|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech ktoś mną potrząśnie!!
Cytat:
Któras z dziewczyn ma adekwatny podpis do tej sytuacji: Nawiasem mówiac, wolałabym się nago wytarzać w pokrzywach niż solidaryzować się z niektórymi kobietami.
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko wątku skoro rozumiesz, ze nie ma żadnego problemu i sama nam tutaj piszesz, ze coś sobie wkręcasz to moim skromnym zdaniem nie masz co ze sobą zrobić, nudzi ci się okropnie na tych studiach i zaśmiecasz w efekcie forum wątkiem o problemie, którego nie ma. Założyłaś już jeden watek o swoim związku wiec po co kolejny??
Moja rada jest taka: idź zajmij się czymś innym (na przykład przebywaniem ze swoim facetem i rozmową z nim) niż rozmyślaniem nad tym jaki by tu problem sobie stworzyć i opisać na forum. Pozdrawiam i powodzenia życzę
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę Wam pomyślności ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Twoje uczepienie się płaczu i wymuszania (ja nie mówiłam nic o wymuszaniu czegokolwiek na facecie) świadczy tylko o tym, że zupełnie, ale to ZUPEŁNIE nie masz pojęcia nawet bladozielonego o czym mówiłam. Ciekawe jak Ty rozwiązujesz problemy w związku. Rozmową o czym?Nie mówisz mu, że niektóre sprawy Cię np: bolą, cieszą, złoszczą? Nigdy nie skaczesz z radości, żeby mu pokazać, jaki jest fajny? Nie złościsz się, żeby pokazać, że cos Cie totalne wku***ło? Tylko gadasz, gadasz, gadasz, gadasz... Nuuuuda. Ale może jestem niesprawiedliwa, może to zależy od temperamentu i wieku... niektórzy już rodzą się starzy i poważni. |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątek nie o mnie i moim związku, ale Ci odpowiem. My problemy rozwiązujemy RAZEM, to po pierwsze. Po drugie, rozwiązujemy je rozmową. Jesli w czasie rozmowy pojawiają się emocje- okazujemy je, oczywiscie na tyle, by nie urazić drugiej osoby, by rozmawiać spokojnie i rzeczowo. Nie chodzi o to, by drugiej osobie nieprawdziwymi emocjami, zwielokrotnionymi i przesadzonymi, coś pokazać. Chodzi o to, by być szczerym. I uwierz mi, żadnemu z nas nie jest nudno
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, ale już nie mogę. Opisujecie tu jakim to cudownym sposobem na rozwiązanie wszystkich problemów jest rozmowa. Tylko ciekawa jestem ile to z Was wykorzystało ten cudowny lek na wszystko. Jestem zdolna powiedzieć, że nie każda która tu o tym pisze.
Czasami po prostu nie ma się siły gadać. Bo po co sobie strzępić język i przy okazji nerwy, skoro się wiem, że i tak to nic nie da. Czasami trzeba sobie wyjść i powrzeszczeć na świat, jaki to on jest okrutny. Popłakać, wyżyć się. Taka moja mała dygresja nt. tych wszystkich pseudo rozmów. |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Może wieszcz mnie wybroni:
"Ogień uczuć i sztuka kobieca Najtwardsze serca zmiękcza i roznieca"
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe, co się zdezaktualizowało, może ten ogień uczuć ... Może Ty jeszcze tego po prostu nie doświadczyłaś.
Edytowane przez tinpanalley Czas edycji: 2010-10-02 o 18:43 |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęła byc taktowana kobieta jak równorzędny mężczyźnie człowiek. I nie nie jestem wojującą feministką. Dalej miłe jest otwieranie drzwi, czy kwiaty od mężczyzny. Natomiast skoro bronię facetów gdy ktoś wali w nich stereotypami robiąc z nich bezmózgich jaskiniowców. Tak bronię kobiet gdy ktos próbuje wcisnąc kit, że to są takie uczuciowe manipulatorki, co sobie wychowują facetów z uśmiechem na ustach i wyginają usta w podkówkę wybuchając szlochem na zawołanie. Taki obraz kobiety, która ucieka się do manipulacji by osiągnąc swoje korzyści, jest dla mnie żałosny. Skoro tobie odpowiada proszę bardzo. Aczkolwiek ani nie stanowisz dobrego przykładu, ani raczej szczycic się nie ma czym. Bo większości kobiet wstyd by się było przyznac do tego, że manipulują człowiekiem, którego ponoc kochają. Tak po prostu. |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli w związku nie da się czegoś rozwiązać rozmową, oznacza to, że najwyraźniej któreś z partnerów do tego związku nie dojrzało. Oczywiście, można się jak rzep uczepić faceta "bo w tym wieku to już innego nie znajdę" i twierdzić "rozmowa nic nie daje, to bzdury!", ale spójrzmy prawdzie w oczy - jeśli rozmowa nic nie daje, to NIE DLATEGO, że sama rozmowa jest środkiem bezsensownym, tylko dlatego, że PARTNER jest nieodpowiedni (albo głupi, albo nas olewa).
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mądra kobieta tak prowadzi dom i dba o Ukochanego, że nawet kiedy trzeba ze źle obranej drogi go zawrócić, to zrobi to tak, żeby on nie wiedział, że to ona nad nim czuwa. I wtedy nie będzie babą jędzą. a facet zachowa swój honor. Kobiety XXI wieku, wyzwolone, równouprawnione, pogubione. |
|
|
|
|
|
#42 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dom się tworzy i prowadzi razem. Tak samo jak przez życie idzie się razem i problemy rozwiązuje się razem. A nie mam faceta za debila, który po polsku nie rozumie i tak go muszę zmanipulowac by zrobił co ja chcę a myślał że sam chciał ![]() Żałosna ta twoja filozofia. |
||||
|
|
|
|
#43 | |
|
.
|
Cytat:
jak czytam twoje wypowiedzi to mi rece opadaja. najpierw piszesz jedno, a pozniej probujesz odwaracac kota ogonem, jak ktos cie skrytykuje. dom do wspolne dobro, ktore tworza dwie (a pozniej jeszcze dzieci, wiec wiecej) osoby. istnieje cos takiego jak partnerstwo, wiec oboje maja za zadanie zdac o ten dom. doradzanie brania faceta na szloch jest zalosne. co innego, jak w trakcie rozmowy poniosa nas emocje i sie poplaczemy, a co innego wymuszony placz, zeby osiagnac korzysc. i niejako zrobic partnera w lewo. i nie wiem, gdzie w tym przypadku (przypadku autorki) byloby osiagniete to wspolne dobro! |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie rozmową to czym? ![]() Tinpanelley: Jak coś urwałam z Twojego nicka to przepraszam ![]() A poza tym zgadzam się z Tobą;p kobieta ma wplyw pomimo dwoch wiekow i chyba to sie nie zmienilo jednak ;p ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Skazana- jej o cos innego chodzilo :P po prostu nie piszecie o tym samym z tego co widze,ale uwazam,ze nie ma co sie klocic,kazdy ma swoje zdanie w koncu,nie ?
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisała "zrób minę zbitego psa, rozpłacz się i powiedz, że ci przykro, że cośtam" czy jakoś tak. Już wcześniej miałam napisać co myślę o takiej radzie, ale andzia1989r czyta chyba w moich myślach i pisze wszystko, co ja chciałabym napisać. ![]() Powiem tylko jedno - emocje same w sobie nie są niczym złym. Jest nam źle, to wkurzamy się, płaczemy, jesteśmy szczęśliwi, to śmiejemy się. ALE jeśli te emocje są udawane i wymuszone - jak facet powie ci, że go ograniczasz, to się rozpłacz |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
rob tak dalej kolezanko
chlopak pewnie dlatego zaczal wychodzic na browary bo juz z toba nie wydala i trzeba mu kilku iskierek by podziekowal za wspolprace
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie rezygnuj z siebie i tego jakim jesteś człowiekiem tylko po to by jakiś facet chciał z Tobą być ...
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=karolynka90;2245465 9]To o co Jej chodziło?
Napisała "zrób minę zbitego psa, rozpłacz się i powiedz, że ci przykro, że cośtam" czy jakoś tak. Już wcześniej miałam napisać co myślę o takiej radzie, ale andzia1989r czyta chyba w moich myślach i pisze wszystko, co ja chciałabym napisać. ![]() Powiem tylko jedno - emocje same w sobie nie są niczym złym. Jest nam źle, to wkurzamy się, płaczemy, jesteśmy szczęśliwi, to śmiejemy się. ALE jeśli te emocje są udawane i wymuszone - jak facet powie ci, że go ograniczasz, to się rozpłacz Moja bardzo mądra Babcia z ponad-sześćdziesięcioletnim stażem małżeńskim zawsze powtarza, że 1)chłopu nie pokazuje się całej dupy. 2) Małą sztuczką można zacerować każdą dziurkę w małżeństwie. No, ale tu potrzebna jest wyobraźnia. Odwieczne: GŁOWA - FACET i SZYJA - KOBIETA. jak napisała wcześniej: Włoszki są idealnym przykładem takich kobiet. I jakoś nie są postrzegane jako głupiutkie ani manipulatorki. |
|
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to podsumuję tylko tak: racja jest jak dupa, każdy ma swoją. A czy Twoja racja była twojsza czy moja mojsza to Ci pokaże twoje małżeństwo. I na tym dyskusję można zakończyc.
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Racja, dom to wspólnota i każdy dokłada swoją cegiełkę. Jednak każdy członek rodziny ma inne zadania. Tradycyjny podział ról, różnice w psychice kobiety i mężczyzny nie są przecież od parady. Poza tym w idealnych "reklamowych" rodzinach wszyscy równo i zgodnie pracują dla dobra wspólnego. A w życiu różnie bywa i po to bozia dała pewne cechy każdej płci, żeby sobie wzajemnie pomagać. Kobieta jest z natury lepszym psychologiem (potrzebne przy wychowaniu dziecka). Jeżeli korzyścią tego, żeby pokazać jak nam jest przykro (choćby i przesadnie) miałoby być to, że facet ograniczyłby spożycie alkoholu, to tylko na JEGO korzyść, nie na moją. Znaczyłoby to też, że zależy mu i bierze pod uwagę nasze uczucia a to dobrze rokuje dla związku. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Andzia ja Twoje spojrzenie na świat i życie uwielbiam
I nie mam tu na myśli tego jednego wątku, ale każdy inny. Żeby tak więcej kobiet mogło pochwalić się trzeźwym umysłem i masą szacunku dla samych siebie. Tylko i aż tyle. Pozdrawiam Cię jesteś super.
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam to szczęście, że od dawna jest TENJEDEN każdego dnia staram się dbać o to co dał mi los. I ON też, nie muszę nawet pytać, bo widzę. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Konieckropka |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurczę.. jak miło. Dziękuję ![]() P.s Co do związku póki co moje podejście do niego mu służy. I sądzę, że tak zostanie. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Empatia pozwala współodczuwać i wejść w skórę drugiego. Przyszły psycholog to nie to samo co psycholog. Wiedza teoretyczna a praktyczna i doświadczenie to ogromna różnica w przypadku tego zawodu. Poza tym mówię o przeciętnej kobiecie i przeciętnym mężczyźnie, a nie o zawodowcach.
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli użytkownik Twojego Ogrodu nie wyrzuci śmieci trzy dni pod rząd, to też się popłaczesz, żeby w końcu je wyniósł? Nie wiem, skąd takie wnioski. Naprawdę nie wiem. Jakie wizje rodzi Twoja piękna główka i dlaczego?
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
I dlatego właśnie tak nie mów, bo przeciętny człowiek nie jest psychologiem, tak jak nie jest inżynierem genetycznym
Przepraszam autorkę za zmianę wątku, już koniec.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę, ubawiłam się setnie
Jak Boga kocham, nie sądziłam, że w tym wieku (w sensie, że w XXI ) spotkam jeszcze jakąś kobitkę głoszącą tę jakże świetną teorię "Mężczyzna jest głową rodziny, ale kobieta szyją, która tą głową powinna umieć kręcic".Otóż rodzina ma DWIE GŁOWY o takich samych prawach, i jedyne, co mogą kręcić, to się w koło przy tańcu. Moja prawie osiemdziesięcioletnia babcia, która około 60 lat jest z jednym i tym samym dziadkiem wyznaje zasadę "trzeba rozmawiać, bo tylko rozmową dwoje ROZUMNYCH osób dojdzie do porozumienia". A na wszelkie sztuczki ma argument "Cóż, jeśli kobieta nie potrafi zrozumiale mówić, lub jeśli ma chłopa umysłowo cofniętego, to nie dziwota, że w sztuczki się bawi, no bo cóż innego biedaczce pozostało...?" Ale widać babcia babci nierówna. Kosmos
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

choćby nie wiem co.

chlopak pewnie dlatego zaczal wychodzic na browary bo juz z toba nie wydala i trzeba mu kilku iskierek by podziekowal za wspolprace 
nie rezygnuj z siebie i tego jakim jesteś człowiekiem tylko po to by jakiś facet chciał z Tobą być ...