Biedronka - produkty godne polecenia - cz. V - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 13:30   #1891
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. V

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość

czaiłam się na serek 'president' z zielonym pieprzem bądź chili, ale nie wiem czy to dobre :p zwyczajny jest ok, a te nowe smaki to nie mam pojęcia.
jadłam z chilli i mi smakował ale ja bardziej lubię smakowe od naturalnych, tego z pieprzem natomiast nie jadłam

Cytat:
Napisane przez Beata_85 Pokaż wiadomość
Dobry jest tez popcorn gotowy, wielka paka za niespelna 2 zł. Co prawda rzadko kupuję i w ogole rzadko jadam popcorn więc moze dobrym recenzentem nie jestem bo nie wiem jak powinien idealny smakowac ale ten wedlug mnie jest ok.
gotowy popcorn jest bardzo dobry

Cytat:
Napisane przez kavvka Pokaż wiadomość
hej,
czy któraś używała biedronkowego CIF'a? Chyba TIM czy jakoś tak
Zastanawiam się czy jest dobry...
ja uzywałam ale teraz wróciłam do Cif-a Według mnie nie ma porównania. Lepiej dołożyć i kupić Cif. Ten biedronkowy jest rzadki, przez co szybciej sie konczy, i słabszy. Cif mimo, że droższy jest bardziej wydajny, starczy na dłużej więc cenowo w efekcie wyjdzie na to samo.

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Słuchajcie czy te mini oscypki były tylko z chwilowej oferty, czy na stałe? Kupiłam je kilka dni temu i już ich nie ma, a szkoda, bo pyszne! Tortilli gotowych też nie ma, w którym miejscu lodówek są u Was?
oscypków wczesniej nie widziałam w Biedronce więc to raczej oferta na czas trwania ulotki.
co do tortilli to dziewczyny już pare razy pisały gdzie u nich leżą. U mnie w lodówce obok bagietek czosnkowych, krokietów.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:49   #1892
krolowakiczu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość

Wklejam foto peelingu:
mam ten peeling, fajniusi ładnie pachnie

28.09.2010

krolowakiczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:49   #1893
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
oscypków wczesniej nie widziałam w Biedronce więc to raczej oferta na czas trwania ulotki.
co do tortilli to dziewczyny już pare razy pisały gdzie u nich leżą. U mnie w lodówce obok bagietek czosnkowych, krokietów.
Właśnie tam patrzyłam i niestety u mnie nie ma, znając los tak jak nowe smaki jogurtów nie pojawią się ;(
A z oscypkami liczyłam, że to jakaś nowość, a szkoda bo pyszne
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:29   #1894
brumek
Zakorzenienie

Pyszny jest serek waniliowy z Biedronki - Vitello, robiony przez Mlekowitę. Mało który serek mi smakuje, a ten jest palce lizać
Stary 2010-06-16, 14:39   #1895
Vegusia
Rozeznanie

GG do Vegusia

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Pyszny jest serek waniliowy z Biedronki - Vitello, robiony przez Mlekowitę. Mało który serek mi smakuje, a ten jest palce lizać
Hmm...też raz się skusiłam na jakiś waniliowy serek homogenizowany, ale niestety nie pamiętam nazwy (a jest ich kilka) i był naprawdę bardzo dobry, a nawet smakował mi lepiej niż słynne Danio.

Dzięki Wam od pewnego czasu zajadam się Bonitkami - ciasteczkami korzennymi i potwierdzam pozytywne opinie Niestety muszę z nimi uważać, bo jak zobaczyłam ile mają kalorii, to się załamałam..Ale od czasu do czasu - czemu nie

Polecam również serki marki Fasti - pyszne są w plastrach i te w pudełeczkach topione, choć te wydają się być dość tłuste niestety.
Vegusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:01   #1896
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vegusia Pokaż wiadomość
Dzięki Wam od pewnego czasu zajadam się Bonitkami - ciasteczkami korzennymi i potwierdzam pozytywne opinie Niestety muszę z nimi uważać, bo jak zobaczyłam ile mają kalorii, to się załamałam..Ale od czasu do czasu - czemu nie
No właśnie tak się zastanawiam, czy to obniżenie ceny to nie jest zły znak - czy ich czasem nie wycofają

Kupiłam camembert z chili - bardzo dobry aczkolwiek ja lubię właściwie wszystkie sery pleśniowe
Ten z pieprzem też kiedyś jadłam- ciekawy, ma całe ziarenka pieprzu w środku
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:33   #1897
marihei
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość

Fisty są naprawdę świetne, wyczyszczą wszystko! Sama byłam w szoku jak pierwszy raz czyściłam na kuchence inoxowej zacieki z wody tym fistem do kamienia. Nastawiłam się psychicznie na szorowanie, a tu psik, przetarłam szmatką lekko i przetarłam oczy ze zdumienia, bo kuchenka lśniła bez najmniejszych śladów zacieków.

Agent jak za tę cenę robi wszystko, co ma robić. I ma zapach nie odrzucjaący tylko całkiem przy tym znośny.

W ogóle większości detergentów używam z biedronki, tak w domu, jak i na stancji. Mleczko Tim rewelacja, łazienka lśni jak nowa. Płyn do szyb o zapachu pomarańczowym o ile dobrze pamiętam - żadnych problemów ze smugami.
Całkowicie się zgadzam, detergenty są świetne, tymi fistami to bym ciągle chciała coś czyścić, tylko już nie mam co
Wczoraj kupiłam jeszcze Tim-a i uważam że dobrze czyści i płyn do mycia szyb jest rewelacja - zadnych smug. Ogólnie to po tych zakupach wpadłam w szał sprzątania hihi

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
od kiedy ma być ta pościel, wygląda ładnie
pościel od następnego poniedziałku, też się napalam ale na prześcieradło
marihei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:25   #1898
Klepsydra88
Zakorzenienie

Rena dziekuje za foto zachęcona Waszymi opiniami skuszę się na niego
Stary 2010-06-16, 17:46   #1899
blackrose4u
Wtajemniczenie

Ser gouda z ziołami extra
kaszanka po raz pierwszy z Biedronki i mężowi smakowala (bo ja nie jadam ) czyli też trafia na stałą liste produktów na przyszłość.

Dzisiaj zauważylam cene Bonitek 3,99 szok. Tanio One były po 5 kiedyś co nie? Faktycznie oby to nie wróżyło czegoś złego.
Dzisiejsze zakupy to płatki JustFit, przyprawy z Kamisa, kefir z owocami leśnymi w butelce - mój ulubiony, ziemniaki, no i wspomniana kaszanka

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:05   #1900
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi również on bardzo smakuje - zarówno waniliowy, jak i straciatella(kiedyś były jeszcze kokosowe i ananasowe, ale niestety wycofali ).
Jest to chyba jedyny serek, który mimo tego, że jest baaaardzo gęsty i śmietanowy, nie ma dużo tłuszczu(Jadłam juz tyle serków homogenizowanych... i taki np danio - nie ma dużo tłuszczu, ale co z tego, jak konsystencją przypomina jogurt. A jak już trafię na jakiś gęsty, to ma czasami tak dużo tłuszczu, że kalorycznie wychodzi gorzej niż batonik)
Stary 2010-06-16, 18:41   #1901
201803290936
Konto usunięte

Dzisiaj zarzuciłam na szybko zupę pomidorową (z zastrzeżeniem, że zup nie gotuję z przepisu). wlałam do garnka ok. 0,7 litra wody, do tego szczypta soli, szczypta pieprzu, pokrojony w kawałki filet z kurczaka, po kilku minutach dorzuciłam puszkę pomidorów w kawałkach, dolałam przeszło pół litra soku pomidorowego, miałam również ponad pół opakowania jakiejś surówki z Biedro (generalnie wszystko z Biedro, nawet sól i pieprz ) - też wrzuciłam. Do tego jeszcze dałam (ja lubię mocnooo pikantne) pieprzu cayenne, papryki ostrej - osobom o nieco słabszym żołądku oczywiście polecam łagodniejszą wersję. Miałam również ugotowanego, wczorajszego ziemniaka - pokroiłam i wrzuciłam. Wyszła pyszna, mocno rozgrzewająca zupa. TŻ zje wieczorem złagodzoną wersję - dodałam jogurtu naturalnego i dolałam soku.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:56   #1902
Klepsydra88
Zakorzenienie

własnie wróciłam z B. i kupiłam polecany peeling do stóp i orzeszki bez soli i bez tłuszczu - PYCHOTA ! A tych w skorupce jak nie było tak nie ma macie może zdjęcie opakowania..? bo może są a ich nie zauważam :/

i natknęłam się na tą pizzerkę czy coś podobnego.. jutro rano się przejdę żeby były świeże próbowałyście?
Stary 2010-06-16, 19:03   #1903
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
własnie wróciłam z B. i kupiłam polecany peeling do stóp i orzeszki bez soli i bez tłuszczu - PYCHOTA ! A tych w skorupce jak nie było tak nie ma macie może zdjęcie opakowania..? bo może są a ich nie zauważam :/
Akurat nie mam orzeszkow w domu wiec nie mam i opakowania ale w tym wątku albo gdzies w ostatnich stronach poprzedniej czesci ktos wrzucal. Jesli masz chwilke to moze poszukaj a jak nie to moze jakas dobra dusza znowu wrzuci fotke.
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:17   #1904
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Mi również on bardzo smakuje - zarówno waniliowy, jak i straciatella(kiedyś były jeszcze kokosowe i ananasowe, ale niestety wycofali ).
Jest to chyba jedyny serek, który mimo tego, że jest baaaardzo gęsty i śmietanowy, nie ma dużo tłuszczu(Jadłam juz tyle serków homogenizowanych... i taki np danio - nie ma dużo tłuszczu, ale co z tego, jak konsystencją przypomina jogurt. A jak już trafię na jakiś gęsty, to ma czasami tak dużo tłuszczu, że kalorycznie wychodzi gorzej niż batonik)
a ma żelatynę wieprzową w składzie?

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:44   #1905
anoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Dzisiaj zauważylam cene Bonitek 3,99 szok. Tanio One były po 5 kiedyś co nie? Faktycznie oby to nie wróżyło czegoś złego.
Nie nieeeee, nie mogą mi tego zrobić Dopiero co je odkryłam. Może zrobic sobie mały zapasik? Tak ze 2 opakowania Tylko wtedy będą kusiły i nigdy nie schudnę

Edytowane przez anoola
Czas edycji: 2010-06-16 o 19:49
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 20:09   #1906
Galilea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karookarolina Pokaż wiadomość
ciasteczka maslane misie (jedno lub dwa opakowania, a Tobie zostana sie pojemniki ,
Ja też wykorzystuję te pojemniki - synek ma w nich potem komplety lego albo chowam inne słodycze. Dobre są też wiaderka po korzennych ciasteczkach z Reala - w smaku są lekko jak Bonitki z Biedry, tylko cieńsze.
Cytat:
Napisane przez justaa Pokaż wiadomość
maślanke też truskawkową bo nigdy nie piłam a w sumie nie przepadam za takimi mlecznymi przetworami i powiem, że nie jest najgorsza
Ostatnio kupiłam tam maślankę naturalną Mleczna Dolina i na jej bazie zrobiłam dziś gęsty truskawkowy koktajl - zmiksowana fura truskawek + ta maślanka.
Galilea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:41   #1907
2016070150903
Konto usunięte

moje skromne zakupy dzisiaj:
*mleczko do kawy w kartoniku
*nektar pomarańczowy SunFruit
*słomki do napojów
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:50   #1908
juhaska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inuska84 Pokaż wiadomość
(...) Wczoraj kupiłam sobie torbę podróżną, z racji tego, że pojutrze wyjeżdżam i mi jest niesamowicie potrzebna Wygląda na solidną i ogólnie podoba mi się A kupiona za śmieszne grosze
Ja mam kolor: ni to róż ni to bordo ze wstawkami siwymi :P
Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
to jest ta?na zdjeciu moja

JA wyjezdzam w weekend wiec tez przetestuje. I ogolnie czesto podrozuje
też wczoraj kupiłam identyczną torbę i też zabieram ją na wyjazd w ten weekend, może się gdzieś spotkamy
Stary 2010-06-16, 21:52   #1909
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
a ma żelatynę wieprzową w składzie?
Nie ma. Mam jeszcze opakowanie, oto skład:
ser twarogowy, śmietanka pasteryzowana, wsad waniliowy (cukier, aromat, barwnik beta-karoten).
Stary 2010-06-16, 22:00   #1910
201608080935
Konto usunięte

Ja dzisiaj w Biedronce skromnie, tylko Bonitki,w liczbie opakowan 4 ale po nizszej cenie, grzech nie kupic
Stary 2010-06-16, 23:02   #1911
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
moje skromne zakupy dzisiaj:
*mleczko do kawy w kartoniku
*nektar pomarańczowy SunFruit
*słomki do napojów
A gdzie leżą te słomki ? Szukam, szukam i znaleźc nie mogę.
GirlOfDeath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 23:48   #1912
2016070150903
Konto usunięte

u mnie na środku sklepu, w koszach promocyjnych. w jednej B. bliżej kas, w drugiej bliżej lodówek. ale w obydwu przypadkach w koszach promocyjnych.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 00:05   #1913
laisla
Zakorzenienie

Zakupy na imprezę już zrobione. Pobawię się też z tym ciastem francuskim jak któraś z Was podpowiadała. Wylądowały między innymi orzeszki acardo ale te solone bo niesolonych u mnie ciągle nie ma
Może macie jakieś info na temat ewentualnego pojawienia się w B. wag elektronicznych? wrocą kiedyś? Widziałam dzisiaj taką u koleżanki (a w ogóle polubilam ją bardzo po pokazała kg mniej niż inne i wygląda ładnie i dyskretnie.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:15   #1914
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma. Mam jeszcze opakowanie, oto skład:
ser twarogowy, śmietanka pasteryzowana, wsad waniliowy (cukier, aromat, barwnik beta-karoten).
dziękuję

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Zakupy na imprezę już zrobione. Pobawię się też z tym ciastem francuskim jak któraś z Was podpowiadała. Wylądowały między innymi orzeszki acardo ale te solone bo niesolonych u mnie ciągle nie ma
Może macie jakieś info na temat ewentualnego pojawienia się w B. wag elektronicznych? wrocą kiedyś? Widziałam dzisiaj taką u koleżanki (a w ogóle polubilam ją bardzo po pokazała kg mniej niż inne i wygląda ładnie i dyskretnie.
hmm, nie wiem jak jest/było z wagami z B. ale ja odradzam jakiekolwiek kupowanie wag w supermarketach takich jak Netto kupiłam i ważyłam 60 kg więcej

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:34   #1915
PieceOfMeWantToBeNasty
Raczkowanie

[/COLOR]
hmm, nie wiem jak jest/było z wagami z B. ale ja odradzam jakiekolwiek kupowanie wag w supermarketach takich jak Netto kupiłam i ważyłam 60 kg więcej[/QUOTE]

a ja właśnie mogę z czystym sumieniem polecić wagę elektroniczną z biedronki. Mam i spisuje się znakomicie.

Ale czy i kiedy będzie to niestety nie wiem.
Stary 2010-06-17, 08:15   #1916
orzeszek01
Zakorzenienie

moje wczorajsze zakupy w biedronce:
-jogurt pana cotta z truskawkami
-jogurt o smaku mango i papaja limonka
-chusteczki do wycierania mebli i podlog o zapachu kwiatowym
-buleczki maslane
-jogurtybabie lato jablko z cynamonem
-jogurt o smaku rabarbaru

Co sie stalo z biedronkowymi serkami wiejskimi? Dlaczego zamiast ich sa te z krasnegostawu?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:17   #1917
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
dziękuję

hmm, nie wiem jak jest/było z wagami z B. ale ja odradzam jakiekolwiek kupowanie wag w supermarketach takich jak Netto kupiłam i ważyłam 60 kg więcej
Ja mam wagę z biedronki już chyba 2 lata i oprócz wymiany baterii nic się nie działo. A może nie miałaś ustawionych kg, a np. funty? Wtedy mogłaby wyjść chyba taka różnica
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:40   #1918
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
u mnie na środku sklepu, w koszach promocyjnych. w jednej B. bliżej kas, w drugiej bliżej lodówek. ale w obydwu przypadkach w koszach promocyjnych.
Dziękuję. W takim razie będę musiała jeszcze raz poszukać.
GirlOfDeath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:21   #1919
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Co sie stalo z biedronkowymi serkami wiejskimi? Dlaczego zamiast ich sa te z krasnegostawu?
To chyba zalezy od Biedronki, moze od regionu, bo juz bylo tutaj wlasnie o tym pisane.U niektorych są wlasnie teraz z Krasnegostawu, u niektorych z Mlekovity a jeszcze u niektorych nadal z Piątnicy ( np. u mnie).
Stary 2010-06-17, 09:36   #1920
ilo16na
Zakorzenienie

U mnie tez sa tylko z Piatnicy ale za to wciaglo te serki z dodatkiem ze tak powiem.Nie ma zadnego..sa tylko te zwykle..a pare razy juz szukalam.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości