|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V
Cytat:
bo ja na Turcję się zaopatruje Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
teraz się skup na nauce, choć wiem że ciężko ale to w tym momencie jest ważne Cytat:
Cytat:
dokładnie to jest klątwa faraona - tak jak piszesz - od drobnoustrojów dostaje się rożnych objawów typu gorączka, wymioty, głównie biegunka ja mam wrażliwy układ pokarmowy mi na Polskich wakacjach wariuje a co dopiero zagranicą chyba Wam aż wrzucę tego fotosa dlatego boję się Egiptu jak jasna choleraA ja bym chciała na Mazury nigdy nie byłam! Aż wstyd zawsze tylko góry-morze-góry-morze no i kolonie w lasach wielkopolski ![]() Załącznik 3172997 Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2010-06-09 o 23:21 |
||||||
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż rzucil palenie dla mnie i jakos dla swoich nieżyjących dziadków. teraz nie moze wąchać papierosów
shpilciu no rzeczywsicie jak przy nadziei
![]() od 01.11.2010 oszczędzam ![]() Edytowane przez zetafon Czas edycji: 2010-06-09 o 23:20 |
|
|
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie palę, moi znajomi z resztą też nie. Ale sziszę lubię czasem przy piwku zapalić, chociaż być może taka nasza, polska czymś się różni od tych tureckich? Zagranicznej nie miałam okazji spróbować.
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
proszę trzymac za mnie kciuki jutro,a własciwie to juz dzisiaj od 8.50.fajnie by bylo jakby facet nam powiedzial ze jednak piszemy test...ehhh....marzenia
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie mogłam spać całą noc
Denerwuję się ślubem, wyobrażam sobie jakieś czarne scenariusze. Juz któryś raz nie mogę nocy przespać z tych nerwów ![]() Wykorzystałam wolny czas i zrobiłam trochę porządków w kosmetykach, spisałam całą pielęgnację ![]() Efekt jest taki, że pożegnałam się jeszcze z jednym tuszem - maskarą Sensique zieloną (miałam ją z wymianki i przyszła jakaś dziwna, śmierdziała jakby papierosami i stwierdziłam, że i tak jej nie użyję) i lakier Inglota jasnoróżowy. To jeden z moich ulubionych lakierów, bardzo często go używałam i została już naprawdę końcóweczka. Pędzlek juz nie dosięgał, a lakier trochę się rozrzedził, więc go wywaliłam. Skończył mi się też wieczorem żel punktowy na pryszcze Eveline, także dzisiejszy bilans -3 A teraz wklejam Wam pielęgnacje: Kremy do twarzy (7): Dax Cosmetics Perfecta Nawilżanie na dzień, Dax Cosmetics Perfecta Cera mieszana przeciwzmarszczkowy, Mincer Krem Pobudzający, Ziaja Herbika Plant Krem odżywczo-kojący, Bielenda Torf&Wodorosty Krem Anti-Age, Soraya Care&Control Krem na blizny, Lirene Cera Tłusta i Mieszana Krem na dzień Toniki (5): Bielenda Ogórek&Limonka, Soraya Care&Control Tonik antybakteryjny, Ziaja Pro Tonik odświeżający, Mincer Young Medical Tonik, Yves Rocher Mgiełka nawilżająca Hydra Specific Żele do mycia twarzy (4): Lirene Cera Tłusta i Mieszana Żel matujący, Ziaja Pro Żel mujący normalizujący, Soraya Care&Control Żel, Yves Rocher Sebo Specific Krem do mycia twarzy Peelingi do twarzy (6): Dax Cometics z minerałami i krzemionką, Ziaja Pro Peeling z mikrogranulkami bardzo mocny, Garnier Czysta skóra Peeling eliminujący zaskórniki, Joanna Peeling do twarzy z gruszką, Mincer Dermavital Peeling z tlenkiem glinu, St. Yves Peeling przeciwtrądzikowy Dezodoranty w kulce (3): Isana Wirkung egzotyczny, Yves Rocher Jardin du Monde Lotos, Yves Rocher Fraicheur Bambou Demakijaż (3): Ziaja płyn dwufazowy, Ziaja Jaśmin w płynie micelarnym, Rossmann Rival de Loop mleczko do demakijażu Szampony (9): Joanna: z biosiarką i bursztynem, z brzoskwinią i pomarańczą, z miętą i wrzosem, Clairol Herbal Essences Zmysłowa gładkość, Farmona Szampon Rumiankowy, Barwa Szampon rumiankowy, Farmona Saponics ze skrzypem, Pollena Malwa Czarna Rzepa, Nutrill z Biedronki Odżywki/Maski (7): Clairol Herbal Essences Zmysłowa gładkość, Gloria Emulsja, Gloria Maska, Kallos Latte, Pantene Krem odbudowujący, L'Biotica Wax do wypadających włosów, Woda brzozowa Kulpol, Kuracja przeciw wypadaniu włosów Farmona Radical Odżywki w sprayu (5): Marion Natura silk do włosów blond, L'Biotica ochrona antyUV, Dove Mgiełka wygładzenie i blask, Joanna Reflex blond, Rosmann Liliputz Spray ułatwiający rozczesywanie Styling włosów (11): Wella lakier do kręconych, Garnier Fructis pianka x2, Taft power mousse pianka, Rossmann Yung pianka, Loton 4 lakier, Wella krem Artystyczny nieład x2, Wella krem Superskręt, Frieda Spray do kręconych, Garnier mleczko wygładzające Peelingi do ciała (3): Hean peeling cukrowy, Joanna peeling myjący gruszkowy, Bielenda Eco Care peeling myjący Żele pod prysznic (6): Ziaja Pomarańczowa mydło, Fa Hibiskus&Żurawina, Joanna Olejek kawowy, Yves Rocher Żel brzoskwiniowy, Yves Rocher Żel mandarynka, Luksja Rituals Thai Fusion Żele do hig. intymnej (2): Ziaja Med nawilżający, Mincer z kłączem pięciornika Kremy do rąk (3): Barwa krem kokosowy, Mincer krem cytrynowo-winogronowy, Liliputz krem dla księżniczek Kremy/Żele do stóp (5): Pollena Ewa z lnem, Delia Szałwiowy, Tołpa krem Foot Therapy, Tołpa Żel antyperspirant Foot Therapy, Yves Rocher żel chłodzący Balsamy brązujące (3): Garnier, Bielenda Sunny, Yves Rocher Spa Balsamy antycellulitowe (7): Tołpa Super koncentrat na noc, Ziaja Lipocell Bloker, Garnier Bodytonic, Evoco Żel antycellulitowy, Kolastyna Slimbody, Tołpa Spa collection Żel, Tołpa Krem antycellulitowy dla biedronki Balsamy do biustu (2): Kolastyna Slimbody, Tołpa Spa Collection Krem Balsamy/Masła pozostałe: (9) Farmona trufle i migdały, Farmona Ciemna czekolada i pistacje, Farmona Cynamon i Karmel, Ziaja Pomarańczowa Masło, ziaja Sopot Spa Masło, Bielenda Pożegnanie z Afryką, Eveline Spa Oliwkowy, Yves Rocher jeżynowy, Soraya Summer Slim z białą herbatą Peeling do dłoni/stóp (4): Ziaja Pro kuracja parafinowa, Eveline ekspresowe Manicure, Avon Foot Works Scrub, Dax Cosmetics peeling cukrowy Maseczki tubkowe (4): Herbapol z bzem, Ziaja Pro maseczka ściągająca, Hean maseczka oczyszczająca, Yves Rocher Maseczka Peel-off Maseczki saszetkowe (18) Punktowe na wypryski (3): jadwiga papka do cery trądzikowej, Asa Acnefan, Maść Mumijo Kremy pod oczy (1): Bielenda Eco Care krem pod oczy Pielęgnacja ust (5): Carmex klasyczny, Carmex w tubce wiśniowy, Tisane, Bielenda Aloes, Wazelina ziaja Filtry (2): Pollena Ewa, Dermedic Kremy do paznokci (2): Herba Studio, Sally Hansen Sole do stóp (2): On Line: Eukaliptus&Mięta, Kasztanowiec&Imbir Biochemia (19): Odżywczy żel hialuronowy, Serum Lemon, Serum na blizny, Serum odbudowujące, Olejek myjący pomarańczowy, Olejek myjący egzotyczny, Tonik z kwasami AHA/BHA, Maseczka wulkaniczna z ogórkiem, Olej z czarnuszki, Olej z awokado, Olej ze słodkich migdałów, Olej kokosowy, Algi, Proszek z orzecha włoskiego, Mother of Pearl, Hydrolaty: oczarowy, rumiankowy, z kocanki, cytrynowy Na zielono to, co w użyciu. Zaraz się na mnie baty posypią Porównując z początkiem odwyku to na pewno odniosłam wielki sukces z pielęgnacją twarzy: kremami, tonikami i żelami do twarzy. Miałam z każdej z tych kategorii po kilkanaście sztuk, chyba najwięcej żeli. A to dlatego, że mocno mnie mobilizowała zmiana pielęgnacji na biochemiczną i nie kupowałam już drogeryjnych kosmetyków. Za duzo tylko tych peelingów- mam nadzieję, że zdążę je zużyć przed terminami .Za to posypałam się bardzo w pielęgnacji włosowej - ilość szamponów i odżywek mnie poraża Pielęgnacja stóp i rąk raczej w normie. Gorzej z balsamami, chociaż to też schodzi na bieżąco. Szczególnie ostatnio jak zużywam drugie pod rząd masełko ziajowe (najpierw kokos teraz pomarańcza), bo szybko uciekają z pudełek. ![]() Z ilości maseczek jestem w miarę zadowolona. Tubkowych ubyło mi chyba o jedną, za to saszetek na początku odwyku miałam około 40, także zużyłam połowę Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2010-06-10 o 05:56 |
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
ksiezniczko nie jest tak źle.batów nie daje bo niewyspana jestem.
|
#547 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to turecka klątwa polega na tym samym. A lekarz im poprzepisywał leki zatrzymujące biegunkę co IMO jest kretyństwem, bo skoro organizm chce wyrzucić z siebie toksyny to po co mu przeszkadzać. ![]() Cytat:
I z facetem trzeba rozmawiać a nie kłócić się. Fajne. Nie palę papierosów i nigdy nie paliłam, wręcz dusi mnie dym z papierosa ale szisza to całkiem inna bajka. Cytat:
Ja paliłam tylko w Turcji więc nie wiem jak to się ma do tego co oferują w Polsce i jakoś nie mam ochoty spróbować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak z ciekawości ile Ci zajmuje posprzątanie tego stoliczka makijażowego bo wyobrażam sobie że jak to wszystko jest na wierzchu to się nieźle kurzy.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2010-06-10 o 07:43 Powód: dopisek |
|||||
|
|
|
#548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kierunków polskich wyjazdów, to zdradzę Ci, że jako Warmianka na Mazury pierwszy raz pojechałam mając lat 25+ Cytat:
|
||
|
|
|
#549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z kosmetyków ładnie zeszłaś, parę sekcji musisz jeszcze dopracować ![]() Cytat:
nikt nie chce przeleżeć za granicą tygodnia w hotelu zamiast na plaży co nie ![]() No Księzniczki stoliczek mnie przeraża ja muszę mieć wszystko w pudełeczkach, bo taki stoliczek wydaje mi się niehigieniczny a już nie mówię ile Ci na pewno zajmuje czasu jego sprzątania rzeczywiście zapoluj na te szufladki już dziś! ![]() Cytat:
![]() Hehe tak to jest, tam gdzie najbliżej to i też najdalej. Więc jeszcze wszystko przede mną ![]() Tak jak ostatnie limitowanki Essence mi się nie podobały tak ta CoC normalnie kusi mnie pasiak, kredki rozświetlacz się przyda bo codziennie używam w obecnym mam wielką dziurę a teraz latem dodatkowo będę omiatać jeszcze obojczyki, dekolt i co tam się napatoczy ![]() |
|||
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#551 |
|
Konto usunięte
|
Zużyłam właśnie sporą saszetkę balsamu do włosów Garnier Nutrisse Creme - przede wszystkim bosko pachniała
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U Was tez taki skwar? Melduję ,ze wczoraj zakupiłam wodę termalna Iwostin 50ml i maseczkę z glinki zielonej.KOńczy mi się :-balsam YR -krem Vichy ![]() a wczoraj zużyłam odżywkę elseve do włosów ![]() jeśli macie ochotę to prosze o głosy w link z podpisu jeżeli Wam się podobają zdjecia
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu mam zużycia ![]() - żel pod prysznic Uplift - Luksja - kulka SSS - Avon
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-06-10 o 10:19 |
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Wybieram się do Natury poogladać nowa limitowankę Essence ... Obawiam się, że wyjdę z wszystkimi 3 lakierami
|
#556 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale powiedziałam sobie, że nie kupię nic nowego, dopóki nie obfocę wszystkich moich na klubowego bloga ![]() Czyli ze 2 miesiące abstynencji... |
|
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spóźnione, ale mam nadzieję, że się przydadzą!Byłam dziś w Naturze Niestety nie ma nowej limitowanki jeszcze, kuszą mnie kredki i lakiery ![]() Ale kupilam fioletowa wysuwaną kredkę do oczu Essence i lakier brokatowy ze stałej oferty. Poza tym 2 szampony Garnier kwiat lipy w zestawie za 9,99. Szampony w sumie to na zapas. No i odebrałam nasze obrączki, ![]() I jeszcze zgrzeszyłam- kliknęłam na All. tester 100ml Sunflowers za 42zł w tym przesyłka Księżniczko, nie jest z Tobą tak źle, jeszcze trochę zużyjesz kremów, szamponów i odżywek i będzie super. No i maseczki saszetkowe też szybko Ci zejdą. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Wczoraj oddalam mamie krem do stóp z Avonu, tacie krem do twarzy Babydream i dziś jeszcze oddam mamie dezodorant B.U. Sexy. Nie wiem czy liczyć to wszystko od razu do zużyć? Dziś jak sie ogarnę to chyba obfocę trochę kosmetyków i zrobię wymiankę.
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Gorąco jak diabli, ja latam z mokrymi wlosami:P
Jutro chyba pojdzie jedna Rexona!
|
#559 |
|
Konto usunięte
|
U mnie czerwiec będzie niestety porażką. Nie wydam dużo więcej niż mój limit, ale duuużo mi przybędzie... Choć i zużyć trochę będę miała. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak:
Zużyte: 1.Biochemia Urody, Puder bambusowy 2.Colgate, Pasta do zębów Sensitive Pro-Relief, 22ml 3.Nivea, Plastry oczyszczające do nosa, 1 szt. 4.Golden Rose, Lakier Pretty color, 119 5.Golden Rose, Lakier Pretty color, 162 6.Avon, roletka Pur Blanca, 9ml 7.Dove, Kremowy żel pod prysznic z olejkiem, 55ml 8.Garnier, Nutrisse Creme, Balsam do włosów, 20ml – miniatura 9.Eveline, Serum intensywnie wyszczuplające, 7ml – próbka Nowe: 1.Nivea, Plastry oczyszczające do nosa, 10szt. – 4,00zł 2.Sally Hansen, Lakier Xtreme wear, Chic cobalt – 4,00zł 3.Sally Hansen, Lakier Xtreme wear, Jungle Orchid – 4,00zł 4.Sally Hansen, Lakier Xtreme wear, Dyn-o-mite – 4,00zł 5.Sally Hansen, Lakier Xtreme wear, Groovy green – 4,00zł 6.Enliven, Masło do ciala Arbuz, 300ml – 5,50zł 7.Enliven, Odżywka do włosów Malina i Jabłko, 400ml – 2,00zł 8.Garnier, Szampon z mango i kwiatem Tiare, 250ml – 4,99zł 9.Avon Planet Spa, Masło do ciała z minerałami Morza Martwego, 200ml – 7,50zł 10.Avon Sun, Balsam z beta-karotenem wzmacniający opaleniznę, 200ml – 7,50zł 11.Avon Sun, Kojący krem po opalaniu z panthenolem, 200ml – 7,50zł 12.Avon Nail Experts, Zmywacz do paznokci w pisaku – 7,50zł 13.Lorys, Balsam do włosów z olejkiem z węża, 1000g – wymiana |
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie ponownie.
ale jaja dzisiaj z tym egzaminem.siedzialam przed salą,wykładowcy jeszcze nie bylo.zaczelam mówic kolezankom ,,zobaczycie,przyjdzie facet i jak zobaczy ze nas tyle jest to zrobi opisowy,da trzy pytania (wymienilam te pytania co bym chciala) i zdamy." druga kolezanka mówi : ,,taaaa,jasneee a Bednarczyk przyjdzie nas pilnowac(taka wredna profesorka od nas z uczelni)". po chwili przychodzi facet,zobaczyl ze nas jest duzo,zniknol na chwile,wrócił z tą profesorką,zrobił opisówke ,dał nawet 3 pytania które były takie jak chcialam. smiałysmy sie ze na koniec studiów w koncu mojee zyczenia sa wysłuchiwane.nie mniej dziekuje za trzymanie kciuków. poszłam po egz.na zakupy.kupiłam japonki ,pędzel w inglocie do rozcierania cieni,potem poszłam do drogerii na długiej i kupiłam zestaw ziaji na cellulit.w zestawie było to nowe serum czerwone,termowyszczuplaj ace i chłodzące,a gratis koncentrat wyszczuplajacy z serii rebuild.dałam za zestaw 17zł.w sumie zakup potrzebny bo nie mialam nic w zapasie za lirenke która sie konczy.
|
#561 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
wstyd
![]() wielbię Mazury od czasu jak tam bylam pirwszy raz, czyli juz prawie 10 lat wybierz sie, warto zetafon: spoznione, ale trzymam
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
O Matko myślałam, że mnie zjedziecie za te zapasy
Co do stoliczka to rzeczywiście jest z tym roboty. Pędzle piorę codziennie, po każdym użyciu. A co do reszty to przy porządkach wszystko wycieram Schodzi z tym jakoś 10 minut może, nie jest tak źle. A co do higieniczności, to wszystko ma swoje opakowania, więc do środka kosmetyku kurz się nie dostaje. Trzymam to wszystko na tym stoliczku, bo cieszy mnie ten widok, wszystkich moich zbiorów kolorówkowych naraz ... Oczywiście po przeprowadzce kupię te szufladki, ale to bardziej ze względu na częstszych gości (np. rodziców ) niż to sprzątanie.
|
|
|
|
#563 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnei dziś była podobna historia, bo zastanawiałam się przed chwilą co z tą pracą w laboratorium, że chyba powinnam się przypomnieć sąsiadce. Minutę później zadzwonił tata, że jutro mam rozmowę Nie było u mnei nowj limitowanki Essence. Poszłam więc do lumpka i kupiłam co-nie-co https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=221
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, ale cudny ten komplet do spania
Kurcze, obejrzałam limitowankę Essence Mam ochotę na dwa lakiery i trzy kredki ![]() Hosenko, nie wiesz czy te kredki to będą takie jak LL? Bo jeśli tak, to kupuję ![]() Lecę do Natury zaraz
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
hosenko wez przyjedz kiedys do mnie i mnie wez na nauke jak sie wyszukuje takie fajne ciuszki.ja dopiero zaczynam w tej kwestii ale znajduje tylko wielkie rozmiary albo nic ciekawego.byłam w dniu dostawy w jednym takim przybytku a jakos nic mnie nie zainteresowalo poza bluzą polarkową za 19zł,ale i tak sporo jak na uzywany ciuch.
ksiezniczko jest jakis link do tej limitowanki essence?
|
#567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam ochotę na te lakiery... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie sobie przypomniałam, że miałam nie wydawać więcej niż 80 zł w miesiącu
Przejdę się do Natury i oblukam, a kupię pewnie w lipcu, o ile będzie jeszcze. ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- A to nie ta?: http://www.zeberka.pl/art.php?id=7798
|
|
|
|
#569 |
|
Konto usunięte
|
Ta jest z marca wg stronki ^^
|
|
|
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze myję, przelewam spirytusem i psikam sprayem z Sholla i jest ok. Te Atmosphere są nowe - były oryginalnie złączone ze soba, z dużą metką. Tylko naklejki z ceną są zerwane. Nie wiem jak te kredki, zwłaszcza, że z LL nie mam żadnej. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

bo ja na Turcję się zaopatruje
aż mi się zamarzyły wakacje..

Bo ja z moim się ostro pokłóciłam, aż wybiegłam od niego bez słowa... Wyszedł za mną, ale powiedziałam mu, żeby dał mi spokój. Po 4 przystankach i tak musiał wysiąść, bo miał jechać do mamy. Od tamtej pory nie gadaliśmy, czyli od ok. 1,5h... I mam małego dołka
teraz się skup na nauce, choć wiem że ciężko ale to w tym momencie jest ważne
dokładnie to jest klątwa faraona - tak jak piszesz - od drobnoustrojów dostaje się rożnych objawów typu gorączka, wymioty, głównie biegunka
chyba Wam aż wrzucę tego fotosa
nigdy nie byłam! Aż wstyd
zawsze tylko góry-morze-góry-morze no i kolonie w lasach wielkopolski 

.
A lekarz im poprzepisywał leki zatrzymujące biegunkę co IMO jest kretyństwem, bo skoro organizm chce wyrzucić z siebie toksyny to po co mu przeszkadzać. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
kusi mnie pasiak, kredki