|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
haj,
Simpatica, zaharia i Pietrusia - śliczne te wasze córusie Cytat:
ten Diclo tylko tak zapobiegawczo? Mozna 1-2 kapsulki dziennie Super ze wynik dobre Tobie zdrowka życzę. Cytat:
![]() A za determinację taką teraz przy małym dziecku - podziwiam. Cytat:
![]() Cytat:
zaczelam sie ostro zastanawiac nad chociaz jakimis 3 m-cami bezplatnego urlopu... tylko na razie sie zastanawiam i nie wiem czy juz im w firmie mowic...(ktoras, chyba Bella pisała zebny lepiej najpierw wybrac swoj urlop zalegly, a dopiero potem rozmawiac co dalej... Normalnie juz mi się śni to ostatnio... Cytat:
![]() Cytat:
No co Ty...Przeciez jest kryzys laktacyjny 3 m-ca, a moze po prostu masz gorszy dzien. Napij się wody i idź spać, jutro będzie lepiej A poza tym, to ze maa dlugo je - nic nie znaczy! Może dostosowuje sobie ilośc mleka do swoich rosnących potrzeb? My bylismy dziś prywatnie u neurologa. I chociaz jestem zajechana dzisiaj totalnie to ta wizyta strasznie mi humor poprawiła i uspokoila. U nas wszystko w porządku. Nawet lepiej niz dobrze, lekarka Stasiem zachwycona i pytała co my tu u niej w ogole robimy i takich rzeczy mi napopowiadala ze I nazwała malego Tygrysem...Spadam kochane bo oczy już zaklejone, słodkich senków!
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-03-12 o 22:54 |
||||||
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Konspi wybrac zalegly urlop musisz i tak a nie mow w pracy jesli chcesz wybrac urlp nalezny na 2010 i potem zwiac na wychowawczy
![]() i buziole dla Tygrysa ![]() a dziecinki na zdjeciach slodkie. Pietrusiu mala jest naprawde sliczna Simpatica twoja Ola tez piekna a jaka wesolutka Zahario oblednie wyglada w tych kitkach
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-12 o 23:07 |
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
W tamtym poscie mialo byc: karmilam Mala dwie godziny
nie płacze, ale czesto jest tak, ze nakarmie, nie minie pol godziny i juz wola jesc i rzuca sie na cyca mam nadzieje, ze to minie, bo w akcie desperacji juz wycignelam na noc mleko bebiko, ale po tym odciagnieciu mleka schowalam zreszta widze, ze jest go mniej, cyce sa miekkie, nie przeciekam juz... zreszta dzis i wczoraj juz nie chcialam nic odciagac, bo zawsze po nocy odciagalam z jednej a z drugiej karmilam... zreszta mam ostatnio humor nieteges i dola i mam nadzieje, ze bardziej to sie nie odbije na karmieniu
|
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamusie
chyba juz mnie nie pamietacie nie bylo mnie bardzo dlugo, a to na poczatku czasu nie bylo bo malutka wymagala uwagi, a pozniej choroba sie przyplatala do nas poki co bralismy antybiotyk i nie mogli wyleczyc mojej zabci z anemii poniewaz nie podaja zelaza rownoczesnie z antybiotykiem, skonczylismy antybiotyk i idziemy 18 na wizyte i moze nas w koncu zaszczepia bo juz takie przesuniecie mamy ze szczepieniem ze szok no i musielismy nebulizator w aptece wyporzyczyc, a pediatra mowi ze jesli bedzie nawrot choroby w ciagu miesiaca to trzeba bedzie miec nubilizator w domu caly czas, malenka na poczatku strasznie byla zdenerwowana podczas tych zabiegow ale jakos sie przyzwyczaila, no i w zwiazku ze stresem nasza przygoda z karmieniem powoli sie konczy po tych przejsciach z choroba bardzo wspolczuje rodzicom dzieci przewlekle chorych, to naprawde jest bardzo ciezkie patrzyc jak sie meczy dziecko ( moja nie mogla jesc bo miala katar i nosek zapchany i strasznie plakala no i na wadze tez troszke spadla, chociaz ostatnio wrucila do wagi sprzed choroby i tyje dalej ale na sterydach to chyba tak juz bedzie ) . trzeba miec bardzo duzo silynie mam szans zeby was nadrobic ale przelecialam kilka stron wsteczi wszystkie dzieciaczki sa cudowne no i wyczytalam ze na problemy kupkowe podajecie dicoflor, my go dostalismy jako oslone do antybiotyku ale sie nie sprawdzil niestety bo biegunki mala dostala, pediatra mowi ze jest dosladzany aspartamem i to jest u nas nietolerancja cukru, za to acidolac dardzo dobrze sie sprawdzil ![]() no i pokaze wam moja corunie
|
|
|
|
#4415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jaka uśmiechnięta
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, żeby alergia miała jak najłagodniejszy przebieg i najważniejsze, żebyście rozumieli co dolega córci i wiedzieli jak z tym postępować. I przede wszystkim bądźcie cierpliwi Moja mama niestety traciła cierpliwość przy mojej przypadłości skórnej i nie rozumiała, że jej zdenerwowanie, że się ciągle drapałam, wpływało na mnie i ta moja nerwowość powodowała zaognianie się zmian, i ja się znów drapałam, a ona znowu się denerwowała na mnie i tak w kółko .Nic to mamuśki. Zmykam już spać i do zobaczenia w poniedziałek, bo jutro zaczynam moją szkółkę
|
|
#4416 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Zamiast iść spać, bo pewnie mały znowu obudzi się o 3 w nocy to się wzięłam za nadrabianie... Przy okazji poklikałam na VichyPietrusia, Simpatica, Zaharia, Mamrotka laseczki jak się patrzy Agusia jak tam tata? Mam nadzieję, że już lepiej. Dzisiaj piątek więc masz już Tż przy sobie to przynajmniej będzie cię wspierał Zebra jednak bez zabiegu się nie obędzie? Oby te wszystkie cierpienia Piotrusia jak najszybciej się zakończyły Domi Przystawiaj Małą jak najczęściej nawet jak ci się wydaje że nic nie masz. Ja też karmię już 3 miesiące i wydaje mi się że te cycki coraz bardziej puste się robią Może tak powinno być Piję baaardzo dużo i zakupiłam sobie jeszcze wczoraj herbatkę na laktację. Ale też ostatnio myślę, żeby kupić jakieś mleko, bo czasami opróżni dwie piersi i widzę, że jeszcze by zjadł... Mam nadzieję, że bez dokarmiania się obędzie![]() A tak poza tym to byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Mój mały twardziel nawet nie zapłakał Myślałam, że to niemożliwePoza tym jest zdrowy i wszystko gra, waży 8 kg. Wzięłam skierowanie na usg bioderek, bo nie byliśmy jeszcze, a wolę sprawdzić, że wszystko gra. |
|
|
|
#4417 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My się dzisiaj zmywamy na 2 dni do moich rodziców wreszcie pójdę na jakiś shopping Cytat:
ja dopiero dzisiaj rano (po 4 czy 5dniach) stwierdzam, że kryzys laktacyjny pokonany i znowu "rzeka pełna mleka" piłam litry wody, ze 3 albo 4 karmi i herbatki laktacyjne. Cytat:
już się z tym pogodziłam, że karmię tak często matko, kiedy ta zima się skończy
|
|||
|
|
|
#4418 | |||
|
Raczkowanie
|
Znowu superanckie zdjęcia sie pojawiły
Następnym razem będę sobie zapisywać w notatniku ![]() Cytat:
Częste przystawianie i tak już dziewczyny pisły dużo płynów no i może herbatka na laktacje pomogą. Ja mogę polecić herbatkę Bocianek w saszetkach i Herbatkę Fix dla kobiety karmiącej firmy Herbapol. Nie sprawdziły się za to herbatki Hippa. Może spróbuj przystawiać podczas jednego karmienia do obydwu piersi. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4419 | ||
|
Rozeznanie
|
witam
![]() dziekuje z imieniu miriam za komplementy Cytat:
Cytat:
6kg w 3 miesiacu![]() domi- glowa do gory, prawie kazda z nas przeszla kryzys laktacyjny, pocieszajace jest to, ze mleczko wraca i to ze zdwojana sila - walcz a zabaczysz efekty dziewczyny ja sie zaczynam martwic bo moja miriam wyglada na "puculke"przez ten slodki okragly dziubek, ale ona jeszcze nie podwoila swojej wagi urodzeniowej a przypomne, ze skonczyla 4 miesiace i wazy niecale 5,900g, w dniu porodu miala 3160g. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- uciekam na miasto ![]() u nas juz wiosna w pelni kazdego dnia jakies 20 do 25 stopni, wiec czas na wiosenne zakupy ![]() po powrocie postaram sie cofnac i nadrobic troszeczke.
|
|
|
#4420 |
|
Rozeznanie
|
Ale cisza... Chyba wszystkie na spacer poszły, że tu takie pustki
![]() Ja tez się wybieram, bo słońce pięknie świeci, tylko czekam aż Mały się obudzi A przy okazji rozwiozę zaproszenia na chrzestZaharia 20-25 stopni?!?! Super! U mnie dziś aż +4 A co do wagi to Miriam ma jeszcze czas, a do podwojenia to już niewiele jej brakuje. Bo gdzieś czytałam, że waga powinna się podwoić 4-5 miesiącTarasia podobno między 3 a 4 miesiącem dzieci zaczynają sobie wydłużać przerwę między karmieniami z 3 do 4 godz. U mnie jest odwrotnie, bo ta przerwa zamiast się wydłużać to skraca się do 2 godzin i też już powoli zaczynam się przyzwyczajać do takiego karmienia. Dobrze, że chociaż w nocy jeść nie woła
|
|
|
|
#4421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejciu 20-25 stopni!! Mi się maży chociaż 10
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
staram sie tak robic...O ladnym spaniu w nocy to moge pomarzyc Pola dzis sie obudzila juz o 23.30, potem po 2 (zostala juz ze mna w łóżku) i wiercila sie tak do po 6 rano. W wymienionych godzinach karmilam. Nigdy tak nie bylo. Cyce miekkie. Rano jak nakarmilam to reszte z obu cyc idciagnelam, bo mnie tak to stresowalo. Plakac mi sie chce. Mysle, ze przyczyna jest stres. Od czwartku nie odzywam sie z Tz, jest fatalnie miedzy nami jak juz zaczynamy gadac to konczy sie to awantura... ![]() dobra juz nie smece niedlugo ide z Mala na spacer, kupie sobie herbatke z hippa
|
|
|
|
#4423 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i śliczności Oleńka ) (najładniejsze imie świata hehe)Cytat:
Ja też mam chyba kryzys laktacyjny, odciągnelam rano tylko 100ml mleka i to po 5 godzinach, a zwykle miałam ok 160 po nocy ![]() Cytat:
zazdroszcze tych włosów, ojjj zazdroszcze...![]() A waży Miriam tyle co moja Blanka, urodziła sie 3000g, a teraz 5940g. Więc może nie ma sie czym martwic )Jednak tż znalazł wczoraj "Plotkare" w media markt Kocham ten serial, jakie one tam mają sukienki... jakie opaski na włosy... jakie buty... jakie torebki.... ehhh od razu chce iść na shopping ![]() A Blanka mimo,że leżała tylem do tv to ciągle głowke przekrecala zeby coś widziec niegrzecznA...Uciekam na siłownie, zjadłam śniadanie warte (!!!!) 1000kcal.... kanapeczki, twarożek, pączek i dan mleko... No ale od poniedziałku wracamy z tż na nasza diete białkową i koniec tego szaleństwa |
|||
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzis tez po jkis 5 godzinach odciagnelam 100 ml tylko troszke w miedzy czasie Mala pokarmilam...no nei wiem zobaczymy jak to dalej bedzie nie chce dokrmiac
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Domi przykro mi
stres jest zabójcą laktacji...Mamrotka kciuki za wizytę!!! i oby maleństwo już nie cierpiało! Kamilla na to wygląda choć ja nadal sie boję czy dobrze robię... Ale mam dość tej ruletki Zniknie nie zniknie, uwięźnie nieuwięźnie. Już posłuchałam raz dobrych rad z czakaniem przy żóltaczce, że nie jest taki żółty, że ma więcej czasu jako urodzony wcześniej- nawet 2 miesiące i przez to ma anemię fizjologiczną... Przez to musiał brać żelazo, przez to miał straszne bóle bruszka, przez to może wyszła ta przepuklina a pępkowa tak urosła. Jestem tym zdołowana czuję, że to moja wina
|
|
|
|
#4426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz Kropciu, ale ja bym sie z nimi chciala dogadac, a nie wystawić ich i spalić mosty. Dlatego się waham jak ta akcję przeprowadzić... Cytat:
cyce maja prawo byc już miękkkie bo latacja sie powinna sama ustwić, Domi nie martw sie...Cytat:
Milej szkołki, to ta zielarska o której kiedyś pisałaś? Cytat:
Cytat:
Przystawiaj Pole, wyluzuj, na pewno niedługo sie pogodzicie, a Twoj spokój teraz bardzo ważny
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi wiec tak: zalegly urlop musisz albo wziasc albo beda ci musieli wyplacic ekwiwalent. pewnie beda woleli abys wziela urlop. jesli chcesz to dodatkowo mozesz zlozyc wniosek o urlop za 2010 ale jesli im powiesz ze po urlopie idziesz na wychowawczy to przyznaja ci tylko 1/4 urlopu od stycznia do kwietnia. tak bedzie regulaminowo. Jesli chcesz aby wszystko bylo jasne to poprostu powiedz w personalnym o planowanym wych
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
olalicious, ja tak samo plotkarę oglądam (chociaż czasem czuję się za stara juz na takie seriale) hehe głównie dla ciuchów, szkoda że nie mam czasu wybrać sie na sklepy tylko ciągle internetowo :/
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki!! co z Wami się dziś dzieje? Przez 4 godziny żadnego posta?
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo Ola dobrze ze jestes ![]() mialam pytac:ile Ty masz wzrostu?Bo ja sie przedwczoraj wzylam i juz spadlam z wagi waze 52 kg...przy wzroscie 161-62...nie chce byc zbyt chuda a mi kg bardzo latwo leca...nadrabiam slodyczami ale nawet cala czekolada nic nie daje
|
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam 165cm i waże teraz 51-52kg, zależy od dnia.. i w biodrach juz wrocilam do wymiarow sprzed ciazy, ale mam boczki jeszcze hehe ![]() ale masz fajnie! ja tez jem slodycze, ale dlatego, że nie moge sie opanowac... tak samo z pizza...
|
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze wazysz mi waga leci sama, a nie chce: bo za chuda nie chce byc![]() mi boczki spadly juz po ciazy, nawet nie wiem kiedy:/ |
|
|
|
|
#4433 |
|
Zadomowienie
|
a jak brzuszek? taki jak przed ciążą? moj jak stoje to tak, jak usiade to juz ciut gorzej...
a z boczkami to ciężka walka u mnie, giną jak jestem juz naprawde chuda, to ostatnie miejsce, z ktorego chudne ![]() ale piersi juz do C mi się zmniejszyły
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie juz brzuch opadł, nawet jak siedze...ale przed ciąża miałam wklęsły wiec taki moze zostać. A biust narazie mam male D. Moze mi spaść do C, bo w ciazy kupilam sobie staniki o rozmiarze C, to tamte stare dalabym kuzynkom
![]() a czemu Ty chcesz tak bardzo schudnac?ja sie chudosci boje...moze dlatego, ze kiedys bylam baardzo szczupla i wcale to w moim przypadku korzystnie nie wyglądało ![]() ale napisalas i pizzy i zrobilas mi mega smaka
|
|
|
|
#4435 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() ale tu dziś cisza wszystkie dzieciaczki cudne, a kitki Miriam o takie dziś na basanie było suuuuuuuuuuper, pierwszy raz ja się pluskałam z Olką i było extra!! już nie mogęsię doczekać kolejnej soboty ![]() Cytat:
ja też bym chciała troche dłużej pobyć w domu z Olką, no ale niestety nie moge sobie na to pozwolić. Kolega który mnie zastępuje już mnie błaga o powrót teraz wie, ze nie mam lekko ja tez tego nie rozumiem z tym karmieniem super, ze u neurologa wszystko git!! mamrotka- a właśnie, że pamietamy Cytat:
moja Olka standardowo kupka 2 razy albo 3 Cytat:
![]() OMG ja chce na Krete!!!!a dziecko do pół roku dobija do wagi urodzeniowej więc spokojnie Miriam jest bosssssskkka!!!! A my dziś na 30-tkę do koleżanki idziemy i juz sie karmi chłodzi choć nie przepadam za tym piwem, ale chociaż laktację mi napędzi, bo też czasem mam wrażenie, że jakby produkcja wolniejsza.miłego wieczorka Mamusie |
|||
|
|
|
#4436 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z determinacją bez przesady, ja po prostu chce w końcu do mamy jeździć i do moich psiapsiuł sama z Alusią, być w końcu niezależna mobilnie od TŻ-ta ![]() Cytat:
Nam dzisiaj się Ala przewróciła z plecków na brzuszek, zobaczymy czy to przypadek był czy załapie już Poza tym dzisiaj była marchewka z ziemniakami spałaszowana ze smakiem. Jesteśmy dzisiaj umówieni na spotkanie ze znajomymi, trzymajcie kciuki, żeby mała zasnęła grzecznie po kąpieli i spała jak nas nie będzie. Bo po ostatnich upadłych planach i braku współpracy ze strony Ali aż się boję zapeszyć
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||||||
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Ravenne
Elalank zazdroszcze u mnie nie ma takiego czegoś jak basen z niemowlakiem ![]() I to tyle ide odpocząć przed tv po po wczorajszym szczepieniu miałam dzień maakra, noc tragedia i dzisiejszy dzień też niezbyt, bo młodyspać nie chciał i teraz tykająca bomba nie do uśpienia... Ale od wczoraj jak mu się pokazuje język to on swój pokazuje bardzo chętnie i tak się cieszy z tego, że aż nie mogę z niego
|
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
dodałam dopiero zaharie i kamile na nk
muszę się w koncu uaktywnić, spróbuje jakoś reszte poznajdywac no cisza na forum, już nie idzie nam tak szybko jak na poczekalni ale teraz każda ma mniej czasua ja w weekendy jestem mało na komputerze bo tż mi go przechwyca no i nauka do obrony magisterki bo jeszcze tylko 2,5 tygodnia AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa nie pamiętam czy pisałam osiągi mojej Laurki - naumiała się przewracać z plecków na brzuszek, coraz lepiej trzyma różne rzeczy w rączkach i oczywiście wpycha wszystko do buzi
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kochane moge prosic o kliki?jestem juz na 10 tym miejscu zaraz wylece![]() a ja tak wpadłam i nie napisałam co u mnie:P Otóz nocka należała do udanych. Jak po kapieli Polcia zasnela przed 21 to obudzila sie 5.45 a ja wczoraj od razu poszlam spac z nia i dzis sie czuje wysmienicie Dodatkowo rano nakarmilam ja a po karmieniu odciagnelam reszte mleczka i wyszlo 120 ml (co prawda po nocy, ale nie jest źle) więc moze cos z tej mojej laktacji bedzie. Choc szczerze powiedziawszy zwatpilam po zeszłej nocy:/ale z Tz sie w miare dogadalismy, ja pilam bardzo duzo. Dodatkowo kawy Inki (mysle, ze ona tutaj duzo dziala na laktacje tez) no i melise i herbatke z hippa![]() Poza tym moja mama dzis wraca i ma kilka rzeczy dla wnusi. Jak ja jej napisalam, ze mi mleko szwankuje to mi odpisala, ze musze podac butelke ![]() jakbym Was nie miała to pewnie bym tak zrobiła
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-14 o 08:21 |
|
|
|
#4440 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i żeby żadne choróbsko się nie przyczepiło a to co jest by szybko odpuściło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taką radę jak Ty od swojej mamy ja usłyszałam od teściowej w trzeciej dobie życia Zosi, kiedy miałyśmy problem z przystawianiem. Ja walcze z przystawianiem, dokarmiam z kubeczka a ona mi wyjechała z tekstem: ale ty wiesz, że bedziesz musiała karmić z butelki. Myślałam, że ją z mieszkania wyrzucę tak mnie wkurzyła
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

A o 6 rano jechalismy do Osnabrück po papiery dla malego. Droga bylo ok, ale w domu od 16 do 18.30 tylko jeden wielki placz...

Jeszcze zobaczymy, czy się to potwierdzi u pediatry za tydzień 
I nazwała malego Tygrysem...

, żeby alergia miała jak najłagodniejszy przebieg i najważniejsze, żebyście rozumieli co dolega córci i wiedzieli jak z tym postępować. I przede wszystkim bądźcie cierpliwi
.

A przy okazji rozwiozę zaproszenia na chrzest

staram sie tak robic...