Krzywe nogi cz. II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 15:14   #151
samanta000
Przyczajenie

Dot.: Krzywe nogi cz. II

kk2 wyslalam Ci wiadomosc prywatna
samanta000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 16:09   #152
joszua
Raczkowanie

KK2 a jakie znieczulenie mialas? lokalne czy calosciowe?
nie balas sie ze sie nie wybudzisz po operacji?
joszua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 16:27   #153
kk2
Przyczajenie

Samanta000 - dziękuję, czeka na Ciebie też wiadomość
Joszua - też wysłałam Tobie wiadomość na skrzynkę - zapomniałam dodać, żebyś przy planowaniu zabiegu, wzięła pod uwagę lato - bo zwariujesz w gipsie! ja teraz mam wrażenie, że mi nogi płoną...
Ja wzięłam znieczulenie ogólne, mimo, że miałam wybór.... jakoś chciałam obudzić się ,,po" wszystkim... Oczywiście, że się bałam, że się nie obudzę, tak samo jak, że nie będę mogła poruszyć palcami, na szczęście wszystko poszło ok. Nie myśl o tym teraz, nie czytaj, po rozmowie z lekarzem zdecydujesz
kk2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 17:07   #154
joszua
Raczkowanie

kk2 dzieki za odpowiedz
ja mialam miec wizyte u Napiontka we wrzesniu, bylam juz zdecydowana zeby pojsc na konsultacje, i w razie gdyby sie kwalifikowaly do operacji to bylam zdecydowana na ta operacje..tak bardzo pragnelam ubierac krotkie ciuchy latem.
jednak w ostatniej chwili zrezygnowalam z tej konsultacji..moj chlopak+ moja rodzina przekonali mnie ze nie potrzebuje operacji..choc wiem ze moje nogi sa okropne..i mam na bank szpotawosc, bo mi jeden lekarz stwierdzil w mailu po obejrzeniu zdjec moich nog . jednak jakos przestraszylam sie tej operacji. nie wiem jak bym to pogodzila wszystko ze studiami..no i kase bym musiala najpierw uzbierac, choc tu zagranica byloby latwiej na to zarobic.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

chcialam jeszcze dodac :

Ekler1 masz piekne nogi, krzywizny w ogole nie widac juz. majac takie nogi jak ty napewno bym je odkryla latem!! zyje sie tylko raz, pomysl o tym. jak masz teraz nie zakladac sukienki i miniowki latem to kiedy? bo jak bedziemy stare to juz nam nie wypada :P
a twoje nogi sa juz calkowicie w porzadku. to jest moje szczere zdanie

Edytowane przez joszua
Czas edycji: 2011-01-19 o 17:09
joszua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 19:51   #155
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez robigdynia Pokaż wiadomość
Hejka Reflex i Ekler troszke przesadzilem wczesniej wiem i przepraszam za pastwienie sie do bolu...ekler mialas wade"o" czy jaka?Twoje nogi wygladaja ok od przodu,nie wiem jak od tylu,na moje oko prawa lydka jest grubsza tak?ale glowa do gory nie masz sie czego wstydzicDzieki reflex za mile slowa ale niepotrzebnie,moje posty byly raczej objawem frustracji i zlosci oraz prawda do bolu o to pocieszanie sie bo w sumie to nie moja sprawa ale takie kolko adoracji pomoga ALE tylko na chwile tzn na czas waszego pisania a pozniej przychodzi szara codziennosc.Moja dziewczyna nie miala zadnego zabiegu i oczywiscie mowie jej o tym bo jak widze jakas blondyne w mini i szpilach o nogach prostych jak drut to az mnie........ona nawet jeszcze nie byla u ortopedy tylko w necie szpera i mowi ze sa jakies tam zastrzyki w kosci ktore je zmiekczaja i zaklada sie jakas prptezei ponoc to pomoze ale ja w to szczerze watpie....ona nie ma prawdzie duzej wady tzn min ale jak patrze ztylu to widze ze lydki wylaza na zewnaatrz i ideal to nie jest niestety,jest bardzo ladna blondyna szczupla wiec az zal ze nogi nie sa idealne,jej matka ja zaniedbala tzn nie byla z nia u ortopedy za mlodu i teraz zostaja trudne wybory,jestemy na pograniczu zwiazku wlasnie przez to...tak nie zartuje chodz pewnie zaraz wszystkie pojada po mnie od zimnych drani....pozdrawiam i do milego-OBY
masz racje, mam wielka ochote pojechac po tobie od drania ale sie powstrzymam bo w czesci cie rozumiem to znaczy nierozumiem tylko tego jak z tak glupiego powodu (krzywych nog) wasz zwiazek sie rozpada...? No ale jak kto uwaza... cos tam pisales ze ona mowila cos o wstrzykiwaniu czegos w kosci, moglbys wiecej cos na ten temat powiedziec bo nie slyszalam chyba o czyms takim?

ekler masz przepiekne nogi! i masz pokazywac nogi latem, bo jak nie to nie masz sie czego wstydzic/obawiac; zapewniam cie
ja to mam problem (wybaczcie ze pewnie znow zaczne kolko wzajemnej adoracji kobiet): niedlugo bal i co... i g*wno. Bede wygladac jak jakas ciota z tymi nogami bo takie sukienki ktore wypada na taki bal zalozyc maja niekorzystna jak dla mnie dlugosc. Totalna pokraka ze mnie bedzie, juz sie boje tych dziwnych spojrzen, wysmiewania...

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 20:55   #156
kk2
Przyczajenie

Joszua, ja też tak miałam, przez całe życia wpajali mi rodzice, że nie mam takich złych nóg... kiedy pojawiły się pierwsze hasła o operacji, pukali się w głowę, dlatego nikomu nie powiedziałam, jaka naprawdę była przyczyna operacji, wymyśliłam wadę i ...... oprócz 3 osób, nikt nie zna prawdy straszne to jest... ja zresztą nie potrafię kłamać, okropnie mi jest ciężko, ale silniejsze było spełnienie swojego marzenia...
Stary 2011-01-19, 22:21   #157
veronicas15
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka Reflex i Ekler troszke przesadzilem wczesniej wiem i przepraszam za pastwienie sie do bolu...ekler mialas wade"o" czy jaka?Twoje nogi wygladaja ok od przodu,nie wiem jak od tylu,na moje oko prawa lydka jest grubsza tak?ale glowa do gory nie masz sie czego wstydzicDzieki reflex za mile slowa ale niepotrzebnie,moje posty byly raczej objawem frustracji i zlosci oraz prawda do bolu o to pocieszanie sie bo w sumie to nie moja sprawa ale takie kolko adoracji pomoga ALE tylko na chwile tzn na czas waszego pisania a pozniej przychodzi szara codziennosc.Moja dziewczyna nie miala zadnego zabiegu i oczywiscie mowie jej o tym bo jak widze jakas blondyne w mini i szpilach o nogach prostych jak drut to az mnie........ona nawet jeszcze nie byla u ortopedy tylko w necie szpera i mowi ze sa jakies tam zastrzyki w kosci ktore je zmiekczaja i zaklada sie jakas prptezei ponoc to pomoze ale ja w to szczerze watpie....ona nie ma prawdzie duzej wady tzn min ale jak patrze ztylu to widze ze lydki wylaza na zewnaatrz i ideal to nie jest niestety,jest bardzo ladna blondyna szczupla wiec az zal ze nogi nie sa idealne,jej matka ja zaniedbala tzn nie byla z nia u ortopedy za mlodu i teraz zostaja trudne wybory,jestemy na pograniczu zwiazku wlasnie przez to...tak nie zartuje chodz pewnie zaraz wszystkie pojada po mnie od zimnych drani....pozdrawiam i do milego-OBY
Związek się rozpada bo dziewczyna ma krzywe nogi? Współczuję jej, że ma w tobie takie "oparcie", lepiej niech znajdzie sobie kogoś kto będzie akceptował jej wady.
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 00:03   #158
refleks
Raczkowanie

co ja robie nie tak??? dlaczego dla moich bliskich a nawet znajomych nie licza sie w ogole moje marzenia? mowie o operacji od 3 lat, a do dzis kazdy puka mi sie w glowe i mowi ze jestem popieprzona i szukam sobie problemow! Nie chce robic operacji na sile,bo wiem ze potem jestem skazana na łaske męża.Nie chce wiec wbrew jego woli isc pod nóż(piłę) Jakich Wy operowane juz uzylyscie argumentow,ze ludzie sa z Wami ,nie przeciwko Waszym marzeniom???
Ja naprawde nie znalazlam od 3 lat nikogo,kto powiedzialby : walcz o swoje pragnienie normalnych nog!

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2011-01-25 o 16:52
refleks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 22:02   #159
Abaka
Raczkowanie

hej wszystkim dawno mnie tu nie było, po pierwsze brak czasu a po drugie problemy techniczne. Właśnie zastanawiałam się czy coś się dzieje w wątku a tu niespodzianka, są dziewczyny po operacji. Byłam też ciekawa czy ty refleks już się zdecydowałaś na korektę. Rozumiem że musi być ci ciężko podjąć samej decyzję. Ja przekonałam męża co do implantów i nawet słuchał jak mu opowiadałam o was. Ale teraz po czasie jak przestałam o tym mówić to pomyślał że już mi przeszło. A ja po prostu nic nie mówiłam bo myślałam że wszystko ustalone. Chodzi o to żeby ktoś nas wspierał bo to nie są łatwe decyzje.
Jestem ciekawa co u ciebie ekler jak się czujesz po operacji? Według mnie masz ładne nogi i możesz je spokojnie pokazać. Nawet jeśli widzisz jakieś niedoskonałości to po prostu wyluzuj i pomyśl że jak będziesz starsza to powiesz że mogłaś korzystać z życia jak byłaś młoda.
Stary 2011-01-21, 22:14   #160
refleks
Raczkowanie

chyba logiczne,ze jak przez 3 lata ględzę o operacji,to jest to dla mnie wazne,a nie jakas chwilowa zachcianka! i wczoraj mowie mezowi,ze ten rok bedzie najbardziej dopasowany mozliwosciami dla mnie. On zaczyna mieknąć)
Na operacje to ja jestem zdecydowana od dawna,jak tylko dowiedzialam sie o tej mozliwosci.Byl moment wahania,ale to marzenie jest we mnie i jak mówia,,najlepszym sposobem na pozbycie sie pokusy,jest jej ulec''.Ja jeslibym tylko sprawy organizacyjne rozwiazala jutro moglabym isc do kliniki.

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2011-01-25 o 16:52
Stary 2011-01-22, 20:33   #161
refleks
Raczkowanie

tutaj link do strony o tych zastrzykach rozmiekczajacych kosci http://pl.wikipedia.org/wiki/Osteomalacja i http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/a...eomalacja.html

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2011-01-22 o 20:36
Stary 2011-01-22, 22:43   #162
Abaka
Raczkowanie

Myślę, że ktoś kogo nie dotyczy ten problem nigdy nas nie zrozumie. Są też osoby tak jak moja przyjaciółka, dla której wygląd jest sprawą drugorzędną i twierdzi że jestem głupia przejmując sie nogami. Ale nasi faceci powinni nas wspierać i dążyć z nami do realizacji naszych marzeń skoro są w zasięgu ręki. Kiedyś mój mąż spytał co on będzie z tego miał. Odpowiedziałam mu że szczęśliwą żonę. I mam nadzieję że tak będzie.
Stary 2011-01-22, 23:18   #163
refleks
Raczkowanie

mysle ,ze duzym problemem jest fakt,ze po operacji taki mąż musi stanac na wysokosci zadania i stac sie głowa rodziny,radzic sobie ze wszystkim i stac sie jedyna osoba odpowiedzialna za dom.A to chyba dla dzisiejszego faceta strasznie trudne!Sa z innej bajki niż my...
Stary 2011-01-23, 12:41   #164
refleks
Raczkowanie

echhhh,dzis uslyszalam :wybieraj, albo nogi albo rodzina!i naprawde mam ochote wybrac to pierwsze...Dlaczego tak ciezko zrozumiec moje marzenie?

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2011-01-25 o 16:53
Stary 2011-01-23, 16:05   #165
soulife
Raczkowanie

Kurde, ja rozumiem, ze mozna tego nie pochwalac, ale zeby stawiac takie ultimatum. Z pewnością już nie raz z Nim o tym rozmawialas, ale probuj ciagle i to tak na spokojnie.
Ja z moją operacją trafiłam w idealny etap mojego zycia, nie musiałam czekać, ponadto chyba każdy kto wiedział o moim problemie, wiedział jaka jestem z tego powodu nieszczesliwa. Nikt mnie nie zniechecal do operacji, zreszta nikomu by sie to nie udalo. O niczym innym tak nie marzyłam i w koncu to sie stalo
Dlatego mam nadzieje dojdziesz do porozumienia z mężem, trzymam kciuki, należy Ci sie
soulife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 20:21   #166
ekler1
Raczkowanie

refleks
powiem Ci szczerze że nie zazdroszczę takiej sytuacji jaka masz.Nie obraź sie,ale wydaje mi sie że nie chodzi mu tylko o komplikacje ale pewnie o to że będziesz unieruchomiona przez dłuższy czas,a kto wtedy będzie zarabiał pieniążki i zajmował sie dziećmi? ,skoro piszesz że mąż jest na Twoim utrzymaniu......(mój mąż pierwszy leciał do wypożyczalni po kule żebym szybciej stanęła na nogi),może też myśli że się ,,wylaszczysz,, a po co mu żona laska,lepiej niech sie innym nie podoba bo różnie może być.........Czy on nie może zrozumieć że chodzenie cale życie tylko w spodniach utrudnia Ci je bardzo( w lecie sie pewnie w nich gotujesz) i wpędza w frustracje? nie chce żebyś była szczęśliwsza?Czy nie może postawić się na Twoim miejscu i nie może zrozumieć że chcesz jak inne kobiety kupić krótką spódniczkę i dzięki temu poczuć się kobieco, sexy i swobodnie?(oczywiście w spodniach też można,ale jednak co spódniczka to spódniczka).
Ze mną jest tak, że jestem osoba dość wygadaną i nigdy nie mam problemów ze znalezieniem argumentów na poparcie tego czego chcę.Jak powiedziałam przyjaciółce że chcę sobie strzelić implanty to najpierw popatrzyła na mnie jakbym spadła z księżyca,ale potem siła moich argumentów ją chyba powaliła.......Ludziom trudno zrozumieć czyjeś pragnienia ,skoro sami nie mają ze sobą większych problemów......
Powiem tak, gdyby teraz moja mama przyszła i powiedziała:,,córko chce sobie strzelić lifting,źle wyglądam, źle się z tym czuję widząc swoją starą, pomarszczoną twarz w lustrze,chcę coś ze sobą zrobić,, to pewnie w pierwszym momencie nie byłabym za, bo bałabym się narkozy,komplikacji itd.Ale ja za nią tego życia nie przeżyje,dlaczego jeżeli jest możliwość poprawienia czegoś z czym jest nam trudno żyć nie zrobić tego??Owszem to wiąże się z ryzykiem,bo potem jak coś będzie nie tak to będą wymówki,,sama tego chciałaś to masz,,Dlatego ważne jest by wybrać sprawdzonego specjalistę choć nigdy w medycynie nie ma żadnych gwarancji na nic.No ale, albo dajemy sobie spokój i skupiamy się na innych aspektach swojego życia,albo będziemy ciągle o tym myśleć i to nam nie będzie dawało spokoju,,a może gdybym się zdecydowała to byłoby wszystko ok i spełniłabym swoje marzenie,,......?Mój kompleks krzywych łydek miał też wpływ na pracę......tak ,tak bo w pewnych zawodach niestety czasem trzeba ubrać spódniczkę,a ja jako osoba nie wysoka ,w spódnicy za kolana wyglądam fatalnie.Spódniczka przed +obcas fajnie wydłuża sylwetkę.
Reasumując......jeżeli myśli się o operacji latami ,to nic więcej się nie wymyśli niestety( no chyba że wynajdą inne,lepsze metody korekcji wady) i albo trzeba sobie dać spokój albo działać,bo inaczej człowiek żyje tylko marzeniami i się męczy.

Abaka

od zabiegu minęło juz 7 miesięcy wiec czuję sie dobrze poza tym chciałam napisać że na zdjęciu stoję więc asymetrię widać bardziej ,jak chodzę to wiadomo mniej ,bo nogi są w ruchu.A jak u Ciebie ?z tego co piszesz dalej się zastanawiasz nad zabiegiem......

Edytowane przez ekler1
Czas edycji: 2011-01-23 o 20:32
ekler1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 23:06   #167
Agaciok xD
Wtajemniczenie

refleks ja chyba niedlugo wybieram sie do ortopedy. Pamietasz w poprzedniej czesci watku byla mowa o stabilizatorach czy jakos tak ze mozna zalatwic je za darmo tylko trzeba cos tam wpisac (?) Moglabys przypomniec jak to wszystko sie zalatwialo? Bo zapewne musialabym przesiedziec przed kompem na tamtym watku ze 3godziny zeby odnalezc te informacje ratujace mi zycie

Dziewczyny! Jesli macie jeszcze jakies watpliwosci co do operacji, to porzuccie je! I to natychmiast! Ja doskonale was rozumiem, wiem jak musicie sie czuc z takimi nogami bo sama takie mam. I wiem ze naprawde nie jest latwo. Ze chcialoby sie ubrac spodnice przed kolana to nie mozna bo wyglada sie jak pajak. Ze chcialoby sie nie widziec tych gardzacych wzrokow na ulicy kiedy pokazujemy nogi. Wiem jak bardzo wszystkie chcialybysmy miec piekne, szczuple, dlugie i oczywiscie przede wszystkim proste i zgrabne nogi! I skoro nadaza sie ku temu okazja dlaczego mialybysmy rezygnowac?! Ja gdybym miala pieniadze na pewno zdecydowalabym sie na implanty. Ale ze pieniedzy nie mam i mam dopiero 15lat to takiego zabiegu niestety nikt mi nie wykona, bo przeciez nie za darmo. Rodzice w cos takiego nie zainwestuja. Bo i tak juz duzo inwestuja w pozostale moje kompleksy, a uwierzcie-mam ich duzo. Jednak wiem ze jesli te durne i monotonne cwiczenia/wkladki/stabilizatory mi nie pomoga to w przyszlosci owa operacje zrobie sobie na pewno! Ja tez chce poczuc sie jak sexowna kobieta, z fajnymi nogami. Zeby faceci patrzyli na mnie z podziwem, zebm czula sie adorowana, podziwiana... Zeby kobiety mi zazdroscily Macie pieniadze, pedzcie na operacje! To wasze zycie, wasze nogi-nikt nie moze wam tego zabronic! Nie przejmujcie sie opiniami innych, kazdy ma w koncu prawo je wydawac ale to wasze zdanie jest najwazniejsze i tylko ono sie liczy! Nie warto z tym zwlekac. Im pozniej tym gorzej bo stare babki i tak mini nie nosza, wiec warto wykorzystac ten cenny czas mlodosci ktory pozostal
ale sie rozpisalam

Stary 2011-01-24, 03:05   #168
robigdynia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
refleks ja chyba niedlugo wybieram sie do ortopedy. Pamietasz w poprzedniej czesci watku byla mowa o stabilizatorach czy jakos tak ze mozna zalatwic je za darmo tylko trzeba cos tam wpisac (?) Moglabys przypomniec jak to wszystko sie zalatwialo? Bo zapewne musialabym przesiedziec przed kompem na tamtym watku ze 3godziny zeby odnalezc te informacje ratujace mi zycie

Dziewczyny! Jesli macie jeszcze jakies watpliwosci co do operacji, to porzuccie je! I to natychmiast! Ja doskonale was rozumiem, wiem jak musicie sie czuc z takimi nogami bo sama takie mam. I wiem ze naprawde nie jest latwo. Ze chcialoby sie ubrac spodnice przed kolana to nie mozna bo wyglada sie jak pajak. Ze chcialoby sie nie widziec tych gardzacych wzrokow na ulicy kiedy pokazujemy nogi. Wiem jak bardzo wszystkie chcialybysmy miec piekne, szczuple, dlugie i oczywiscie przede wszystkim proste i zgrabne nogi! I skoro nadaza sie ku temu okazja dlaczego mialybysmy rezygnowac?! Ja gdybym miala pieniadze na pewno zdecydowalabym sie na implanty. Ale ze pieniedzy nie mam i mam dopiero 15lat to takiego zabiegu niestety nikt mi nie wykona, bo przeciez nie za darmo. Rodzice w cos takiego nie zainwestuja. Bo i tak juz duzo inwestuja w pozostale moje kompleksy, a uwierzcie-mam ich duzo. Jednak wiem ze jesli te durne i monotonne cwiczenia/wkladki/stabilizatory mi nie pomoga to w przyszlosci owa operacje zrobie sobie na pewno! Ja tez chce poczuc sie jak sexowna kobieta, z fajnymi nogami. Zeby faceci patrzyli na mnie z podziwem, zebm czula sie adorowana, podziwiana... Zeby kobiety mi zazdroscily Macie pieniadze, pedzcie na operacje! To wasze zycie, wasze nogi-nikt nie moze wam tego zabronic! Nie przejmujcie sie opiniami innych, kazdy ma w koncu prawo je wydawac ale to wasze zdanie jest najwazniejsze i tylko ono sie liczy! Nie warto z tym zwlekac. Im pozniej tym gorzej bo stare babki i tak mini nie nosza, wiec warto wykorzystac ten cenny czas mlodosci ktory pozostal
ale sie rozpisalam
madry i konkretny tekst az do bolu ps skoro masz 15 lat to cwicz itd itd rob to co lekarz powie i po 6 miesiacach sama zobacz na efekty i nie ci lekarz powie wprost czy ta wade sie zniweluje do zera czy nie abys wiedziala.z tego co wiem to do 18 lat mozna cwiczeniami wiele zrobic gdyz kosci jeszcze rosna i nie sa tak twarde.

---------- Dopisano o 02:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kk2 Pokaż wiadomość
Refleks nie jesteś niedorajdą, ciężka jest mobilizacja, mając świadomość, że przez tak długi okres czasu człowiek jest ,,wyjęty" z życia. Mnie o tyle było łatwiej, że połączyłam operację z urlopem macierzyńskim, w pracy nie czułam presji, bo na czas mojej absencji zatrudnili dziewczynę a mąż zaakceptował moją wcześniejszą fobię i dzisiejszą sytuację
Samanta000 nie wiedziałam, że miałaś operację u Napiontka (może dlatego, że dopiero teraz mam czas, żeby dokładnie czytać ten wątek), ogólnie zadowolona jesteś z efektu? Ja mimo wszystko boję się rozczarowania.... jakoś nigdy nie wierzyłam, że jest coś takiego jak ,,prostowanie nóg” dla mnie od wielu lat był to wyrok dożywotni i z takim przeświadczeniem żyłam do momentu kiedy trafiłam na ten wątek Proszę napisz mi po jakim czasie stanęłaś na nogi i kiedy zaczęłaś chodzić... (miałaś kule). Ja póki co żyję etapami, najpierw do operacji teraz do zdjęcia ciężkiego gipsu i założenia plastikowego...
Robigdynia dziękuję ... za operację zapłaciłam 15 tys. (12 tys. - 14 dni przed operacją a pozostałe 3 tys. po zabiegu), termin, chyba jest bardziej kwestią ustalenia, ja na pierwszej wizycie u Napiontka byłam w czerwcu (wizyta płatna 250,00), termin miałam na wrzesień, ale poprosiłam o styczeń, ze względów organizacyjnych. Co do nóg, ruszać nimi nie mogę gips jest w formie łódki (czyli zrobiona forma gipsowa stóp i nóg) i obandażowane bandażami, z tym że kostki są w całości w gipsie, żeby nie można było ruszać stopami, palce widać i nimi mogę ruszać . Natomiast moim największym rozczarowaniem jest ciężar! Moje nogi ważą chyba ze 100 kg nie jestem wstanie unieść nogi do góry, żeby się przesunąć na łóżku, na zmianę ciągnę najpierw jedną nogę a potem drugą... Opcja wózek mało przydatna... bo nawet jeśli wciągnę górną część ciała, to nogi musi mi ktoś ,,podać” może dlatego tak czekam na lżejszy gips (po 2 tyg. od operacji zmiana opatrunków i wymiana gipsu). Co do łydek, to naturalnie zanikają mięśnia... po 3 m-cach leżenia. Moja wada to ,,O” nigdy nie łączyłam nóg w kolanie... nie wiem na ile operacja zniweluje łydki, to co usłyszałam po operacji, że będę łączyła kolana, w kostkach będzie odstęp 1 cm... (będę miała odwrócone V ) wiesz Robigdynia, dla mnie łydki to późniejszy etap, zawsze marzyłam, żeby moje kolana kiedyś się spotkały teraz to nastąpi a łydki...czas pokaże, może wtedy ćwiczenia będą miały większy sens... a może implanty, opcji jest wiele
troszke mnie zmartwilas z tymi lydkami i wada "o" bo myslalem ze operacja zestawia tak wszystko od nowa w kolanie ze lydki beda proste..co to jest za wada:na poczatku nie mogla laczyc w kolanie prawie i lydki byly na zewnatrz,po 3-4 mies cwiczen moze juz normalnie laczyc w kolanach i sa 3 dziury czyli tak jak byc powinno ale niestety lydki min czyli z 1.5-3 cm wystaja na zewnatrz jak sie patrzy od tylu....wypowiedzcie sie

---------- Dopisano o 03:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:57 ----------

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
tutaj link do strony o tych zastrzykach rozmiekczajacych kosci http://pl.wikipedia.org/wiki/Osteomalacja i http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/a...eomalacja.html
no madra dziewczynka widze ze wyszukalas to o czym tak dookola pisalem,tylko widze ze tam pisza jakies dziwne sprawy tzn Leczenie [edytuj]
W przypadku zespołu złego wchłaniania mogą być wymagane zastrzyki domięśniowe i doustne przyjmowanie witaminy D3[2], ewentualnie podawanie fosforanu,
osteotomię kości stosuje się rzadko przy znacznych krzywicach.Kompletnie nie kumam tego tekstu a szczegolnie 2 linijki,z tego co wiem to osteonomia to operacja..wiec po co zastrzyki?Jesli sie myle to popraw mnie prosze i moze wyjasnij o co chodzi z tymi zastrzykami>?Radzlas sie juz kogos?Jaka masz wade?ps u mnie jest odwrotnie to ona sie boi i mowi "a co bedzie jak NIE WSTANE???porzucisz mnie i znajdzies sobie inna a ja zostane na wozku lub w lozku...."dlamnie to jest podejscie mega lipne....tlumacze jej ze ona musi sama tego chciec.ze to jest dla niej tak naprawde a nie dla mnie.... sorki ale jesli maz tak Cie "wspiera"to ja bym go olal i robil swoje lub zostawil(gdybym byl kobieta na Twoim miejscu)dzis bedzie bez buzki
robigdynia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 08:46   #169
blackberryDay
Przyczajenie

Hej dziewczyny macie może sposoby na krzywe nogi latem? Chciałabym nosić latem krótkie spodenki,a nie ciągle długie spodnie.Nie wyglądam dobrze w krótkich spodenkach i laczkach,ale może gdybym założyłam adidasy i jakieś skarpetki fajne,ale znowu przy 30stopniowym upale ciężko będzie wytrzymać w adidasach.A wy co zrobiłyście z tym fantem?? pozdrawiam
blackberryDay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 09:06   #170
samanta000
Przyczajenie

Rezultat osteotomii nie zawsze zalezy tylko od ukladu kostnego ale tez od samego ksztaltu kosci. Moze byc tak ze po operacji kolana i kostki beda sie laczyly a miedzy lydkami nadal bedzie przerwa i beda wychodzic na boki. Dzieje sie tak jesli kosc piszczelowa ma ksztalt łuku i aby byla prosta trzebaby bylo ja cala pociac na kawaleczki i "ułożyc" od nowa ale tego nikt nmie robi podczas operacji gdyz jest to za bardzo skomplikowane i raczej trudne do zrealizowania
samanta000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 17:42   #171
kk2
Przyczajenie

Dokładnie, mnie Napiontek powiedział, że kości piszczelowej nie da się zmienić... operacja dotyczy części podkolanowej. Ja dzisiaj byłam na wymianie gipsu i widziałam moje nogi to jest coś bez nazwy, normalnie mi wyprostował nogi w szoku jestem.... co prawda, bidnie wyglądają, bo etap zanikania mięśni postępuje, ale i tak jestem bardzo zadowolona
Stary 2011-01-24, 20:35   #172
refleks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soulife Pokaż wiadomość
Kurde, ja rozumiem, ze mozna tego nie pochwalac, ale zeby stawiac takie ultimatum. Z pewnością już nie raz z Nim o tym rozmawialas, ale probuj ciagle i to tak na spokojnie.
Dlatego mam nadzieje dojdziesz do porozumienia z mężem, trzymam kciuki, należy Ci sie
Na spokojnie to ja juz nie potrafie kazda rozmowa konczy sie awantura
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

[QUOTE=ekler1;24568009]refleks
powiem Ci szczerze że nie zazdroszczę takiej sytuacji jaka masz.Nie obraź sie,ale wydaje mi sie że nie chodzi mu tylko o komplikacje ale pewnie o to że będziesz unieruchomiona przez dłuższy czas,a kto wtedy będzie zarabiał pieniążki i zajmował sie dziećmi? ,skoro piszesz że mąż jest na Twoim utrzymaniu......(mój mąż pierwszy leciał do wypożyczalni po kule żebym szybciej stanęła na nogi),może też myśli że się ,,wylaszczysz,, a po co mu żona laska,lepiej niech sie innym nie podoba bo różnie może być.........Czy on nie może zrozumieć że chodzenie cale życie tylko w spodniach utrudnia Ci je bardzo( w lecie sie pewnie w nich gotujesz) i wpędza w frustracje? nie chce żebyś była szczęśliwsza?Czy nie może postawić się na Twoim miejscu i nie może zrozumieć że chcesz jak inne kobiety kupić krótką spódniczkę i dzięki temu poczuć się kobieco, sexy i swobodnie?(oczywiście w spodniach też można,ale jednak co spódniczka to spódniczka).
Ze mną jest tak, że jestem osoba dość wygadaną i nigdy nie mam problemów ze znalezieniem argumentów na poparcie tego czego chcę.Jak powiedziałam przyjaciółce że chcę sobie strzelić implanty to najpierw popatrzyła na mnie jakbym spadła z księżyca,ale potem siła moich argumentów ją chyba powaliła.......Ludziom trudno zrozumieć czyjeś pragnienia ,skoro sami nie mają ze sobą większych problemów......
Powiem tak, gdyby teraz moja mama przyszła i powiedziała:,,córko chce sobie strzelić lifting,źle wyglądam, źle się z tym czuję widząc swoją starą, pomarszczoną twarz w lustrze,chcę coś ze sobą zrobić,, to pewnie w pierwszym momencie nie byłabym za, bo bałabym się narkozy,komplikacji itd.Ale ja za nią tego życia nie przeżyje,dlaczego jeżeli jest możliwość poprawienia czegoś z czym jest nam trudno żyć nie zrobić tego??Owszem to wiąże się z ryzykiem,bo potem jak coś będzie nie tak to będą wymówki,,sama tego chciałaś to masz,,Dlatego ważne jest by wybrać sprawdzonego specjalistę choć nigdy w medycynie nie ma żadnych gwarancji na nic.No ale, albo dajemy sobie spokój i skupiamy się na innych aspektach swojego życia,albo będziemy ciągle o tym myśleć i to nam nie będzie dawało spokoju,,a może gdybym się zdecydowała to byłoby wszystko ok i spełniłabym swoje marzenie,,......?Mój kompleks krzywych łydek miał też wpływ na pracę......tak ,tak bo w pewnych zawodach niestety czasem trzeba ubrać spódniczkę,a ja jako osoba nie wysoka ,w spódnicy za kolana wyglądam fatalnie.Spódniczka przed +obcas fajnie wydłuża sylwetkę.
Reasumując......jeżeli myśli się o operacji latami ,to nic więcej się nie wymyśli niestety( no chyba że wynajdą inne,lepsze metody korekcji wady) i albo trzeba sobie dać spokój albo działać,bo inaczej człowiek żyje tylko marzeniami i się męczy.

Cytat:
Napisane przez robigdynia;24574055
widze ze wyszukalas to o czym tak dookola pisalem,tylko widze ze tam pisza jakies dziwne sprawy tzn Leczenie [edytuj
W przypadku zespołu złego wchłaniania mogą być wymagane zastrzyki domięśniowe i doustne przyjmowanie witaminy D3[2], ewentualnie podawanie fosforanu,
osteotomię kości stosuje się rzadko przy znacznych krzywicach.Kompletnie nie kumam tego tekstu a szczegolnie 2 linijki,z tego co wiem to osteonomia to operacja..wiec po co zastrzyki?Jesli sie myle to popraw mnie prosze i moze wyjasnij o co chodzi z tymi zastrzykami>?Radzlas sie juz kogos?Jaka masz wade?ps u mnie jest odwrotnie to ona sie boi i mowi "a co bedzie jak NIE WSTANE???porzucisz mnie i znajdzies sobie inna a ja zostane na wozku lub w lozku...."dlamnie to jest podejscie mega lipne....tlumacze jej ze ona musi sama tego chciec.ze to jest dla niej tak naprawde a nie dla mnie.... sorki ale jesli maz tak Cie "wspiera"to ja bym go olal i robil swoje lub zostawil(gdybym byl kobieta na Twoim miejscu)dzis bedzie bez buzki
osteotomia to operacja,osteomalacja to zmiekczanie zastrzykami. Ja sie tym nie interesuje zbytnio,bo moja wada jest gigantyczna i tylko operacja mi pomoze.Wada szpotawosc kolan,wielkie(). Dziewczyny nie zmuszaj,sama musi przemyslec na spokojnie,pogadac z tymi ,ktore juz mialy ta operacje.Zapewniam Cie ,ze wszystkie przezyly a ja nie słyszalam,zeby spod ręki Napiontka ktos nie mogl wstac!

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2011-01-25 o 16:59
Stary 2011-01-24, 20:44   #173
refleks
Raczkowanie

zdjecie sie przeterminowało :P

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2011-01-25 o 01:04
Stary 2011-01-24, 22:22   #174
robigdynia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez blackberryDay Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny macie może sposoby na krzywe nogi latem? Chciałabym nosić latem krótkie spodenki,a nie ciągle długie spodnie.Nie wyglądam dobrze w krótkich spodenkach i laczkach,ale może gdybym założyłam adidasy i jakieś skarpetki fajne,ale znowu przy 30stopniowym upale ciężko będzie wytrzymać w adidasach.A wy co zrobiłyście z tym fantem?? pozdrawiam
hejka nie ma zadnej madrej rady na krzywe nogi w lecie,czy to na imprezie czy w lecie nie mozna nosic mini lub spodenek nie narazajac sie na gardzace spojrzenia posiadczek ladnych nog,jedyne co ci moge doradzic to spodnie do kolan blus obcasy ale i tak widac krzywizne jak ktos sie zna
robigdynia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 22:41   #175
ekler1
Raczkowanie

refleks
jak sie w Tobie zakochał i jestes jego żoną to z pewnością go kręcisz czy z takimi nogami czy z prostszymi.W Twojej sytuacji ze wzg.na córkę to pewnie wakacje byłyby najlepsze na zabieg,córka na 2 miechy do Polski (chyba ty też, bo jak podróżować w takim stanie)a ty sie kurujesz.Mąż by chyba stanął na wysokości zadania przez ten miesiąc nie?no ale z drugiej strony w lecie się parzyć pod tym gipsem......ciężka sprawa........
ekler1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 10:35   #176
refleks
Raczkowanie

Agaciok,to str 162 forum,skopiowalam ''to jest darmowe dla tych ,ktorzy maja ubezpieczenie zdrowotne w Polsce wiec niestety nie wszystkim sie nalezy. na str . http://www.orliman-polska.pl/sites/kolano.htm znajdzcie
STABILIZATOR JEDNOSZYNOWY SZPOTAWO/KOŚLAWEGO STAWU KOLANOWEGO. koszt to 800 zl za jeden aparat.ale...jak pojdziemy do swojego ortopedy i poprosimy o

''Wniosek na zapotrzebowanie ortopedyczne ''a w nim wpisany APARAT JEDNOSZYNOWY STABILIZUJACY STAW KOLANOWY 9130.17 z dopiskiem DYSFUNKCJA STALA to raz na 3 lata NFZ oplaca takie aparaty ,wiec nie zaplacimy za niego nic)) mozna sie starac od razu na obydwa kolana))Aparat jest dla doroslych i dla mlodziezy. w jakim sklepie szukac kolo siebie sprawdzcie na str http://www.orliman-polska.pl/sites/odbiorcy.htm
Mnie sie wydaje,ze stabilizator ma wplyw na kosci ponizej i powyzej kolana(staw kolanowy to nie samo miejsce kolana przeciez!) w rozwinieciu jest napisane ze dziala na czesc piszczelowa kosci... ''
Stary 2011-01-25, 14:21   #177
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
hejka nie ma zadnej madrej rady na krzywe nogi w lecie,czy to na imprezie czy w lecie nie mozna nosic mini lub spodenek nie narazajac sie na gardzace spojrzenia posiadczek ladnych nog,jedyne co ci moge doradzic to spodnie do kolan blus obcasy ale i tak widac krzywizne jak ktos sie zna
ja czesto nosze mini/spodenki i moje nogi byly wielokrotnie chwalone, dodam ze przez mezczyzn i to takich ktorzy lataja za takimi sexownymi zgrabniutkimi pindowatymi dziewczynami. Same dziewczyny nic nie mowily, nie patrzyly sie jakos dziwnie. Trzeba umiec te nogi ladnie pokazac, podkreslic to co w nich najlepsze a ukryc to co najgorsze
Cytat:
Agaciok,to str 162 forum,skopiowalam ''to jest darmowe dla tych ,ktorzy maja ubezpieczenie zdrowotne w Polsce wiec niestety nie wszystkim sie nalezy. na str . http://www.orliman-polska.pl/sites/kolano.htm znajdzcie
STABILIZATOR JEDNOSZYNOWY SZPOTAWO/KOŚLAWEGO STAWU KOLANOWEGO. koszt to 800 zl za jeden aparat.ale...jak pojdziemy do swojego ortopedy i poprosimy o

''Wniosek na zapotrzebowanie ortopedyczne ''a w nim wpisany APARAT JEDNOSZYNOWY STABILIZUJACY STAW KOLANOWY 9130.17 z dopiskiem DYSFUNKCJA STALA to raz na 3 lata NFZ oplaca takie aparaty ,wiec nie zaplacimy za niego nic)) mozna sie starac od razu na obydwa kolana))Aparat jest dla doroslych i dla mlodziezy. w jakim sklepie szukac kolo siebie sprawdzcie na str http://www.orliman-polska.pl/sites/odbiorcy.htm
Mnie sie wydaje,ze stabilizator ma wplyw na kosci ponizej i powyzej kolana(staw kolanowy to nie samo miejsce kolana przeciez!) w rozwinieciu jest napisane ze dziala na czesc piszczelowa kosci... ''
dziekuje, ratujesz mi zycie!
Cytat:
madry i konkretny tekst az do bolu ps skoro masz 15 lat to cwicz itd itd rob to co lekarz powie i po 6 miesiacach sama zobacz na efekty i nie ci lekarz powie wprost czy ta wade sie zniweluje do zera czy nie abys wiedziala.z tego co wiem to do 18 lat mozna cwiczeniami wiele zrobic gdyz kosci jeszcze rosna i nie sa tak twarde.
bylam juz kiedys u ortopedy a on mowil ze nic sie nie da zrobic w moim wieku. Zalezy to jednak od podejscia lekarza. Bo ten mnie po prostu olal, zabral kase za to co sama juz wiedzialam. Na forum bylo pare razy powtarzane ze tylko do 10 roku zycia mozna cos zrobic, jednak niektorzy lekarze twierdza ze mozna nawet i po 20. I do tego co tak sadzi zamierzam sie wybrac wszystko zalezy od podejscia, nastawienia, staran i przede wszystkim wiary w to ze sie uda (ja wierze ze tak)

Stary 2011-01-29, 22:48   #178
Abaka
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Krzywe nogi cz. II

Refleks, bardzo Ci współczuję, że ktoś tak bardzo Ci bliski Twój mąż tak stawia sprawę. Ja mam to szczęście, że mój zgodził się na zabieg wszczepienia implantów, choć wiele razy powtarzał , że przecież mam ładne nogi więc po co operacja. Nie wiem jak zareagowałby na pomysł osteotomii, pewnie byłby przeciwny. Myślę, że powinnaś walczyć o swoje, bo to Twoje życie a nie Twojego męża i powinnaś przeżyć je tak jak chcesz. Ja swojego przekonałam pokazując to forum i zdjęcia ekler i moje-przed i po. Moje oczywiście po włożeniu poduszeczek i wiecie co nie poznał i powiedział, że efekt jest świetny. Więc łatwiej mi było go przekonać do implantów.
Ekler ja jestem zdecydowana na implanty, tylko muszę czekać na urlop. Mam nadzieję, że będę go miała latem. Tylko zastanawiam się czy dwa tygodnie wystarczą, żeby móc wrócić do pracy. Praca jest siedząca ale nie wiem czy to dobrze czy źle. Myślę, że niedługo wybiorę się na konsultację. Odnośnie tego co pisałaś na temat wpływu naszych nóg na wybór pracy, ja wiele razy rezygnowałam z wyjazdów, spotkań i innych sytuacji ze względu na krzywe nogi. Ktoś powie, że to idiotyczne, ale niestety prawdziwe.

Edytowane przez Abaka
Czas edycji: 2011-01-29 o 22:50
Abaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-30, 10:41   #179
refleks
Raczkowanie

jak ktos jest wielkim egoista ,to mysli tylko o sobie Ja tez zaczęłam byc egoistka i robię ,co chcę...
Stary 2011-01-31, 17:14   #180
Vika 92
Raczkowanie

Dot.: Krzywee nogi cz. II witam dlaczego nie widze wszystkich fotek?

Hej, wracam Pamiętacie mnie jeszcze?
Wlaściwie, to nie bardzo wiem co napisać Fajnie, że reaktywowalyście wątek

Amillka, wydawalo mi się, że Ty sobie wyprostowalaś już nogi?

Cytat:
zadna tu osoba nie stwierdzila ze moje nogi sa w miare ok.
Ja stwierdzilam, Refleksie! Są lepsze od moich!
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości