|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
mi lekarz powiedział ze jak uzyskam wyniki to żebym przyszła z nimi do niego ze 2 razy powtarzali mi to w szpitalu
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia bo tak jest bo wyniki tylko się odbiera , i ktos kto sie na tym zna powinien to ocenic , to prawda
ja mam kuzynkę lekarkę więc ona mi to zinterpretuje , a na kontrole wnętrza pójde po pierwszej @. o ile do tego czasu nie będzie nadmiernych krwawien bóli itp |
|
|
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
Nita6 powiem ci szczerze ze i tam myślałam ze tez po pierwszej@ zgłoszę sie do lekarza, do tego czasu będę miała wyniki wiec 2 w 1 załatwię
![]() wizytę kontrolna i interpretacje wyników
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, postanowione! nie przestanę łykać kwasu
![]() Inutil, z jaką dietą chcesz się zmierzyć? Z tego co pamiętam, jesteśmy podobnej budowy (ja: ok 158cm; +-55kg). A co do potrzeby zmian, to chętnie przefarbowałabym włosy na ładną czekoladę
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
co do zmian to ja się ścięłam na całkiem krótko
a dietę to sobie sama zrobiłam , zero słodyczy , pieczywo wasa, na obiad cchude miesko z salatką grejpfruty no i kawkę piję to chrupię suche wafle |
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie czekoladka też na głowie kusi... ale ścięłam się teraz dość mocno jak na mnie, a od jakiegoś pół roku mam rudy na głowie i mówią wszyscy żebym nie zmieniała koloru ;/ Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-19 o 16:55 |
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam juz dosyc tych podpasek i wkładek!!!!! O pieciu lat nie uzywałam podpasek a teraz przychodzi mi to robic tak długo bleeeeeeeeeee
czy wy tez tak macie czy nosice tampony??? |
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to tak różnie z tym jest. Tamponów zaczęłam używać dosyć niedawno. Podpaskom nie mówię stanowczego nie, więc nie mam problemu
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam wkładek, bo lekko plamię. Ale też okropnie się z nimi czuję, bo zawsze tamponów używałam... nie powiem co było w szpitalu jak używałam wielkich podpasek i co pół godziny chodziłam zmieniać. Ale wtedy to nie za wielkie znaczenie miało dla mnie...
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do ślubu z tego co pamiętam miałaś brąz?---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- A głowa to mnie tak dzisiaj boli, jakbym kaca miała |
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
a teraz przy tym małym plamieniu mam ochotę zaaplikować tampon i mieć spokój ale się bojeeeee
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam ochotę ale na razie jakoś niekoniecznie, poczekam chyba do pierwszej @ i wrócę do tamponów. |
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
oj bój się bój, chyba się nie powinno nic tam kłaść, chyba.Może pogoogluj, a może ktoś będzie wiedział
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam przed chwilą wątek o aborcji... Aż krew się we mnie gotuje! "zarodek - zygota to nie dziecko. można usuwać ciążę do 3 miesiąca!"
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
Ja też poczekam :/ chociaż wcale nie chce :/ Ale jak mus to mus.......
Wydaje mi sie ze moja wygoda nie jest warta ryzyka ;/ |
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... tak mi dziwnie, bo mam takie momenty, że zapominam o tym wszystkim co się stało i wydaje mi się że nadal jestem w ciąży... jak się ocknę i przypomnę wszystko to czuję się okropnie.
|
|
|
|
|
#3348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aborcja - aborcji nierówna........ |
||
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
TAMPONY NIE !!!
absolutnie nie , za duże ryzyko , nie ryzykujcie mi kilkakrotnie powtarzano że nie wolno lepiej sie pomęczyć z tą pielucha między nogami ja na zmianę albo podpaski jak krwawię albo wkładki jak tylko brązowe plamienie kiedyś się to skończy Własnie mialam u siebie kolezankę która stara się od kilku miesięcy o dziecko i pyta mnie czy sie staramy a ze o niczym nie wiedziala to mowie ze tez o tym myslimy, powiem wam ze nie bylo nawet przykro , troche tylko ze trzeba kilka miesiecy odczekac AHA , rozmawialam dzisiaj z lekarzem i nie ma znaczenia czy czyszczenie czy samoistne poronienie , okres przerwy taki sam a i wiecie co ? lekarka powiedziala mi ze zna koleznake ktora po pierwszej @ zaszla w ciaze i udalo sie, donosila bez problemow i tak sie zastanawiam czy byl kiedys przypadek ze po poronieniu ktos zaszedl po pierwszej @ w ciaze i poronil przez to ze bylo zawczesnie |
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Na temat aborcji, to nie będę nic pisać. Wolę nie czytać takich rzeczy... nic się nie zmieni a ludziom nic do rozumu czasem nie przemówi...
A wcale takie sytuacje z brzuchem nie są śmieszne.... ja tak też mam. tym bardziej, że chyba na początku mi poszło w biodra i trochę brzuch, bo się w swoje spodnie (dość ciasne wcisnąć nie mogłam...) i tydzień wcześniej kupiłam sobie spodnie ciążowe. W piątek zaniosłam do krawcowej, bo za długie były. Odebrałam we wtorek, po odebraniu wypisu ze szpitala... pewnie bym je dziś nosiła już... a tak leżą w worku od krawcowej na podłodze. nie chce mi się ich ruszać. Znowu mam chyba gorszy czas.. |
|
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mam gorszy czas :/ ledwo skonczyłam ryczec po przeczytaniu w inny temacie ze dziweczyna poroniła drugi raz podrząd :/
A teraz siedzę i jest strasznie smutno ![]() ![]() i sie boje ze tez sie nie uda![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil
ja to bym chciala zeby juz bylo za miesiac albo dwa i znowu się starać o dzidziusia najgorsze to czekanie i wspominanie ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- ah i wiecie co ? tez głupio robimy że czytamy te wszsytkie złe historie wkręcamy się na maxa a nie potrzebnie Będzie dobrze musi być z naszą grupą wsparcia uda się napewno |
|
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiahexe - słodkich snów
|
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowałam, że od jutra zacznę dietę. A tu TŻ jak wracał do domu kupił mi na poprawę humoru delicje, bo je lubię, do tego cola...
Cytat:
PS. Na pewno nie powinnam... właśnie poczytałam i poryczałam się znowu ![]() Cytat:
dobranoc
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-19 o 21:08 |
||
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil, to zjedz te delicje dzisiaj, dieta dopiero od jutra
![]() Ja nigdy nie wytrzymałam na żadnej diecie, mam za słabą wolę. Ale chcę zacząć chodzić na basen Ja na wątek oczekujących nie wchodzę. Dobrze mi tu, z Wami (paradoksalnie:P ) Ale musimy pomyśleć nad przejściem do jakiegoś bardziej optymistycznego wątku Ja chyba jestem gotowa...
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zarzadzam grupowe postanowienie nie zaglądania na wątki oczekujacych mamusiek i zakaz czytania o poronieniach i innych dziwnych przypadkach
co wy na to ? wchodzicie w to ? będziemy sobie czytać jak już minie te pare miesiecy i z wielkimi brzuchami razem bedziemy sobie pisac o wozkach , ciuszkach itp |
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

Z tego co pamiętam, jesteśmy podobnej budowy (ja: ok 158cm; +-55kg). A co do potrzeby zmian, to chętnie przefarbowałabym włosy na ładną czekoladę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)