|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Cytat:
![]() Kasiu uśmiałam się nieziemsko, wybacz Nieźle trenujesz tego małża swojego...i bardzo dobrze ![]() Cytat:
Wyobraźcie sobie nasze domy, gdybyśmy my tak robiły ![]() Martysia już też prawie zasypiała...przypomniało jej się, ze jeszcze zjadłaby kaszkę No w sumie - śniadanie miała o piątej
|
|
#602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
czesc
![]() nie mialam juz wczoraj sil zeby wejsc na wizaz , ale Wercia pobila swoj rekord w drzemce wczoraj bo spala 3,5 godziny a po kapieli normalnie zasnela myslalam ze bedzie buszowacdzisiaj dalam jej na sniadanko buleczke z maselkiem i szyneczka , zjadla troche i wiecej nie chciala a potem wytrabila butle mleka ![]() zreszta w nocy tez dzisiaj mleko pila bo sie obudzila i jakas rozweselona byla wiec pewnie by nie zasnela bez mleka Cytat:
Cytat:
oo wyprzedaz powiadasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a drugim razem dalam jej koktajl z cukrem i az sie trzesla ta jej smakowal sama truskawki tez je ale ni duzo bo potem jej naciaga
|
|
#603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Ostatnio jakoś przestało mi to przeszkadzać że wiecznie go nie ma - wkurza mnie i mam spokój przynajmniej ![]() Cytat:
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 |
|
BAN stały
|
witam sie z kawka
przepraszam ale nie pocytuje za duzo tego... jakos nie mam ochoty na pisanie ostatnio, troche doluje mnie sytuacja tak ogolnie (na szczescie ja na mojego gnoma narzekac nie moge - poki co )Amelka dzis wstala o 8 i juz spi znowu jakos szyko jej ta drzemka naszla...
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to jestem taka typowa baba co lubi jak się nią ktoś zajmuje, poświęca czas itd. a teraz czuje się tylko jak niańka do dziecka, sprzątaczka i kucharka . Brakuje mi go w domu, mam nadzieje ze niedlugo sie wszystko unormuje i bedzie krócej pracował.
|
|
|
|
|
#607 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
A to Ci spryciarz
bo już w strachu byłam,że może coś złapał ,a to paluszki winne![]() Cytat:
Zakupki fajne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
,granaty naszych małżonków to już jaja zapartki o dziwo pospał półtorej godziny ,więc trochę odsapnęłamCytat:
dla Antosia,radzi sobie co raz lepiejCytat:
Też tak mam ![]() dla Zosi,Bartosz tak nie robił,ale tym się nie sugeruj,każde dziecko ma swoje sposoby,metody na różne rzeczySuper Jak będę w sobotę w mieście,to zerknę po sklepach Cytat:
dla Tomcia,tylko spojrzeć a wnet wszystkie nasze maluszki będą śmigaćCytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-06-17 o 09:20 |
||||||||
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też jest do śmiechu, a czasem ze skrajności w skrajność od śmiechu po Q***e
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#609 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
jak sa bez silikonow i Ci nie pasuja to mozesz mi dac
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
ale walka z kupą była
![]() sięgnęłam po noworodkową metode i wysmarowałam pupkę oliwką i z płaczem, ale poszlo...uffff ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- wywaliło mnie Svi a może umówimy się że ja wyśle ci joanne i fructisa i 2 pojemniki na mocz a ty mi odeślesz 1 i 2 specyfiku w ilości na raz do zaaplikowania hm?jak bedzie służył to sobie zamówie, hm? kłaczki mam krótkie więc wiele mi nie trzeba
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#611 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a na mleczko z BU czekam ale nie wiem czy bede je uzywac bo jest drozsze od kallosa a ma tylko 120ml a kallos ma litr choc chcialam cos z keratyna
|
|
|
#612 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej jest co czytać ![]() Na przyszłość zrób mu krótszą listę,może coś zapamięta a później stopniowo wydłużaj![]() Cytat:
Zazdraszczam też mamy trochę swoich,ale to wszystko małoCytat:
mąż wychodzi rano,wraca na wieczór są jeszcze teście ale oni siedzą sobie na dole(no i dobrze )Soboty i niedziele mamy dla siebie w czwórkę![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
możesz kupić samą keratynę i dodawać do odżywek.
Ja tak będę robić, tylko muszę przysiąść i zrobić listę produktów, co do moich kłaków na lato http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 keratyna hydrolizowana 2,92zł ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Svi wyślij mi sms twój adres, jak jutro będę w okolicach poczty to ci je puszcze, tylko jeszcze jakiś karton muszę znaleźć
|
|
|
#614 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to pospała WerciaCytat:
Czołem Nocka niby ciut lepsza,humor Bartoszka też .Ząbków na wierzchu jeszcze nie maTeraz wybywamy na spacerek,bo pogoda piękna ![]() Miłego dnia |
||
|
|
|
#615 |
|
BAN stały
|
cass dodalam zdjecia do albumu wiec mozna zaktualizowac
|
|
|
|
#616 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() mozesz wyslac w kopercie babelkowej jak dostane mleczko i zamowie kallosa to Ci wysle
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale miałam nieprzyjemną sytuację
byłam u lekarza - zawsze chodzimy do tej samej kliniki, z którą LIM ma podpisaną umowę i nigdy nie było problemu, zawsze jak się umawiam na wizytę mówię, ze chcę wizytę w ramach LIM a dziś pojechałam do dermatologa i babka w trakcie wizyty wpada, ze nie ma autoryzacji i będę musiała zapłacić za wizytę 80zł ![]() ten lekarz mówi, ze moze coś zakręcimy, bo to lekarka i nie godzi się brać od lekarzy pieniędzy, a one że nie moze i ble, ble... ja na to, że coz będę musiała zapłacić ale po wyjściu zadzwoniłam do małża i on mi mówi, ze absolutnie mam nie płacić, ze to naciąganie, bo zostałam postawiona przed faktem i ona wcześniej powinna mnie poinformować, ze wizyta będzie płatna, a nie już niemal po wizycie ( poszłabym gdzie indziej w ramach tego abonamentu, który i tak płacimy) i była dzika awantura - mąż rozmawiał z tą babką i krzyczał, ze niech gadają sobie z LIM'em i co to za wybiórczość - raz pokrywają raz nie... ja byłam skłonna zapłacić, ale i tak nie miałam kasy i mówię, ze wcale bym nie weszła gdybym wiedziała... na to ona zabrała mi receptę i powiedziała "no to Pani nie weszła, a koszty wizyty my będziemy musiały pokryć za panią i jak się pani z tym będzie czuła..." i wyszłam oczywiście z mega wyrzutami sumienia
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-17 o 10:06 |
|
|
|
#618 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w masakra jakas
a zabranie recepty i tekst tej pani ![]() sory ale ja bym wyrzutow sumienia nie miala - suka wredna ona powinna miec teraz wyrzuty po czyms takim
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)to nie jej wina, ze LIM tego nie refunduje, albo ze jest jakoś dzinie skonstruowana umowa ale z drugiej strony jej winą jest to, ze powinna mnie uprzedzić przed wizytą, albo od razu przez telefon prosić nr karty do autoryzacji (tak było w Medicover, ze w momencie umawiania wizyty prosili o numer i weryfikowali wszystko) w kazdym razie sytuacja była koszmarna i pewnie nie odważę się tam iść kolejny raz, a mam wizytę u gina w poniedziałek albo odwołam i pójdę gdzieś indziej... tylko znów będę czekać
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-17 o 10:14 |
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
Melduje się kolejna żona Gnoma
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
p4w nie zazdroszczę, bałagan tam mają i tyle, dobrze, ze chociaż receptę będziesz miała ;-)
Szukam sposobu na oduczenie małej ssania kciuka ....masakra jakaś po prostu...niby tylko jak zmęczona jest to ssie i przy zasypianiu rzecz jasna ale palec czerwony, skóra chropowata no i ma już zęby, strasznie się boje, ze będą krzywe ...nawet jak na górne patrze to wydaje mi się, ze krzywo rosną, Smoczek jest już absolutnie nieakceptowalny chociaż bardzo długo walczyłam, zeby raczej do niego się przyzwyczaiła niż do palucha Robią dzisiaj Maryni na obiad zapiekany ryż z jabłkiem...ciekawe co ona na to
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś ogólnie ostatnio nie mogę się z Nim dogadać, mam już czasem serdecznie dość
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy najserdeczniej w klubie
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- A on już na urlopie?
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak źle się z tym czuję właśnie pomyślałam, żeby jej dac smoka zamiast palca, bo smoka zawsze mozna zabrać krzywymi ząbkami się nie martw - to za krótko na skutki ssania kciuka, ja też mam wrażenie że mojemu jakoś krzywo rosną ![]() moze zapytać w aptece o coś gorzkiego czym można posmarować paluszki ![]() kiedyś oduczali dzieci smarując smoka albo palce chininą, ale to chyba nie jest zdrowe... myślę, ze jest coś gorzkiego (np. na bazie piołunu albo szałwii) czym bez obaw można posmarować paluszki
|
|
|
#626 | ||
|
Zakorzenienie
|
zdarzalo sie jej 3 godziny ale jak noworodkiem byla a teraz
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dla gnoma
|
|
#627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam też o tym ale u nas zonk jest jeden: Martek na co dzień pije nutramigen w związku z czym mało który gorzki/nieprzyjemny smak jest jej straszny pocieszyłaś mnie z tymi ząbkami...ale tak czy siak muszę coś zrobić bo problem się pojawi..ona dość intensywnie ssie ten biedny paluch ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() jak u nas jest jeden dzień bez kuki to zaraz rano na następny aplikuję słoik śliwek - zawsze działa a na pewno nie zaszkodzi
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby nie można było 10 minut wcześniej się obudzić. I jeszcze ma pretensje, że się wkurzam, że mi mąci w głowie, Gnom jeden ![]() Nie, w połowie lipca idzie, na 3 tygodnie jednak, trochę niby rozumiem, bo pozwalniali ludzi, którzy o czasie się nie obronili (pierwszy raz od lat), ale i tak mnie to wkurza. p4w, współczuję sytuacji ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Ale koktajl rano zrobił i mimo, że jestem zła na Niego, to koktajlem nie pogardzę
|
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest jeszcze stara metoda obwiązywania rączek gazą - tak, zeby paluszki nie mogły odstawać i wtedy dziecko nie może sobie całego palca włożyć do buzi zawsze uważałam tą metodę za nieludzką, ale w obliczy wady zgryzu chyba zmieniłabym zdanie taki bandaż nieelastyczny kup i o ile Ci się uda owiń rączkę do nadgarstka nie za mocno, ale też nie za luźno, zeby nie było tak łatwo zdjąć---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() i też powtarza, że są zwolnienia i się boi i nawet normalnego urlopu ma dużo zaległego ale chyba mógł przez rok sobie zaplanowac ten urlop
|
|
|
#630 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak będę już w desperacji to spróbuję ![]() O plastrze czytałam ale bałabym się, ze mała go połknie labo się zakrztusi co gorsza, gaza rzeczywiście byłaby lepsza... pmyslę najpier czym jej tego palucha posmarować ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
matko, te chłopy ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

a moze to trzydniówka ale niewiem sama 

Nieźle trenujesz tego małża swojego...i bardzo dobrze 

No w sumie - śniadanie miała o piątej 

. Niedawno Malutek zwymiotowal na mnie, sofe, dywan
. Nie moge, bo nie jestem na to fizycznie i psychicznie przygotowana
jakos szyko jej ta drzemka naszla...
,więc trochę odsapnęłam
dla Antosia,radzi sobie co raz lepiej

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.Ząbków na wierzchu jeszcze nie ma
....masakra jakaś po prostu...niby tylko jak zmęczona jest to ssie i przy zasypianiu rzecz jasna ale palec czerwony, skóra chropowata no i ma już zęby, strasznie się boje, ze będą krzywe