|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Pozdrowienia z zasypanej Holandii!
Atomufka - doskonale Cię rozumiem, dzisiaj jechałam do pracy i do domu po 1,5 godz. bo po co odśnieżyć tory tramwajowe ze śniegu sprzed 2 dni skoro można odśnieżać ścieżki rowerowe - tak tak ścieżki rowerowe, za to ulice białe. Czad. W efekcie tego musiałam śmigać 3 przystanki tramwajowe na piechotę przez śniegi (bo przecież chodnik po co odśnieżać) żeby złapać inny tramwaj jadący w kierunku mojej pracy (bo o moim właściwym słuch zaginął). Ale przegięcie było jak już wracałam do domu - muszę sie przesiąść z tramwaju na autobus - koleś podjechał na dworzec centralny, wysiadł i go wcięło na 25!!!! min. dzięki czemu przepadły dwa kursy. A ludzie stoją bo co mają zrobić - iść na piechotę? Dziewczyny mówię Wam, może nasza Polska cudna nie jest, ale odkąd tu mieszkam coraz więcej plusów w niej dostrzegam. Cytat:
![]() A teściowa - może sobie przemyślała pewne rzeczy, a święta do tego skłaniają i wyciąga ku Tobie rękę. Może teściową dla Ciebie nie będzie super, ale może będzie całkiem przyzwoitą babcią dla Dominika? Jak po świętach znowu się zmieni na niekorzyść to przynajmniej będziesz wiedziała że Ty próbowałaś. Cytat:
Kliwia - gratuluje córy - z takim imieniem zapowiada się mała łobuziara!!! Cytat:
I jeszcze zapach kawy sprawia, że facet się w nas zakocha - to ja mam pytanie - jak zmienimy kawę to się odkocha czy poleci do sąsiadki którą zaparzy tą reklamowanąCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
hej dziewczyny
bylismy dzisiaj na 3D dziecina jest zdrowa jak ryba serce super proporcje i wyniki glowka, mozg, zoladek, nerki, pecherz, wrzysko pracuje i jest w idealnym rozwijajacym sie porzadku bedziemy mieli corcie ![]() no chyba, ale doktor powiedzial, ze wszystkie wymiary iwaga pasuje do plci, takze na 95% bedzie corcia ![]() aha i wazy 378g |
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś gratulacje
![]() Mam takie pytanie to usg 3D, to coś daje, czy tylko można dziecko inaczej zobaczyć. Czy dowiedzieć się czegoś, czego z normalnego USG nie można?? Tak sie pytam. Bo wczoraj ze znajomymi rozmawiałam (zapomniałam sie o to zapytać) i oni powiedzieli, ze to aż 200 zł kosztuje. Gdzie normalne usg jest w cenie badania. |
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiejszy gin powiedzial, ze dzieki takiemu badaniu - robil tez ultrasonogral, badal wnetrznosci mial przeplywy ciepla i zimna kolorowy obraz sprawdzal wszystkie proporcje narzadow, funkcjonalnosc, przeziernosc, przepustowosc moj gin prowadzacy ciaze mowi, ze to taki bajer a dzisiejszy gin dokladnie tzpoogladal, pokazywal dziurki noska, oczodoly, usteczka, kosci, pupe, nerki, zoladek, serde, ilosc komor, przedsionkow z plyta, z filammi i fotkami i 2 fotkami na papierze fotograficznym zabulilismy 160 zl ![]() zreszta sama widzisz jak wyglada buzia w trojwymiarze w |
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś dzięki za wyjaśnienie. Bo znajomi tego nie biorą bo jednak to kupa kasy. I tak gdybałam, czy to jest aż tak ważne.
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest doslownie taki bajer wszystkie pomiary mozna zrobic na polowkowym ja mialam 2 w 1 takze sie udalo a chcielismy miec fotke dziecia i zrobic sobie rezent na swieta w postaci poznania plci
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś czyli w sumie nic się takiego nie stanie bez tego usg 3d tak??
|
|
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My szczerze mówiąc też nie mamy zamiaru wydawać kasy na usg 3d, no chyba, że będzie to w ramach i cenie standardowej wizyty. Jeśli miałabym wydać 200 zł za usg 3d tak ekstra, to wolę osobiście przeznaczyć tą kwotę na szkołę rodzenia. |
||
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to chyba w cienie nigdzie nie jest. U nas 200zł kosztuje, gdzie tak jak pisałam zwykłe USG jest w cenie wizyty. Moja koleżanka powiedziała, ze woli coś dla dziecka za te 200 zł kupić
|
|
|
|
#940 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam moich szefów, są rewelacyjnie, ale szczerze, nie wiem jak się zachowają w "ekstremalnej" sytuacji. u mnie też jest masakra. Myślałam, że dzisiaj już będzie luźniej, że ludzie już wyjechali na świeta - a kraków cały stoi. Koszmar jakiś! Cytat:
![]() Brzuch lepiej, ale cały czas go czuję. A do fryzjera dojechałam, odpłynęłam przy masażu głowy, ale z samego obcięcia jestem średnio zadowolona. Zobaczę jutro, jak je sama ułożę. Cytat:
Cytat:
Teraz tylko rehabilitacja i wszystko będzie super! ![]() Mam nadzieje, że siostra doleci jeszcze przed świętami! Cytat:
Mąż poszedł na kosza, a ja znowu do 1 sama, ech...
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym żeby kupić coś dla dziecka to się zgadzam
|
|
|
|
|
#942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musisz na nie isc ![]() Cytat:
u nas jest szkola rodzenia prywatna i publiczna, wiec obaczymy na ktora pojdziemy a 3D bylo naszym prezentem, tak jak napisalam
|
||
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No witam mamę córeczki! No pięknie! Ale macie fajny prezent na święta! Szukacie już imienia? ![]() Bardzo się cieszę, że jest zdrowa i że tak pięknie rośnie!
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie myslelismy nad imieniem moze w swieta ![]() jestesmy przeszczesliwi, ze rosnie zdrowo |
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje ze pytasz
Bylam na usg nogi no i wsumie duzo sie nie dowiedzialam bo robila mi to pielegniarka ale jak zapytala na koniec czy jest cos niepokojacego to powiedziala ze nie moze mi udzielac takich informacji ale usmiechnela sie i mowi ze wszystko ok ale lekarz musi opisac wszystko w czwartek ide do swojej lekarki bo przyszly wyniki badan.ia krwi. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ![]() agus - super ze z dzidzia wszystko ok
|
|
#946 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a my ubralismy wczoraj choinkę, tz nie był bardzo zaangażowany w wieszanie bąbek ale lampki i choinkę ustawił i stwierdził, ze teraz moja kolej. Jak powiedział, on tylko nadzoruje i z kanapy mi pomaga Ale uśmialiśmy się przy tym. Chionka jest trochę goła bo za mało mamy bąbek i lampek i dzisiaj musimy trochę dokupić, ale i tak efekt świąt już jest. A dzisiaj idziemy na zakupy bo od jutra trzeba jedzenie zacząć powoli szykować.
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
Anika- szkoda, że nie dostałaś premii, to jest bardzo przykre, jak człowiek sie stara, a nie jest doceniony. Ale czy Ty mi czasami kilka dni temu nie pisałaś, ze masz bardzo fajnego szefa?
Teraz juz nie pamiętam dokładnie. Czasami tak jest z tymi pracodawcami, ze wszystko fajnie pięknie, a jak węża z kieszeni wyciągnie to juz nie jest za wesoło.U mnei tak robia, że jak przydzielają premie, to w dziale każdemu inaczej. Sa dwie osoby na tym samym stanowisku, jedna dostanie mniej, druga wiecej i wtedy panuje okropnie grobowa atmosfera, bo ten, co dostał mniej jest obrazony na tego drugiego. Ale wiem, że to specjalnie jest robione, zeby skłócic ze soba ludzi, bo wtedy takim pracownikiem lepiej się steruje. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-12-21 o 07:53 |
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie jest podobnie niestety
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia jak byliśmy z TŻ wczoraj w Castoramie po lampe i karnisz to pustki a koło reala jechaliśmy to korek a parking pełny, koleżanka z pracy wczoraj pisała że na przerwę nie poszła tylko bułkę jadła jak szła po towar klientom wydać to za regałem gryzła mnie czeka dziś sajgon w pracy eh
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze tylko 3 dni i świeta, dasz jakoś radę, szybko zleci praca Macie jakieś postanowienia noworoczne?
|
|
#951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja najbardziej to sie ciesze, ze nasze dziecie jest zdrowiutkie ktosia moja szwagierka chodzila caly czas do tego doktora i jak miala usg normalne to w 20 tygodniu po raz pierwszy jej przelaczyl na 3D i tez wzial za normalna wizyte 100 zl a to, ze u nas wzial wiecej to sie tyczy caluskich badan, ktore wykonal 45 minut mi robil usg mam na a4 wydruk komputerowy z dokladnym opisem wymiarow maluszka oraz czynnosci jego serduszka i mozgu ![]() a ja u swojego gina za normalne usg i wiadomo wizyte w sumie place 80 zl |
||
|
|
|
#952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak Kacha ma być chrzestną... dziś ma na ich wysepkę przypłynąć odmrażacz do samolotów i podobno mają już latać, oni mają o 16,20 samolot więc mam nadzieję że polecą... a do do usg to wszystko zależy kto to robi itd... ja u swojego lekarza miałam super sprzęt i on na przeźiorności włączał 3d tak żeby nam dzidzioła pokazać ale pomiary robił w 2d, no i płaciliśmy 100 standardowo, a połówkowe mogliśmy mieć robione przez niego właśnie za 100 2d, albo za 200 3d, ale robione przez lekarza zajmującego się wykrywaniem wad i chorób u dzieci w brzuszku on jest lekarzem w śląskiej akademii medycznej i w tym się specjalizuje, i my wzięliśmy tą 2 opcje owszem dlatego żeby mieć pamiątkę w formie fotek filmików ale wiedzieliśmy też że jak zbada pata lekarz specjalizujący się w wadach to będziemy spokojniejsi więc praktycznie płaciliśmy więcej za specjalistę... dla mnie jeśli wizytę przeprowadza ten sam lekarz prowadzący to nie powinien brać 100 więcej przecież on tylko przełącza guziczek, ale jak jedziesz specjalnie żeby dziecko u kogoś innego pobadać i tak też robiła agusia to nie dziwię się że biorą więcej... Cytat:
zdrowej jak rybka![]() Cytat:
![]() no tak dorosły człowiek otworzy oczy a co dopiero dziecko... no i hmm w takich warunkach gadania trzaskania drzwi telefonów trudno jest zasnąć, mimo że pat nie potrzebuje ciszy... może inaczej trudno jest w tym stanie snu pozostać... tak teraz rehabilitacja i tyle ![]() też mam taką nadzieje ![]() aa to mąż się koszykówkuje ja dziś mam wychodne idę z moim dziewczynami do baru na świąteczne pijaństwo![]() Cytat:
jejku już tak niedługo święta
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam...ale nie nadrabiam bo zajęłoby mi to chyba całe święta i do sylwestra
Martuś super że po badaniach ok jest wszystko. Teraz trzymam kciuki za to by te samoloty zaczęły latać i by Twoja siostra przyleciała. W zeszłym tygodniu dzidzia zaczęła się ruszać najpierw takiego kopa wieczorem mi sprzedała, że nie miałam wątpliwości że to "to", później na drugi dzień było spokojniej ale już na trzeci dzień zaczęła się ruszać też w ciągu dnia a nie tylko wieczorem. Najlepsze było jak moja siostra zaczęła przy mnie grać na skrzypcach to się tak dzidziak rozbrykał że szok fajne uczucie ![]() Kliwia gratuluję narodin córeczki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I widzę, że Twój TŻet znalazł sobie świetne miejsce dowodzenia Cytat:
A TŻet pracuje w Euro i mówi, że grudzień jak nie grudzień. Mało ludzi, mały utarg. W porównaniu do tamtego roku, to stwierdził, że jakby był zwykły miesiąc, a nie grudzień. Fakt, że teraz przez weekend było trochę więcej ludzi, ale w porównaniu do tamtego roku - to marnie. jakieś tam by się znalazły, np. kupić mieszkanie, chodzić na fitness, trochę schudnąć - taki standard. ![]() Cytat:
![]() A Ty baw się dzisiaj dobrze! Należy Ci się, jest co świętować! Mam nadzieje, że siostra już nie długo będzie w Polsce! A jak tam przygotowania do chrzcin? Właśnie się wkurzyłam... zamawiałam kartki świąteczne, nie dość, ze przyszły dopiero dzisiaj, więc jak je wyślę, to na pewno przed świętami ich nie dostarczą, to jeszcze kobieta mi zrypała projekt i logo zamiast być na górze, jest na samym dole! ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
A gdzie Ty byłaś jak Cię nie było?
|
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Mąż wrócił wczoraj o 17:30 z tym, że był jeszcze na przeglądzie auta, bo do jutra mamy ważny. Dzisiaj na 4:00 znowu szedł i powiedział, że mam się go spodziewać koło 20 ehh. Chce, żeby już był czwartek. Marta ciesze się, że z Patem wszystko dobrze, warto było się pomęczyć, żeby usłyszeć dobre wieści. Aguś gratuluje córeczki.
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W którym tygodniu byłaś? Tez się wybieramy. U nas kosztuje coś około 150 zł. |
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka1 dziękuję,
pisała że latają byle by do 16 latały no i jutro z liver do kraka super że tak kopie ale słodkie uczucie ![]() Gucia0987 ooooo to super sportowic, masz racje niech gra hahahah poleciałaś na niego go grał no nie ![]() o tak należy mi się ale się opije hahaha a pewno znając mnie na 1 się skończy mąż się śmieje że po tylu latach nie picia mnie nie poznaje też mam nadzieje podobno dziś wyleci od siebie i w środę będzie w kraku a przygotowanie do chrzcin ok wszytko prawie gotowe większość rzeczy zrobiłyśmy z mamą już i zamroziłyśmy, jeszcze strogonoff ale to w 1 dzień świąt, i ryba w pieczarkach ale to w wigilie, no i sałatki ale to robi teściowa i my więc o mamę się nie martwię ![]() ojjj nieładnie niech da wam rabat... a co.. skoro spaprała...
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu
jesteś chyba filaremswojej formy, bez Ciebie wszystko by padło.Martucha super, ze z Patem ok., Żabciu za badania
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu ja byłam w domu tylko komputer w wojaże po serwisach się wybrał
ale już wrócił z nowym dyskiem (goluśkim jak go w serwisie stworzyli tylko z systemem). 18 dni go nie było no super...właśnie włączyłam firany do prania i prąd wyłączyli
|
|
#960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ale to były czasy ) Wtedy nie robił na mnie aż takiego wrażenia, dopiero na studiach jak się spotkaliśmy to poszło!![]() Czyli wszystko macie gotowe! Super - będzie bezstresowo! Czyli drugi dzień świąt należy do Patryka! ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Tak mówią ![]() Ale, że Ty to zauważyłaś! Moja Cytat:
Współczuję braku prądu - jak zwykle wybrali najlepszy moment!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

zaś u nas nie ma jakiś makówek itp. pierwsze o tych słyszę 

jesteś chyba filaremswojej formy, bez Ciebie wszystko by padło.
za badania