|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy GG, część XXII
*Nie chcę słuchać od innych ludzi, że pocałowałeś się z kimśtam. Ja chcę usłyszeć, że jestem farciarą mając takiego chłopaka.
*Móc rzucić Ci się na szyję i nie usłyszeć pytania co ja wyprawiam. *Nie mówiąc Jej o niczym, o nic nie pytając wciągnął Ją w swoją grę, gdzie tylko On znał reguły... *Będę udawać, że Cię nie widzę, wmawiać sobie, że jesteś chu.jem i cham.em i że Cię nie kocham. Może wtedy mi przejdzie...
|
|
#692 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.I nagle wszyscy nienawidzą Cię za to, że nie umiałeś odwzajemnić czyichś uczuć.
Bo czasem po prostu.. Kochamy tych, których kochać niepowinniśmy. Leżę na podłodze i zastanawiam się, jak nazwać to, co teraz czuję. Nawet nie wiesz ile Ty i Twoje słowa znaczą dla mnie. Kompletnie zapominasz o wszystkich, którzy powinni Cię obchodzić. Czekałam na ciebie, mając nadzieję, że w końcu pewnego dnia poczujesz do mnie to, co ja czuję do Ciebie. Smutek to prywatny problem. Na ustach trzeba mieć uśmiech. Przepraszam. Nie chciałam psuć ci życia. Wszystko było dobrze, dopóki nie pojawiła się ona. Namieszała - ona. Zepsuła - ona. Zabrała mi Ciebie - ONA! Brak mi koniecznego dystansu do mojego życia. Chyba nie było Ci ze mną do twarzy, przepraszam. Każde szczęście ma swoją datę ważności. Nieważne jak bardzo jesteś szczęśliwa. Każdy czasami potrzebuje dnia. Nie będę się już starać. Nie będę pokazywać, że mi zależy. Czas na Twój ruch, bo chyba masz złudne wrażenie, że jestem Twoja.
|
|
#693 |
|
BAN stały
|
Nieodkrytaxd
![]() niczego_po_trochu miło mi ![]() naughty_ ... byłeś moim światem, moim najskrytszym pragnieniem, nie mogłam zasnąć bez Twojego 'dobranoc' nie potrafiłam normalnie funkcjonować bez Twojego 'dzień dobry'. i jak patrze dziś na dawnych nas, to śmieje się sama z siebie, bo nie mogę pojąć jak mogłam być tak głupia, jak taki dureń mógł być moim sensem istnienia ... a ona z czasem odejdzie, a Ty zrozumiesz, że żyć bez niej nie możesz, ale wiesz co ? wtedy, to już będzie za późno . mówisz, że zbyt próżna ona, mówisz, że za delikatna, a umawiasz się z plastikową barbie, która nad złamanym tipsem beczy ... i przychodzi taki moment, w którym cały Twój świat zaczyna nosić imię drugiej osoby, osoby która nie wyobraża sobie siebie bez Ciebie, nie na zdjęciach, czy przy 'kumplach', jej po prostu trudno oddychać jest bez Ciebie. wbiłaś mu nóż prosto w serce, wyciągałaś je i z pełną satysfakcją odeszłaś, nie przemyślałaś jednak tego, że on serce Tobie też zabierze . pogodzona z myślami, żegna się ze wspomnieniami . a tą tabliczkę z nad jej serca z napisem 'welcome' zamieniła na tą z 'wypier.dalaj' już nie jesteś najwyraźniej u niej mile widziany . a pewnego dnia, tak po prostu obudzę się bez Ciebie w mojej głowie, wstanę i przywitam dzień uśmiechem . ... Edytowane przez istny_paradoks Czas edycji: 2010-11-11 o 11:41 |
|
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
Paralogiczna- haha czekałam,aż któraś to napisze. Zgadzam się z Tobą w 100%. Może podać wazelinki?
![]() ewentualnie możesz pocałować mnie w dupe. nie zrozumiesz mnie i tak, bo moje życie jest jak zagubiona mapa. kim/ czym jest człowiek? |
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
jestem spięta, ale uśmiechnięta.
miałam dreszcze i coś jeszcze. po trupach do celu. a jak nie to ktoś w końcu przejdzie po Twoim. kiedy się uśmiechasz masz takie słodkie dołeczki. mogłabym w nich zamieszkać, wiesz ? na pohybel wszystkiem skur.wysynom.
|
|
#696 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miło mi ten mi się bardzo spodobał miło mi ,że ci się spodobał ![]() Cytat:
A w oczach jej już tylko chłód.
Jak można kochać innych, skoro kiedyś ktoś nie kochał ciebie? Stoisz w drzwiach, a ja po raz kolejny kłamię, że wszystko jest moją winą. Dziękuję za każdy dzień, dziękuję za każde ,,kocham". Ale nienawidzę za daną mi nadzieję. To nie ma znaczenia. Żegnam.
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
: *
" Dziś jest Jutrem o które martwiłeś się Wczoraj czy było warto? serce starte w pył smakujesz mi jak nikt Romeo i Julia to przy nas szczeniacka miłość otworzyłam właśnie jedno ze swoich serc zrób z nim, co chcesz przemebluj, urządź się Twoja (od dziś na zawsze) wiesz, że ja jeszcze nigdy nie zakochałam sie w Tobie wiosną? "
|
|
#698 |
|
Rozeznanie
|
Nieodkrytaxd - zabieraj i możesz nie oddawać.
BananowaBrazylijka & 3martyna3 - nie wkur.wiajcie mnie! ![]() To nie możesz być Ty. Nie pamiętam Cię ze snów. Robi to z niezwykłą starannością i powoli. Sypie sól na moje rany. Dobrze pamiętam ten dzień, gdy niebo zblakło, a słońce boleśnie wbijało mi promienie w oczy. I nawet nie chodzi o to, że teraz jesteś z nią.Tylko, że teraz ona będzie Twoją nocną wróżką.
|
#699 |
|
BAN stały
|
i wszystkim perełkom, które pamiętały, wielkie serducho! <3 jesień, czas miłosnych wyznań i udawania, że się w nie wierzy zawsze potrafiłeś obejść wszystkie zakazy nawet po tym jak zabroniłam ci się na mnie patrzeć odwiedzałeś mnie w snach 07.07 łyk wczorajszej kawy Ty w myślach i kpiący uśmiech na jej twarzy rumieniła się nie dlatego że na nią patrzył lecz wstyd jej było, że znów wierzyła w miłość Edytowane przez agrr Czas edycji: 2010-11-11 o 11:56 |
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
cieszę się, że Cię mam.
najwspanialszy. uśmiechem przeganiasz wszystko, jaki masz silny uśmiech.
|
|
#701 |
|
Rozeznanie
|
A wiesz, że mnie już nie ma, że zostały wszystkie wspomnienia ? Tak bardzo chciała by to wszystko wyglądało inaczej. Moje serce to trzeba wyprać w pralce, bo już jest nawet brudne, sam zgadnij od czego. Już wiesz ?
odszedł. a ja również dobrze mogłam powiedzieć, że umieram. ![]() Edytowane przez your blue eyes Czas edycji: 2010-11-11 o 11:59 |
|
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
_________________________ ___
Możesz na niego patrzeć ale nie możesz mu się oprzeć. Czuję,że... Nie ma Cię,to nic. Posłodzę 4 łyżeczki. Odkąd odszedłeś nie zmieniło się nic. Nadal śpiewam po prysznicem, pije herbatę bez cytryny,jem masę słodyczy,śpię za długo,ubieram się za zimno, chodzę na spacery,tylko jakoś brak temu wszystkiemu wyrazu. Chcę Cię wyrzucić przez drzwi,wracasz oknem. Chwilami życie bywa małą śmiercią na ziemi. uśmiech to często fałszywy dowód. Chcieć,nie znaczy pragnąć. Za dużo. za mało. najlepiej wcale. Mogłabym,czy Ty też? Proszę Pana,niestety Pana osoba mnie nie zadowala. Pokaż serce,ukryj dumę. _________________________ _ |
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
a dziś usiądę najwyżej jak się da. będę obserwować świat i paląc szluga za szlugiem pluć w przeszłość.
jestem niegrzeczna i dobrze mi z tym. w moich oczach odbija się wizja wczorajszego dnia. odwracam się tyłkiem do tych wszystkich pustych panienek, które dorównać mi chcą.
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
Nie miała czasu na miłość już.
Tylko jego dłoń dawała mi czegoś stałego. Blisko bądź, kochaj mnie z całych sił. W wyobraźni tworzyła plany na przyszłość. Tak, był w nich on. ------------------------------------------ pier***** miłość |
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
" Nie żyć nie myśleć nie być nie istnieć
Na chwilę się zgubić A kiedy będzie po wszystkim wtedy wrócić Właśnie wtedy chciałbym wrócić Tak czuję o tym myśląc Kiedy bezsilność rujnuje we mnie wszystko Niszcząc współczucie przyjaźń oraz miłość Co wtedy robić gdy człowiek nie ma siły żeby wątpić I tylko błądzi by znaleźć miejsce Gdzie w końcu to się skończy Spełnią się prośby o to aby na drugi dzień Otworzyć oczy bez zmartwień Żeby było inaczej Proszę Cię Boże zrób to dla mnie Zrób choć cokolwiek chociaż cierpienia zmniejsz Bo swoje oczy już mam wyschnięte od łez Zrozum Bo swoje oczy już mam wyschnięte od łez Kończę Ja i ty w tym wszystkim nie jesteśmy razem Takie jest życie i nic na to nie poradzę Wobec ludzkiej krzywdy sam jestem bezsilny Twój świat jest bezwzględny mój świat jest inny Zmaga mnie bezsenność męczy poczucie winy Bo na dobrą sprawę nic nie mogę zrobić Nie mogę się pogodzić ta niemoc nie zna granic Jak głupota ludzka obłuda zawiść To nie pozwala mi żyć nie pozwala marzyć Zdrowy na umyśle świadomy swoich czynów Wierzę tylko w siłę jaką daje mi Bóg Masz prawo a nie masz praw to jak sakrum i profanum To jak nie odróżniasz dobra od zła i szach Bo są ludzie wśród nas którzy mogą zniszczyć ciebie I mnie siebie i cały świat Znów to czuję znów coś ci mówię Znów słowa trafiają w pieprzoną próżnię Przez moment wysoko ciach ląduje w ****u Misterny plan w ****u projekty w szponach realizmu Wiesz jak jest siły na zamiary mierz Tylko jak kiedy sił już brak Próbuję pisać trafia mnie szlak Brak słów tak znak ej [?] a jak Opadają ręce znów bezsilność Bezradność bezczynność pieprzyć przyszłość Byle teraz choć na chwile gdzieś zniknąć Schować się gdyby chociaż przyszedł sen Znowu ****a zasnąć nie mogę Znowu widzę jak świta gdzieś nad Żoliborzem Może jak zasnę to mi pomoże Może jak wstanę wszystko będzie już dobrze Wiele z nas miało te chwile i nadal miewa Wiele przeszło te próby a wiele z nich jeszcze czeka Czasem dobrze jest walczyć czasem dobrze czekać Zaszyć się w ciemnym kącie i po prostu przetrwać Nie masz wpływu na wszystko to strach cię wycięcza Staraj się nie być sam to pomaga Ja wiem jak To dla was Ja wiem jak To dla nas Ja wiem jak Dla wszystkich to ważne Ja wiem jak naprawdę Mam nadzieję że to co czeka na mnie przetrwam I wam życzę tego z całego serca Boże pomóż to przetrwać Łzę w oku Boże pomóż … pomóż … Dla wszystkich pokój Ej Znasz to uczucie kiedy wiesz że nie ma rady Gdy bezsilność uświadamiają te wszystkie obrazy W których zbędna śmierć krzywda niewinnych ludzi A inni jak szczury a na ich zyskach tracą ci co nie mają już co tracić telewizja pokazuje to codziennie legalne wałki a w oczy brednie to jest pewne jak to że świata nie naprawisz a próbując wymiękniesz co najwyżej a do tego moje skromne życie z nim los wobec którego czasem bezsilnie gdybym mógł zmieniłbym ten zależności system bo najgorsze być wolnym i z przymusu stać bezczynnie Tylko krople uderzające mocno o parapet Świat za oknem moknie ja przez to okno się gapię Chciałbym tyle zrobić ale niestety nie potrafię To proste nie każdemu dane taką moc mieć Teraz nie mogę nic zrobić Mam taką opcje Bezsilność mnie niszczy i tylko słyszę głos ten Co podpowiada serce choć wiem mówi mądrze Przeczekam to wszystko jutro inaczej na to wszystko spojrzę " Endefis - Bezsilność Musiałam dodać tę piosenkę , bo tekst jest wyje*any ; ) Myślę , że wybierzecie sobie cytaty ; ))) . Pozdrawiam . ![]()
|
|
#706 |
|
Rozeznanie
|
uwielbiam Cię ♥
wciąż czekam na Ciebie.
pamiętaj któregoś dnia i ja zrezygnuje .
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
Nie prosiłam byś był ze mną - sam chciałeś tego.
Nie prosiłam o żaden z Twoich pocałunków - sam mi je dawałeś. Nie prosiłam byś mnie pokochał - sam pokochałeś. >>> A teraz wypominasz mi, że byłam z Tobą, Wypominasz, że musiałeś tak często całować. Wypominasz, że złamałam serce. Jestem jedną z tych, których nie cieszy widok wschodzącego słońca, nie cieszy śpiew skowronka, a kwiaty niezwykle irytują swoim zapachem. Jestem inna. Noszę stare trampki, wytarte spodnie i flanelową koszulę. To cały mój majątek. Nie... Czekaj, zapomniałabym o bransoletce zrobionej z pozbieranych z koszy na śmieci kulek i koralików. To największy skarb, dostałam ją od Ciebie. Czymże jest miłość wobec wszechświata, który ma swój bieg, nie zwraca uwagi na to, że jakaś dziewczyna z niewielkiej wsi zakocha się w chłopcu z małego miasteczka. To go nie obchodzi, równie dobrze ona mogłaby się powiesić dla niego nie wiedząc, że chłopiec ją kocha skrycie... za daleko i za wysoko nie sięgam wzrokiem. Tylko na ten skrawek ziemi dosięgam wzrokiem, na którym to skrawku stoisz Ty...
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiaj, patrysiowa_, Naughty_, kontrastowao najwspanialsze! primadonna , boundlessly [?] ![]() dyskretne uśmiechy zamieniłam w krzyczenie na migi dalej mnie nie widzisz bądź oryginalny nie zostawiaj mnie kolorowe liście za oknem minął rok rok płaczu i bólu tęsknie od 16 godzin straszna męka odeszłam chciałam czuć tą satysfakcje gdy będziesz błagał o powrót nie odezwał się ani słowem robiłam wszystko ty miałeś tylko kochać wyszło ci z głowy? rozwalił doszczętnie serce wyszedł nie czuję nic kompletna pustka uczuć tak jak ty kiedyś
|
|
|
#709 |
|
Rozeznanie
|
Nieodkrytaxd
![]() 'obecnie łatwiej jest zobaczyć dziewczynę bez ubrania niż bez makijażu droga miłości, mam do Ciebie jedno, jedyne pytanie: przyszłaś na długo, czy zaraz odejdziesz? coraz częściej sprawiasz, że chwytam do ręki żyletkę. tylko, że... boję się jej użyć. jest kulturalny, ma same czwórki, mało przeklina, dba o mnie, nigdy mnie nie obraził, nie próbował uderzyć, nie kupił mi papierosów, piwa, odciąga mnie od tego. i czegoś mi w nim brakuje, a szczerze mdli mnie od tych jego dobrych cech czasem jesteś s****.ysynem , wiem , ale nie zmieniaj się nigdy . bo pokochałam cię takiego wrednego , wulgarnego i mającego wyje.bane na wszystko . Znów w lustrze nie poznaję swojej twarzy, Niebo ma kolor sińców pod oczami Jak umre połóżcie mnie na brzuchu i całujcie prosto w du.pe - Czesc, jestem Dawidek. - Czesc, a ja Karola. - Bedziesz moja dziewczyna? - Jasne! ... Wzieli sie za raczke i pobiegli razem na hustawke. Bo w przedszkolu wszystko bylo latwiejsze. Jesteś szczęśliwy, otoczony w banknotach? nabieram powietrze do płuc, zamykam oczy i nachylam głowę centralnie pod wodę. to moja chwila zapomnienia - patrz, to my. - nie, to tylko stara fotografia. nasza przyjaźń się przeterminowała jak jogurt . rozumiesz ? straciła swoją datę ważności , etc . a to dlatego , że nie trzymałaś jej w lodówce . no przykro . nie ten jogurt , to następny . ' |
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Kto by przypuszczał, że to właśnie Ty znasz lekarstwo na moją chorobę - lekarstwo na miłość?
Ja... ta nieosiągalna, niemożliwa. Kobieta, jaką miałeś nadzieje któregoś dnia mieć Powód Twoich marzeń. Każdego dnia, leżąc w łożku krzyczy - milcząc: Boże czemu nie pozwolisz mi o nim zapomnieć? Don't you see, all I need is You to find myself!? Nie widzisz że potrzebuję tylko Ciebie aby się odnaleźć!?
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
coś mi tam mignęło...
. lubię spać nago i myśleć o tym, że mogli byśmy być teraz razem i kiedyś przedawkuję wszystko -począwszy od kawy, skończywszy na jego osobie sięgnąć po kawę, kolejną? czarną herbatę z przesadnie cytrynowym posmakiem? chciałabym, żeby to był mój największy dylemat Znowu za bardzo potrzebuję potrzebować czegoś, czego potrzebować nie powinnam nigdy nawet w małych ilościach. zatrzymaj swój oddech przy mojej szyi na dłużej przyjemności trwają zbyt krótko |
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
keeendy - zauważyłam swój opis w podpisie ; ) miło ;*
CukrowaPanna - genialna jak zwykle ; * 'Oni się tylko mijają - myśli. Ciągle gdzieś pędzą, a nawet kiedy są na miejscu, każdy zamyka się u siebie. Tu nigdy nie ma otwartych drzwi.'
'Są takie ćwiczenia relaksacyjne, które każą - skupiać wzrok na czymkolwiek - oderwać się od rzeczywistości i nie myśleć o niczym. A raczej - pozwalać myślom hulać swobodnie, nie zatrzymując żadnej na dłużej. Jednak wszystkie moje myśli obracają się wokół tego samego, od wielu, wielu dni.'
|
#713 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
okradłam was pierniczki , ahhh Cytat:
te zabieram ![]() ps. sama jesteś staruszka xD oczywiście i ja Cie kocham aż do końca świoata i jeden dzień dłużej <33 Cytat:
dziękuję za docenienie Kwiatuszku i zabieram o te te powyżej ![]() Cytat:
dziękuję za docenienie skarbiczku ;*** i zabieram oczywiście o te tam zaznaczone Cytat:
aaaaaaaa!!!! jesteś jesteś~!! ![]() mrrrr^^ --- szczęście jest kruche. złap mnie znów za rękę. obiecaj mi że o mnie nie zapomnisz. miała jedno marzenie: by on pokochał właśnie ją. 20 sekund szczęścia. powiedz mi, jak mam Cie kochać? nie spodziewałam się ,że tak po prostu mnie zostawisz, bez słowa wyjaśnienia. nie mam siły Ci wybaczyć. obiecuję sobie, ze z biegiem czasu przestane przez ciebie płakać. boje się tego co mnie otacza. pukałam do wielu drzwi, tylko za Twoimi nikt nie stał. stałeś mi się obcy z dnia na dzień.. chciałabym znów całować Twoje usta, mówić "kocham " i być dla Ciebie wszystkim. z nim była szczęśliwa. nie pomyślałam , ze zostawisz taką pustkę w moim sercu. boję sie uczuć. |
||||||||
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Cukrowa gdzieś Ty była
![]() kontrastowa - cudowna ! chciałabym od ciebie uciec, nie oglądając się za siebie. nocami szukam siebie i odnajduję się w tobie. kocham do bólu, codziennie mocniej, mimo, że boli. lubię ten ból. silny ból miłości. dzisiaj zatańczyły we mnie emocje. zagrało we mnie serce. czekam na nowy początek, który stworzymy już razem. w długiej balowej sukni pokażę ci niebo, pełne miłości.
Edytowane przez agattee Czas edycji: 2010-11-11 o 13:43 |
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za wcześniejsze pochwały
autoagresja ![]() zwolnione tempo jak w kiepskim, przewidywalnym filmie o miłości. - czy ja Ci podziękowałam ostatnim razem? - słownie nie, ale wystarczy mi Twoje spojrzenie. nim wyciągnę drżące dłonie, Ty dawno temu znikniesz. nie mam litości, miażdżę wszystko swą osobowością. uwierz mi, nie masz tu już szans. z kieszeni wypadła mi miłość. zgubiłam po drodze.
|
#716 |
|
Raczkowanie
|
'' gapiła się w niego jak kobieta na diecie w kawałek ciastka.
twoje dłonie, twoje usta, wszystko jest takie cudowne, że czasami myślę, że to tylko sen. nie mogę chodzić nad ocean, nie mogę jeździć ulicami nocą, nie mogę budzić się rano.. bez myśli o tobie. zachwiałeś moim światem i na nowo pobudziłeś serce do bicia. i wysłałam Ci list gratulacyjny za zajęcie pierwszego miejsca w moim sercu. noc się kończy, serce ściga się. Teraz tylko chodź i kochaj mnie jakbyśmy mieli umrzeć. olejmy wszystko, liczy się to co teraz, ty jesteś blisko więc mogę nawet dziś umierać. poprawianie poduszki, czy przekręcanie sie z boku na bok nie pomoże.. tutaj potrzebne jest twoje "dobranoc" '' |
|
|
|
#717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet nie wiesz jak się cieszę. widzisz mój cień?
to moja jedyna ciemna strona mnie. 'z twoich brązowych oczu zawsze bił taki blask. taki, który zawsze mnie onieśmielał i przyprawiał o zawroty głowy.' 'i zanim wytnę cię ze zdjęć posprzątam pokój z twoich słów.'
|
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję Słoneczka.
![]() popełniam masę błędów., wypłakać się, zjeść tonę czekolady, a potem to wszystko zapić tanim winem. '- gdzie byłaś ? - na spacerze. - chodź tu. - proszę Cię, no. - pachniesz papierosami i męskimi perfumami, dziecko ! - pachnę miłością mojego życia, mamo.' dobrze wiem, gdzie kończy się mój świat. trzask drzwi. spie.rd.alaj. koniec. a Twój uśmiech miał mnie nigdy nie opuścić. i co ?
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
.Bo ty nie wiesz jak to jest dławić się powietrzem. Tak idealnie rozp****dalasz mi życie , szkoda że jestem za słaba by odpłacić ci się tym samym. Ej mała, pachniesz samotnością. Końcem języka musnęłam szczęście , kształtem przypominało jego usta o smaku truskawkowo-jogurtowego chupa chupsa.
'And it's hard to hold a candle in the cold November rain ' tumblr [/COLOR] Marika [*]. Dobranoc ukochany Aniołku... Ma Edytowane przez Missi_16 Czas edycji: 2010-11-11 o 15:11 |
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
na pewno jest twojego autorstwa ?
dziękuje Drift & otojest & keeendy & latin latin latin _____ Wypatruję Ciebie, samotnego równolegle. Teraz jest pustka kurz na ustach mężczyzna o którym milczę. -to swietny facet -nazwij szkalnke na jego cześć "Uratuj mnie"polecam. Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2010-11-11 o 15:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

.

ten mi się bardzo spodobał 

*