|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc IV
spokojnie już raz wypaliłam sobie wlosy i wiem w jakim byly stanie
teraz nie jest źle, sa gladkie, blyszczace, zbytnio nie ucierpialy,a slyszalam,ze ta londa nie niszczy tak wlosow wiec licze chociaz na jakis zolty kolor, to wtedy go poratuję plukankami princeska trzymam kciuki że tym razem będzie już bliżej niż dalej ale uważaj na włoski obserwuj cały czas po nałożeniu rozjaśniacza bo szkoda by było żeby je przeżarł |
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczynki coś dziś mam włosy jakieś nie bardzo. Niby mi się nie ciągną na mokro ale na sucho jakieś takie są.. jak z watoliny :/ Te dłuższe nie, ale te co mam krótkie z tyłu.. to sie da odratować? :/
Tyle już ściełam i dupa
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
yatta może to wina jakiejś odżywki lub maski którą używasz? ja też ostatnio często zmieniałam maski i też zauważyłam że zaczęły mi się przetłuszczać i sterczeć po wyschnięciu jak szalone we wszystkie strony.
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Nowa część to daję zdjęcie swoich włosków po
Matrixie 9N So Color z woda 12% widdzi ktoś w ogóle jakąś minimalną różnicę ? Wybiorę się chyba do salonu, spróbuję tego co kochaneczka. Jak popatrzyłam na woje zdjęcie w naturalnym świetle z naturalnymi włosami to mam identyczne właściwie. Robiłaś w salonie Matrixa firmowym? Fryzjerka rozjaśniała ci najpierw włosy rozjaśniaczem a potem toner czy jak? Czytałam twoje stare posty ![]() z lampa włosy zwsze wychodzą mi rude
|
#95 |
|
Magda ;)
|
kurde mama nie chce mi farbować a sama sie trochę boję
![]() chłop robi nie dokładnie, koleżanek akurat na ten weekend brak,a ja chcę piękny blond ![]() dziś byłam z moim w tesco, rossmanie i naturze to łącznie spedzilam chyba okolo godziny patrzac na farby ![]() widzialyscie w tesco ( w rossmanie i naturze nie zauwazylam) sa takie nowe szampony i odżywki i pisało na nich,że profesjonalne,a staly kolo sayosow. Kosztowaly ok. 9 zł za 950 ml? tylko nazwa mi z glowy wyleciala. Wiecie coś o nich?? |
|
|
|
#96 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
a raczej mam na mysli dosc krotkie ciecie i oczekiwanie odrost- bo podejrzewam ze czekalas az podrosną
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ja nie widzę żadnej różnicy |
|
|
|
|
#98 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz znowu tchce farbowac ![]() Ale wtedy mi się bardzo kruszyły bo dwa razy schodziłam z czarnego na blond więć miały prawo :P blond blond piękny blond jak socha albo blake lively ![]() naturalne jak w avatarku :P Nikt nie widzi różnicy, niemożliwe że niezlapało, a jednak. Dziwne mam włosy;p
Biotin Challenge - 27/60 Kwas Foliowy - 27/120 Active Woman (Multivitamina) - 27/? Edytowane przez LifUnia Czas edycji: 2010-11-13 o 22:52 |
|
|
|
|
#99 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeżeli w ogóle kiedyś mi się uda ten blond osiągnąć
|
|
#101 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
oby Ci się udalo ja teraz tez jestem ruda |
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
naturalne, naturalne, ale takie rude wyszły w sztucznym świetle w moim pokoju.
Kolor "prawdziwy" jest taki:
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale sie skusze pewnie nastepnym razem
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
pójde do fryzjera, muszę znaleść takiego który pracuje na matrixie.
Kiedyś farbowalam jakąkolwiek farbą i mi łapało, teraz nawet z bardzo mocną wodą nie mogę rozjaśnić tych włosów.
|
#106 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() przegladalam Twoje posty i mi sie podobasz bardziej w ciemnych ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedyś miała rude jak schodziłam z czarnego, samuymi farbami schodziłam, nigdy dekoloryzatorem:P miałam takie (fot1) z których zrobiłam takie(fot2) farbą garniera 111 superrozjaśniający beżowy blond :P i drugi raz ta sama farbka (fot3) ale to było kiedyś, jak z czarnych schodziłam :P
Biotin Challenge - 27/60 Kwas Foliowy - 27/120 Active Woman (Multivitamina) - 27/? Edytowane przez LifUnia Czas edycji: 2010-11-13 o 23:21 |
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
Już wątek nowy
i już czwarta strona o ja, ale Wy piszecie.W ogóle witam Was Dziewczynki w nowej części Dzisiaj dzień taki markotny, z łóżka najchętniej bym nie wychodziła. Ale zwlekłam się, pojechałam do TŻ, mieliśmy w planach jechać do kina - ale ostatecznie przełóżyliśmy wizytę na jutro tylko jeszcze trwa debata na co pójdziemy, a zostaliśmy w domku, żeby w MT zobaczyć Bednarka i tancerza małego ![]() Snow, kochana napisz czy ten 'Ostatni egzorcyzm' wart 11zł Dziewczyny, mam dylemat. Po weekendzie już chce być pofarbowana i co proponujecie? Podkład i na to Excellence 8.13, czy coś z Artego? Bunny może Ty fachowym okiem na to spojrzysz i doradzisz mi coś? |
|
|
|
#109 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
i teraz kupilam rozjasniacz z londy |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie pamietam nazwy
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jasne że zniszczyło ![]() w końcu drugi raz schodziłam z czarnych do blondu (w przeciągu roku) ;P
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
ktos pytal o wcierki wiec odpowiadam najlepszy "radical" i codzienny masaz 20min wieczorem ja na porost wlosow nie narzekam bo mi rosna szybko wiec ten radical stosuje raz w tyg za to regularnie wykonuje masaz glowy pomoc moze w tym tz :pp i mozna polaczyc przyjemnie z pozytecznym
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-11-14 o 09:45 |
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Eyva
no dobra juz sie nie denerwuje ![]() ale ja w wątku jestem już 3 cześć... wiec nie powinnaś mi radzić ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
myślę ze to będzie mniej niszczące niż utleniacz i proszek i farba która jest w XXL-ce... kiedyś bunny pisałaś ze lepiej dać mocniejszą wodę i farbę niż farbe,proszek,i wode,tak? mam nadzieje że czegoś nie pokręciłam... ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- no spróbuje bo pamiętam że nawet nie było tak źle,ale szukałam czegoś jeszcze lepszego... no a ten delux troche bardziej mi zniszczył niż brilance... wiec dzisiaj próba! ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- BLOND_PRINCESSKA to dajesz jednak rozjaśniacz? ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- LifUnia na tych fotkach co dodałaś nie widać różnicy... może minimalna jest... ale w sztucznym świetle niezauważalna... jak będziesz chciała jakąś farbę dawać wypróbuj na pasemku to dobra metoda
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Kotka można dać farbę z wodą 12% i jest to lepsze niż farba+rozjaśniacz+ woda np. 9%.
Do farb stosuje się takie wysokie oksydanty, a np. rozjaśniacza nie powinno się kłaść na skórę z wodą 9 czy 12. To o czymś świadczy. Tylko pamiętajcie że jak robicie z wodą 12% żeby były włosy przetłuszczone bo taka woda niestety ale trochę piecze- jak włosy tłuste to prawie wcale.
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Bunny ok, dziękuję, jak już zakupię wodę i będę miała zamiar farbowac to się odezwę
![]() Kotka koniecznie zdjęcia
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
AAaaaaaaaa Tu Was mam
![]() Chwile mnie nie było i myślałyście ze mi zwiejecie? ![]() Nie,nie tak łatwo. Melduje się w nowym wątku.
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Adzio
![]() Ty to potrafisz rozbawić z samego rana... Nawet przez chwilę nie pomyślałyśmy że mogłoby cię zabraknąć.
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aporpos-Piękne te Twoje pazurki.Mi to się już znudziło takie kombinowanie.Teraz idę na łatwiznę i to po całości.No ale jak Tz przyznal Ci 6 no to musi być COŚ.
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Adzio ale znudziło ci się robienie? Że długo trwa itp...
Bo chyba nie noszenie pięknych pazurków?! Jak to idziesz na łatwiznę- napisz coś więcej. Co masz krótkie? Czy frenchowe? Czy goły tips? Ja zdjęłam na miesiąc i pokornie jednak wróciłam do żelu jak tylko połamałam naturalki. W sumie to Lolka mi połamała jakbym nie zażelowała to bym musiała na krótko obciąć, a tak jeszcze żyją.Ja uwielbiam wykombinowane pazurki tylko mam niechęć do robienia sobie samej. Te zajęły mi prawie 5 godzin biorąc pod uwagę że była to odnowa poprzednich i tylko gdzie niegdzie wypiłowałam poprzednie-2 godziny piłowanie brr... i uzupełniłam odrost i linię uśmiechu. Najgorzej było mi wtopić fimo, bo żel go nie utrzymywał i musiałam na klej i dopiero zalewać żelem dookoła Z godzinę zajęło mi wtopienie samego fimo- 4 szt. nigdy tego nie robiłam i nie sądziłam że trzeba będzie kombinować.Ale wyszły pięknie i jestem z nich dumna. Za to uwielbiam kombinować przy klientkach-koleżankach- najbardziej gdy dają mi wolną rękę bo mi ufają Wtedy pełne szaleństwo.A ty robisz akrylem czy żelem? Na tipsie? Formie? jakimi pilnikami najlepiej ci się piłuje? W sensie kształt? Bo ja odkryłam na sobie że chyba lepiej mi ściągać masę prostym niż bananem, a do tej pory ściagałam bananem i zawsze jakoś z kształtu ostatecznego do końca zadowolona nie byłam.
|
#120 |
|
Magda ;)
|
Co tu tak pusto
Przyszłam się pożalić .... Nikt mi nie chce pofarbować włosów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

a raczej mam na mysli dosc krotkie ciecie i oczekiwanie odrost- bo podejrzewam ze czekalas az podrosną 

jakbym nie zażelowała to bym musiała na krótko obciąć, a tak jeszcze żyją.