|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cześć kochane.
Nareszcie znalazłam chwilę żeby napisać. Miałam wczoraj napisać i już nawet miałam pocytowane ale Mała mi nie pozwoliła. Dzidzia- Co do uśmiechania to Jagódka się do mnie uśmiecha ale ja i tak zazdrosna jestem o każdy uśmiech do babci czy dziadka... Nie wiem... Nie robiłam jeszcze badań. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie w aptekach nie ma Sensibio a chciałam spróbować. W ogóle ja nie używałam nigdy takich kosmetyków i się nie znam. Cytat:
Ja się cieszę jak cycek jest pełny i Mała się naje, bo czasem nie nadążam z produkcją. Jagoda leży obok mnie i się pręży a ja tylko słyszę jak kupa w pieluszce buzuje... oby pielucha nie przebrała bo i tak większość ciuszków muszę odmaczać.
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Dziekujemy Bylismy zaproszeni na impreze rodzinna w NJ, wiec wlasnie wczoraj sie odbyla. A teraz spedzamy czas z rodzinka meza. Wracamy do domku jutro pewnie. Tez sie zastanawialam...Linka chyba kiedys miala z nia kontakt? ![]() ![]() Wpadlam tylko na chwilke. Zaraz wybieramy sie na grilla do szwagierki
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki!!!
Jestem, jestem, czasem podczytuję i miewam się dobrze.Patrycja rośnie i okrągleje na buźce i wszędzie. Nocki mam spokojne, malutka czasem się budzi ok 3:00-4:00 na karmienie a czasem śpi aż do 6:00-7:00. Grzeczna jest bardzo, ciągle sie usmiecha do wszystkich i prawie wcale nie płacze tylko jak jest bardzo głodna.Próbowałam ostatnio znaleźć butelkę NUK tą szeroką tylko o pojemności 250ml bo mam 150ml i nigdzie nie mogłam znaleźć, kupiłam na juz taką zwykłą ze zwykłym smoczkiem ale mała nie chce z niej pić.Chyba będę musiała na Allegro zamówić bo tam są. Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-10-10 o 18:46 |
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa - trzeba było pytać
a może i mam tylko nikt mi tego nie stwierdził ale żałuje swoich błędów i postanawiam poprawę ![]() My byliśmy na 3 urodzinach Mikołaja
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Pati aktualnie:
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
jaka slodka kluseczka
![]() my po malej burzy z wieczornym jedzeniem. misiek sie strasznie darl i nie chcial jesc. zjadl dopiero w foteliku. zasnal wiec kapania nie bedzie znow a my pieczemy szarlotke. ogladalismy "ugotowanych" i nas jakos nalecialo
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś jadłam pyszny torcik na urodzinkach Mała wykąpana i zasypia
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-10 o 19:50 |
|
|
|
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
slicznotka!!!! To i ja sie swoja pochwale z dzis |
||
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze - a moja bardzo mało w dzień śpi, najdłużej na spacerku a jeśli nie na spacerku bo pada deszcz to w domu łącznie może z 4h
a wózku czasem potrafi spać 4h np. spacerujemy 2h i 2h w domkuA co do błędów to ja zauważyłam, że odkąd dużo piszę na necie to robię ich więcej, kiedyś nie było z tym problemów - głównie ja za szybko piszę nie czytając tego co piszę i dopiero wy mi uświadamiacie, że błędy walę...dlatego zaczynam pisać wolniej i czytać to co piszę
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2230 |
|
Rozeznanie
|
echa papeteria wiem, że nie doceniam tego co mam, i że duzo dzieci je częściej w nocy, no ale jakby tak pospał chociaż do 6.30 - wtedy byłabym juz super wyspana
![]() tak czytalam, co żabka napisała o rozwoju no i stwierdziałm, że paru rzeczy jeszcze mały nie umie. A tu bach dzisiaj ni stąd, ni zowąd okazało sie, że przekręca się z brzucha na plecy. A jakie okrzyki wydaje jak robi zamach, normalnie zalewamy się ![]() mam pytanko czy Wasze dzieci mają tak, że np przekręcają sie na razie same tylko na jeden bok, albo z brzucha tylko przez jedno ramię????? i jak macie z łapkami, czy obywdwie ładnie chwytają zabawki czy costam czy np. któraś jest silniejsza???? |
|
|
|
#2231 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do aktywności Patrycji to straszny z niej śpioszek, bardzo dużo i długo śpi czasem tylko po jedzeniu poleży i pogaworzy, nieraz tak sie nagada że zasypia a ja nawet nie wiem kiedy idę zobaczyć do łóżeczka co tak cicho a ona lula sobie.Nie mam też problemu z jej usypianiem- kładę do łóżeczka daję smoka i sama zasypia, czasem chwilke to potrwa, pokręci sie ale zasypia bez niczego, bez kołysania i noszenia czy wożenia.Sama się dziwię że udał mi się to u niej wprowadzić bo z Martynką to była inna bajka ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
...czekam cierpliwie
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-10-10 o 21:11 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie ona tak wychodzi a jest bardzo drobniutka tylko, ze dlugasna rozm 68 nosi juz od jakiegos czasu a nawet niektore 68 juz na styk :/
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja zaczyna nosić teraz ubranka na 68 cm |
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to nie wiem, w ktora strone sie przekreca, nie zwrocilam uwagi, bo zrobila to tylko ok. 5 razy.
Reke ma prawa silniejsza i bardziej aktywna tak mi sie wydaje. |
|
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat ten sklep internetowy jest z mojego miasta i babka mi do domu przywiozła towar gratis a robiłam u nich zamówienie na ok 250zł xD A co.. należało mi się chociaż tyle ![]() I zakręcili się przy pakowaniu i nie spakowali jednych gaci.. i mi babka dowiozła a ja nawet bym się nie kapnęła bo nie sprawdzałam szczegółowo z listą którą zamówiłam xD Zamawiałam stąd: http://bujakowo.pl/czapeczka-kolor-p-530.html
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Apetyt dopisuje
Niech je i rośnie!!
|
|
|
|
#2238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały budzi mnie od dwóch dni o 7 Wcześniej wstawaliśmy najpóźniej 8.30.Poza tym wydaje mi się, że matka może kontrolować kiedy sama wstaje ale kiedy dziecko to już nie. No bo jak maluch ma ochotę spać do 11, to mama może wstać wcześniej ale przecież nie będzie budziła dzidzi ![]() Cytat:
Muszę zamowić, bo wszystkie które mam mimo, że ładne "męskie" to nadają się do niczego...---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Mały dziś w końcu zrobił kupkę Po 6 dniach Nawalił tyle, że aż się dziwię gdzie On to mieścił heheTaka Jego uroda, bo mimo, że tak rzadko robi kupkę, to nie ma problemów z brzuszkiem (żadnych wzdęć, zaparć, bąków ni ma ).
|
||
|
|
|
#2239 | ||
|
Zakorzenienie
|
sliczna
Cytat:
mniam mniam pycha obiadek a Lenka slodka jak zawszeCytat:
|
||
|
|
|
#2240 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
9,5 suuuuper! ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Dobrze ze wasze dzieciaczki umieja je brac. |
|||
|
|
|
#2241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tran norweski zawiera wit. D,A,E oraz kwasy omega 3. Witaminy K tutaj nie podaje sie.Szymek przekreca sie od poczatku na obydwa boki i z plecow na brzuszek tez na obie strony,choc po urodzeniu preferowal strone lewa ,a teraz bardziej prawa. Widze efekty pracy nad strona lewa i juz nie stawia oporu zeby przekrecac glowke rowniez na ta strone (np. jak przesuwam mu z prawej na lewa przedmiotem przed oczami).Ostatio fajnie tez lapie zabawki w obie raczki i trzyma przed soba ,nadal "przyrzad gimnastyczny" rzadzi ,musze kupic jakies nowe zawieszki.
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
slodziaszna!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Nocka znowu super
u nas mgła i szaro buro...niestety...
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
|
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry Wszystkim
karolcia masz idealne dziecko, dolujesz mnie jusdan pati urocza lilka doczekalas sie nocki niezawsze u mnie z produkcja pokarmu podobniepapeteria jak tam u Ciebie? zabka zawitkowskiego sciagnelas normalnie czy za pomoca programu? basienka a Ty co tak ucichlas? Kupilam wczoraj na all karuzele fp i chuste lulu
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Ucichłam bo jakoś czasu mi było szkoda na wizaż... tzn to nie jest tak, czytam was na bieżąco, zawsze jak Julcię karmię to przez telefon się łącze i podczytuje... więc jestem w miarę w miarę na bieżąco. Ale niestety nie zawsze, i wszystko zależy od Julci, bo jak szybciutko zje, no to nawet nie zdąże się połączyć... i nie nadrabiam. A bez sensu jak tak wskoczę tutaj ni z gruszki, ni z pietruszki. Napiszę hej ho i zniknę. Nie jestem w stanie nawiązać do waszych rozmów, nie jestem w stanie się wbić. A bez sensu by pojawiać się od tak i znikać...
Na blogu ostatnio pisałam co i jak... u nas prócz tego, że dwójka dzieci, to babcia wyszła ze szpitala, trzeba i jej w wielu rzeczach pomóc. Ma rurkę do jedzenia, trzeba jej je podawać strzykawką. W dodatku remont przedpokoju, przymusowy remont pokoju babci, jeszcze Damian nadal z tą nogą problemy ma - dzisiaj jedziemy znowu do lekarza... od miesiąca już w domu siedzi. Do tego zawsze coś. Wiadomo jak to w domu, coś poprać, poprasować, posprzątać. W dodatku ostatnio mało w domu jesteśmy przez dzień, bo jak np Damian szlifuje, czy coś maluje, czy tynk nakłada... to się zabieramy z dziewczynami i do mamy np jedziemy, albo do babci blok obok... i tak nas nie ma całymi dniami wtedy. A jak już siedzę na komputerze to wystawiam aukcje na allegro... wiadomo wcześniej trzeba zdjęcia obrobić, na serwer wrzucić, opis stworzyć... to też trochę trwa... Poza tym u nas prócz ciągłego zawirowania to dobrze... Julcia rośnie jak na drożdżach, śmieje się promiennie, aż w głos... najbardziej ją bawi gdy pokazuje jej języczek... różne minki z językiem na zewnątrz robię. Ale i śmieje się jak się do niej mówi. Ładnie śpi w dzień, coraz to ładniej w nocy... nie narzekam. Dzisiaj pobiła swój rekord, poszła spać po 21 i pobudka na karmienie o 4:20 - cudownie! Kolejna pobudka o 7:10. I teraz dalej śpi... jej aktywność po jedzeniu to było jakieś pół godziny. Poza tym jest taka słodka, do schrupania, ale to normalne, że tak matka o własnym dziecku Kolek nie mamy, żadnych problemów z brzuszkiem. Julka to ogólnie spokojne i kochane dziecko, choć głosik ma niezły jak się rozryczy... ale to przeważnie jak jest głodna, albo jak za mało w piersi i się wkurza (czyli też jak głodna)... albo jak Łucja ją tuli i kocha,a to ogranicza jej wolność, to też się denerwuje. Poza tym usypia pięknie sama w łóżeczku, nie lubi być za bardzo noszona na rękach, przynajmniej gdy jest śpiąca... i w sumie tyle |
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
vette - nie przesadzajmy, są minusy które muszę wyeliminować
aż boje się pomyśleć, ze jeśli będę mieć 2 dziecko to co to będzie..basia - witam
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze pamieta
![]() no rzeczywiscie masz co robic. mam nadzieje ze maz szybko wroci do zdrowka i ze z babcia wszystko bedzie ok. a Julcie widzialam na nk i jes przesliczna to zdjecie z krolikiem mnie powala ![]() u nas dzis nocka lepsza. misio po 5 wstal na jedzonko tylko potem zasnac nie mogl i dopiero o 6.15 poszedl dalej lulu. ale nie narzekam bo przynajmniej nie musialam co kilkanascie minut wstawac zeby mu smoka dac. no i sprawdzilam i wlasnie mamy skok juz teraz wiem czemu jest taki niespokojny ciagle. i przeraza mnie ze ten skok moze nawet do 19 tygodnia trwac |
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() entertete moj maly juz dawno przekreca w obie strony z brzuszka na plecki ale np nie chwyta jeszcze zabawek.... niezawsze , jusdan , farminka śliczne córcie nooooo ![]() basienkaw vette podaje bobotic noc taka sama jak inne czyli wstawanie co godzine a nawet czesciej....chyba wyprobuje jeszcze te rurki ale to za kilka dni jak nie zobacze poprawy po boboticu ale postaram sie kupic juz dzisiaj....wiem ze dziecko na piersi nie musi robic kupki codziennie ale moj jak nie zrobi to sie ewidentnie meczy i chyba dzieki boboticowi wczoraj poszly dwie a i prukal wiecej co mu przynioslo wyrazna ulge miesiac temu po boboticu bylo tylko gorzej ....ania ale mam ubaw od wczoraj z mojego Adaska...nie wiem jak dlugo to trwa ale wczoraj zauwazylam ze upodobal sobie niebieska żabke z karuzeli i jak jest nad jego glowa to śmieje sie do niej i gada a papuga i malpka go nie kreca wiec wtedy jest cicho, jak żabka pojawia się nad jego głową to znów sie do niej cieszy i gada fajnie ze polecilas te karuzelke U nas nocki bez zmian...ale za to bylam pozytywnie zaskoczona wieczorem ze po kapieli zasnal w 5 minut pomimo nadmiaru wrazen - obiad u rodzicow- w ciagu dnia (zazwyczaj byl caly proces "wyciszania"z suszarka ) fakt ze potem prezyl sie co chwila i wybudzal ale to akurat jest co noc i chyba zaczynam sie juz przyzwyczajac A i zostalo mi jeszcze 3kg do wagi wyjściowej...naprawde najadlam sie ostatnio biszkoptow i herbatnikow...juz ich nie jem bo tylko bardziej glodna bylam po takich posilkach, wiec myslalam ze waga juz sie zatrzyma ale wazac sie wczoraj u rodzicow zobaczylam ze poszedl kolejny kilogram...chyba faktycznie maly wszystko ze mnie wyciaga......wlasnie zasnal w karuzeli edit w huśtawce znaczy sie ![]() Od dzis duzo warzyw i miesko nawet kasze gryczana kupilam ...nabialu poki co nie ruszam zobaczymy a i juz mojej ukochanej wody nie pije ...zobaczymy czy bedzie poprawa...ale dzis robie spaghetti
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-11 o 11:32 |
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria, Ania nie zazdoszczę nocy
Aniu dziękuje za miłe słowa odnośnie Julci... a co do czasu, to jestem przyzwyczajona... tak samo do iluś tam obowiązków, więc wiesz... na 11:30 jedziemy do przyszpitalnej przychodni z Damianem... a babcia chwilowo jest u teściów, bo u nas ten remont... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

wróciłyśmy zjadła pogadała i pośmiała się do karuzeli wchodzę do pokoju bo coś cicho... zaglądam do łóżeczka i co Karola śpi w najlepsze
a u mnie dziś leczo bo wczoraj nagotowałam jak dla wojska
ale ja nigdy nie umiem ugotować tak na raz
. (Mam nadzieje, ze Cie nie obrazilam)
a chciałam spróbować. 

Muszę zamowić, bo wszystkie które mam mimo, że ładne "męskie" to nadają się do niczego...
...nabialu poki co nie ruszam zobaczymy a i juz mojej ukochanej wody nie pije ...zobaczymy czy bedzie poprawa...ale dzis robie spaghetti