|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
2. Dlaczego jak za PRL-u? Moja rodzina właśnie tak żyje, no od kilku lat nie mają koni i krów, ale gęsi, kaczki, kury są. I ziemniaki zbierają. Dla mnie to bardzo miłe i normalne wspomnienie wsi, i mój obraz w głowie, gdy ktoś o wsi powie Aczkolwiek nikomu nie wmawiałabym posiadania kur
|
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
Dziwi mnie np to jak moja kolezanka powiedziała że chce urodzić dziecko i zostać z nim w domu. Nagle podniosła się dyskusja że jak to ...ZOSTAĆ W DOMU?...a praca? Chcesz do końca życia być kurą domową?Robić obiadki i zmieniać pieluchy i tylko tym żyć?
Nikt nie zrozumiał że ONA SIE W TYM SPEŁNIA i o dziwo to jej daje satysfakcje.A tu głosy ze jest conajmniej "dziwna". |
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
a kto powiedział że jestem?;p
najczęściej pytają po co ci szisza. po co to palisz, co ci to daje. dżizaz. nie rozumiesz to nie zadręczaj bo na takie pytania nie ma odpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie rozumiem tego jak można pozwalać małym dzieciom traktować tak zwierzęta?widomo,że zwierzę to też boli,ale pozatym przecież też trzeba dbać o bezpieczeństwo takiego dziecka-zdenerwowany pies czy kot może ugryźc i podrapać,ale rodzice wolą pozwalać żeby dziecko rzucało ,kopało ,drażniło,ciągnęło za ogon i inne cuda ,a potem wielce zbulwersowani,że pies pogryzł .od małego trzeba uczyć szacunku dla istot żywych i ostrożności.A jak się by chciało zwrócić uwagę to jest obraza majestatu.
Nie rozumiem też jednej rzeczy-niektórzy mówią ,że są tolerancyjni.Tylko bardzo często nie tolerują tego,że ktoś może być nietolerancyjny i nie tak wyzwolony jak oni,taki paradoks częsty na wizażu. Dziwi mnie też jak ktoś może uważać że jest lepszy z racji samej płci.U kobiet z tego co zauwazyłam to się dużo rzadziej zdarza,natomiast pewna część mężczyzn uważa się za lepszych z samego faktu ,że są mężczyznami,co jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe.Ma się za jedynych panów i władców a kobiety to najlepiej do garów, pozbawić prawa głosowania i zaprzęgnąć do pługa bo przecież to istoty służebne w zględem mężczyzn o IQ na minusie.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2011-02-22 o 22:52 |
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym namawianiem na picie na imprezach, zwłaszcza rodzinnych, to faktycznie jest mega niefajne. Jeszcze argument, że jest się autem przekonuje, ale nie da się praktycznie powiedzieć, że nie, bo nie, bo nie mam ochoty. Jak to jest, że jak ktoś nie pali, to się go nie namawia, ale jak nie pije to od razu albo podejrzenie, że szpiegować poszedł, albo obraza, że jak to "ZE MNĄ SIĘ NIE NAPIJESZ?!?"
![]() W kwestii czepiania się, o której wstaję, też mnie czasami nosi. Pracuję w nocy - piszę, uczę się, przygotowuję na zajęcia - czasem do 3 albo i nawet 4 nad ranem - tak mi po prostu lepiej, w nocy mam "wyż intelektualny", mniej rzeczy mnie rozprasza. A potem ktoś do mnie dzwoni o wpół do 9, ja zaspana odbieram i się zaczyna: "a co obudziłam/łem? to o której ty wstajesz?" Ja o północy do nikogo nie wydzwaniam, mimo że dla mnie to normalna pora, więc też można by się wstrzymać i zadzwonić o 10 czy 11, skoro sprawa nie jest pilna... A co do zwierząt to się zgadzam. Mój poprzedni pies nie dawał się głaskać obcym osobom, najpierw się uchylał, a potem kłapał zębami. I ciężko było dzieciom i niektórym dorosłym przetłumaczyć, że nie lubi. Za to teraz mam szczeniaka collie i jest w drugą stronę - kocha wszystkich, a dzieci to już w szczególności - zalizałaby na śmierć. Wiadomo, na smyczy jak jest, to nie pozwalam, jak biega luzem, to łapię, albo odwołuję, żeby nie zaczepiała, ale ostatnio zobaczyła dwóch chłopaczków jakieś 8 czy 9 lat, grających w piłkę i chciała się z nimi pobawić (no szczeniak, wszystko traktuje jako potencjalną zabawę), podbiegła do nich, oni z piskiem zostawili piłkę (ale z takim piskiem, że to było widać, że się nie boją, tylko się cieszą, że im szczeniak zabrał) a mamuśka narobiła wrzasku, że ich pogryzie... Większość ludzi na szczęście wie, że to rasa zupełnie niegroźna, do tego szczeniak i suczka to już w ogóle połączenie miód malina, choć oczywiście nie pozwalam jej biec do każdego, kto się nawinie, bo część osób sobie tego nie życzy, a dzieci mogą się bać, nawet collie. Ale z tą piłą to niestety było od niej silniejsze, bo w domu też się tak bawi. A wiadomo, młoda jest, to jej się tryb "słuchania" wyłącza jak tryb "brykania" jest na full. Ale chłopakami się w ogóle nie interesowała, tylko ich piłką, a mamusia taki raban podniosła co najmniej, jakby się na dzieci rzuciła.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2011-02-23 o 02:07 |
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstaję więc (jeśli mogę) nawet o 12-13. WSZYSCY o tym wiedzą mimo tego o 9 telefon - "A TY JESZCZE ŚPISZ??NATYCHMIAST WSTAWAJ" No doprowadza mnie to do szału. Chyba też zacznę dzwonić o 1-2 w nocy do ludzi i pytać "A TY JUŻ ŚPISZ?NO WIESZ CO?" Jeśli ktoś ma ważną sprawę to oczywiście nic nie mówię, ale czasami dzwonią z bzdurami albo po prostu by spytać czy nadal śpię A co do piesków mój właśnie nie daje się głaskać obcym (tylko jedna moja przyjaciółka ma ten przywilej ) nic nie zrobi, tak jak napisałaś - najpierw się usuwa, a jak nie pomaga to kłąpie zębami, ale w powietrzu albo blisko ręki. Jeszcze nikogo nigdy nie ugryzł, ale wiadomo, że psom się na 100% nie wierzy. Ludzie nie rozumieją i lecą z łapami, niektórzy nie mają pojęcia o tym jak postępuje się z psami, gwałtownie przybliżają łapy w okolice głowy, pies czuje się zagrożony i reaguje jak reaguje.
|
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee nie. Czasami naprawdę coś ważnego się może stać a wtedy będę odcięta od świata.
|
|
#880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Panikuję nawet gdy tel mi się rozładuje.A na marginesie dodam że szlak mnie jasny trafia jak ktoś mówi WYŁANCZAĆ a nie WYŁĄCZAĆ. Albo nie PRZYSZEDŁEM a PRZYSZŁEM No ale też nie lubie jak ktoś notorycznie kogoś poprawia w kwesti słownictwa. Rozumiem raz czy dwa kogoś poprawić ale żeby tak non stop? Mam taką koleżankę która tak robi i poprostu tego nieznoszę . |
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wyłączam telefonu na czas snu, bo to nie ja jestem nie w porządku tylu nawiedzeńcy. Już nie raz miałam sytuację z naprawdę pilnym i ważnym telefonem, poza tym mam budzik w telefonie.
|
|
|
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też to denerwuje, nie wiem co ludziom przeszkadza kto do jakiej pory śpi
![]() Większość została wymieniona, od siebie mogę dodać sytuację w autobusach/tramwajach. Nie rozumiem dlaczego starsze panie nie mogą poprosić lub spytać o ustąpienie miejsca zamiast stania nad kimś, jęczenia, parskania lub komentarzy o niewychowaniu.
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze na noc wyciszam telefon bo nie raz zdarzyło mi się w środku nocy dostać smsa
|
|
|
|
#884 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A mówiąc prościej - bo kultury wymagają tylko od innych, nie od siebie. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-02-23 o 15:18 |
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy z przyjaciółkami zasadę "SMS przez całą dobę" także nie denerwuje się jak coś mi pika o 5-6-7 rano, odczytuję jak wstanę.
Ale telefony doprowadzają do szału, bo skoro nie odbieram to znaczy, że śpię, ale gdzie tam, niektórzy naparzają do skutku Wiecie co mnie jeszcze dziwi? Zdziwienie ludzi, gdy mówię, że nie chciałabym mieszkać w domku jednorodzinnym, wolałabym zamiast tego jakieś duże mieszkanie/apartament na ładnym osiedlu. Od razu słyszę coo??? Za te pieniądze dom byś wybudowała, zawsze masz ogródek, zieleń, możesz wypić kawkę na tarasie itd.itd.
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Jooo ;p też to słyszę "tylko debile kupuja mieszkania, bez sensu strasznie drogie, wysokie opłaty i sąsiedzi nad głową zero prywatności"
tylko czemu mi się wydaje że mieszkanie własnościowe wychodzi o wiele taniej niż utrzymanie domu ;p ale nie wiem, w domu nigdy nie mieszkałam ;p |
|
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie mocno zdziwiło jak zapłaciłam za publiczną toaletę 1 zł, po wyjściu myję łapy, a pani do mnie 'rączki nie były płacone' yyy ten luksus dodatkowo 1 zł.
Też nie znoszę jak ktoś mi mówi, że długo śpię. Wolę coś porobić w nocy. Ja nie budzę kogoś o 22.00, żeby powiedzieć 'A ty już śpisz?!?!'.
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
Dziwi mnie też tolerancja tylko w jedną stronę - Ty masz prawo mieć swoje poglądy, a ja mam prawo mieć je w d*pie, ale tylko spróbuj nie szanować moich..
|
|
#889 |
|
Konto usunięte
|
współczuję uzależnienia od telefonu całe szczęscie że ja się nie boję mojego wyłączać i mieć trochę spokoju
|
|
|
|
#890 | ||
|
Rozeznanie
|
Proszę
![]() A jak ktoś Ci nie uwierzy na słowo to.... Działaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie Wy ludzie spotykacie te tabuny nie miłych, nie kulturalnych staruszków? Cholerka, korzystałam z komunikacji miejskiej w wielu miastach, w kraju i zagranicą, jak miałam lat 15 i teraz też. I całkiem serio mówiąc: nie spotkałam się z takim zachowaniem o jakim wiele osób tu wspomina. Jedynie dośc częste w moim przypadku jest to, że słucham historii całej rodziny, opowieści o latach młodości, a to, że córka nie chce jej wnuczków sprawic, itp. Swoją drogą, nazywacie ich nie kulturalnymi bo zwracają Wam uwagę, a swojej kultury nie widzicie. Kulturalnym zachowaniem jest ustąpienie miejsca starszej od nas osobie, bez względu na to czy dana osoba zemdleje jak nie usiądzie, czy jest całkowicie zdrowa. Czy każdy kto ma 60+ od razu z miejsca zmienia się w gburowatego potwora, który nic nie robi całymi dniami, tylko jeździ w prawo i lewo publicznymi środkami transportu, żeby tą biedną młodzież pogonic z miejsca?
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co mama mówiła to jej koleżanki wydają miesięcznie mniej pieniędzy na utrzymanie domu niż my na mieszkanie Ale i tak nie chciałabym mieszkać w domku
|
|
|
#892 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ZAWSZE ustępuję osobom starszym ode mnie, o ile jeżdżę komunikacją miejską co na szczęście dość rzadko mi się zdarza. Aczkolwiek uważam, że są sytuacje, w których 'usprawiedliwić' można nie ustąpienie miejsca, jak choćby sytuacja, w której osoba młodsza ma problemy ze stawami (mam duże kłopoty z kolanami) a w dodatku jedzie przez CAŁE miasto (a mieszkam w jednym z największych). I co? Również ustąpiłam bo tego wymaga kultura. Ale jeśli oczekuje się kultury od młodszych, uważam że starsi również powinni dać coś z siebie.
|
|
|
#894 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bardzo dobrze widzę swoją kulturę jak i widzę kulturę oraz jej brak u innych. Mimo, że nie spotkałaś osobiście, to uwierz, że są na świecie osoby stare (jak i młode, nie przeczę), bardzo niekulturalne i z potwornie roszczeniowym podejściem do otoczenia. |
||
|
|
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Higiena powinna być tak samo naturalna jak fizjologia.
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miewam momenty, kiedy się źle czuję i np. nie mogę ustać na nogach i ani myślę wtedy ustępować komukolwiek miejsca, bo już widziałam sytuacje okradania osoby, która zemdlała w środku transportu. I moim zdaniem nie jest to brak kultury
|
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli 40 - latki to staruszki, to jak sklasyfikowac 80-latków? Tak więc wracajac do tematu. Dziwi mnie i drażni wsadzanie ludzi w takim a takim wieku w jakieś ramki, z których nie powinien on wystawac nawet na milimetr. Mnie się wydaje, że starośc to głównie stan umysłu. Na różnych imprezach biegowych, nawet na maratonie widziałam całkiem sporo uczestników z kategorii wiekowych 60+, 70+, zdarzają się jeszcze starsi. Ciekawe czy czują się staro. Znam z kolei młodych (zgodnie z metryką), którzy żyją jakby po sto lat mieli. Nic im się nigdy nie chce i "w ogóle wszystko jest bez sensu". Dobra, jako że w tym roku stukną mi 32 lata, a ZUS przyoszczędza na zasiłkach to lecę założyc sobie jakiś fundusz pogrzebowy.
Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2011-02-23 o 16:30 |
|
|
|
|
#898 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak z czystej ciekawości: jak często zdarza Ci się trafic na taką właśnie sytuacje? Cytat:
Po prostu to już nie pierwszy post w którym piszę się o tychże nie sympatycznych staruszkach. Zastanawiam się nad tym, bo jak pisałam, mnie często się zdarza usiąśc, stanąc koło starszej osoby i jak pisałam słucham o latach młodości. Nikt jeszcze w komunikacji miejskiej nie nakrzyczał na mnie o nie ustąpienie miejsca. Cytat:
|
|
#899 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Znacznie częściej, wręcz nagminnie za to spotykają mnie chamskie sytuacje prowokowane przez starsze osoby w poczekalniach do lekarzy - mam na myśli bezczelne wciskanie się w kolejkę i ignorowanie jakiegokolwiek porządku w kolejce. Nie wiem, mam wrażenie, że w przychodniach wstępuje w wiele starszych osób duch walki rodem z okopów II wojny światowej. Straszne to jest. |
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
długo Was podczytywałam, ale teraz to już muszę coś napisać
![]() Cytat:
Ja jestem bojowo nastawiona na stare babcie, które myślą że Pana Boga za nogi złapały... Jak moja mama była w 8 miesiącu ciąży, to siedziały sobie takie radosne kobitki i żadna miejsca nie ustąpiła, co więcej jedna się tak do wysiadania spieszyła, że popchnęła mamę i poroniła i znam takich przypadków więcej niż ten jeden.Dlatego jak gdzieś słyszę, że ustępowanie starszym świadczy o kulturze to szlag mnie trafia! ![]() Sorki - już się wykrzyczałam ![]() A co do tematu wątku - mnie dziwi dlaczego pracodawcy wolą dawać podwyżki osobom z polecenia (kuzyn siostry wujka szwagra ) niż lojalnemu pracownikowi "z zewnątrz"...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Aczkolwiek nikomu nie wmawiałabym posiadania kur 
. Teraz podnoszę klapę butem
. 
No doprowadza mnie to do szału. Chyba też zacznę dzwonić o 1-2 w nocy do ludzi i pytać "A TY JUŻ ŚPISZ?NO WIESZ CO?" Jeśli ktoś ma ważną sprawę to oczywiście nic nie mówię, ale czasami dzwonią z bzdurami albo po prostu by spytać czy nadal śpię 

Ale i tak nie chciałabym mieszkać w domku
i znam takich przypadków więcej niż ten jeden.