie tej babki z Lubawy. Rozmawiam z nia i jest gotowa na wszelkie nowe pomysły a także własne projekty.
madzius90 Lubawa faktycznie jest troche daleko od Olsztyna ok 70 km, ale skoro w tej pożal się Boże mieścinie nie ma takich zakładów to co robić...trzeba szczęściu pomóc ![]() Jestem niema pewna na 100%, że będę szyła coś w stylu tej kiecy: |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w końcu jakaś normalna modelka, a nie wieszak
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie modelka jest strzałem w 10-tkę bo ja mam bardzo podobne kształty
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
madzius90 Tak cala moja i Tzta rodzinka wie,ze bierzemy slub
![]() Ja nie balam sie zamawiac sukienki przez internet Udalo mi sie ja kupic za ponad polowe ceny.Nowiuska! ,wiec w razie jakby cos bylo z nia nie tak to dam do przerobki lub wrzuce ja na sprzedaz i kupie nowa.Mam nadzieje,ze nie bede musiala nic z nia robic heh.A dziewczyny z okolic Olsztyna widzialyscie gdzies fajne butki slubne? Chodzi mi o moje kopytka 41? Teraz siedze za granica i nie za bardzo sie orientuje czy cos tam fajnego dostane? Czy lepiej mi tu kupic..Ja jakbym miala szyc u krawcowej to pewnie bym ja zameczyla czestymi odwiedzinami heh ![]() nina2208
Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2010-02-15 o 12:52 |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
monika fajnie sie udalo z ta suknia,ale ja tak jak madzius mialabym obawy...zreszta nic jeszcze nigdy nie kupilam przez neta do ubrania,wiec moze stad moje obawy
![]() ja bede szyc tutaj: http://www.pracowniadiana.com/onas.php pracowania jest sprawdzona i innej nie biore pod uwage ![]() ale wczesniej poprzymierzam suknie w roznych salonach,zeby wybrac najodpowiedniejszy dla siebie model-na razie marzy mi sie syrena ![]() nina sukienka ladna aczkolwiek nie w moim stylu.i fakt-mpodelka w koncu normalna![]() |
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
lusesita23 przejzalam galerie sukien tej pracowni i widze,ze bardzo ladnie szyja sukienki
A masz jakis wzor-przyklad swojej sukienki? Czy jeszcze nie?
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie,ze sie podobaja
![]() ale ja tam wymarzonej nie znalazlam,aczkolwiek ladne sa...i widac,ze krawcowa dobra zreszta moja sis u nich szyla i byla baaardzo zadowolona![]() a moja wymarzona syrena jest w podpisie u mnie- w Formularzu PM
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kurcze Iława daleko ![]() ehh... coś czuję, że ciężko będzie z tą suknią ![]() lusesita a jak z cenami w tej pracowni? Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2010-02-15 o 13:22 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Kurczę teraz zaczełam się zastanawiać...bo w końcu Lubawa czy Iława...tyle samo drogi z Olsztyna...
monika mnie zainspirowała do takich przemyśleń...a widziałaś ich suknie na "żywo"?? |
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
sis 5 lat temu;p placila 1600 z welonem...mysle ze w 2tys sie zmieszcze,one tam pisza,ze jakiegos pulapu sie nie przekroczy...i ze zalezy od indywidualnych zamowien
ale mysle,ze spoko![]() ode mnie Ilawa 35km ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- aha monika ja za butami sie jeszcze nie rozgladalam
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczęta! Dołączam do was.
Zaręczona jestem od tygodnia no i od tego czasu wielką przyjemność sprawia mi planowanie tego, co wydarzy się za rok. Najpierw myślałam o maju, ale chyba stanie na wrześniu. Sukienkę chcę uszyć u krawcowej (najpierw muszę ją znaleźć), żeby mieć ją dla siebie na zawsze. Wesele będzie nieduże (ok. 40 gości), póki co myślałam o Hotelu Warmińskim i Przystani w Olsztynie.To na razie tyle.
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
martusienka hej
![]() Ciesze sie ,ze jest nas coraz wiecej
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
martusienka witaj
wlasnie weszlam na ten Hotel Warminski-super oferta, naprawde te menu to tylko 150zl od pary?az zaluje,ze w Olsztynie sie nie hajtamy;p
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może opowiesz nam coś o sobie, o Was ![]() Ja też wrześniówka Widzę, że większość Pm-ek z tego wątku chce uszyć sobie suknię ![]() lusesita to i tak sporo te 2tys. Ale widziałam, że wypożyczenie kosztuje u nich 350-850 ![]() U mnie w mieście za wypożyczenie zapłaciłabym 1200 (oczywiście to zależy od typu sukni)
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
madzius wiesz z moimi wymaganiami te 2 to jest malo;p i mysle,ze maks z dwoma welonami
a jak uda sie mniej to bedzie pozytywne zaskoczenie
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
A teraz mam pytanie do ogółu
![]() Wychodzę za mąż pod koniec sierpnia....myślę, że najwyższy czas na szycie sukni...zamierzam jednak zrzucić parę kilo...I teraz mój dylemat/pytanie czy jest sens w takim razie już teraz brać się za szycie? czy poczekać załóżmy do maja-czerwca...ale jest obawa, że potem się nie wyrobią...sama nie wiem co robić albo zaczą przerabiać...kieca straci fason...ehhhh
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Bardzo mi się to widzi!Cytat:
Tak jak mówiłam, najpierw myślałam o ślubie w maju, ale chyba jednak więcej przemawia za wrześniem, tzn. będę wtedy po studiach, po wakacjach trochę opalona , no i wrzesień to tak jakby nasz miesiąc, wtedy się wszystko zaczęło. I chyba będzie to pierwsza sobota września, mam nadzieję, że będzie jeszcze ciepło.Na weselu będzie chyba jedynie najbliższa rodzina (tzn. rodzice, chrzestni, babcie, kilku znajomych), dlatego, że nie stać nas na wesele dla całej rodziny, bo jest dość spora, a nie potrafię zaprosić jednych, a drugich nie. Wg mnie tak się nie robi. I dlatego, że będzie mniej osób, to już chcę, aby to było w lokalu z klasą, stawiam na jakość. ![]() Sukienkę chcę uszyć, głównie dlatego, że te z salonów mi się nie podobają, chcę coś innego, prostszego, coś w stylu sukienki ze zdjęcia, które zamieszczam. Dodatkowe plusy to to, że koszty uszycia takiej sukienki są znacznie mniejsze niż kupno w salonie, a chciałabym tę sukienkę mieć na pamiątkę do końca życia.
Edytowane przez martusienka Czas edycji: 2010-02-15 o 13:58 |
||
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie te 2 tys. to bardzo dużo. Tymbardziej, że suknię będę miała na sobie parę godzin ![]() W ogóle ten ślub zaczyna mnie coraz bardziej przerażać od strony finansowej. Z każdym dniem, coraz większa suma nam wychodzi martusienka ładna suknia, tylko nie podobają mi się te kwiaty na biuście. Też marzę o takiej w stylu empire
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2010-02-15 o 14:02 |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
martusienka piekna suknia!!
Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2010-02-15 o 14:01 |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
nina mi sie wydaje,ze jak zacznie w maju szyc to bedzie okP
poza tym krawcowa najlepiej powie ile jej to czajmie...moja kolezanka teraz szyje i ma jedna przymiarke na tydzien przed slubem-bo ponoc wtedy sie najwiecej chudnie![]() madzius ja na sukni akurat nie chce oszczedzac na innych rzeczach tak,np fotografa nie bedziemy miec, kamerzysta i zespol po znajomosci chyba...ale tak jak mowie te 2 tys to juz maks wydaje mi sie,ze 1800 wyjdzie z dodatkami![]() martusienka super oferta jak na ta cene.u nas w salach wychodzi ok 200 zl bez napojow,alko i ciast.i maly wybor.musimy w koncu cos zaklepac,ale zaluje,ze nie mieszkam blizej olsztyna...
|
|
|
|
|
#59 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem. ![]() Cytat:
|
|
|
#60 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ceny na allegro itd sa zaskakująco niskie (chodzi mi o niektóre aukcje)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję zaręczyn ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoje: ciasta,napoje,alkohol,kaw a herbata(gratis od Dworku), będziemy mieli równiez rybe wędzoną : węgorza , wiejski stół i dzika pieczonego. Rybe ze stawów -Mrągowo prawdopodobnie. Dzik- tata koleżanki jest myliwym . Wiejski stół- wspólnie rodzice przygotują Jedyne co to musimy mięso przebadać u weterynarza.
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2010-02-15 o 15:35 |
|||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

A jak tam przygotowania? Czy wszystkie macie terminy na 2011 rok czy jest tez 2010?
pozdrawiam

ale jak tylko warunki do jazdy zrobia sie w miare przyzwoite to wreszcie zarezerwujemy sale